11 Kasım 2025
Pegasus Yayınları

Dans Et Benimle
2026 25. kitabı
Okunma: 31 Mayıs 2026 14:22
Herkese merhaba, Uzun zamandan sonra Sep yeni kitabı görünce heyecanladım, aslında bende haka okunmamış 2 kıtabı var şimdi yalan olmazsın... yenilerden ötürü eski aldığım kitapları okumaya vakit kalmıyor.. Valla beğenmedim, ne konusunu ne de karakterleri.. konusu ile kitabın ismi ile alakasıda anlamadım, ne amacla bu ismi koymuş acaba.. Slow burn bir kitaptı bide. Kitaba gelirsek; konu aynen yazıyorum.. yakın zamanda eşini kaybetmenin acısıyla darmadağın olan ve çok sevdiği ebelik mesleğini bile yapamaz hale gelen genç dul Tess Hartsong, Runaway Dağı’nda eski ve küçük bir kulübeye çekilir. Tennessee’nin yüksek kesimlerinde, ormanın içinde yer alan bu gözlerden uzak yerde acısını dindirmeyi ve biraz olsun teselli bulmayı ummaktadır. Fakat huzur ve teselli yerine karşısında insanlardan kaçan gizemli bir sokak sanatçısı, masallardaki peri kızlarına benzeyen sırlarla dolu bir kadın, masum bir bebek, meraklı ergenler, modern yaşamı reddeden aileler ve kasabaya dışarıdan gelenlere şüpheyle yaklaşan insanlar bulur; özellikle de onun gibi dikbaşlı, güzel ve zeki olanlara... Yetenekli, duygusuz ve soğuk bir adam olan ünlü sokak sanatçısı Ian North da kasabaya bir şeylerden kaçmak için gelmiştir. Ama Tess’in aksine o bunu tek başına yapmaya kararlıdır… Tabii kader ağlarını örüp bunu imkânsız hale getirene dek. Kalbinin acısından kaçan bir kadın, kendinden kaçan bir adam… Bu iki sıra dışı insan, hayal bile edemeyecekleri bir geleceğe doğru sürüklendikleri acı tatlı olaylar yaşarken aşkın gücünü bir kez daha gözler önüne seriyor. Şu yukardaki yazan konu ile alakası yok, bu Ian arkdaşı olan bır kız var hamile, tess ile arkadaş oluyorlar ve doğum yaparken ölüyor, bebeğede tess bakmaya başlıyor bu arada kendisi ebe.. neyse. Ama bebeğin babasını Ian zannedıyor ama sonradan o
Romantizm
2026 52. kitabı
SEP in kalemini okumayı o kadar özlemişim ki, kitabı resmen yedim ve yuttum.:) Daha önce hiç Susan Elizabeth Phillips kitabı okumadıysanız kesin ama kesin okumanızı tavsiye ederim, spor romance türünün yaratıcılarındandır kendisi. Şu anki o çok meşhur hokey bebelerinin atası sayılır yani.:)) Neyse, bu kitabı o çok meşhur spor romance kitaplarına benzemiyor. Yazım tarzı ve duygusal yoğunluğu bakımından daha çok Balayı kitabına benziyor. (Bu arada o kitabı da aşırı sevmiş ve çok etkilenmiştim) Kitaptaki bazı karakterlere çok sinir oldum ama kalanlara da bayıldım. Tess ise kesinlikle bambaşkaydı. Onu çok sevdim ve ona çok hayran kaldım, uzun zamandır okuduğum en etkileyici ve en akıllı karakterlerden biriydi galiba. Ian a ise kitabın başlarında pek ısınamadım hatta bir tık ta sevmedim ama olayların gerçek yüzü ortaya çıkınca da kendisine ayılıp bayılıp baya baya hayran kaldım diyebilirim. Kitaba yapılan yorumlar pek iyi olmadığı için okuma konusunda çok kararsızdım. Ama iyi ki kendimi dinlemeyip okumuşum, çok mesudum, pek mutluyum.:) Anlaşılacağı üzere kitabı çok sevdim, pek sevdim, aşırı sevdim. 81 yaşında ki burçtaş Susan teyzecim yazmaya devam hala harikasın, hep harikasın.:)
2026 34. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 18:53
