Shatter Me, #5

Ciltli

brazillian soap opera
2024 13. kitabı
Okunma: 16 Kasım 2024 13:38
Hayatımda bundan daha kötü bir kitap okuduğumu hatırlamıyorum. Bir önceki kitap kötü sanıyordum, ta ki bunu okuyana kadar. Herhangi bir konusu olmayan, drama ve şok etkisi yaratmak amaçlı birkaç kitap önce ölen karakterlerin geri dönüp acaba Brezilya dizisi mi izliyorum diye okuyanı sorgulatan, amaçsız, kocaman bir kağıt israfı olmuş. Kitap içinde o kadar fazla uyuşmazlıklar var ki kitaptan az da olsa mantık bekleyen okurlar hayal kırıklığına uğrar. Neyse ki ben bu seriden beklentimi kestim. Bu seri üçleme olarak çok daha iyi olurmuş. Yazar, daha fazla para kazanma amacıyla kaliteden ödün vermiş. Buraya kadar geldim, yarıda bırakmak olmaz diye seriyi bitireceğim. Fakat iğrençti.
Defy MeTahereh Mafi · HarperTeen · 2019624 okunma
Defy Me/Beni Kışkırtma
2023 2. kitabı
Aaron ve Juliette'in son 50 sayfada bir araya gelmesine rağmen hiç sıkılmadım kitap akıp gitti. Çok güzeldi. Nazeera ve Kenji çok tatlı oldular ya bayıldım. Aaron Warner'a her kitap daha da aşık oluyorum. Bu alıntılar ve AARON WARNER>>>> "Seni hayatımın sonuna dek seveceğim. Kalbim senindir. Lütfen bana geri vereyim deme." Hayatımın kalanını onunla geçirmek istiyorum. Onunla bir gelecek kurmak istiyorum. Onunla yaşlanmak istiyorum. Onunla evlenmek istiyorum.
Defy MeTahereh Mafi · HarperTeen · 2019624 okunma
·292 syf.·
2023 181. kitabı
Beni kışkırtma - Tahereh Mafi Anca o anda , beni ürküten kısacık bir anda bunu sonsuza dek istediğimi fark ediyorum. Hayatımın kalanını onunla geçirmek istiyorum. Onunla bir gelecek kurmak istiyorum. Onunla yaşlanmak istiyorum. Onunla evlenmek istiyorum. "Evlenme teklifi edecektin, konu bu. İnkâr edebilir misin?" Başımı başka yöne çevirip elimi boynumun kenarında gezdirerek ağrıyan kaslarıma masaj yapıyorum. "İnkâr etmiyorum." "Madem öyle tebrikler. Ve evet düğünde seve seve sağdıcın olurum." Selammmmmm Seriyi aşırı keyif alarak okuyorummm. Karakterler diyalogları çok güzel özellikle aaron kenji ve nazeera kenji sahnelerinden acayip keyif alıyorum. Bu kitap diğerlerine göre kısaydı ama birazda geçiş kitabıydı ona rağmen asla sıkmadı aksine çok keyif aldım. Son kitap nasıl olacak nasıl nereye bağlanacak çok merak ediyorum. Ay sonunda onu da okur seriyi bitiririm muhtemelen..
