Jos‚ Mauro de Vasconcelos'un bu romanında, olaylar, bir kenar mahallenin köy yolunu andıran bir sokağında geçiyor. Her bölümü, her parçası, türlü renk tonlarıyla dolu bir kitap. Toplumsal yalanlar, bireysel ikiyüzlülükler, duygusal özlemleri altüst eden kişisel hesaplar, acı alaylar, kargaşa içindeki bir toplumun açık belirtileri olan kaprisler birer birer önümüze seriliyor. Kitabın başkahramanları, başkalarına adanmış sade bir yaşam sürmek uğruna, kendi dünyalarını terk eden Antao ile Ananias ve onların çevresinde bu kenar mahallenin sevecen ve inançlı sakinleri. Romanda yer alan kişiler, olaylar, sıcak, yumuşak, şiirli bir dille anlatılıyor. Çıplak Sokak'ta `Tanrı'nın yüzünü cesaretle arayan Vasconcelos, okuyucunun bu konuda kendi konumunu seçmesi ve son sözü söylemesi için, yargıları ve tanımlamaları onun yorumuna bırakıyor.
Tahmini Okuma Süresi: 5 sa. 26 dk.Sayfa Sayısı: 192Basım Tarihi: 6 Eylül 2021İlk Yayın Tarihi: 1969Yayınevi: Can YayınlarıOrijinal Adı: Rua descalça
ISBN: 9789750725548Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

192 syf.
Puan vermedi
José Mauro de Vasconcelos'un üç kitabını daha okudum. Oldukça iyiydiler. Ama bu kitap genel olarak da çok sıkıcı. Bana gerçekten hitap etmedi. Her zaman takip edemedim. Okuyabileceğiniz daha güzel kitaplar var. Bu yüzden bu kitabı okuma listenizdeki son sıraya koymanızı tavsiye ederim.
Çıplak Sokak
Çıplak SokakJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 20211,027 okunma
191 syf.
Puan vermedi
Herkese merhaba arkadaşlar; bugün size “çıplak sokak “adlı kitabından bahsedeceğim :Kitabımız küçük bir köy sokağında iki kardeşin hikayesi olan ve Kıyıda köşede kalmış insanlar, yaşanılan hakedilmeyen hayatlar, toplumsal sorunlarını anlatıyor. Çok sade ve akıcı bir dille yazılmış kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap.
Çıplak Sokak
Çıplak SokakJosé Mauro de Vasconcelos · Can Yayınları · 20211,027 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.