Martıya Aşık Balık

Epsilon Yayınları

Beaowl__
2026 53. kitabı
Okunma: 02 Haziran 2026 19:58
"Ben en çok martıya âşık olan balık için üzülüyorum... Yanına gitse mutlu olur ama ölür. Suda kalsa yaşar ama uzaktan izler sadece. Dokunamaz. Öpemez. Hissedemez. Sarılamaz. Gözyaşını silemez. Acısına ortak olamaz." ____________________________________________________________ ​| KONUSU | Ailesi ile gittiği bir tatilde basketbol topu vesilesiyle tanışan Deniz ve Tuna'nın hikayesini ele alan bir lise kurgusu. ​| YORUM | Kitap, günümüz tarzını ele alırsak biraz geride kalan bir yapım. Ama Beyza'nın o dönemki yaşına ve kitabın yazıldığı zamana göre değerlendirirsek çok güzel bir kitap. ​Beyza'nın yazdığı tüm kitaplara âşık biri olarak, başlangıçta bu kitap için "Okumasam da olur," demiştim. Fakat bir noktadan sonra "İyi ki okumuşum," dedirtti. Gerçekten zevkle okuduğum bir kitap oldu. ​Kitabın sonu hiç beklemediğim bir şekilde bitti ve böyle bitmesini daha çok sevdim. Karakterler de aynı şekilde çok içten geldi; aralarındaki o bağ çok güzeldi. __________________________________________________________ ​"Balık, öleceğini bilse bile Martı'sını görmeden durabilir miydi hiç? Bu yüzden ölüme kendi ayaklarıyla yürümüştü. Kalbine esir, duygularına hapis..."
2018 32. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2018 00:58
Beyza'nın 16 yaşında yazdığı o zamanlar bir nevi beni anlatan şimdi geriye dönüp baktığımda sadece bir gençlik kurgusu olarak gördüğüm ama aslında içinde bir genç kızın umutlarının, hayatının, sevgisinin, aşkının yer aldığı harika bir eser.
2022 23. kitabı
Merhaba kuşlarım Beyza Aksoy'un 14 yaşındayken bastırdığı bir kitap Denizimsi. Genç bir yazar, genç bir kalem. Çok teferruat aramadığınız sürece bence şans verilebilir. Okuyacaklara keyifli okumalar. Sağlıcakla kalın...
Tuna’nın mavi gözlüsü
2021 48. kitabı
Kitabı yeni bitirdim... Kitabın sonuna kadar her şey güzeldi. Kitabın konusundan bahsedeyim çok kısa. Deniz isimli baş karakterimiz var ve Deniz İzmirde yaşıyor ama yaz tatili için Antalya’ya yazlıklarına tatile geliyorlar. Ve geldiği zaman orada bir çocukla karşılaşmasıyla tanışmasıyla hikayemiz başlıyor. Klişe gibi duruyo bir yandan evet bazı yerleri klişeydi ama bana göre değildi çok naif bi hikayeydi . Öncelikle 1 puan kırmamın sebebi sonundan dolayıydı. Kitabın sonu hariç her ayrıntısını sevdim fakat, Tuna isimli karakterimiz,O da başrol oluyor. Tunayı çok sevdim ama bazı düşünceleri ve Deniz’in giyimine karışmasını hadi es geçiyorum onada tamam. Ama bi ara yemek sahnesi vardı okuyanlar bilir. Kuzeni yada yeğeni olması lazım kızı ayağıyla dürttüğü dokunduğu için. Şöyle bir cümle kuruyor Dedi ki; “Sen o etek dediğin kumaş parçasını altına geçirirsen uğraşır tabii . “tarzından bir şey dedi bu değildir ama buna benziyordu yani . Çok sinir oldum gerçekten. Sinirlerm bozuldu. Tuna dan böylesine bir haraketi beklemezdim. Onun dışında kitabı çok çok çok sevdim etkisinden çıkamadım. Deniz in kibrine de biraz sinir oldum ne naz yapıyosun çocuğa iyi davran biraz dediğim yerler oldu fleşcşfşf SPOİLER SPOİLER SPOİLER SPOİLER Evett gel gelelim sonuna.. mutlu sondu evet ama bana göre çok havada bitti. Bence 2. Bir kitabı olsaydı hiçte fena olmazdı. Deniz 5 gün yoğun bakımda kalıyor ameliyatlar derken. Uyanıyor herkesin Denizi görüp şaşırdığı sahnede kitap bitiyor. Bence 2. Kitap olmasa bile kitap bir 50 sayfa daha uzatılmalıydı. Üniversite zamanları anlatılabilirdi. Pelin ve arkadaşlarının hapse girmesini isterdim. Rehabilitasyon yerine. Çünkü bir suç sonuçta kızı öldürmek istediler falan çok sinir oldum. Dediğim gibi hayal kırıklığı yaşadım kitap sonu. Keşke 50 sayfa daha
