Fatih, sadece bir semt adı değildir

Fatih Hatıratı

M. Fatih Çıtlak
Şubat 2016
Nesil Yayınları

Değerli bir kitap
2022 10. kitabı
Hayatımda eksik olan şey buymuş. Hep inançlı insanların gidip geldiği bir ev... Mübarek gün ve gecelere hocalara verilen kıymet. En önemlisi bu kadar güzel bir dil eğitimi. Öyle imrendim ki Fatih Çıtlak olmak istedim. Türkçe'yi onun gibi konuşabilmek isterdim. Eskiden övünürdük aile büyüklerimizin inançlı olmasıyla. Bugün ise büyük bir hayal kırıklığı... Yaşayan evliya olmaz sanıyorlar adeta. Sakalı çok görüyorlar müslümana. Fatih Hatıratı aslında içinde olmak istediğim hayatı anlatıyor. Bu hatıraların kıyısında bir yerde olsaydım... o camide o evde... Fatih Hatıratı M. Fatih Çıtlak
Din
Fatih HatıratıM. Fatih Çıtlak · Nesil Yayınları · 201664 okunma
Fatih
2022 10. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2022 17:16
Kitabın üslubu akıcı, sade. Hatıra okumayı sevenler için tercih edilebilir. İstanbul’un muhafazakar semtlerinden olan Fatih’i ve oradaki dini muhiti tanıtıyor ancak hem kişiler hem mekanlar derinlemesine değil biraz yüzeysel kalmış. Herşeyden ve herkesten azar azar yuvarlak ifadelerle zikredilmiş. Edebi bir ağırlığı yok denebilir, sohbet havası tadında yazılmış. Son 20 30 yılda manevi hayatımız mahalle kültürümüz ve değerlerimizin nasıl ellerimizden kayıp gittiğini görmek için okunmalı. Şimdi ne kitapta anlatıldığı gibi camiye müdavim olup oradaki kuran tilavetinden gözü yaşaran erkekler ne de evini sohbet ve ilim meclisi için açan kadınlar kaldı… ne güzellikleri yitirmişiz… Fatih Hatıratı M. Fatih Çıtlak
Din
Fatih HatıratıM. Fatih Çıtlak · İnsan Yayınları · 202164 okunma

M. Fatih ÇıtlakYazar · 14 kitap
1967 yılında İstanbul’da doğdu. Orta öğrenimini İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. Marmara Üniversitesi Türkoloji Bölümü’nde öğrenim görürken Arapça ve İslâmî ilimler tahsilinde bulundu. Bilhassa rahle-i tedrisinde ve sohbet halakalarında bulunduğu kıymetli şahsiyetlerden eğitimini sürdürdü. Yurt içi ve yurt dışı birçok eğitim ve kültür organizasyonunda vazife aldı. İslâm tarihi ve tasavvuf sahasında birçok radyo ve televizyon programı yapan M. Fatih Çıtlak ayrıca birçok akademik çalışmaya katkıda bulundu. Konuşmacı olarak iştirak ettiği sempozyum, panel ve konferansların haricinde sanat danışmanlığı ve eğitmenlik vazifelerini icra etti.  Konuşmaları beğeniyle takip edilen M. Fatih Çıtlak’ın, Pendik Yunus Emre Kültür Merkezi’nde devam eden Mesnevî sohbetleri, Cumhuriyet tarihindeki katılımı en çok ve en uzun süreli kültürel faaliyet olarak kaydedilmiştir. Kurucularından olduğu İstanbul Bilim Sanat Eğitim ve Kültür Derneği’nde medeniyet tarihimize ve halkımıza hizmet etmeye çalışan M. Fatih Çıtlak, evli ve dört çocuk babasıdır.