2023 32. kitabı
Okunma: 12 Mart 2023 18:15
ben serinin üçüncü kitabını ve bunu sevdim. genel olarak gereksiz uzatılan bir seri olduğunu düşünüyorum, daha düzgün ve oturaklı bir şekilde birkaç kitapta toplanabilirdi olaylar. çeviriden yana da artık bir şey söylemek istemiyorum beni seriden en çok soğutan şeylerden biri içimden okuma isteğini bile alıyor. hem akan hem akmayan bir kitap oldu benim için ama olaylar güzel ilerledi diye düşünüyorum şaşırdığım bazı yerler oldu. Aaron Warner... çok seviyorum, seriye devam etmemin en büyük sebebi. her ne kadar son 50 sayfada kavuşuyor olsalarda güzeldi. ve Nazeera ile Kenji'nin ilişkilerinin bir anda hızlı geliştiğini düşünüyorum çünkü önceki kitapta Kenji için söylediklerinden sonra böyle bir atak beklemiyordum doğrusu daha farklı şeyler beklemiştim. yine de çok tatlılar onları da seviyorum. ve sonunda seriyi bitireceğim için mutluyum wşdkspwşs
BENİ KIŞKIRTMA SPOİLERLI YORUM
2023 43. kitabı
Serinin beşinci kitabı en çok kalbimi kıran kitap oldu. sayfalarca hem Juliette'in -Ella- hem de Aaron'ın ağzından geçmişi okuyoruz ve paramparça oluyoruz. Aşklarının çocukluktan başlayıp günümüze kadar uzanan bir yolculuk olması, her defasında hafızaları silinsede birbirlerine çekilmeleri o kadar güzeldi ki okudukça size nasıl kıydılar diye sormadan edemedim. Ailelerin canavarlığından bahsetmek bile istemiyorum. Kitabın son sayfalarına kadar herkesin farklı bir yerde olmasına rağmen çok büyük bir heyecanla okudum. Geçmiş ve Kenji'nin ağzından olan kısımlar kitabı baya kurtarmış. Nazeera ve Kenji'de çok güzel ilerliyor. Yazarımız erkek karakterlerini ölümüne aşık etmeye bayılıyor sanırım. Emmaline'e o kadar üzüldüm ki anlatamam. Ella'ya beni kurtar derken öldürülmekten bahsediyor olması kalbimi inanılmaz kırdı. Anderson'ın ölmemiş olması pek şaşırtmadı doğrusu. Sonunda istediğini aldı ve Aaron'ı iyice delirtti. Çocuk aşkı için babasını öldürme teşebbüsünde bulundu ve benim içimin yağları eridi. Keşke o an geberseydi. Kenji - Ella ve Aaron - Ella kavuşmaları beni baya bi ağlattı. Özellikle Kenji ve Ella dostluğu içimi ısıtıyor. Kitabın sonunda Aaron'dan duygu yüklü bir evlilik teklifi aldık. Çocuklarım finali düğünle yapacaklar sanırım... Gururlu bir anneyim. Kitabın Aaron'ın doğum günü kutlamasıyla bitmesi de çok duygusaldı. Seriyi bitirmek için son bir kitabım kaldı hem çok buruk hem de onlarla tanıştığım için çok mutluyum.
Ütopya-Distopya
2021 33. kitabı
Okunma: 31 Mart 2021 17:02
#seriyorumu 3,5/5 ️️️️ 7/10 ️️️️️️️️ Aaron Warner Anderson hayatımda geçmişten bugüne bir anlam ifade eden yegâne duygusal dayanağım. Yegâne sabitim. Bugüne dek hissettiğim tek sağlam, güvenilir kalp atışım. Aaron, Aaron, Aaron, Aaron. Yorumuma başlamadan tek bir şeyi açıklığa kavuşturmak istiyorum. Serinin birinci ve ikinci kitabı bana göre yazılmak için yazılmış ve inanılmaz amaçsız kitaplar. Bir orantıda ve sonuca gitmeyen artı olarak sizi merak ettirmeyen bir ton olay... Fakat seri üçüncü kitapta güzelleşiyor. Eskiden üçüncü kitabın serinin en güzel kitabı olduğunu düşünürdüm. Warner’a sonunda hakettiği değerin verildiği bir kitap olarak aklımda kalmıştı hep. Fakat yeniden okuduğumda yine güzel ama efsane olmadığını gördüm. Dördüncü kitap ise her açıdan yazarın seneler sonra yazdığı ve kafasında bambaşka bir şeyler planladığının belli olduğu ve sinyallerini verdiği kitap. Geçiş kitabı ve yine bir kaç sahne dışında ortalama düzeyde kaldı benim açımdan. Fakat son kitap Beni Kışkırtma, yazarın kendini aştığı ve her sayfasını soluksuz okuduğum bir kitap oldu. O konusuz konuyu öyle yerlere getirdi öyle şoka uğrattı ki helal olsun dedim. Beşinci kitap