Daytripper #1-10

Amerika Birleşik Devletleri
İngilizce

2025 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2025 12:56
Ölüm yaşam tarzı, statü vb. hiçbir unsuru umursamayıp hepimizi eninde sonunda yakalayan, hayatın en gerçek parçası. Ama buna rağmen çoğu insan onu konuşmaktan hatta düşünmekten bile imtina edip gerçekliğini unutmak ister. Bu çizgi romansa bunun tam tersini yapıyor. Okura ölümü tekrar tekrar hatırlatıyor. Ama bunu iç ısıtan bir şekilde yapıyor. Hikayenin önemli kısmının sonu değil o sona giden süreçteki anların toplamı olduğunu gösteriyor. Ölüm bizi bulacak olsa da ailemizle, dostlarımızla, aşık olduğumuz kişiyle biriktirdiğimiz iyi ya da kötü anların hepsinin ayrı ayrı biricik ve kıymetli olduğunu hatırlatıyor. Bir çizgi roman olduğu için her şey görsellerle desteklenmiş yani okurun kişileri, mekanları vs. hayal gücünde canlandırmasına gerek kalmıyor. Ayrıca 25'er sayfalık 10 bölümden oluşuyor ve her şey bir roman sayfasındaki 25 sayfaya göre daha hızlı gelişiyor. Bu yüzden de çok daha kolay ve hızlı okunuyor. Bir roman olarak bu hikayeyi okuyup daha uzun bir zamana yayabilmeyi dilerdim. Hem olaylar bu kadar ani ve hızlı gelişmezdi hem de Bras'ı ve çevresini daha yakından tanıyıp onlara daha çok bağlanıp hikayeden daha çok etkilenebilirdim. Ama bu süratin çizgi romanların özelliği olduğunu bildiğim için bunu bir eksik olarak görmedim. Uzun zamandır çizgi roman okumadığım için keyifle okudum.
DaytripperGabriel Ba · Vertigo (DC Comics) · 20111,198 okunma
"...İnsanlar her gün ölmeye devam edecek."
2021 16. kitabı
Okunma: 21 Nisan 2021 13:04
On sayılık muhteşem bir çizgi roman. Her sayısında karakterin yaşamının bir başka zamanına tanık oluyoruz. Hikaye her seferinde karakterin hayatının son bulmasıyla bitiyor. Yaşamda sahip olunan şanslar ve bunların elden kayıp gitmesinin ne kadar kolay olduğunu ispatlar nitelikte bir kitap. Basit karalama gibi gözüken çizimleri ve hoş anlatımıyla bu alandaki en güzel ve ilginç kitaplardan birisi...kitap arkası inceleme
DaytripperGabriel Ba · Vertigo (DC Comics) · 20111,198 okunma
Ben bir hayalperestim.
·256 syf.·
2023 7. kitabı
Kitabı bitirmeden puan verip, beğenmeye heyecanla geldim. Öyleyse bu harika çizgi-romana bir inceleme eklemek isterim; Duyguların sınırları yok ve bu hikayenin de sınırları olmadığı çok açık. Yazarları dahi, anlatmak gerçekten zor diyerek başlıyor. Özel bir kitap. "Öğrenmek için okumamız gerek"miş. Yaşam, mutluluk, yalnızlık, korku ve aşk hepsi çizimlerden hissediliyor, ilham verici ve etkileyici. Fakat asıl konumuz "Yaşam ve Ölümün sırrı..." "Hayatla ilgili ama ölümünde hikayede büyük bir payı var." Büyük sırrı ve mucizeyi keşfetmek için okuyun. Ardından, ~Derin bir nefes alın, gözlerinizi açın ve kitabı kapatın.~ Ve rüyalar. Çoğu zaman düşündüğüm derin konu.. “Rüyalarımın beni götürdüğü her yer orada asla olmamış veya olamayacak dâhi olsam, bana kim olduğumu anlatıyor.” Rüyaların asıl gösterdiği şey, gözlerimi açtığımda hayatımın nasıl olabileceği. "Nerede olmak istiyorsan orayı düşle.." "Bu senin hayatın. Sonsuz bir okyanusta yüzen bu kayık sensin. Bu sepetler dileklerle, arzularla.. ..isteklerini harekete geçiren güçlerle dolu. Ama burada öylece oturup onları yalnızca izlersen eninde sonunda hepsi suya gömülecek.
