Derinde Saklı

2021
Doğan Kitap

2022 1. kitabı
Okunma: 01 Ocak 2022 13:19
Değerli yazarımız Burcu Alşan'a çok teşekkür ediyorum bu güzel kitabı için Derinde Saklı kitabını ilk satırı okumaya başladığım da beni hemen kendi dünyasına çekti. Başta bir aşk romanı gibi görünse de Hakan ve Lal'ın aşk macerası üzerinden günlük hayattaki sorunları, insanların kendi iç dünyasındaki arayışları, insanın gizli kalmış sırları çok güzel bir şekilde işlemiş.Bu kitapta insan anlam arayışı ile huzura kavuşacağı ve kendini bulucagini bizlere sunuyor. Değer yazarımızın sade ve güçlü anlatımı romanı çok değerli kılıyor. Yazarımızın bu kitabını tüm okurlara tavsiye ediyorum. Okuduğunuzda hem kendinizde izler bulacak hem de çoğu şeyin farkına varacağınız bir kitap şimdiden keyifli okumalar diliyorum.
2021 154. kitabı
Hayatı, insanı ve ilişkileri sorgulayan kitapları seviyorsanız bu kitap tam size göre... Burcu Alşan tarafından kaleme alınan Derinde Saklı, kurguya dahil edilen başarılı hayat tespitleri ve saptamalarla sevdiğim kitaplardan biri oldu. Bilirsiniz ki yersiz övgünün en az haksız eleştiri kadar kötü olduğuna inanırım. Hiçbir zaman objektifliğimden ödün verip potansiyel okur olan sizleri yanıltmadım. O sebeple iyisi ve kötüsüyle gelin inceleyelim bu romanı. Durgun işlenen bir kurguya sahip olan kitabımızda yaşadığı bir takım acı olaylar sonrası günlük hayat koşturmacasından ayrılıp kendini bulmak için yollara düşen ana karakterimiz Lal ile karşılaşıyoruz. Kendisini ve huzuru bulmak için çıktığı bu yolda, deniz kenarında ve hayat telaşından uzak bir otel olan Il Rifugio(Sığınak) 'da bulur kendini Lal. Yoga dersleri vererek burada kalmaya karar veren Lal'in karşısına bir gün patronunun arkadaşı Hakan çıkar. O da hayattan yorulup buraya kafa dinlemeye gelmiştir. Birbirlerini gördükleri ilk an kalpleri ısınan bu iki insanı bir araya getiren hayat, aşktan çok daha derin şeyler planlanmıştır onlar için. Kitapta yer verilen dört kadında da kendimi gördüğümü söylemem gerek. Lal'de hayatın önüme koyduğu tüm engellere rağmen gülüşlerimi ve güçlü yanımı, Mürüvvet hanımda geçmiş hatalarım ve pişmanlıklarım için kanayan yaralarımı, Süreyya'da aşka aşık olan duygusal tarafımı ve Ezgi'de hayatı anlamlandırmaya çalışan, insanların bencillik ve samimiyetsizliklerinden yorulan kalbimi gördüm. Dört ayrı hayat, dört ayrı hikaye olmasına rağmen hepsinde kendimden bir parça buldum. Yaşanan aşk oldukça hoş işlenmesine rağmen çok özgün bir hikaye değildi. Eğer klasik aşk hikayelerini okumayı seviyorsanız, özellikle de finaliyle bu kitaba bayılacağınızı söyleyebilirim. Nadiren de olsa yer yer
2022 20. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2022 11:42
