Bryan Magee
İnsanlığın düşün tarihinin köklerinden günümüz felsefesinin temel taşlarına dek uzanan çok yönlü ve çok renkli bir kitap. Tek bir felsefi dizgenin bağlayıcılığından olduğu kadar, salt kuramsal kitapların çizdiği sınırlardan da bağımsız bir çalışma. Resimler, illüstrasyonlar ve çizimlerle bezeli bir düşünce serüveni. Magee, bu kitabında, tarihöncesi düşünürlerin çalışma ve yaşam disiplinlerinden modern çağın teknolojik belirlenimlerine kadar, özellikli ve kapsayıcı bir bakışla felsefenin ve filozofların az bilinen yönlerine de eğiliyor. Felsefeyle her zaman özdeşleştirilen akademik ölçütlerin ötesinde farklı bir yaklaşım ve insan aklının gizemli serüvenini merak eden herkes için binlerce yıllık bir tarihin kısa ama derinlikli öyküsü.
Tahmini Okuma Süresi: 6 sa. 48 dk.Sayfa Sayısı: 240Basım Tarihi: Ağustos 2000İlk Yayın Tarihi: 1998Yayınevi: Dost KitapeviOrijinal Adı: The Story of Philosophy
ISBN: 9789758457045Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

240 syf.
Puan vermedi
Öncelikle kitabın felsefeyi resimlerle anlatılması daha anlaşılır kılmış. Sokrates öncesi dönemi anlatmıyor bu konuda bir eksiklik var. Türkçe katliamını gözardı edersek En iyi felsefeyi giriş kitaplarından sayabilirim
Felsefenin ÖyküsüBryan Magee · Dost Kitapevi · 2000101 okunma
240 syf.
Puan vermedi
Felsefe sevenlerin, merak edenlerin, okumak isteyenlerin mutlaka edinmesi gerektiğine inandığım beş kitaptan biri olduğunu düşünüyorum. Sakin ve araştırmacı bir anda okumak, alınan hazzi artıracaktır
Felsefenin ÖyküsüBryan Magee · Dost Kitapevi · 2000101 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.