Sol Omzumdaki Şeytan

Temmuz 2020
Parana Yayınları

Fanzin tadında bir Roman
2025 4. kitabı
Fanzin Tadında Bir Roman Metehan Mete’nin Gazap adlı romanını okurken ilk fark ettiğim şey, metnin karanlık atmosferi ve mahalle dokusunun ne kadar canlı işlendiğiydi. Fanzin ruhunu andıran, doğrudan ve akıcı bir dil, okuru hemen hikâyenin içine çekiyor. Yıldıray’ın suskunluğu, mahalle arkadaşlıklarının güven veren sıcaklığı ve “Gazap” imzalı gizemli tehditler, romanın gerilimini diri tutuyor. Burada yazarın güçlü gözlemleri ve sinematografik tasvirleri, okura bir roman değil de sanki bir sokak filmi izliyormuş hissi veriyor. Romanın en büyük artısı, insani duyguların ve vicdan muhasebesinin merkezde olması. Yıldıray’ın ailesine duyduğu özlem, vicdan yükü ve çaresizlik, sadece bir dedektifin hikâyesi değil; aynı zamanda bir baba ve eşin içsel kırılganlığı olarak da okunuyor. Bu boyut, romanı klasik polisiye-gerilim çizgisinden çıkarıp dramatik bir derinliğe taşıyor. Elbette bazı aksaklıklar da var. Özellikle zaman atlamaları sırasında köprü niteliğinde birkaç sahne daha eklenebilirdi. Örneğin üç yıllık boşluk, okurda bir anda olmuş hissi uyandırıyor. Yan karakterler—Selim, Yakup ya da mahalle figürleri—daha derinleştirilebilseydi, onların hikâyeleri de okurla daha güçlü bir bağ kurabilirdi. Ancak bu eksikler, romanın akıcılığını zedeleyecek düzeyde değil. Burada altını çizmek gerekir ki Gazap, fanzin ruhunu taşıdığı kadar yeraltı edebiyatına da göz kırpıyor. Sokaktan doğan dili, şiddet ve suçun karanlık yanını cesurca betimlemesi, kahramanlarını “kahraman” olmaktan çok “yaralı insanlar” olarak sunması, onu klasik roman sınırlarının dışına çıkarıyor. Yeraltı edebiyatının sert ve asi damarını, samimiyetle harmanlıyor. Özetle, Gazap; diliyle fanzinleri hatırlatan, atmosferiyle güçlü, karakterleriyle insana dokunan bir roman. Eksikleri olsa da, samimiyeti ve hikâyeyi
2024 50. kitabı
En büyük savaşını kendine karşı verirsin. . Yıldıray, Çolakoğlu Mahallesi'nde yaşayan, dedektiflikle uzun yıllar uğraşan biridir. Mahallelinin başı sıkıştığında ilk başvurulan kişidir. Bazı takıntıları olsa da yaşadığı yerde sevilen biridir. Eşiyşe, kızıyla mutludurlar, her ne denli eşi, işinden dolayı çok ilgisiz bıraktığını söylese de işler onu bir türlü bırakmaz. Ta ki kızının doğum gününü unutana dek. Ama işin içinden beklenmedik bir armağan yapacağını söyleyerek çıkar. Oysaki o armağan, Mahallelinin Karabasanı olacaktır. . Semte dadanan mafya, mahalleyi ele geçirmek ister. Korkutmalar, yıldırmalar, baskılar derken Yıldıray çeşitli zeki adımlarla üstesinden gelir. Ancak gitgide yağıları (düşmanları) da artar. Öyle ki bir gün tahta at yaparken zımba almaya gitmesiyle birlikte yaşamını altüst eden bir olay yaşanır. . Ailesiyle taşınan Yıldıray, birkaç yıl sonra Gazap adında bir k*til yüzünden geri döner. Ne de olsa gönlü hep buradaki evindeydi. Mahallelinin istemeden ona karşı yaptıklarına rağmen yardımlarına koşar. Evine dek gelen Yakup, artık sağ koludur. Birlikte Gazap denen adamı bulup def edeceklerdir. Ancak Gazap, oldukça zeki, kurnaz, mahalleyi çok iyi bilen biridir. Yüzünü henüz göremeseler de telefonla arayarak Yıldıray'ın sinirleriyle oynar. . Gitgide gerilen ortamda ardı sıra ölenler de olur. İşin içinde iş var ama ne? Nasıl olur da hiçbir tuzak işe yaramaz? Bu da yetmezmiş gibi peşine düştükleri adamı da Gazap vurur, yardım eder. Yıldıray yavaş yavaş bazı olayları açıklığa kavuştursa da en büyük gizemi çözebilecek midir: Sen ortadasın, Yakup son vagonda, bense en önde. Ama hepimiz bir trendeyiz. . Bazı gerçekler gözünüzün önündedir ama bir arada değildir. Onları birleştirmek için ince görmelisin. Yıldıray'ın intikamına dönüşen olaylarda varılan son,
