Felsefe Okuma Rehberi

Nigel Warburton

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
105 syf.
·
Puan vermedi
·
28 saatte okudu
Kitap daha çok örgün eğitimde felsefe okuyan arkadaşların felsefe okumalarından en iyi verimi nasıl alacakları, yazmanın ve derste not almanın önemi, başarılı ve etkili bir deneme yazarken dikkat edilmesi gereken püf noktalar vb. konulara değinmekte. Benim gibi felsefe seviyor ve ilgi duyuyorsanız gayet faydalı bir eser okunmuş olacaksınız. Felsefe okumalarımız üç beş felsefî kuramı ezberleyip cemiyet içinde nutuk atmaktan ibaret olmamalıdır. Bunun içinde okuduklarımızı mütemadiyen tenkit ve muhakeme etmeliyiz. Bu olmadığı sürece hiçbir ilerleme kaydetmez, hep aynı monotonlukta kalırız. Felsefe okumak, filozofça düşünmeyi öğrenmektir.. Paul Valéry Filozof'un tanımını şöyle yapmaktadır; "Kültür derecesi ne olursa olsun, bildiklerinin ve bilhassa içsel veya dışsal, fakat araçsız deneme ile bildiklerinin bütünü üzerinde zaman zaman görüşler ortaya koyan her insan denir." Her insan filozoftur bir bakıma. Felsefeye giriş niteliğinde gayet anlaşılır ve öz bir kitap.
Felsefe Okuma Rehberi
Felsefe Okuma RehberiNigel Warburton · Alfa Yayıncılık · 2016891 okunma
Reklam
105 syf.
·
Puan vermedi
·
Beğendi
·
34 saatte okudu
Aslında Felsefe okuyanlara bir rehber niteliğinde olan bir kitap. Ancak herkes okuyup kendince dersler çıkarabilir. Bayağı eğlenceliydi ve içerisindeki alıntılara bayıldım. Tavsiye ederim. "Okumak bazen düşünceden kaçmanın maharetli bir yoludur." SIR ARTHUR HELPS "Yazdıklarımın başka insanları düşünme zahmetinden kurtarmasını istemem. Ama olanaklıysa, birisini kendine ait düşüncelere teşvik etsin." LUDWIG WITTGENSTEIN Gel de bu alıntıları görüp bu kitapları da merak etme. :)
Felsefe Okuma Rehberi
Felsefe Okuma RehberiNigel Warburton · Alfa Yayıncılık · 2016891 okunma
105 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
4 günde okudu
Felsefeye başlamak isteyenler için bir giriş kitabı. Felsefe okumak isteyen çoğu insan, kendilerini neyin beklediği konusunda kafaları karışıktır. İşte bu kitap bu karışıklığı gidermek amacıyla yazılmış. "Felsefe okumak, gerçek anlamda bir "filozof olma" sürecidir" der kitabın yazarı. Bu süreç için ise bize 4 yol gosterir. Bunlar: 1)Aktif Metin Okuma: Metin okurken not al, "Yazar ne demek istiyor?" Sorusunu değil, "Yazar haklı mıdır?" Sorusunu sor, Felsefe okumalarinda son cümleyi oku, Okumalarda yaninizda daima sözlük olsun gibi tavsiyelerde bulunuyor. 2)Aktif Dinleme: Eğer bir konuyu derinlemesine anlamak istiyorsanız o konuyu hiç bilmeyen kişiye(anlamak için zor sorular soran kişiye) anlatın. 3)Aktif Tartışma: Tartışma, felsefenin önemli bir parçasıdır. Öğrendiklerimizi dair ne bildiğimizi, yeni düşünceler araştırmayı ve öğrendiklerimizi açık ve kesin bir biçimde anlatmamıza yardımcı olur. 4)Aktif Yazma: Bu adımda, bir diploma ya da bir liyakat için felsefe okuyan insanlara öneriler veriyor çünkü bu insanlar öncelikle yazdıklarıyla değerlendirilir. Bu dört yolu ben kısa bir şekilde burada anlattım ama yazar kitapta bu yolları ayrintili bir şekilde anlatıyor. 100 sayfalık kısa bir kitap, yazar kısa tutmanın sebebini de felsefe becerilerini geliştirmenin en iyi yolunun felsefe ile ilgi pratik yapmak olduğunu açıklıyor. Felsefeye başlamak isteyenler için tavsiye ederim. Keyifli okumalar.
Felsefe Okuma Rehberi
Felsefe Okuma RehberiNigel Warburton · Alfa Yayıncılık · 2016891 okunma
Reklam
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.