2021 148. kitabı
Okunma: 03 Haziran 2021 20:50
Müfredat ta ders kitabı olarak okutulmasi gerekir diye düşünüyorum, Küresel siyasetin gerçeklerini çok iyi analiz eden bir çoğuna birebir tanık olan Sn. Erbakan ülkemizin gerçek anlamda kalkınması için mükemmel projelere ve fikir kapasitesine sahip nadir insan dır. Tüm bu gerçekler kitapta mevcüt mutlaka okunmalı diye düşünüyorum
DavamNecmettin Erbakan · Kalkan Matbaacılık · 20006bin okunma
2018 3. kitabı
Okunma: 30 Mayıs 2018 22:58
Necmettin Erbakan'ın Davam kitabı bir siyaset felsefesi şaheseridir. Bu kapsamlı ve iddialı çalışmada Erbakan, dinin kamusal yaşamdaki rolünden küreselleşmenin zorluklarına kadar zamanımızın en
Siyaset
DavamNecmettin Erbakan · Kalkan Matbaacılık · 20006bin okunma
2023 13. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2023 15:18
Öncelikle kitabın yazarı Necmettin Erbakan'a rahmet diliyorum. Kitap dokuz ana bölümden meydana gelmektedir. Bunlar sırasıyla; Yaratılış ve İnsan, İslam Davamız, Dünyayı Yöneten Güçler, İslam Birliği Davamız, Kıbrıs Davamız, Medeniyet Davamız, Maarif Davamız, Sanayi Davamız, Adil Düzen Davamız adlı bölümlerdir. Her bölümde yukarıda belirtmiş olmuş olduğum başlıklarla alakalı önemli tespitler yapılmış ve Milli Görüş çizgisinin yol haritası anlatılmıştır. Batı göründüğü kadar medeni, adaletli değildir. Siyonizm, ABD ve Avrupa Birliği ayrılmaz bir bütündür. Bu bütün tüm insanlığı sömürme gayreti içerisindedir. 6 milyar insanın huzur içerisinde yaşaması için ülkemiz Türkiye'ye çok büyük ve önemli sorumluluklar düşmektedir. Hak düzenin oluşumu için, çareyi Batılı devletlerde değil kendimizde aramalıyız. Kendi öz kaynaklarımıza yönelmeli, kendi savunma sanayimizi meydana getirmeli, çareyi kendimizde aramalıyız. Davamız İslam yolunda doğru olanı savunmak ve bu hak düzenin oluşumu için gece gündüz çalışmak olmalıdır. Ne mutlu bu yolda çalışabilenlere...
2025 31. kitabı
Okunma: 14 Mayıs 2025 01:20
Okurken damarlarımdaki kanın şahlandığı bir eser. Siyasi bir tercih olarak görmeksizin, ülkemdeki herkesin özellikle de gençlerin mutlaka okuması gerekir diye düşünüyorum. Nereden geldiğimizi ve istikametimizin ne olması gerektiğini harika bir dille anlatmış üstat. Mekanı cennet olsun.
2024 29. kitabı
Okunma: 01 Haziran 2024 12:37
"Ne yaptıysam Allah Rızası için yaptım."
Necmettin Erbakan
-Bizim davamiz islamdır gayemiz Allah'ın rızasını kazanmaktır hedefimiz hak nizamını hakim kılmaktır arzumuz tüm insanlığın saadetidir. Hayatı inandığı değerler uğruna cefa ve ıstırapla geçen. Milli Görüş lideri
Davam
Davam
Kitabı Siyonizmi Emperyalizmi gayet açık ve amaçlarının neler olduğunu anlatmış. -Bu vatanın tüm fertlerinin okuması, anlaması ve bu uğurda çabalaması gereken bir kitap Bir yol gösterici ... -Tüm gençlerimizin geleceğinin daha iyi olması için mutlaka okuması gereken bir eser...