Gençlik
2022 16. kitabı
Okunma: 20 Nisan 2022 19:06
Kitaba sırf Beyza Aksoy un yazdığı bir kitap oldugu ocon başlamıştım. On yargilarim vardi ve bence klise bir kitapti. Yazdigi ilk kitap oldugu icin normal oldugunu dusunuyorum. Onun disinda sonu bence asiri kısaydı. Aralarında ki ilişki toxic degildi cok skr.
2021 26. kitabı
Okunma: 09 Ağustos 2021 12:21
Evet bu kitap ile Beyza Aksoy'un tüm kitaplarını bitirmiş oluyorum. Öncelikle söylemeliyim ki, başlangıçta kitaptan sıkıldım ve klişe buldum. Gözümde klişe Wattpad ortamından uzak olan Beyza Aksoy'un bu kitabını beğenmeyeceğimi düşündüm. Fakat kitapta 100+ sayfaya geçince dedim ki "İŞTE BUDUR" ve kitap akmaya başladı. 2 gün içerisinde bitirdim. Güzeldi, okuyabilirsiniz. Bolca ağladım.
2019 7. kitabı
Okunma: 10 Mart 2019 21:01
Denizimsi... Aslında bir wattpad kitabı olduğu için ön yargıyla arkadaşımdan ödünç almıştım. Çünkü sinirleneceğim kitaplar okumak istemiyordum. Bu ön yargımda aynı yazarın ''Siyah Kuğu'' kitabı hakkında okuduğum yorumlardan da kaynaklanıyordu. Ama ne var ki wattpad kitapları arasında okunası kitaplardan biri olduğunu anladım. Deniz diye bir kızımız var ve yazlıklarında ünlü viner - ünlü olmasına rağmen Deniz onu tanımıyor- olan Tuna Solman ile karşılaşıyor. Ama kızımız erkeklerden nefret ediyor. Erkeklerle alakalı bir hikayesi olmasa da bir ön yargı diyelim. Hangimiz de yoksa? Ve kitap bu iki kişinin olayları etrafında dönüyor. Eleştireceğim bir nokta var: Yazar,kitabın sonunu çok boş bırakmış. Öyle ki direk ikinci kitabının olup olmadığına bakmıştım. Bence ikinci kitabı hak ediyorum. Eminim ki birincisi gibi ikincisi de okunur. İnsan merak ediyor çünkü geleceklerini. Final haricinde genellikle güzel giden bir kitap. Eğer wattpad'a karşı biraz da olsa ön yargılarınızı silmek istiyorsanız ya da kafanızı yormak istemediğiniz anlar için kitap arıyorsanız bence bir şans verin. Size alın demiyorum,sadece bir göz gezdirin.
2020 9. kitabı
Okunma: 20 Mart 2020 20:05
Dili güzel bir kitap ama ben en başlarında biraz sıkılmıştım. Yine bir aşk hikayesi fakat hem gülebildiğiniz ,hem eğlenebildiğiniz ,hem ağlayabildiğiniz bir aşk hikayesi. Özellikle yarısından sonrası eğlenceli bir kitap. Ama içinde nefret edebileceğiniz karakterleri barındıran bir hikaye. Son kısımlarında biraz üzüyor ve dejavu yaşatıyor ama mutlu son ile bitiyor. Okumanızı tavsiye ederim ben 2 günde bitirdim.
2020 10. kitabı
heralde okuduğum en mükemmel kitaplardan birisi şahsen ben bu kitabın ikincisinin olmasını çok isterdim Deniz diye bir kızın duygularından bahsetmiş o kadar güzel ki bıkmadan bir kaç kez daha okuyabilirim
DenizimsiBeyza Aksoy · Epsilon Yayınları · 2015898 okunma
Okusanız da olur okumasanız da
2019 17. kitabı
Bu yazarın diger kitaplarını da okudum ve onları çok begenmiştim.Bu kitaba bir şans vermek istedim.Güzeldi evet kötü değildi ama kesinlikle okunması gerekmiyor yani.Okusanız da bir şey kaybetmezsiniz okumasaniz da kaybetmezsiniz.Klasik bir aşk hikayesi.

Beyza AksoyYazar · 14 kitap
Beyza Aksoy 7 Nisan 2000 tarihinde dünyaya gelmiştir. İstanbul’da yaşamaktadır. Küçük yaşlardan beri yazmaya ilgisi olan yazarın Denizimsi, Siyah Kuğu 1, Siyah Kuğu 2 – Ruh Kadehi, Açık Yaralar ve Dikiş İzleri ve Onun Şeytanları adında kitapları bulunmaktadır. İlk kitabı Denizimsi Nisan 2016’da yayımlanmıştır.