Dans Et Benimle kitabının yorumuyla geldim. Başlarda daha çok seveceğimi düşünmüştüm,maalesef ilerleyen sayfalarda fikrim değişti. İlk olarak konusundan sonra da hislerimden bahsedeceğim. Konusu,Tess eşini iki yıl önce ani bir şekilde kaybetmiştir. Küçük bir kasabada kendine bir ev alıyor. Mesleği ebeliği bırakıp burada yaşamaya başlıyor . Bir yandan yasıyla mücadele ederken diğer yandan da kasabaya adapte olmaya çalışıyor . Bir gün bahçesine dans ederken komşusu ünlü bir ressam olan Ian ve onunla birlikte yaşayan ve hamile olan Bianca ile tanışıyor.Bianca çok cana yakın olsa da Ian için aynı şeyi söylemek mümkün değil.Tess’in bu kasaba halkıyla ve bu çiftle yaşadıklarını okuyoruz. Spoiler!!! Bahsedeceğim kısımlar kitaptaki olaylar hakkında olduğu için uyarımı baştan yapıyorum.Tess karakterini başlarda eşinin yasıyla mücadele ettiğini gördüğümüz için o depresif hareketleri bana normal gelmişti.Ama sonra Wren’in doğmasıyla onunla kurduğu bağ, bana biraz hastalıklı geldi. Elbette eline doğmuş ve sonrasında her anını birlikte geçirdiği bir bebekle bağ kurabilir bu çok normal.Ama büyükannesi büyükbabasını vermeme adına gösterdiği o hareketler biraz kaygı uyandırıcıydı bence. Sonrasında hikaye tabii ki de farklı bir boyuta geçti. Ama o kısımları yazar biraz daha farklı aktarabilirdi. Bir de Tess’in kasabayla alakalı her şeye karışması beni çok rahatsız etti. Yani bazı şeyler daha spontane olsa mutlu olurdum.Mesela başta Tess’i yabancı diye sevmeyip zamanla kabul etselerdi yaşanan olaylarla tamam ama Tess sürekli onların inadına bir şeyler yaptı. Bir de sonuçta o kasabayla hiçbir bağı yok,kasaba halkı ondan nefret ederken Wren’i orada büyütmeyi hayal etmesi falan çok saçma geldi. Ian karakterini sevdim.Tess ile diyalogları ve atışmaları çok eğlenceliydi. Ama Ian ,Tess’e
2026 24. kitabı
Okunma: 14 Mart 2026 22:37
Hellooo Günümüz dönemin kraliçe yazarlarından olan ama maalesef beş yılda bir okuyabildiğimiz SEP ablamızdan yepyeni bir kitap geldi.. Geldiği gibi de hemen okundu. Kitap SEP kalemini bilenleri asla yanıltmıyor. Konudu da diyaloglar da harika! Yalnızlık, dram, melodram, aşk, romantizm ve yeni dostluklarla çevrili harika bir kitap. Eşini kaybeden Tess, Runaway Dağında bir kulübe satın alır ve günlerini depresyonun eşiğinde geçirir. Yağmurun altında çılgınlar gibi dans ettiği bir anda başka bir inzivaya çekilmiş, insanlardan kaçan gizemli sokak sanatçısı Ian North ile karşılaşır. İkisininde geçmişten gelen acıları ve kayıpları olunca kader garip bir şekilde onları bir araya getiriyor. Tess'in Ian'a olan duygularını öyle şak diye açıklamaması bence çok yerindeydi. Ve evet Allah sizi inandırsın uzun zamandır okuduğum en iyi kadın karakterlerden biri oldu kendisi Wren'i (kim olduğunu açıklamayayım ki süprizi kaçmasın) sahiplenişi insanın kalbini pamuk gibi yapıyor. Ian'ın ise kaybolmuş durumda olması, küçükken babası tarafından istismara uğraması üstüne tüm olanları görmezden gelen bir anneyle büyümüş olması çok çok üzücüydü. Okurken iyi ki hayatına Tess girdi de kendini bulmaya başladın dedim. SEP kalemini özleyenler için tam bir yad etme kitabı.. Ve henüz SEP okumayanlar için tam bir başlama kitabı. Uzun lafın kısası alın OKUYUN ve OKUTUN KitapRüyasından Sevgilerle
2026 26. kitabı