2024 27. kitabı
Okunma: 08 Aralık 2024 15:40
Bir programda seve seve tahlilini yaptığım bu kitabın burda da incelemesini yapmak istedim. Okumadan önce içerik itibariyle biraz ağır olduğunu düşündüğüm aynı zamanda nelerden bahsettiğini çok merak ettiğim bir kitaptı Davam. Okuduğumda ağır olmadığını aksine ne kadar da sürükleyici olduğunu gördüm konuları itibariyle.. Necmettin Erbakan bu ülkenin çok önemli değerlerinden bir tanesi ve bu harika eseri tam bir başucu kitabı. Yaptığım tahlilde de özellikle kitabın okunmasını tavsiye ettim ben her ne kadar tahlil ettiysem de bu eserin her bir kelimesinden yararlanılıcağını düşünüyorum, aynı şekilde siz değerli okuyuculara da bu değerli eseri tavsiye etmekten mutluluk duyarım. Devlet adamı, siyaset adamı, ve dava adamı olan Necmettin Erbakan'ın kaleminden çıkan bu değerli eserin içinde Erbakan hocamız anılarını yaşadığı zorlukları, onu yıldırma çabalarını, ona karşı yapılan politikaları anlatıyor. Çok fedakarlıklar yaptı Hocamız. Bir öğretmen adayı olarak söylüyorum ki bizim Erbakanlar yetiştirmemiz lazım, Erbakandan kastım Erbakancı gençler değil, Erbakan gibi Milletine Vatanına sahip çıkan Milletini vatanını daha iyi yerlere getirebilmek için ömür tüketen insandan bahsediyorum. İnşallah faydalı olmuştur, umarım kitabı okursunuz.. Kitapla kalın
Evet taraflıyım.
Puan vermedi
Ben Milletim uğruna adamışım kendimi Bir doğrunun imanı, bin eğriyi düzeltir. Zulüm Azrail olsa, hep Hakk'ı tutacağım Mukaddes davalarda ölüm bile güzeldir. Üstad Karakoç Merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan hocamızın Davam kitabını yorumlamak ne kadar haddime olmadığını düşünsemde bir kaç cümle ifade etmekten de kendimi alıkoyamacağım. Verdiği kıymetli öğütlerle şuurlu bir müslüman nasıl olmalıdır sorusunu hayatıyla yaşayarak tasdik ederek bizlere güzel bir örnek ve önder olmuştur. Türk siyasi tarihinin güzide ve kıymeti şinas neferleri arasında yer almıştır. Taraflı tarafsız bir çok kesimin takdirini kazanmıştır. Bu takdiri bir lütuf sayarak "Ne yaptımsa Allah rızası için yaptım" diyerek lafı dosdoğru bir yola iletir. Nezaketli konuşmasıyla insanı erdemli sözleriyle celbeder. Kelamlarında, konuşurken nezaketli ve kırmadan; dinlerken dikkatle ve saygıyla tebessüm ederek insanı mest etmiştir. Hayatını Milli Görüş davasına adayan Erbakan Hoca, siyasi kimliği bir yana önce ahlak ve maneviyat sözüyle çok kıymetli konulara temas etmiştir. Ben daha fazla uzatmadan, kitaptan ziyade Erbakan Hoca'nın şahsıyla ilgili fikirlerimi beyan etmiş bulunmaktayım. Yazılacak, çizilecek, okunacak onlarca konu varken ben özetle Milli Görüş, Adil Düzen, Adil Ekonomik Düzen kavramlarını bizzat rahmetli Erbakan'ın kendisinden dinlemenizi, kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Eminim ki geleceği aydınlatan farklı bir bakış açısı sunacaktır. Allah rahmet eylesin. | 27 Şubat 2022 | • ALİ KARAKOÇ
DavamNecmettin Erbakan · Milli Gazete Yayınları · 20136bin okunma
2022 157. kitabı
Okunma: 19 Temmuz 2022 00:00
"Güneş doğduğunda nasıl karanlıklar yok oluyorsa dünyamızdaki her türlü baskı, zulüm ve haksızlık da inananların çalışmalarıyla yok olacaktır. İnanıyorsanız en üstünsünüz. Zafer ise elbette
DavamNecmettin Erbakan · Milli Gazete Yayınları · 20136bin okunma
2022 29. kitabı
Okunma: 17 Eylül 2022 14:28
"Zor bir yolda yürümek mecburiyetinde olanlar, önce gönüllerinde ve zihinlerinde yol almak zorundadırlar. Evvela, 'Bu yolu ben nasıl aşarım' korkusundan kurtularak yola çıktıklarında görürler ki, yol ne kadar zor olursa olsun bir müddet sonra aşılmış, yürünmüş ve hedeflenen yere gidilmiştir. İşte o zaman yüreklerinde, aslında engellerin zannedildiği kadar zahmetli olmadığına ve bütün sıkıntılı yolların aşılabileceğine dair bir iman doğar." Sanırım bu sözler kitabı anlatmaya yeterli, mutlaka okunması gereken bir kitap.