Lal, geçmişte yaşadığı büyük üzüntü ve kayıplarına ilaç olarak Datça'da ufak bir hayata sığınıyor. Kendi kendine kurduğu bu samimi dünyasında oldukça mutlu. Orada yoga dersleri vererek hayatını sürdürüyor. Ve bir gün hayatının aşkı olacak Hakan ile tanışıyor. Tolstoy' un " Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: Ya bir insan bir yolculuğa çıkar ya da şehre bir yabancı gelir." sözündeki gibi oluyor aynen. Hakan Lal' in hayatına bilinmezliklerle dolu geliyor. İkisinin de birbirinden farklı hayatları var ve bir o kadar da birbirine iyi gelen ruhları... Eksik yanlarını tamamlamaya çalışıyorlar. Lal, hayatının belki de en riskli kararlarından birini alıp Hakan ile beraber şaşalı bir hayata doğru yola çıkıyor. Onları bu yeni hayatlarında neler bekliyor? İnandıkları aşkları tüm zorluklara göğüs gerebilecek mi? Bazı kalpler hep kanar, ne yaparsan yap, nasıl ilerlersen ilerle çocukluktan kalan yaralar sana hep kendini hissettirir. Bu kitabı okurken de hissediyorsunuz. Sakin ilerleyen bir hikayeydi ve bir o kadar da akıcıydı. Dili ve anlatımı ile o kadar sade ki huzur vericiydi gerçekten. Betimlemeler, gizli mesajlar tam dozundaydı. Üstelik tam da okunacak mevsimde olduğu için okurken zevk veren bir kitaptı. Hayattaki yönünü bulmaya çalışanlara, aşka inanmak isteyenlere tavsiyemdir.
2021 63. kitabı
Okunma: 25 Aralık 2021 00:00
"Hayat bazen yapardı böyle, alır ve atardı birbirini sevenleri uzaklara. Mesafeler sokardı araya, büyük küçük sorunlar, olmaz dedirten imkansızlıklar, geçemeyeceğin sınavlar koyardı önüne; ya teslim olur kabullenirdin ya da mücadele ederdin... Konusuna biraz değinmek istiyorum. Lal üniversiteyi kazanıp ailesinden ayrılana kadar hayat onun için neredeyse mükemmel bir şekilde ilerler. Ama herkes gibi bir gün onun da kapısını çalar acılar, ayrılıklar. Yaşadığı üzücü olaylardan sonra bir nevi inzivaya çekilip hayatın anlamını aramaya başlar. Bu sırada karşısına Hakan çıkar. Daha ilk anda birbirlerinden etkilenen bu ikiliyi neler beklemiyor ki... İlk bakışta klasik bir aşk hikayesi gibi algılanıyor kitap (ki asla okuyamam ). Ama adından da anlaşılacağı üzere "Derinde Saklı" birçok duyguya tercüman olmuş yazar. Altını çizdiğim, kendimden birçok şey bulduğum öyle güzel cümleler var ki anlatamam Takıldığım tek şey cümlelerin biraz devrik olmasıydı, onun dışında güzel bir kitaptı tavsiye ederim
2022 191. kitabı
" Kapılarımız neden kapalı başkalarının acılarına?" Selam Arkadaşlar Bugün sizlere kalemiyle ilk defa tanıştığım yazarımızın Derinde Saklı adlı romanıyla geldim. Yalın, kolay anlaşılan bir dili olan kitabımızı okurken sayfaların arasında içsel bir yolculuğa çıkıyoruz. Kısaca spoi vermeden konusuna gelirsek kitabın baş karakteri Lal'ın Datça da küçük bir butik otelde yoga eğitmeni olarak hem çalışıp hem de kendini inzivaya çektiği hayatın anlamını aradığı karmaşık dünyada birden karşısına işletme sahibi Arda'nın arkadaşı magazin dünyasından tanınan gece hayatı sosyetesinin ünlü ismi Hakan çıkar. Hem Lal hem de Hakan kendilerini bir anda çok tutkulu ve hislerin çok büyük yaşandığı bir aşkın içinde bulurlar. Zamanla birbirlerine alışan çift İstanbul'da Hakan'ın evinde birlikte yaşarlar. Koşuşturmalı bir hayatı olan Hakan'a eşlik etmekte zorluk çekmeyen fakat bulunduğu ortamı ve yeri yadırgayan Lal bir süre Hakandan ayrılır. Sonrası tekrar sevdiği doğaya ve Datça ya geri döner. Ama içlerinde ki aşk hiçbir zaman bitmez. Derinde Saklı acımasız dünyada herkese empati yaptıran kadın ve erkeğin rollerini okuyucuya gerçek manada terapi gibi yansıtan bir kitap. Yazarın gerçek hayatını anlatan bu güzel kitabı çok beğendim ve kesinlikle tavsiye ederim. Kitapla kalın dostlar
