Deniz Duası tüm dünyanın yüreğini sızlatan Aylan bebek anısına yazılması beni çok derinden etkiledi. Sayfa sayısı çok az olabilir faka gerek yazılış amacı gerekse kitabın teması ders niteliğindedir. İçinde beni en çok etkileyen cümle şu oldu;
“Bizim hakkımızda davetsiz misafir dendiğini duydum. İstenmeyenleriz. Kötü talihimizi de alıp başka yere gitmemiz isteniyor.”
(KEYİFLİ OKUMALAR)
Avrupa’da güvenli bir yere ulaşmaya çalışırken Akdeniz’de boğulan ve cansız cesedi kıyıya vuran üç yaşındaki Suriyeli mülteci Aylan Kurdi’nin hikâyesinden esinlenerek kaleme alinan Deniz Duası, Aylanın babasından Aylan'a kısa bir mektup tadında yazılmış. Kısa ve öz.
En etkilendiğim cümle ise "“Ah nasıl yakarıyorum denize bunu bilmesi için”
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
Suriyeli küçük Aylan bebeğin kıyıya vuran cansız bedenini herkes hatırlıyordur. Aylan bebeğe ithafen yazılmış. Babası tarafından mektup tarzında kısa bir kitap. Sayfaların çoğu resimlerden meydana geliyor. Gelirleri mültecilere aktarılan bir kitap.
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
Bin muhteşem Güneş ve Uçurtma Avcısı'yla tüm dünyada inanılmaz başarı yakalayan Afgan -Amerikalı yazar Khaled Hosseini "Deniz duası" kitabını 2015 yılında yaşanan ve tüm dünyada üzüntü yaratan 3 yaşındaki mülteci Aylan bebeğin ölümünün üzerine etkilendiği için yazmıştır . Kitap Suriyeli bir babanın oğluna yazdığı mektup şeklinde anlatılıyor .
Yazar bu kitabın gelirini Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNCHCR)bağışlamıştır.
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
2014 yılında Muğla kıyılarına çarpan cesediyle tanimistik ayla kurdiyi ve bütün mülteci çocuklarını kitabin geliri tamamen bu çocuklara adanmıştır keyifli okumalar 5 dakikanizi almaz bitirmeniz ama anlamamız sanırım ömrümüz yetmez keyifli okumalar.
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
2015 yılının Eylül ayında Akdeniz de boğulan ve cesedi kıyıya vuran üç yaşındaki Suriyeli mülteci Aylan Kurdi nin hikayesinden esinlenerek yazılmıştır..
Deniz Duası nin tüm geliri ,iyi niyet elçisi olarak görev aldığı Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Khaled Hosseini Foundation a aktaran Hosseini, mülteci kamplarını ziyaret etmeye,çeşitli sorunları dile getirmeye devam ediyor...
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
Kitabı daha okumadım ama şunu söylemeliyim. Kitap 48 sayfa gibi bir şey, çoğu sayfa da sadece resim var ve yazı olan sayfalar da max 56 kelime yani bunu bilin sonra kitap geldiğinde benim gibi küçük çapta bir şok geçirmeyin.
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
Kaç defa okudum bilmiyorum. Sözlerin içindeki derin anlamlar her okuyuşumda aynı etkiyi yaratıyor. Yazılanların az söylenenlerin çok olduğu bir kitap Deniz Duası. Yazar bir kaç cümleye bir hikaye sığdırabiliryor ve size okuduklarınızdan bir yaşamı gösterebiliyor Çizilen resimler de tamamlıyor sanki kitabı. Yazarlığına her defasında hayran kalıyorum Khaled Hosseini'in.
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
Denize vurulan simge bebeğin hikayesi...
Hiçbir şey yapamasak bile Aylan'ı bir edebiyat eseri ile bir kez daha ölümsüzleştirmiş olduk.
Bir kez daha dememdeki sebep, o sahnenin hafızalardan silinemeyecek olmasıdır.
Kısa sürede biten anmalı bir eser....
Dəniz DuasıKhaled Hosseini · Qanun Nəşriyyatı · 20185bin okunma
Şu anda ABD vatandaşıdır. İlk romanı Uçurtma Avcısı, 2003 yılında yayımlanmış olup pek çok ülkede en çok satanlar listesine girmiştir. İkinci romanı Bin Muhteşem Güneş 22 Mayıs 2007 tarihinde satılmaya başlanmıştır.
Hüseyni, Kabil doğumlu olup Alevilik mezhebine mensup bir yazardır. Babası Afganistan Dış İşleri Bakanlığında çalışmıştır. 1970 yılında baba Hüseyni, Afganistan Elçiliğindeki görevi dolayısıyla ailesiyle birlikte Tahran, İran'a yerleşmiştir. 1973 yılında Hüseyni ailesi, Halit'in erkek kardeşinin doğacak olması sebebiyle Kabil'e geri dönmüştür. Ailenin Afganistan'a dönmesinin ardından birkaç ay sonra da 40 yıllık Afgan lider Zahir şah kuzeni Davut Han tarafından düşürülmüştür.
1976 yılında Hüseyni'nin babası Paris'te kendine bir iş bulmuştur ve bütün ailesini bu şehre taşımıştır. Hüseyni Ailesi'nin Kabil yerine Paris'i tercih etmesinin sebebi, Afganistan'ın o dönemlerde içinde bulunduğu komünist baskıdır. Bu sebepten dolayı, Hüseyniler 1980 yılında ABD'den siyasi sığınma hakkı kazanmış ve San Jose, Kaliforniya'ya yerleşmişlerdir. Uçurtma Avcısı kitabında bu göç dolu yaşamına değinmiştir.
Hüseyni, 1984 yılında Independence High School Lisesi'ni bitirdikten sonra Santa Clara Üniversitesi Biyoloji bölümüne kabul olmuştur. 1988 yılında mezun olan Hüseyni, ertesi sene Kaliforniya Üniversitesi Tıp bölümüne girmiştir. 1993 yılında cerrah olan Hüseyni, dahili cerrahideki ihtisasını 1996 yılında Los Angeles'taki Cedars-Sinai Medical Center'da tamamlamıştır. Hüseyni doktorluk mesleğine ilk kitabı Uçurtma Avcısı'nı yazdıktan bir buçuk yıl sonraya kadar (2004) devam etmiştir.
Hüseyni şu anda Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği'nda iyi niyet elçisi olarak mültecilere yardım etmektedir. Hüseyni, Kuzey Kaliforniya'da İran asıllı Amerikan eşi Roya ve iki çocuğuyla hayata devam etmektedir.