·280 syf.·
2025 46. kitabı
Necmettin Erbakan’ın Davâm kitabı, onun siyasi ve düşünsel mirasını ortaya koyarken, Türkiye’nin modernleşme ve kalkınma sürecine dair vizyonunu da gözler önüne seriyor. Kitap, yalnızca bir anı veya biyografi değil; Erbakan’ın ideallerini, Müslüman bir lider olarak toplum ve devlet anlayışını aktarıyor. Onun yaklaşımında insan, hem maddi hem manevi yönleriyle ele alınıyor; bireyin ve toplumun gerçek kalkınması için ekonomik ve siyasi araçlarla birlikte ahlaki ve manevi değerler de elzem. Kitapta, Erbakan’ın politik yaşamı ve İslam birliği vurgusu ön planda. Ona göre insan ve toplum, akıl ve iman dengesiyle güçlenebilir. Akıl, yol gösterir; ama manevi rehberlik olmadan ulaşılan başarı, eksik kalır. Bu bağlamda, Erbakan’ın liderliği, sadece yol gösterici bir rehberlik değil; insanın hem bireysel hem toplumsal düzeyde yönünü bulmasına yardımcı olan bir önderliktir. Kitap, bu yönüyle okuyucuya modern dünyada maddi varlığın ötesinde manevi bir pusula sunuyor ve insanın hem akıl hem iman yoluyla nasıl diri kalabileceğini gösteriyor.

Necmettin ErbakanYazar · 17 kitap
Necmettin Erbakan, Türk makine yüksek mühendisi, akademisyen, siyasetçi ve Millî Görüş ideolojisinin kurucusudur. Başbakan yardımcılığı ve başbakanlık görevlerinde bulunmuştur. Necmettin Erbakan 29 Ekim 1926 tarihinde Sinop Kadı Vekili Mehmet Sabri ile Kamer Hanım'ın oğlu olarak Sinop'ta dünyaya geldi. Babası Mehmet Sabri Bey, Adana'nın Kozan ve Saimbeyli bölgesinde uzun süre hüküm sürmüş olan Selçuklu Türklerinin Kozanoğulları soyundan; Annesi ise Sinop' un ileri gelen ailelerindendi. İlkokula Kayseri'de başlayan Erbakan, babasının tayininden sonra ilkokul öğrenimini Trabzon'da tamamladı. 1943 Yılında İstanbul Erkek Lisesi'ni birincilikle bitirdi. Üniversiteye sınavsız giriş hakkı kazanmasına rağmen kendisi sınava girmeyi tercih etti ve bu sınavı üstün başarıyla vererek üniversite öğrenimine ikinci sınıftan başladı. 1948 yılı yaz döneminde, İTÜ Makine Fakültesinden üstün başarı ile mezun olan Erbakan, aynı yılın 1 Temmuzunda Makine Fakültesi Motorlar Kürsüsünde asistan olarak göreve başladı. 1948 ile 1951 yılları arasında yeterlilik tezini hazırladı. Bu süreçte ders verme yetkisi sadece doçent ve profesörlere ait olmasına karşın, kendisine özel bir izin çıkarılması üzerine daha asistan iken Makine Fakültesinde ders vermeye başladı. İTÜ Erbakan'ı 1951 yılında Aachen Teknik Üniversitesinde ilmi araştırmalar yapmak, bilgi ve tecrübesini artırmak üzere Almanya'ya gönderdi. Almanya'da bulunduğu süre içerisinde Alman ordusu için araştırma yapan DVL araştırma merkezinde Profesör Schimit ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdi ve hazırlamış olduğu doktora tezi ile Alman üniversitelerinde Doktor unvanını kullanmaya hak kazandı. Alman Ekonomi Bakanlığı için motorların daha az yakıt kullanımı konusunda araştırmalar yapan ve bu konuda ilgili bakanlığa bir rapor sunan Erbakan'ın bu dönemde yazdığı dizel motorlarda püskürtülen yakıtın nasıl tutuştuğunu matematiksel olarak izah eden doçentlik tezi Alman ilim çevrelerinde büyük ilgi gördü. Tezin akademik dergilerde yayınlanmasının ardından, o tarihlerde Almanya'nın en büyük motor fabrikası olan DEUTZ motor fabrikalarının genel müdürü Prof. Dr. Flats tarafından Leopar tanklarının motorları ile ilgili araştırmalar yapmak üzere bu fabrikaya davet edildi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra Alman üniversitelerinde ilk Türk ilim adamı olan Erbakan, 1953'te doçentlik sınavını vermek üzere Türkiye'ye döndü ve bu sınavı başarıyla vererek henüz 27 yaşındayken Türkiye'nin en genç doçenti oldu. Araştırmalar yapmak üzere tekrar Almanya'ya giden Erbakan, burada yaklaşık 6 ay motor araştırmaları başmühendisi olarak görev yaptı. 