Kitap ne yazık ki internetten kopyala yapıştır taktiğiyle yazılmış. Hatta bendeki nüshada yazar adı dahi değişik. Kitap orijinal olmasına rağmen yazar adı nasıl değişik onu da anlamadım. Burda yazar adı farklı geçiyor. Sanal tanıtımda farklı.
Heveslendiğim bir kitabın böyle çokması beni üzdü doğrusu.
Bazan kapağa aldanırız.
Bu da böyle işte.
Derin BabaAytekin Gezici · Tutku Yayınevi · 2013109 okunma
Osmanlı Devletinin son zamanlarından bu yana kabadayı kelimesi ile başlayıp şekil değiştirerek mafya ve sonra da günümüzde iş adamı olan sosyal grupların en bilinmiş olaylarını dile getiren bir kitap. Aslında bir nevi katalog gibi bir kitap. Bilinen isimleri tanıtan ve bunun pekte üstüne çıkmayan yüzeysel kalmış bir kitap.
Kitap da resmen 1960-2000 yılları arası devleti iktidarın değil mafyanın kaçakçıların ve görevini kötüye kullanan devlet görevlilerinin yönettiği anlatılıyor. En çok zoruma giden de Şükrü Balcı denen emniyet müdürü onca yediği rüşvet ve yaptığı yolsuzluklara rağmen adının bir devlet kurumu olan polis meslek yüksek okuluna verilmesi. Mehmet ağar in yaptıklarına hiç girmiyorum bile. Adam resmen bütün pislikleri istediği gibi yapıp istediği gibi suçların üstünü kapattırmış. Bunca kanunsuzluk ve devletin gücünün zayıflatılmasina rağmen bu ülke ne batmış nede bölünüp parçalanmış. Hepsinin öbür tarafta ateşi bol olsun. Çünkü hiçbiri bu dünyada yaptıklarının bedeli ödememiş ve ödemeyecek...
Dikkat spoiler içerir.
Osmanlı döneminden itibaren fakir fukara babası olan ve zayıfı kollayan kabadayılardan günümüzdeki mafyaya kadar olan her şeyi inceleyen bir araştırma eseri. Osmanlı zamanındaki kabadayılardan örnekler verilirken, günümüzde de o tarz babalar ve şimdi yeni trend olan reislerle ilgili bilgiler veriliyor. Çakıcı, Peker, Dündar Kılıç, Hadi Özcan gibi isimlerin hayat hikayeleri, babalar ile ilişkileri olan kadınlar, yaşanan cinayetler, mafya yapılanmasının siyaset, futbol ve televizyon sektörü ile ilgilenmesi gibi pek çok konu anlatılıyor. Özellikle Hadi Özcan'ın Susurluk komisyonuna verdiği ifadenin büyük yer kapladığı kitapta ayrıca Mehmet Eymür ve MİT raporuna da yer veriliyor. Konuyla ilgilenenlerin mutlaka okuması gereken kitaplardan biri.
1974 yılında, Adana'da dünyaya geldi. 1993 yılında başladığı gazetecilik yaşamını, Zaman Gazetesi başta olmak üzere çeşitli yaygın ve yerel gazete ile televizyonlarda muhabir olarak sürdürdü. Star TV'de "Teksoy Görevde" ve TGRT'de "Babacan" Haber Programlarında muhabir olarak görev yapan Gezici'nin ilk kitabı, 1997 yılında "Bir Kısım Medya Manzaraları" Gazeteci Geyikleri, Öyküleri, Fıkraları ismiyle yayınlandı. Halen Adana'nın merkez Seyhan İlçe Belediyesi'nde Basın Danışmanı olarak görev yapmakta olan Gezici, evli ve üç çocuk babası.