2022 19. kitabı
#seldokudu #derindesaklı Lal aniden başına gelen atlatamayacağı ve yerine doldurmayacağı anne ile babasını kaybettikten sonra kendini aramaya başlar. Önce çok istediği okulunu, sevgilisini, arkadaşlarını bırakıp memleketi Antalya'ya döner. Teyzesi ile kalır. Huzur bulmak için ise ona kalanları satıp sadece ufak bir sırt çantası ile Datça 'ya gelir. Bir butik otel de Arda ile tanışır ve yoga hocası olur. Orda kendini arayan Lal huzuru ve mutluluğu da verdiği dersler içerisinde olan enerji ve yaptığı yardımlar ile bulur. Bir sabah ise her zaman gördüğü kabuslar aksine içinde olan enerji mavi olur. Buna anlam veremez. Ama anlamını bulması çekim alanına giren Hakan ile çok da zor olmaz. Çapkın ve hayli tanınmış olan Hakan Lal tarafından tanınmasa da inziva için arkadaşı Arda'nın yanına gelmiştir. İlk anda o da Lal'dan etkilenir. Hakan'ın da geriye dönük acıları ve yaraları vardır. Birbirinden ayrılmayacağını anlayan bu çift için fedakarlık eden Lal olur ve bulduğu huzuru bırakıp Hakan ile onun dünyasına gider... Sonra ne mi olur? İşte onu bu güzel hikaye de bulacaksınız. Sadece klasik bir aşk hikayesi değil, kendini bulma yolculuğu bu, güçlü kadınlar ile geçmiş ile ve şimdi ile olan bir yolculuk...
2022 57. kitabı
kurtulamadığın rüyaların geçmeyen yaraların... Bazı kalpler hep kanar Ne yaparsan yap nasıl tedavi eder Sen et bazı acılar hep taze kalmaya mahkum olacak kadar acıdır çünkü lanetlice acı... Ne kadar da çok başarmaya takılıyorduk şu hayatta deneyip de bir şeyleri başarmamak sanki başımıza gelebilecek en kötü şeydi. Oysa en büyük talihsizlik korktuğumuz için kaçırmak, karar için uzun boylu düşünürken ıskalamak değil miydi hayatı? İnsan bazen aşkı arar hiçbir yerde bulamazdı.Bazen, hatta genellikle,tam da aramayı bıraktığında, aklımdan çıkardığında aniden geliverirdi aşk, lsürprizli bir oyuncak gibi... İstanbul'da üniversite okuyan Lal ailesini kaybettikten sonra ruhsal bir çöküntü yaşar ve kendi kabuğuna çekilir.hayatin bu şekilde devam etmeyeceğini anlayıp kaldığı yerden yeni bir başlangıçla hayatına devam edebilmek için Datça ya gider ve orada küçük bir bir otele yerleşir.Otel sahibi ile anlaşarak burada yoga eğitmenliği yapmaya başlar bu onun için güzel bir motivasyon dur belki yaşadıklarını unutturmaz ama birazda olsa iyi geliyor du. Bir süre sonra patronun arkadaşı Hakan da şehrin gürültüsünden uzaklaşmak için bu otele yerleşir ve Lal ile yolları bu şekilde kesişir.. Hayat mucizesi içinde saklı küçük bir kutucuk; içinde Neyin olduğunu inanıyorsak bize onu verir. Dünyada kötülük insanlarda hainlik görüyorsak, kötülük mü hıyanet çıkıyor karşımıza nokta kendimizi daha iyi daha güzele layık görmedikçe kurtulmuyor başımız sorunlardan; hep ters gidiyor işler hep yanlış insanlar çıkıyor karşımıza ve arttıkça böyle düşünenler, o koskoca insanlık da kaybolup gidiyor bir yerlerde bir türlü yükselemiyor arşa doğru. Peki hiç düşündünüz mü hayatımız ne zaman anlam kazanır soru işareti ne zaman bu dünyaya gelişimizin, doğumdan ölüme de geçirdiğimiz sürenin hakkını vermiş