2018 1. kitabı
Okuduğum ilk çizgi romandı. Bu yüzden kıyaslama yapamayacağım. Ama ne ortamda okursam olayım çizimleri olağsnüstü bir şekilde etkiledi beni. Aslında kitabın ana fikri bence, "şu tercihi yapsaydım hayatım daha iyi olurdu" demenin hiçbir mantığının olmaması ve hayatı nereden başladıysak yolumuzu emin ve mutlu tamamlamamız gerektiğiydi. bunu biraz melankolik bir şekilde anlattığını düşünüyorum. Bu yüzden 1 puan kırdım. Herşeye rağmen güzeldi..
Puan vermedi
Okuduğum ilk çizgi roman Güngezgini. Öncelikle çizimlerinin ve renklendirmesinin çok tatlı olduğunu söylemeliyim. Hikaye bir adam, Bras, üzerinden dönüyor. Her bölümde Bras’nın hayatı farklı yaşlarda farklı sebeplerle sonlanıyor. Her bölümde de onu çok etkileyen ve belki de hayatı boyunca yanında taşıyacağı bir an var. Hayatın anlar üzerine kurulu ve hepimizin ölümlü olduğunu alternatif gerçekler üzerinden anlatmış ikiz kardeşler. Bana kalırsa her bölüm biraz daha yoğun verilebilirdi. Pek çok bölümde hikaye olgunlaşmadan bir anda ölüm sonucuyla karşılaşıyorsunuz. Belki de bu şekilde ölümün ne kadar zamansız ve anlık olduğunu anlatmak istemişlerdir bilemiyorum. Hiç çizgi roman okumamışlara ve denemek isteyenlere kesinlikle tavsiye ederim. Ben bir kez daha okumayı düşünüyorum. Güzel bir hafta olsun
2019 106. kitabı
Okunma: 11 Temmuz 2019 06:43
Enteresan bi çizgi roman. Başkaları ne demiş diyerek, dönüp merak edip, araştıracağım nitelikte. Ana karaktere alternatif sonlar ve değişmez ölüm teması içinde yaklaşıyoruz. İlk aşk, ilk iş, arkadaşlıkları, sevdikleri, sevenleri.. Lakin ben ayağı yere basmayan noktalar olduğunu düşündüm. Daha ilk bölüm, karakterin genç yaşta bir cinayete kurban gitmesiyle sonuçlanıyor. Sonraki bölümü, acaba geçmişe bir yolculuk mu diye okuyor, birden; zaman çizgisinin ilerleme kaydettiğini farkediyorsunuz. Yazan ve çizerlerinin (iki kişiler) eseri dinamik tutmak için, zaman mefhumunu silikleştirmeyi tercih etmesi, çok olağan bir hikayeyi, fantastik boyuta taşımasına yardımcı olmuş. Enteresan kısmı şu, bundan hoşlanıp hoşlanmadığıma karar veremedim. Çizimlerin çok güzel ve etkileyici olması bir yana, metin kısmıyla ilgili soru işaretlerinden kurtulamadım.