Polisiye / Gerilim
2020 50. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2020 22:47
Bir psikolojik polisiye kitabı olan Gazap ile karşınızdayım. Eskiden polisiye türünde kitap okumuyordum ama artık okumadığımda eksikliğini yaşadığım bir tür oldu. Hatta uzun zamandır sık sık okuduğum bir tür haline bile geldi. Bu durumdan da oldukça memnunum. Çünkü edebiyata ve kitaplara tek bir manzaraya açılan pencereden bakmak yerine, farklı türden kitaplar okuyarak çeşitli manzarlara bakma fırsatı elde ediyorum. Gelelim kitabımıza; Gazap, kendi mahallesinde gizli dedektiflik görevini sürdüren Yıldıray ve mahalle arkadaşları ile mahallelerini korumak için verdikleri mücadeleyi gözler önüne seriyor. Esrarengiz olaylarla heyecanlı hâle gelen satırlardan önce daha ilk cümlelerden sizi içinize çekecek olan kurgu ve dile sahip bir kitap. Bir çırpıda okuyabileceğiniz incelikte olmasına rağmen sayfalar arasında zevk alacağınız ve zengin içeriğe sahip bir kitap oluşu insanın gönlünde taht kurmasını sağlıyor. Bazı kitaplar sonunun ne olacağını ortalardan belli eder ama Gazap gibi kitaplar ise sayfalar boyu gizemleri düğüm etmeye devam eder. İşte bu da okurken dikkati hat safhada tutar. Oldukça zevk alarak okuyacağınız Gazap kitabını herkese tavsiye ederim.
2020 26. kitabı
Hepimizin hayatındaki sınavı farklıdır ya sizinki? Yıldıray ailesi ile birlikte bir mahallede marangozluk yapmaktadır. Ayrıca da mahallenin koruyucusudur. Gizliden gizliye dedektiflik yapmaktadır. Bir gün mahalleye karanlık adamlar gelir ve uyuşturucu yapıp satmak için mahalledeki evleri satın almak isterler. Yıldıray onları kendi silahları ile vurmak ister ve evlerin satılmasını ister. Herkes zorluk çıkarmadan evlerini satar. Ve Yıldıray'ın beklediği sahne gelmiştir eş zamanlı baskınla evlere baskın düzenlenir ve yakalanırlar.Ama Yıldıray'ın hesap etmediği bir şey vardır. Adamların gelip ailesini rehin alması ve mahallelinin onu satması... Yıldıray ne yapacaktır? Ben okudum sıra sizde ....
YOOK ARTIK DİYECEKSİNİZ
2021 9. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2021 11:46
öncelikle kitabın yazarı olan Metehan Mete'den özür dilerim.. kitabın ilk 10 sayfası o kadar bıkkınlık ve "yine mi bir yaz dizisi kurgusu mu geliyor?" dedimmm kii 10'nuncu sayfadan sonralara doğru oyle bir sardı ki tek çırpıda nasıl okudum nasıl bitirdim farkına bile varamadım.. gercekten kurgusu ve şaşırtıcı gidişatı o kadar guzelki mutlaka okumanızı tavsiye ederim.. kitapta emeği geçen herkese teşekkürler
Psikoloji
2022 338. kitabı
....... Gazap........ Yıldıray, Çolakoğlu mahallesinin itibarlı, hatırı sayılır kabadayısıdır. Mahalleye bir gün mafya dadanır. Mahallesini kurtarmak isterken, ailesine kadar dayanan cinayetlerle, seri katil Gazap’la mücadelesi başlar. Kitap, polisiye-gerilim tarzı ile film tadında bir kurgu. 