Aralık 2017
Pegasus Yayınları

2019 63. kitabı
Okunma: 14 Haziran 2019 07:32
Kitapta yok yok...Tarih ,felsefe gizem,efsaneler ve mistik olaylar .Bir eczacının "var olmayan kitap"adı verilen kitabı ararken Fransa tarihi ile ilgili bir çok bilgi edinebilirsiniz .Yazar sonunu çok iyi bağlayıp muhteşem bir finalle olayları bitirmiş .Tavsiye ederim
2019 6. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2019 23:12
Eczacılık Fakültesi'nin bitmek bilmeyen sınav aylarında başladığım bu kitap, mezun olurken okuduğum son kitap olmasıyla benim için ister istemez özel bir hale geldi. Neyseki o zamana denk getirmişim
EczacıHenri Lœvenbruck · Pegasus Yayınları · 2017148 okunma
İkinci defa okuduğum efsanevi bir eser!
2023 5. kitabı
"Melankoli... Üzgün olmaktan alınan keyif hissinin, felsefenin doğuşuna yol açtığını iddia edenler yok değildir. Çünkü bizi var olmanın derin yalnızlığıyla yüzleştirirken, bir yandan da o yalnızlık hissine, hatta hayata verilen anlamı sorgulatır. Coşku ya da uyuşukluk, acı veya keyif, yaşadığının farkına varabilmek için hissetme ve heyecan duyma ihtiyacıyla yanıp tutuşur benlik. Eczacılığın olduğu gibi tıbbın da babası sayılan Hipokrat bu durumu ölüm korkusu, yitip gidenlerin ardından duyulan pişmanlık ve değişimden duyulan şaşkınlık olarak tanımlar. Varlığının nedenlerini araştıran kişinin çektiği ceza ve bu durumun evrensel olduğunu keşfedenin duyduğu rahatlamadır.İnsanlar açısından hüzün paylaşılabilme mucizesine sahiptir, melankolide bunu yapamazsınız." Eczacı, benim için "sadece kurgusal bir roman" kategorisinde sınıflandırabileceğim bir eser olmaktan çok uzak. 14.yy Fransa'sına ait gerçekçi detaylar ve eczacılık mesleğinin başlangıcına dair yüksek doğrulukta uygulamalar içermesi, hikayenin kurgusuyla beraber okuyana tarifsiz bir keyif veriyor. 730 sayfanın başından sonuna dek okuru diri tutan merak duygusu, uzunluğuna rağmen bir çırpıda okunabilmesini sağlıyor; ancak yine de bitmesine üzülüyorsunuz. Bitirilip kenara atıverilecek olmaktan ziyade yıllar boyu zihinlerde yaşayacak bir eser!
Roman
2019 5. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2019 14:57
Uzun zamandır okuduğum en iyi kitaptı. Dolu dolu 730 sayfayı elimden bırakmadan, merak ve heyecanla, içime sine sine yaladım yuttum tam anlamıyla. Geç ortaçağ döneminde (1313) Fransa'da başlayan macera, ortaçağda Avrupa'da yaşam, dinsel çatışmalar, engizisyon vahşeti, siyaset, felsefe konularında da dolu dolu bilgiler veriyor. Gerçek insanlarla kurgu karakterlerin iç içe geçtiği, gizem ve gerilimin at koşturduğu, antik çağdan ortaçağa kadar gelmiş geçmiş en ünlü felsefecilerin ve felsefi akımların uzun ve yorucu bir macerayla yoğrulduğu, edebiyatı iliklerinize kadar hissettiren bu romanı kaçırmayın derim.
2019 63. kitabı
Bu kitabı anlatmaya kelimeler yetmez. Öyle bir etkisi oldu ki henüz onun yerine geçecek (mistik) bir kitap okumadım. (1313) Ortaçağ döneminde Fransa’da başlayan mistik dinsel çatışmalar, tarih, siyaset, felsefe ve engizisyon vahşeti üzerine dolu dolu bilgiler... . Gerçek tarih ile kurgu karakterlerin iç içe geçtiği, gizem ve gerilim antik çağdan ortaçağa kadar gelmiş geçmiş en ünlü felsefecilerin ve felsefi akımların uzun ve yorucu bir macerayla yoğrulduğu, edebiyatı iliklerinize kadar hissettiren ve 1,5 günde bitirdiğim (benim için) bir şaheser, olağanüstü mistik bir hikayeydi.. Şunu da eklemeden bitirmeyeyim; Öyle bir olay örgüsü var ki kitabı hangi dine ait olursanız olun kutsalınız ne olursa olsun kitap bittiğinde sanki size özel yazılmış gibi ilginç bir şekilde şekilleniyor🤷‍️. İşte buna ustalık derim... kesinlikle tekrar okuyacaklarım arasında.️ EczacıEczacı . Tekinsiz düşmanlar tarafından takip edilen, Fransa Kralı Yakışıklı Philippe tarafından sapkınlıkla suçlanan ve Baş Engizisyoncu tarafından aranan Saint-Loup kendi geçmişini yeniden hatırlamak için Paris’ten Compostela’ya, oradan ise Sina Dağı’na uzanan bir yolculuğa çıkmak zorunda kaldı. Üstelik bu yolculuk sonunda kendisinin de ortadan kaybolması pahasına... . Felsefi masal ile ezoterik gerilim arasında gidip gelen anlatısıyla Eczacı, Orta Çağ’ın gizemlerine ve insan ruhunun derinliklerine doğru katedilen baş döndürücü bir yolun hikâyesi.(kitap arkası) EczacıEczacı
2020 8. kitabı
Fransa, yıl 1313... Bilgi edinmek uğruna hiçbir anlamda adımını atmaktan çekinmeyen Eczacı Saint- Loup, sakin bir hayat yaşarken kendini maceranın tam ortasinda bulur. Üzerine atılan iftiradan
2021 25. kitabı
Ezoterizmi ve yoğun mistisizmiyle uzun bir yolculuk vadeden Eczacı, Umberto Eco etkisi taşıyan bir Orta Çağ romanı... Yarattığı gizem birinci sınıf ve oldukça da düşündürücü. Bilgilendirici, macerası ve kurgusu da tatmin edici düzeyde.