·256 syf.·
2018 46. kitabı
Güngezgini https://1000kitap.com/gonderi/28996895 Ölüm bir gerçek. Fakat hayattaki tek gerçek mi? İşte bunu size defalarca sorgulatacak olan bir çizgi roman Güngezgini. Renkleri, tekniği, diyalogları ve muhteşem hikayesiyle birlikte kitabı kapattıktan sonra da içinizde devam eden bir ezgi gibi benliğinizi sarıyor. Eğer benim gibi gözyaşlarına boğulduysanız dahi bunu sakince yaşıyorsunuz. Sanki biliyor olmanın o naif tebessümü dudaklarınıza konuyor. Kitabı hediye etmek için liste hazırlamaya başlıyorsunuz. :) Bu kitabın olayı aslında yukarıda bahsettiğim çizimleri, kurgusu, kullanılan renklerden ziyade okurken size hissettirdikleri. Sürprizini kaçırmadan kısaca konusundan bahsetmem gerekirse; karakterimiz Bras bir gazetede ölüm ilanları kaleme alarak hayatını sürdüren ve yazar olmak isteyen biri. Bizde onun hayatına dahil olup kendi anılarımızda ve hayallerimizde yolculuğa çıkıyoruz. Elbetteki hayat bu, sürprizlerle dolu :) Baba-oğul ilişkisi, hayallerimiz, hedeflerimiz, başarı, sağlık, aşk, aile, dostluk, çocukluk gibi başlıklara dair içinde dürüstçe pekçok mesaj barından bir eser. Çizgiromanlarla aranız iyi veya değil farketmez, bu eseri okumanız gerektiğine inanıyorum Bu noktadan itibaren inceleme spoiler içerecek. O sebeple henüz kitabı okumadıysanız devam etmenizi önermiyorum. Her bir bölümün sonunda ölen Bras'le birlikte bende hayatımda öldüğüm o anları düşündüm. Anladım ki aslında her seçimimiz bizi öldürüyor, her seçimin sonunda yeniden doğuyoruz. Ve bunca acının, yalnızlığın, başarısızlığın ve tekdüzeliğin ortasında hala bağlı olduğumuz yaşam; umutların bir göstergesi. Kitap ilerledikçe, her bölümün sonunda Bras'in ölümünü beklemek aslında bizim gibi bir gün öleceğini bile bile hayal kurmaya ve yaşamaya devam edenler için oldukça ironikti :) Söylemek
2022 79. kitabı
Okunma: 17 Mart 2022 16:00
Bu çizgi romanı okumayı uzun zamandır erteliyordum. Çünkü çok fazla övülüyordu ve hayal kırıklığı yaşamaktan korktum . Beklentilerimi tamamen aştı. Uzun zamandır okuduğum en güzel eserlerden biri. Kesinlikle herkesin okuması gereken bir kitap .
GüngezginiGabriel Ba · Çizgi Düşler Yayınevi · 20161,198 okunma
Çizgi roman seviyorsanız bu kitabı kaçırmayın.
2025 48. kitabı
Tüm bölümlerin, baş karakterin ölümüne dair alternatif bir senaryoyla bittiği bir kitap düşünün. Okurken gözünüzü Brás’a dikip bekliyorsunuz: “Şimdi mi ölecek?” 11’inde, 33’ünde, 41’inde… Ölümle dolu bir kitap bu. Ama aynı zamanda yaşamla da dolu. Her bölümde farklı bir Brás var: çocuk, genç, yaşlı… Evli ya da bekar, baba olmuş ya da olmamış, hayalini kurduğu mesleği yapan bir yazar ya da sadece bekleyen biri. Aşık olduğu kadınla evli ya da onu geride bırakmış… Küçük seçimler, yollar, karşılaşmalarla şekillenen sonsuz olasılıklar… Bu kitabı okumak, bazen yaşamaya başlamak için ne kadar çok beklediğinizi fark ettirip kalbinizi kırabilir. Bazense, her şeyin sadece bizim seçimlerimizden ibaret olmadığını göstererek içinizi biraz olsun rahatlatabilir, keşkelerinizle barıştırabilir sizi. Hayatın kısa, kırılgan ve ne zaman sona ereceğini kimsenin bilmediğini hatırlatıp, sahip olduklarınızın kıymetini bilmenize vesile olabilir. Okuyun dilerim. #cenkkönül çevirisi
2021 9. kitabı
Okunma: 25 Temmuz 2021 15:12
Çizimler, kurgusu ve her hikayenin o trajik sonu.. O kadar güzeldi ki. Bir hediye olarak karşıma çıkan bu çizgi roman, ömrümün sonuna kadar rafımın en başında saklayacağım bir anıya dönüştü. Mutlaka okuyun. İçinde kaybolacaksınız..

Gabriel BaYazar · 8 kitap
Gabriel Bá (5 Haziran 1976 doğumlu), The Umbrella Academy, Casanova ve Daytripper'daki çalışmalarıyla tanınan Brezilyalı bir çizgi roman sanatçısıdır. Çizgi roman sanatçısı Fábio Moon'un ikiz kardeşidir. Gabriel Bá 'nın yazdığı ve çizgi romanlar Fransa, İtalya, İspanya, ABD ve Brezilya'da yayınlandı. 1993 yılında kardeşiyle birlikte kendi çizgi romanlarını yayınlamaya başladı; 1997'deki ilk mini dizileri "Sunflower and the Moon", 2000 yılında Brezilyalı bir yayıncı tarafından çizgi roman olarak yayınlandı.