Christiane F.'in Korkunç Anıları

Orijinal Adı:
Wir Kinder Vom Bahnhof Zoo

2023 76. kitabı
Okunma: 06 Haziran 2023 17:59
Oniki yaşında esrara, 13 yaşında eroin müptelası olan ve maddeye para bulabilmek için bedenini satan onaltı yaşındaki Christiane 'in tüyler ürpertici yaşamı beni derinden sarsmıştı. İkinci
2025 150. kitabı
Okunma: 09 Aralık 2025 09:13
Eser, çocukların nasıl kolayca uyuşturucu dünyasına çekildiğini ve toplumun bu konuda ne kadar yetersiz kaldığını gösteren çarpıcı bir gerçeklik sunar... Başıma gelmez rahatlığından çıkıp başka gözle bakabilmek için iyi betimlemeler var olduğunu belirtmeliyim.
Christiane F.’nin Korkunç Anıları - Eroin
2025 1. kitabı
Okunma: 16 Eylül 2025 14:16
İlk olarak gençlik yıllarımda okumuştum bu kitabı. Yıllar sonra, ebeveyn gözüyle tekrar okumak istedim. Kitapta, bir çocuğu madde bağımlılığına sürükleyen nedenler tokat gibi çarpıyor insanın yüzüne. Aile bağları, gelir düzeyi, aidiyet sağlayamama gibi nicelerini sayabiliriz bu nedenler arasında. Ancak anne/baba - çocuk arasındaki ilişkinin zayıflığı, büyüme sancısı çeken bu çocukların maddeye yaklaşmalarında oldukça büyük rol oynuyor bana göre. Christiane için de durum farklı değil. Başı boş diyebileceğimiz rahatlıkta, hata yaptığında babası tarafından dayakla eğitilmeye çalışılan, ancak buna rağmen anne ve babasının sevgisini her daim bekleyen küçük bir kız çocuğu aslında Christiane. Christiane’nin madde kullanımı ve maddeyi elde etmek için başvurduğu yollar yeterince acı olmakla birlikte, beni en çok etkileyen kısımlar aslında annesi ile duygusal bağ kurabildiği o anlar ve sürekli hayalini kurduğu mutlu bir yuva oldu. Christiane istediği kadar yaşından büyük giyinsin, yetişkin gibi davranmaya çalışsın, satır aralarında o çocuksu masumiyetini hissediyorsunuz. Okumayı bitirdikten sonra filmini de izledim. Kendinize aşırı yüklenmiş olmayacağınızı düşünürseniz tercihen izleyebilirsiniz. Keyifli okumalar.
Puan vermedi·302 syf.·
2021 52. kitabı
Bir çocuğun karanlığa sürüklenişinin, bir toplumun ...bilgisizliğine, ilgisizliğine tutulmuş aynasıdır bu kitap. Christiane, daha çocuk yaşta ailesi tarafından ihmal edilmiş, şiddet görmüş bir
2021 31. kitabı
2004 yılında okumuştum bu kitabı.. Hayatın tam içinden... Bütün gerçekliğiyle gencecik bir kızı içine çeken bataklığın yaşam kesiti. Okuduğum zaman beni çok etkilemişti. Kitaplığımda tekrar olmasını istiyorum. :/ Malesef bulamıyorum... Christiane yaşadıklarını tüm gerçekliği ile anlatmış. Çocukluğunu yaşamadan yetişkinlik evresine geçen küçük bir kız. Okudukça kanımın çekildiğini bu nasıl olabilir dediğimi hatırlıyorum.... Bütün ebeveynlerin okuması gerekir. Aile içinde çocuğumuzun birey olarak var olduğunu unutmamamız gerekiyor. Kesinlikle okunması gereken kitaplar arasında....
Evlat mı- Bir ev mi?
2022 14. kitabı
Değerli okuyucular, Bir çırpıda okudum. Çok etkileyici, hüzün verici. Bir öğretmen kimliğiyle sadece çocuklarınızı dinleyip, gözlerinin içine bakarak, en azından yemekte onları gözlemleyin. Duygularım karmakarışık, çocuklarınızla ilgilenin. Okunulması gerekli bir kitap. Bir ev, araba almak için delice saatler içersinde çalışan Anne -Baba adaylarına tavsiye ediyorum. Görüşmek dileğiyle...
2017 103. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2017 01:46
Spoiler içerir. Christiane F.'in Korkunç Anıları kitabın adına yaraşır olmuş. Christiane, eroinle tanışmasının nedenlerini size bir bir sayayım. Birincisi ailesinin baş gösteren umursamazlığı ve
2021 16. kitabı
Danny Boyle ve David Fincher'ın ortaklaşa çektikleri bir filmin senaryosundan çıkmış gibi olmasına rağmen tamamen bir genç kızın gerçek anılarını yazıya dökmesinden oluşan bu kitap, ergenliğimden beri kütüphanemin olmazsa olmazı. Filmini de ayrı tavsiye ediyorum. Christiane'nin kitapta da bolca bahsedilen David Bowie hayranlığı; filmde Bowie'nin "David Bowie" olarak kendini oynaması ve film müziklerini yapması ile taçlandırılmış.
2017 18. kitabı
Okunma: 26 Şubat 2017 14:42
Uzun zamandır bir kitaptan böylesine etkilenmemiştim. Eroin ve uyuşturucunun bedene ve zihne verdiği zararlar tartışılmaz ama daha önce hiç bu kadar yakından şahit olmamıştım. Anne ve babalara da büyük görevler düşüyor...
2020 41. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2020 01:53
Biyografi okumaktan pek haz etmem lakin bu kitap hayattan çokça anlam çıkarmanıza sebep olabilir nitelikte bir eser. Bildiğim kadarı ile bir de filmi olmalı, ilgilenenler izleyebilir bunu da bir dipnot olarak bırakmakta fayda var.

Christiane F.Yazar · 1 kitap
Christiane F. (20 Mayıs 1962) Özellikle gençler arasındaki Eroin bağlımlılığıyla mücadele etmektedir. Bunun için Eroin kitabını yazmıştır. Hamburgda doğdu. Fakat ailesi Batı Berline taşındı.