·736 syf.·
2025 66. kitabı
Bu roman öyle çekirdek çıtlarken ya da arada bir kaç sayfa okuyayım dediğiniz bir roman değil. Gündelik düşüncelerinizden sıyrılıp, içindekilere saygı gösterir gibi, özel bir alan yaratıp, hatta belki daha bir dik oturup okuyacağınız bir roman. Bu roman dev ekran bir TV’ de en sevdiğiniz filmi seyrederken hissettiğiniz duyguyla eş değer, en azından ilk 100 sayfada durum bu, sonrasında gözlerinizi ayıramayacağınız bir eser gibi, bakmalara doyamayacağınız bir abide gibi uzun süre etkisini sürdürecek. Bu roman sizi o devirde yaşatmakla kalmayacak, Andreas gibi sadece bir eczacı olmakla yetinmeyen bir adamın mistik geçişlerle, yaşama kafa tutuşlarla, bitip tükenmeyen öğrenme arzusu ile kavuracak. Robin gibi tutkulu, sadık ve rutine uymayan olacaksınız. Aalis gibi özgürlüğünüz elinizde tuttuğunuz meşalenin yaratacağı alevlerin geçidi ise bunu siz yapacaksınız. Bu roman bildiğiniz tüm 10 numara 5 yıldızları tahtından alacak. Hatta bittiğinde belki siz bile eski siz olmayacaksınız…en azından eski siz olmadığınızı ummak, dimağınızda güzel bir tad bırakacaktır, eminim.
EczacıHenri Lœvenbruck · Pegasus Yayınları · 2017148 okunma
Bu yılki en sevdiğim olabilir...
·736 syf.·
2022 94. kitabı
Tarihi doku üzerine kurulmuş, akıcı, hayranlıkla her satırını okuduğum bir kitaptı. Bu yıl okuduğum kitaplar arasında belki de en sevdiğim diyebilirim. İnceleme yazımı biraz geciktirmiş olsam da,
Elden düşmeyen kitap.
2023 77. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2023 16:41
Uzun süredir beni bu denli yürekten etkileyen bir eser okumamıştım. Her kitap akıcı olmak zorunda mıdır bilemem ama kesinlikle kendini okutmalıdır. Eczacıyı bir haftada okudum. Uzun zaman önce arkadaşım tarafından hediye edilen bu kitabı ilk incelediğimde beğenmeme rağmen okumak için hayli bekledim. Bunun esas nedeni okumam gereken onca akademik, ''bilgi dolu'', ''edebi'' eser varken böylesi ezoterik, okült, yer yer fantastik öğeler içeren bir kitaba öncelik veremeyecek olmamdı. Başladığımda gördüm ki asla düşündüğüm gibi okuruna hiçbir ''değerli'' bilgi sunmayan bir kitapla değilim. Orta çağ Avrupasında karşılaşacağımız olayları ve altında yatan kültürel nedenleri, coğrafyayı, tıbbı, siyasi ilişkileri apaçık görüyordum. Her kitap değerlidir, değer içerir. Eczacıyı bir hafta boyunca elimden düşüremediğimi bununla birlikte düşüncelerimi geliştiren yeni bilgiler edindiğimi unutmayacağım. Ve tabi etrafımdaki herkese tavsiye etmeyi de...

Henri LœvenbruckYazar · 6 kitap
Akademisyen bir ailede dünyaya geldi. Anne ve babası İngilizce profesörü olan yazar, bu dili derinlemesine öğrendi ve Anglo-Saxonkültürü daha yakından tanıma imkânı buldu. 20 yaşına kadar müzikle uğraşıp çeşitli Rock'n Roll gruplarında piyanistlik yaptı.