104 sayfalık kitap, akıcılığı ile bir çırpıda bitiveriyor. Hikaye sonunda ise tam bir ters köşe yapıyor. Tek eksiği, fazla ayrıntıya girmeden, olaylar ve kişiler yüzeysel olarak anlatılmış. Kişilerin iç dünyasına fazla yer verilmemiş. Yine de akıcı anlatımıyla, film tadında polisiye kitap arayanlara tavsiye ederim. Keyifli okumalar . “ İnsanların bir sınavı vardır bu hayatta Yıldıray. Ve insanlar, bu sınavla baş etmek zorunda. Bazılarının hayatında mal, mülk, şan, şöhrettir bu sınav. Bazılarında ise yokluk ve sefalet. Ama biz başkayız. Bizim sınavımız azaptır. En zor sınav.. Her azap, kendi gazabını doğurur. Eğer bu sınavı kaybettiyse insan, gazabı çoktan içinde yaratmıştır bile. Tıpkı senin gibi değil mi?” _____________ #bloghemsire #gazap @metehan_mete_nezihe_mete @paranayayinlari
2020 67. kitabı
Okunma: 27 Eylül 2020 20:07
✔Yıldıray... Bir mahallede illegal yollardan dedektiflik yapan Yıldıray. ✔Mahallelinin attığı kazık yüzünden ailesini kaybeden Yıldıray. ✔Mahalleliden öcünü almak için karşılaştığı kişiler: Yakup ve Gazap. Peki kimdi bu Yakup ve Gazap? Yakup'u mahalleli neden tanımıyordu? Gazap neden mahallelidekileri infaz ediyordu? ✔Yıldıray 'a ismini Yıldıray Korkmaz diye söylediklerinde "İsmimi eksik söyledin." diyordu. Aceba tam ismi neydi? ✔Bu kadar merakta bırakmak yeter sanırım. Çok beğendiğim bir psikolojik polisiye romanı oldu. ✔Bu tarz kitapları okurkan sonunu tahmin edebiliyorum artık ama bu sefer 1 fazla çıktı. Kitabı okuyunca daha iyi anlayacaksınız o fazla çıkan kişiyi ✔O zaman ne yapıyorsunuz? Kitabı temin edip okuyorsunuz ✔Emeğinize, kaleminize sağlık. 🖋 Güçlü kalemler görmek insanı mutlu ediyor
2020 244. kitabı
En etkilendiğim polisiye roman ile karşınıza geldim. Kitaba başlarken bu kadar etkilenip beğeneceğimi düşünmemiştim. Kitabı heyecanla okudum. Sırayla herkesin ölmesi ve finalde katilin ortaya çıkmasını bir solukta okudum. Finalde ise çok şaşırdım beklemediğim bir son oldu. Kesinlikle okumanızı tavsiye ettiğim akıcı nir kitap.
2020 129. kitabı
yine sizlere " neden daha uzun değildi bu kitap yahu? " diye sitemlendiğim bir kitapla geldim. 2-3 sayfada bir aynı şeyleri okuduğumuz kişisel gelişim kitapları sayfalarrrrr sürerken neden kurgusu bu kadar güzel bir kitap böyle kısa sürüyor? SORU??? konudan uzaklaşmak istemiyorum bu tür yakınmalar kitap beğenilince yapılır biliyorsunuz ki. Başından sonuna gizem... sonu ise tam bir süprayzzz yazarcım lütfen bu tarzda eserler yaratmaya devam ve lütfen tadı damağımızda kalmayacak uzunlukta olsun #tavsiyekitap
GazapMetehan Mete · Parana Yayınları · 202045 okunma
#okudumbitti #kitapyorum #gazap 104 Sayfa . "Gazabından kurtulmak için aradığın sır, Yaşadığın azabın derinliğinde saklı…" . "Her insanın sağ ve sol omzunda Kendi meleği ve şeytanı muhakkak vardır… Peki, sizin meleğiniz ve şeytanınız kimler?" . Herkese Merhaba . Psikolojik Polisiye severler burada mı? Bugün sizlere bir solukta okuyacağınız, mahallesi için verdiği mücadele ve yaptığı işler haricinde bambaşka işler peşinde olan Yıldıray Korkmaz'ın tempolu yaşamını konu alan bir kitap bırakıyorum. . Çolakoğlu mahallesinin başına gelen gazap neydi? Ailesini bırakıp mahallesi için nelleri göze alır? Son sayfasına kadar temponun hiç düşmediği bu kitabı okumanızı tavsiye ederim. Yazarın kalemi sade ve akıcı olmasına rağmen kurgusu inanılmaz etkileyiciydi. OKUYUN efendim... . #kitaptanalıntı "Umarım bir gün doğruların ve yanlışların ete kemiğe bürünüp karşına çıkacak kadar çılgınca bir sınavdan geçmesin." . Ne kadar okursanız, o kadar bilirsiniz. Ne kadar öğrenirseniz, o kadar farklı yere gidersinizSağlıkla, kitapla ve sevgiyle kalın canlar...