From Hell 1-11

From Hell
İngilizce

Demek ki Tuğla Ağırlığında Bir Çizgi Roman Okumak Böyle Bir Şey
2026 111. kitabı
Alan Moore’un FromHell eseri gerçekten “okudum bitti” denilecek bir çizgi roman değil. Okurken zihinsel olarak insanın üstüne çöken bir ağırlığı var. Hatta sadece hikâyesi değil, kitabın fiziksel
Çizgi Roman
Cehennemden GelenAlan Moore · Flaneur · 202361 okunma
2021 67. kitabı
Okunma: 17 Haziran 2021 23:44
Tam bir başyapıt.... O kadar kasvetli ve insanın psikolojik olarak etkileyen bir çizgi roman ki, insani resmen dramın doruklarında hissetmesini sağlıyor... Bu çizgi roman eğer ki renkli olsaydı bu
2020 28. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 23:00
Tam bir başyapıt.1888 yılında Londra’da işlenen ve Karındeşen Jack ismiyle anılan seri katilin cinayetlerini anlatan gerçek olay ve kişilerin müthiş bir kurguyla birleştiği çizgi roman.Kesinlikle tavsiyedir.
Cehennemden GelenAlan Moore · Flaneur Kitabevi · 201961 okunma
Kimin suçu? Cehennemden Gelen benim mi?
2024 64. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2024 18:31
Bence From Hell(Cehennemden Gelen)’i okumayan kendisine çizgi roman ya da grafik romanı demesin lütfen. Böylesine muhteşem bir derinliğe sahip bir grafik roman mutlaka okunmalı, okuduğunuzda da pişmanlık duymayacağınız aksine ‘neden bugüne kadar bu kitabı okumadım’ diye hayıflanacaksınız. Üstelik içinde geçen olaylar tamamen bir kurgudan oluşmamakla birlikte realitenin ta kendisi. 1880’li yıllarda bir dizi işlenen cinayetlerin kim ya da kimler tarafından gerçekleştirildiği üzerine kafa yoran bu grafik roman ünlü Karındeşen Jack ile de muhtelif bilgiler veriyor. Cehennemden GelenCehennemden Gelen Alan MooreAlan Moore
Cehennemden GelenAlan Moore · Flaneur · 202361 okunma
2021 178. kitabı
Okunma: 23 Ocak 2021 17:10
Çok kalın ve hacimli bir kitap. Ama su gibi okunuyor. Hem çizgileri hem de metni muhteşem. Merak ettiğim bir çok kavram , olay hakkında bilgi edindim. Kitabın sonunda yazar , bölüm bölüm yazdığı metni açıklayıcı yorumlarda bulunuyor. Yararlandığı kaynakları belirtiyor. Çok zevk alarak okudum. Tavsiye ederim, mutlaka okunmalı.

Alan MooreYazar · 76 kitap
Alan Moore, 1953 Northampton, İngiltere doğumlu yazar ve çizgi roman yazarıdır. Frank Miller ile birlikte çizgi roman dünyasını değiştiren sanatçı olarak anılmaktadır. Yazdığı birçok çizgi roman Hollywood tarafından filme çekilmiştir. Bunlardan başlıcaları "Watchmen", "From Hell", "V for Vendetta" ve "The League" sayılabilir. 1979 yılında İngiliz 'Sounds' müzik dergisinde karikatür çizeri olarak çalışmaya başlayan Moore, zamanla çizim konusunda yeterince iyi olmadığını anlayarak yazarlığa yoğunlaştı. İngiltere'nin meşhur '2000AD' dergisinde çeşitli karakterler yaratan Moore, özellikle 'Marvelman' serisi ile ödüller toplamaya başladı. (British Eagle Awards for Best Comics Writer, 1982 and 1983) DC firmasının "Swamp Thing" dergisi ile ABD'ye yöneldi. Edebi değer taşıyan metinlerinde çevre, toplum, bireyin toplum içindeki yeri sorgulanıyor, bu ise dönemin genel geçer çizgiroman anlayışıyla çelişki yaratıyordu. Yine aynı firma için çeşitli işler yaptıktan sonra 1986 yılında yayımlanan 'Watchmen' sınırlı serisi çizgiroman camiasını ve tarihini kökten sarstı. Bu gelişkin kurgu yapıtta süperkahraman kavramı etrafında topluma dair sert bir siyasal eleştiri vardı. Alan Moore, türün kalıplarını ve araçlarını bozan, parçalayan, onları farklı içeriklerde tekrar kurarak okuyucuyu şaşırtan ve düşünmeye zorlayan bir tarz kullanır.