gözümde tam tam ve tam puan. Ama bir seri final kitabından bir önceki kitapta güzelleşmeye başlıyorsa o seride bence bir sorun var demektir. Sadece Beni Kışkırtma kitabı ve seride okunmaya tek değer karakter -bence- Warner için seriye yüksek puan vermek istemedim. Seriyi genellemeye vurduğumuzda çok geç düzelen ve toparlanan bir seri görüyoruz. Yine de önermek istiyorum aslında. Distopya evrenine giriş için değerlendirmek isteyen herkes kitaptan keyif alacaktır. Yüksek beklentiler ile başlamadığınız sürece akıp giden ve nasıl bittiğini bile anlamadığınız bir seri olacak diye düşünüyorum. Genel olarak okumaktan pişman
2024 46. kitabı
Okunma: 15 Ekim 2024 21:37
Kitap Juliette, Warner ve Kenji'nin bakış açısıyla yazılmış. Juliette'nin ailesi kızlarını kendilerine ait bir deney olarak gören bilim insanları ki buda pek hoş şeyler yapmadıkları anlamına geliyor. Emmaline'in durumununa gerçekten çok üzüldüm. Juliette'den istediği şey gerçekleşecek gibi duruyor. Ayrıca geçmişte Warner ve Juliette'nin her karşılaştıklarında birbirlerine olan ilgilerini okumak 1.kitaptaki Warner'ı da açıklıyor bence. Ve kitabı doğum günüyle bitirmeleri çok güzeldi. Sonunda beyimiz sevdikleriyle pastalı bir doğum günü yaşayabildi. :`)
2024 Okuma Raporları
2025 24. kitabı
Okunma: 17 Mart 2025 13:47
Beşinci kitabın yorumu ile geldim.Seride sona yaklaşırken kendimi hüzünlü hissediyorum.Çünkü gerçekten keyif aldığım bir okuma oldu benim için. Dördüncü kitabın sonunda malum Juliette ve Warner kaçırılmıştı.Bu kitapta da Juliette’nin geçmiş hayatıyla ilgili gerçekleri ve kaçışlarını okuyoruz. Spoiler! Kitabı genel olarak sevdim.Yazarın dili zaten çok akıcı her zamanki gibi.Ama kitapta kötü karakterin sürekli vurulup bir şey olmamasını(hatta ölüyor yine geri geliyor ) sevemedim.Birçok şey zihnimde oturdu bu kitapta.Bir önceki kitapta öğrendimiz gerçeklerin çoğu havada kalmıştı.Bir de kaçarken uçak sahnesi saçmaydı bence.Tamam fantastik bir evren ama daha makul olaylar olabilirdi. Warner ve Juliette(Ella) sahneleri mükemmeldi yine.Birbirlerine duydukları aşk muazzam kesinlikle.Hayatlarının önceki kısımlarında da yollarının her defasında kesişmesi ve en son hikayede Warner’in kötü çocuk göründüğü halde yine birbirlerine çekilmeleri çok güzeldi .Kitabın sonundaki doğumgünü detayı da kesinlikle çok hoştu.
2021 15. kitabı
Okunma: 02 Şubat 2021 17:58
Serinin dördüncü kitabının sonunu dehşete düşerek okuduktan sonra bu kitabın çıkmasını o kadar bekledim ki. Hatta beklediğimi bile unuttum bir süre sonra. Seriyi okumadıysanız ve okumayı düşünüyorsanız lütfen yorumumu es geçin çünkü spoiler yiyebilirsiniz. . Dördüncü kitabın sonunda Juliette'in gerçek kimliğini öğrenmenin getirdiği şoktan sonra ailesinin elinden gördüğü işkenceleri okumak beni ara ara zorladı. Annesi ve babası aşırı dercede kaçıklardı. Juliette'e yaptıklarının yanı sıra diğer kızlarına çektirdiklerini okudukça ikisine de aynı işkenceleri yapmak istedim. Çocukları onlar için deney faresinden farksız yaratıklardı. . Yıllar boyunca hem Warner'ın babası hem de Juliette'in ailesinin onları nasıl manipüle ettiğini, hatıralarıyla oynadığını ve hayatlarını cehenneme çevirdiklerini bu kitapta okuyoruz. Ve bunu sadece çiftimize değil tüm insanları bir yalana inandırarak onlara da yapıyorlar. Kitapta tam bir karaktere inandım, beş dakika geçmeden öyle bir ihanet etti ki şaşırıp kaldım, aslında bunun dışında kitapta çok fazla şaşırtıcı unsur vardı. Benim için sürükleyici bir kitaptı ancak bence biraz kısaydı, daha fazla okumak isterdim. Dilinden dolayı çoğu kişi kitaba alışamasa da ben en sevdiğim disyopyalarda olan bu seriyi kesinlikle öneriyorum.