1954-1955 yılları arasında askerlik görevini yerine getirdi. 1956 yılında Gümüş Motor A.Ş' yi kurarak burada Türkiye'nin ilk yerli motorunu üretti. 1960 yılında Ankara'da yapılan Sanayi Kongresinde Gümüş Motorun yaptığı imalatları sunan Erbakan, Türkiye'de otomobil yapımı fikrini ortaya attı ve bu fikrin o zamanın yönetimince revaç görmesi üzerine Eskişehir Demiryolları CER atölyesinde "Devrim Otomobili" adıyla ilk yerli otomobili imal etti. 1965 yılında profesör oldu. 1967 yılında Nermin Erbakan ile evlendi ve aynı yıl Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genel Sekreterliğine seçildi. 1969 yılında TOBB başkanlığına seçilen Erbakan, hükümetin seçimleri iptal etmesi nedeniyle başkanlıktan ayrılmak zorunda kaldı. Aynı yıl içinde Konya'dan bağımsız milletvekili olarak seçilerek siyasete girdi. 17 Ocak 1970'te Milli Nizam Partisini (MNP) kurdu. MNP 1971 darbesi döneminde Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılınca Erbakan 1972 yılında aynı kadroyla Milli Selamet Partisini (MSP) kurdu ve 1973 seçimlerinden %12 oy alarak 48 milletvekili ve 3 senatörle meclise girdi. 1973 seçimlerinden sonra Bülent Ecevit'in liderliğindeki CHP ile MSP hükümet ortağı oldu ve Erbakan bu hükümette devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. Bu dönemde Kıbrıs Harekatı'nın yapılmasını savunan Erbakan'ın harekat sonrası adanın tamamının alınması konusunda ısrarcı olması sonucu Erbakan ile Bülent Ecevit arasında görüş ayrılığı yaşandı ve 17 Kasım 1974'te CHP-MSP koalisyon hükümeti dağıldı. CHP-MSP koalisyonunun bozulmasından sonra kurulan dörtlü koalisyonda yine Başbakan yardımcılığı ve Ekonomik Kurul Başkanlığı görevlerinde bulunan Erbakan, aynı görevini 5 Haziran 1977 seçimlerinden sonra kurulan üçlü koalisyonda da devam ettirdi. 12 Eylül'de askerlerin yönetime el koyması ile bir süre İzmir Uzunada'da gözaltında tutuldu. 1982 anayasası gereğince kendisine on yıl siyaset yapma yasağı getirildi. 6 Eylül 1987'de yapılan halk oylaması neticesinde yeniden siyasete döndü ve 1983 yılında kurulmuş olan Refah Partisinin 11 Ekim 1987'de yapılan kongresinde oy birliği ile partinin genel başkanlığına getirildi. 20 Ekim 1991 seçimlerinde tekrar Konya'dan milletvekili seçildi. Erbakan siyasi hayatındaki en büyük seçim başarısını Refah Partisi başkanı olarak girdiği 1995 seçimlerinde gösterdi. Bu seçimlerde % 21.37 oy alan Refah Partisi 158 milletvekili ile birinci parti oldu. Bu seçimlerden sonra DYP ile kurduğu Refahyol hükümetinde 28 Haziran 1996'da başbakan olarak göreve başladı. 1996-1997 yılları arasındaki Başbakanlık dönemi, 28 Şubat dönemi ve post-modern müdahale olarak nitelenen süreç ile son buldu. 1998 yılında Refah Partisi'nin kapanmasıyla birlikte beş yıl siyasi yasaklı olan Erbakan, 2003 yılında bu yasağının bitmesiyle Recai Kutan başkanlığında kurulan Saadet Partisinin Genel Başkanlığına seçildi. 2004' ten sonra bir süreliğine ara verdiği bu görevine 17 Ekim 2010 tarihinde geri döndü. Yaşının ilerlemesi ile birlikte sağlık durumu giderek kötüleşen Erbakan, tedavi gördüğü hastanede kalp yetmezliği nedeniyle 27 Şubat 2011 günü vefat etti. Türk akademik hayatında bilimsel çalışmaları ve siyaset dünyasında Milli görüş çizgisi ile iz bırakan Erbakan 3 çocuk babası idi.