Eksik Şiir

Metis Yayınları

Ahh be Sezen...
2025 24. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2025 22:28
197 şiirden oluşan bu kitapta,bazıları zaten bestelenmiş hemen hepimizin bildiği şiirleri severek okudum,bitmese ölene kadar da okunur hani...Ama kitabın adı gibi gerçekten hep bir eksiklik,tamamlanamamış,yarım kalmış aşkları, hikayeleri hissediyorsunuz okurken ama severek,hissederek...keyifli okumalar
Şiir
Ah Sezen çaresi var mı?
·224 syf.·
2023 34. kitabı
Sanırım (naçizane) yaptığım yapacağım enn zevkli incelemem Minik Serçe'min Eksik Şiir kitabı olacak :) Bizim onunla hikâyemiz ben annemin karnında iken sevgili babacığımın "Allahım bana bi kız evladı ver Sezen gibi cimcime olsun" duasıyla başlıyor :) Babaların duası havada kalır mı? Aslaaa :)) ikiz kardeşler gibi benzemesekde Ağlamak güzeldi ağladım,yetinmeyi bildim,kimseden gidemedim,uyumlu fanilerle anlaşamadım :) bu liste uzar gider bende..Çocukluğuma bakınca kendimi hep Minik Serçenin albüm kapaklarini halıya serip dikkatli dikkatli incelediğimi hatırlıyorum :) velhasıl bizimkisi başka bi Aşk hikayesi..Eksik Şiir i okumak harikaydı o içten gelen Önsöz bile herşeye değerdi :) Sezen Aksu,duygularımızın tercümanı,aşkların kadını,kraliçemiz iyi ki var...
Ah Sezen
Sezenzedelere…
2022 145. kitabı
Okunma: 08 Ağustos 2022 14:55
Ah Sezen,sen hiç bilmedin hiç bilmeyeceksin benim için ne demek olduğunu,Minik Serçem,kocaman kanatlarının altında aynı şarkıya ağlayan binlerce seveninden bir tanesiyim… “Vazgeçtim, gözlerinden Vazgeçtim, sözlerinden Bir “ah” de yeter Sessizce, kimsesizce Gönderdim dudaklarımı Öpme, al yeter.”(sf.74) Bir şarkıda ömür olur mu?Olurmuş.Bu şarkıda vazgeçtim ilk aşkımdan radyoda Sezen şahidimmiş yakarışlarımın,bilmedim.Hıçkıra hıçkıra ağlarken duydum Sezen’in “Vazgeçtim” dediğini o vazgeçtim diyordu ben vazgeçemem diye ağlıyordum.Sevgilim iki cihanımın biriciği benden geçmişken hem de.Yıllarım bu şarkıyla geçti.Hep aynı yerde hıçkıra hıçkıra ağladım nefesim kesilirdi yine de ne Sezen’den ne sevdamdan geçerdim.On yedi yıl sonra sevdiğimle konuşma imkanım oldu,çok sevdiğim dudaklarından evlendiğini duydum.Dünyam başıma yıkıldı.O gün hayattaki her şey gibi acının da ertelendiğini öğrendim.Boğazımda bir düğümle dilimi ısıra ısıra gözyaşımı erteledim.Gece olmuştu nihayet artık ağlayabilirdim yine Sezen “Vazgeçtim” dedi ben ağlaya ağlaya vazgeçmeye çalıştım.Kaç kere: “Git... Git... Git... me dur ne olursun Gitme kal yalan söyledim Doğru değil ayrılığa daha hiç hazır değilim Aramızda yaşanacak yarım kalan bir şeyler var Gitme dur daha şimdiden deliler gibi özledim…”(sf 160) dinledim ağladım. “Bilirim, herkes payına düşeni yaşar Ve her yeni günde değişir hep bi' şeyler Sen de kendi payından bir hatıra seç ne olur O ben olayım, beni unutma…”(sf105) Şu şarkıların dili olsa da anlatsa keşke, nasıl hıçkıra hıçkıra ağladım,kaç gece duvarları yumrukladım,kaç kere yıldım yıkıldım da yeniden ayağa kalktım.