2023 14. kitabı
Okunma: 14 Mart 2023 01:18
𝕄𝕦𝕥𝕝𝕦𝕝𝕦ğ𝕒 𝕫𝕒𝕞𝕒𝕟 𝕒𝕪ı𝕣𝕒𝕔𝕒ğı𝕫. İç𝕚𝕞𝕚𝕫𝕚 𝕟𝕖𝕗𝕣𝕖𝕥𝕝𝕖 𝕕𝕠𝕝𝕕𝕦𝕣𝕦𝕣𝕤𝕒𝕜 𝕫𝕠𝕣𝕓𝕒𝕝ığ𝕒 𝕜𝕒𝕣şı 𝕟𝕒𝕤ı𝕝 𝕒𝕪𝕒𝕜𝕥𝕒 𝕕𝕦𝕣𝕒𝕓𝕚𝕝𝕚𝕣𝕚𝕫? 𝕐𝕒 𝕕𝕒 ç𝕠𝕜 𝕕𝕒𝕙𝕒 𝕜ö𝕥ü𝕤ü... İç𝕚𝕞𝕚𝕫 𝕓𝕠𝕞𝕓𝕠ş 𝕜𝕒𝕝ı𝕣𝕤𝕒. "Beni Kışkırtma", Tahereh Mafi'nin "Bana Dokunma" adlı serisinin 5. ve en ince kitabı. Genel olarak seri ince kitaplardan oluşsa ve hem dil hem de yazım tarzı olarak kolayca okunsa da bu kitap diğerlerinden de basit şekilde su gibi akıyor. Kitabın ilk yarısı hem Juliette hem de Warner'ın geçmişine değiniyor ve onların ağzından anılarını okuyoruz. Aynı zamanda bu kitapta Kenji'den de bölümler var. Serinin başında sık sık gördüğümüz Adam'ınsa belki bir iki kere adı geçiyor, unutuldu gitti. "İnan Bana" -bu kısım serinin başını okumayanlar için SPOILER içeriyor- çok iyi bir yerde bitmişti. Seriyi ilk okuduğumda "Beni Kışkırtma" henüz çıkmadığından orada bırakmak zorunda kalmıştım bu yüzden ikinci okuyuşumda daha önceden okumadığım kısma gelmek çok iyi oldu. Önceki kitabın sonunda Juliette çok büyük bir kıyım yapmış, tanıdığı tüm arkadaşları ve Warner yakalanırken kendisi de öz anne ve babası tarafından kaçırılmıştı. Juliette -Ella- bu kitapta psikopat anne-babasının kardeşi Emmaline'e yaptığına benzer deneylere maruz kalıyor. Warner bir hücreye hapsedilip zehirli yiyeceklerle sınanıyor. Kenji ise Nazeera ve diğerleriyle beraber başlarına kalan 45. Mıntıka'da ne yapacaklarını düşünüyorlar. Bu olayları daha çok hatıra kısımları bittikçe gördüğümüzden neredeyse kitabın ortalarına kadar sakıyor ve asıl olaylar bundan sonra başlıyor. O yüzden oralardan bahsetmiyorum. Açıkçası aynı anda hem durgun hem de aksiyonlu olmayı başarmış garip bir kitaptı. Duyguları yoğun olarak hissettik. Özellikle yazarın kullandığı farklı ve benim hoşuma giden tabirleri daha az olsa da bu kitapta da gördük. Aslında çoğu şey güzeldi ve okuması
Roman

Tahereh MafiYazar · 17 kitap
Tahereh Mafi, Santa Monica, Kaliforniya'da yaşayan İran asıllı Amerikalı bir yazardır. Genç yetişkin kurgu eserleri yazmasıyla tanınır. Mafi, 9 Kasım 1988'de Connecticut'taki küçük bir kasabada doğdu . Ailesinin en küçük çocuğudur ve dört ağabeyi vardır. Mafi'nin ebeveynleri İran'dan göçmendir. 12 yaşında ailesiyle birlikte Kuzey Kaliforniya'ya taşındı ve 14 yaşında Orange County'ye taşındılar. Mafi, Irvine, Kaliforniya'daki University High School'dan mezun oldu. Daha sonra Aliso Viejo, Kaliforniya'daki Soka University of America'dan mezun oldu. Sekiz farklı dilde çeşitli seviyelerde yeterliliğe sahiptir. Üniversite yıllarında bir dönem İspanya'nın Barselona şehrinde yurtdışı eğitimi aldı . Bu gezi sırasında İspanyol diline tamamen dalma fırsatı buldu. Mafi şu anda Irvine, Kaliforniya'da ikamet ediyor ve yazmaya devam ediyor. 2013 yılında yazar Ransom Riggs ile evlendi. Mart 2017'de Mafi, Twitter üzerinden hamile olduğunu duyurdu. 30 Mayıs 2017'de Layla adında bir kız çocuğu dünyaya getirdi. Kendisini Müslüman olarak tanımlıyor.