2021 150. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2021 00:32
Aşkın araladığı bir kapıdan, hayatın anlamını bulmaya doğru... Lal, ailesini kaybettiğinde gençliğinin başlarındaydı. Üstünden yıllar geçse bile hep kendini sorguladı, o gün orada olsaydım hala hayatta olurlar mıydı acaba diye.. İçindeki büyük boşluğu doldurmak, kendini yeniden bulmak için çıktığı yolculukta mola verdiği otel yuvası oldu. Yoga dersleri vermeye hayatını kendince yoluna koymaya çalıştı. Herşey sakindi, ta ki Hakan'la tanışana kadar... Bu yeni aşkla yüreği kanatlanan Lal bilmiyordu önce hayatı alt üst olacak peki ya sonra.. Sonrasını okumanız için anlatmıyorum dostlar. Sade ve sakin gidişatiyla hiç yormayan, çok klasik bir ask hikayesi gibi görünen ama dikkatinizi o aşk hikayesinden çok yazarın asıl anlatmak istediklerine verirsek kitap okuyucu için derya deniz olacaktır eminim.
2022 17. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2022 14:22
"İçinde bir yerlerde huzur bulundurmayan insanlar,kendi iç seslerine tahammül edemeyenler hep bir şeylerle oyanlamak,uyuşturulmak isterlerdi.." . Lal üniversitede okurken ailesini kaybedince okulu,herşeyi arkasında bırakarak Datça'nın bir koyunda bulunan doğa içinde küçük bir otelde yoga dersi vermeye başlar,aslında hayatın anlamını anlamaya çalışır... Patronu Arda'nın İstanbul'dan gelen arkadaşı Hakan ile tanışır ve hikayemiz başlar... . Başta aşk romanı sanıp biraz önyargılı yaklaştım açıkçası fakat sayfalar aktıkça benim için aşk ikinci planda, detay olarak kaldı. Lal hayatın anlamını ararken,kendini bulmaya çalışırken bizi de düşünmeye itiyor, sorgulatıyor ve kitabın sonlarına doğru öyle güzel şeyler oldu ki kadınların istediklerinde herşeyi başarabileceğine tekrar inandım ...Ben sevdim ️
2023 4. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2023 00:00
Lal;  Datça'da II Rifugio otelin de inzivaya çekilmiş Her sabah otel müşterilerine yoga dersi vermekte. Kendisine kurduğu küçük dünyasında arada sıra da buluştuğu bir teyzesi vardır sadece Hakan; yaşadığı  hayattan uzaklaşıp birazcık kafa dinlemek için arkadaşını oteli olan II Rifugio oteline gelir Lal ve Hakan yıllardır tanışıyormus gibi  birbirinin ruhlarına çok iyi gelirler. Hakan'ın Istanbul'a gitmesi gerekmektedir Lal'a onunla gitmesini teklif eder Ve her şeye geride bırakıp Hakan'la gider Ama Lal hic ummadığı  bir hayatı vardır Hakan'ın Aradan geçen  3 yıl sonrasında hayat Hakan ve Lal' a neler getirmiştir. Kitapta sadece Lal ve Hakan'ın hikayesi yok onun dışında  altı kadının  hayat hikayesini okuyoruz.