'Sanırım ben bu kitabı sevmeyeceğim' diye düşünerek başlayıp elimden bırakmadan bayıla bayıla okuduğum bir kitap oldu. Ve bir kez daha anladım ki ben yazarın kalemini çok seviyorum. Eşini kaybeden Tess Hartsong, ebelik mesleğinide yapamaz hale gelince kendini Runaway dağlarında eski ve küçük bir kulübede inzivaya çekilmiş halde bulur. Huzur ve teselli ararken karşısına peri kızına benzettiği hamile Bianca ve zengin sokak sanatçısı 4. Ian Hamilton North çıkar. Hayatına bir fırtına gibi giren Bianka, Tess'in omuzlarına büyük bir sorumluluk yükleyecek, kasaba da adı çıkacak ve istemese de ebelik mesleğini yapmak zorunda da kalacak. Bu arada Ian ise kendini tekrardan bulma yolculuğunda yolu dikbaşli, sivri dilli, hazırcevap Tess ile resmen çarpışır. Dışarıdan gelenlere ön yargı ile yaklaşan bir kasaba, modern yaşamı reddeden aileler, kıyametçiler ve meraklı ergenlerle dolu her tür duyguyu hissedeceğiniz bir hikaye. Tess'e bayıldım. Resmen herkesin hayatına dokundu. Bianka için peri kızı tabirini kullanmıştı ama asıl Tess tüm kasabanın iyilik perisi oldu. Biraz sivri dilli olanından ama o kadarı da Tess'in şanındandır. Aslında kasabada ki tüm kadınlar az biraz sivri dilliydiler. Kitapta anlatılan tüm mekanlar gözümün önündeydi resmen. Anlatımı çok akıcı geldi bana. Ian'ı da sevdim. Her ne kadar sert görünse de destekleyici bir karakterdi.Ve kitabın sonundaki kısımda Wren'in ağzından anlatılanları okurken gülümsememi durduramadım. Wren kim mi? Onu da okuyunca öğrenin. Sürprizi kaçmasın. Dans Et Benimle Susan Elizabeth Phillips
2026 19. kitabı
Ne Wynette, Texas Serisi ne de Chicago Stars Serisi kadar kendini sevdirecek bir kitap. Daha cok BALAYI kitabına benzer bir kurgu ve dümdüz bir kitap. Yillarca okudugumuz SEP'den beklenen bir tür degil ve tarihinde ilk kez bir erkek karakterini sevmedim! diyebilirim.
2026 33. kitabı
Okunma: 18 Mayıs 2026 01:58
Gerçekten tam olarak ne hissetmem gerektiğini bilmediğim bir kitap ile karşınızdayım. Kitabın ilk başlarını pek fazla anlayamadım, ilk 30 sayfa kadar diyebilirim. Fakat daha sonra kitap gayet anlaşılır olmaya başladı. Ancak kitabın konusunu yazmıyorum direk Spoiler yorumumla başlayacağım. Tess kocası Trev’i kaybettikten sonra çok uzun bir depresyon yaşıyor. Eşi vefat edeli iki sene olmuş ama halen daha bunu atlatmamış. Erkek karakterimiz Ian ise Bianca isimli hamile bir kadınla onun yanındaki eve taşınıyor. Tess Bianca’yı çok uzun bir zaman Ian’ın karısı zannediyor. Zannetmesin de çok haklı çünkü Bianca’da Ian kocasıymış gibi davranıyor. Açıkçası bu iki kadının arasında çok ciddi bir arkadaşlık olduğunu söyleyemem. Fakat Tess ebe olduğu için Bianca kırsalda yaşadıkları için belki bir gün ona yardım eder diye onunla arkadaşlık kuruyor. Ian meczup bir insan gibi takılıyor. Aslında çok zengin bir ailenin oğlu. Bianca ise hamile olmadan önce çok ünlü bir model. Bu tuhaf üçlü bir gece Bianca’nın suyunun gelmesi ile birlikte, kendilerini çok tuhaf bir ortasında buluyor. Bianca Tess’in tüm çabasına rağmen doğumdan sağ kurtulamıyor. Ve bebeğini Tess’e emanet ediyor. Açıkçası hikayenin burasından sonrası beni birazcık korkuttu. Çünkü Ian aslında bebeğin babası değildi ve Bianca başından beri yalan konuşuyordu. Ayrıca Tess bebeğe saplantılı bir şekilde bağ kurdu. Açıkçası bu bağ hiç hoşuma gitmedi. Çünkü bence kesinlikle hastalıklıydı. Bebeğin gerçek ailesini bulmaya çalışırken tess sürekli bebeği alıp kaçmayı düşündü. Ian ise Tess’i  neden bu kadar çok sevdi asla anlamadım. İlişkileri hiç romantik değildi. Ayrıca kadının çalıştığı yer korkunçtu ve kasabadaki insanlar korkunçtu. Ve hala bebeği o kasabada büyütmek için bir sürü çaba gösterdi. Kitap kendini okutuyor ama bir çok