Düşünce
·224 syf.·
2020 1. kitabı
O kadar güzel ki... Sezen Aksu... 80ler 90lar 2000ler... Bugüne kadar hayatımıza değen şarkı sözleri... Şiirleri okurken bir yandan melodiler beynimin içinde çalıyordu. Geçen yıllar, anılar, sevdiğim zamanlar. O kadar güzeldi ki eskiden her şey. Bana tekrar hatırlattı o zamanları. Bilmediğim bir çok şarkı buldum, sevdiğim bir çok şarkının söz yazarının Sezen Aksu olduğunu öğrendim bu kitap sayesinde. Kendisi böyle bir kitabın gerekli olup olmadığını çok sorgulamış. Bence çok güzel ve gerekli bir kitap. Ben okurken acayip keyif alarak okudum, bence siz de çok beğeneceksiniz.
2026 6. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2026 17:02
“Ne gemiler yaktım ne gemiler yaktım O kadar çok yandı ki canım Sana karşıdan baktım…” Aklımda hep bu şarkı döndü kitabı okurken. Sayfaları çevirirken de sustuğum yerlerde de hep o ses vardı. Kitap hakkında ne söylesem eksik kalacak gibi geliyor. Çünkü Sezen’le büyüdük çoğumuz. Şarkılarıyla ağladık, aşık olduk, toparlandık, dağıldık. Yalansa yalan deyin ama öyle. Eksik Şiir de tam olarak böyle bir yerde duruyor benim için. Ne anlatmaya çalışıyor diye düşünmüyorsun, ne demek istemiş diye çözmeye uğraşmıyorsun. Zaten çözülmek için yazılmamış gibi. Şarkılardan tanıdık gelen duygular, yarım kalmış cümleler, içinden geçip gittiğimiz haller… Hepsi var ama tam değil. Bilerek eksik. Kitap bittiğinde büyük bir tamamlanmışlık hissi de vermiyor zaten. Bir şey kapanmıyor, bir şey bitmiyor. Sanki Sezen konuşmayı yarım bırakmış da biz orada kalmışız gibi. Belki de Eksik Şiir tam olarak bunu yapıyor; tamamlamaya çalışmıyor, olduğu gibi bırakıyor. Eksikliğiyle.
Alıntı
2023 25. kitabı
Bazen daha fazladır herşey Bir eşikten atlar insan Yüzüne bakmak istemez yaşamın O kadar azalmıştır anlam O zaman hemen git radyoyu aç Bi şarkı tut Ya da bi kitap oku mutlaka İyi geliyor Ya da balkona çık bağır bağırabildiğin kadar Zehir dışarı akmadan yürek yıkanmıyor Ama fazla da üzülme, hayat bitiyor birgün Ayrılıktan kaçılmıyor Hem çok zor, hem de çok kısa bir macera ömür Ömür imtihanla geçiyor Ben bu yüzden hiç kimseden gidemem, gitmem Unutamam acı tatlı ne varsa hazinemdir Acının insana kattığı değeri bilirim, küsemem Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir . . . Bu kitap, Sezen Aksu yakınlarının ve çoğunlukla da şarkılarındaki sözlerle daha fazla ilişki kuranların yoğun isteği üzerine oluşmuş ve durumu, düz düşüncede zaten vardılar, ortadaydılar; müziğini çekip aldığınızda şiire ne kadar yakın durursa dursun eksik kalan o sözler bir araya toplandığında bir bütünlük oluşturabilir miydi? cümleleri ile en güzel şekilde özetlemiş.
İyi ki varsın Minik Serçe
2023 449. kitabı
Okunma: 28 Eylül 2023 18:48
En mutlu olduğunuz anda bile kalbinizin içinde fırtınalar koparan, üzgün olduğunuzda da pop şarkılarıyla çiçekler açtıran hem mısralarıyla hem sesiyle harika bir sanatçı. Okurken bir taraftan da mırıldanmaya başlamak.. Her biri ayrı anıları çağıran onlarca Sezen şarkısı...
2019 10. kitabı
Bildiğim kadarıyla 1975 ile 2006 arası şarkı sözlerini barındıran bir kitap. Nihayetinde herkesin bir şarkısı bile olsa ezberlediği sözler bunlar ama kitapta ulaşılabilir sözlerin yanı sıra hikayelerinin de olması fena olmazdı.
Şiir
2021 60. kitabı
Okunma: 24 Mart 2021 00:49
Herkesin aklında bir Sezen Aksu şarkısı -şarkı sözü- vardır muhakkak. Bu kadını dinleyip de tutulmama şansı var mıdır insanın bilemiyorum açıkçası. Kitap 1975’den 2006’ya kadar çıkan Sezen Aksu şarkılarının şiirselleşmiş sözlerinden oluşan bir eser. Şarkı olarak dinlemek değil de şiir olarak, yani anlam ve mana katarak okuyunca daha bi cezbedici geldi bana. Hani uzun süre gitmediğiniz bir yere gider de tanıdık yüzler görürsünüz ya.. Hah tam da öyle bir hissiyat oluşturuyor işte insanın içinde. “Ben bu sözleri biliyorum, tanıyorum ben bunları” diyor insan ister istemez. Bu kadar tanıdık yüzü görünce okumadan edemezdim. “Acının insana kattığı değeri bilirim küsemem, Acıdan geçmeyen şarkılar biraz eksiktir.” Diye boşuna dememiş aslında. Sözlerinin çoğu acıdan geçen bir kitap.. İnsan mutluluğu unutur da en çok acılarını unutamaz aslında. Anlıyorum, anlayacaksınız.. İyi okumalar.
Puan vermedi·224 syf.·
2018 47. kitabı
Sezen Aksu'yu şarkılarıyla tanıyoruz. Ben kendisini "Sarı Odalar" ile tanımıştım. Daha bir çok şarkısının yeri de ben de ayrıdır. Her şarkısını olmasa da çoğu şarkısını severim. Ama tabi Hüsnü Arkan, Cem Adrian hadi biraz daha eskilere gideyim Gülden Karaböcek varken öyle sürekli, her gün dinlediğim biri değildir. Listemde ilerilerde yer alır. Şimdi bunlar kitapla ne alaka diyebilirsiniz. :) Kitabını görünce bir de çok hesaplı bir fiyatı olduğundan almak istedim. Farklı bir şeyler beklemiştim. Lakin beklediğim gibi olmadı. Çünkü zaten olan şeylerin toplanıp kitaplaştırılmış hali. Kitap 1975 ile 2006 yıllarında çıkan şarkılarının sözlerini içeriyor. Kendisi önsöz de müzikleri alıp sözleri koyduğumuz zaman ortaya eksik bir şey çıktığından bahsetmiş. Kitabın adı bu yüzdendir ki Eksik Şiir olmuş. Her neyse Sezen Aksu'nun şarkı sözleri bir kenarda dursun derseniz alıp okuyabilirsiniz. Ben okurken bazen zorlandım. Çünkü aklımın şarkılara gidip kendimi okumak yerine mırıldanırken buldum hep. Ayrıca bazı şarkıların sözleri nedense bana bazı şiirleri, şarkıları çağrıştırdı. Çok benziyorlar ya da ben benzettim. Kitap sayesinde öğrendiğim en önemli şeyse, başka sanatçılardan severek dinlediğim bir çok şarkının sözlerinin de Sezen Aksu'ya ait olması oldu. :)
Müzik

Sezen AksuYazar · 3 kitap
Sezen Aksu, doğum adıyla Fatma Sezen Yıldırım, Türk şarkıcı-şarkı yazarı ve yapımcıdır. Çıkış yaptığı 1970'lerin ortalarından itibaren şarkılarıyla etkili bir figür hâline gelerek Türk pop müziğine yön verdi. Şarkıcılığının yanı sıra yazıp bestelediği şarkıları başkalarına vermesi sayesinde söz yazarı ve besteci kimliğiyle de sık sık ön plana çıktı. Kendisine geri vokallik yapan birçok kişiyi destekleyerek bu kişilerin albümlerinin yapımcılığını üstlendi. Bu sayede 1990'lar boyunca ve 2000'lerin başında çeşitli isimlerin tanınmasına yardımcı oldu ve bu isimleri etkiledi.