Sol Omzumdaki Şeytan

Temmuz 2020
Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık

2025 30. kitabı
Okunma: 24 Ağustos 2025 06:59
Sayfaların su gibi aktığı bir eserle karşınızdayım. Sonunun böyle olmasını hiç beklemediğim, okurken de merakımı saklayamadığım bir kitap var elimde. Yazarımız ile tanışma kitabım oldu. Dili çok akışkan, konu bütünlüğüne çok hakim. Yaptığı betimlemeler asla sizi yormuyor ve sıkmıyor. Kitabımız evli ve bir çocuğu olan Yıldıray Korkmaz ve onun el üstünde tuttuğu mahallesi Çolakoğlu üzerine kurulu. Uyuşturucu mafyasının ele geçirmeye çalıştığı mahallesini korumaya çalışırken bir girdabın içinde nefes almaya çalışan Yıldıray, ailesini ve kendisini ne kadar koruyabilecektir? İçinden çıkamadığı bu girdap neler saklıyor olabilir? Soruların cevapları sayfalarda saklı. Mutlaka okuyun, hikayenin sonu sizi de çok şaşırtacak.
2025 72. kitabı
Okunma: 03 Ağustos 2025 00:37
Yıldıray Korkmaz ve mahallesinde olan olayları bir çırpıda okudum bitti. Metehan MeteMetehan Mete . Yıldıray mahallenin abisi olarak eski bir emniyet mensubu olarak mahallesinde dedektiflik vb işlerden hayatını devam ettirmektedir. Yeni bir iş alır ve herşey mahallesinde ve ailesi ve kendisi için değişir. . Muhteşem bir psikolojik polisiye roman okudum. Romanımız beni meraklandı. Tabi ki bazı yerlerinde olamaz bunlar dedim ama sonuçta yeni bir yazar ve kalemiyle tanıştım. . GazapGazap Sol omzumdaki şeytan Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık tan çıkan yüzyirmi sayfalık kısacık tatlı acı düşündürücü korkunç ama insanı içine çeken yazılarla dolu. . Güzel bir vakit geçirmek istiyorsanız sizde alıp okumalısınız. .
2025 74. kitabı
OKUDUM BİTTİ Kitap Adı: Gazap Kitabın Yazarı: Metehan METE Kitabın Yayınevi: KDY Yayıncılık Sayfa Sayısı: 122 Kitap Yorumu: Ters köşe bir romandı. Sürükleyici, tek nefeste okunup bitirilebilecek bir hikayeydi. Beni en çok etkileyen şey ise mezar taşları oldu, en çok şaşırtan da. Bir insanın başına ne gelebilirki dediğiniz anda daha beteri ile sınanmak da bu dünyanın kuralı sanırım. İnsanın içini en çok yakan şeydir kaybetmek. Bazen kazandığını sandığında da kaybedebiliyor insan. Yazarın anlatım dili sade ve akıcı. Ustaca kurgulanmış bir polisiye roman, özellikle de ters köşe olması etkileyici. Herkesten şüphe edebilirsiniz ama ya kendinizden de şüphe etmeniz gerekirse, o derece karışık olaylar dizisi sizi bekliyor. İnsanın azabı ve gazabı neler olabilir ki? Sorusuna cevap da bulmuş olacaksınız bu eserde. Keyifli okumalar dilerim şimdiden. (Alıntı) : "Her insanın kendi meleği ve şeytanı vardır... Peki, senin meleğin ve şeytanın kimler? İşin aslına bakacak olursak onlar bizatihi sensin! İkisi de senden başkası değil...'' #kitap #okumak #yazmak #mavi #metehanmete #gazap #kdyyayınları
Derin Bir Dram ve Polisiye Severlere
2025 16. kitabı
OKUDUM BİTTİ Kitap Adı: Gazap – Sol Omzumdaki Şeytan Yazarı: Metehan Mete Türü: Roman / Dram – Polisiye Sayfa Sayısı: — Kitap Yorumu: Hayatın karanlık sokaklarında adalet, intikam ve vicdan arasında sıkışıp kalmış bir adamın hikâyesine şahit oldum. Yıldıray Korkmaz’ın kendi ailesiyle sınavı, mahallesiyle verdiği mücadele ve içindeki şeytanla savaşı, sayfalarda adeta bir fırtına gibi esiyor. Roman; dramın yoğunluğu, polisiye heyecanı ve yer yer psikolojik sorgulamalarla harmanlanmış. Özellikle Yıldıray’ın “sessizlik” planı, mahalle dayanışmasının gücü ve Gazap adlı gizemli düşmanla yüzleşmesi okuru derinden etkiliyor. Yazar, sade ama güçlü bir dille, insanın içindeki öfkenin nasıl “gazap”a dönüşebileceğini gösteriyor. Kitabı okurken bir yandan aile bağlarının kıymetini, bir yandan da yanlış bir adımın nelere mal olabileceğini düşündürüyor. Karanlık bir atmosfer, derin bir dram ve sürükleyici bir anlatım arayanlara kesinlikle tavsiye ederim. (Alıntı): "Gazabından kurtulmak için aradığın sır, yaşadığın azabın derinliğinde saklı." #gazap #roman #okumak #metehanmete #dram #polisiye Metehan MeteMetehan Mete
Fanzin tadında bir Roman
2025 4. kitabı
Fanzin Tadında Bir Roman Metehan Mete’nin Gazap adlı romanını okurken ilk fark ettiğim şey, metnin karanlık atmosferi ve mahalle dokusunun ne kadar canlı işlendiğiydi. Fanzin ruhunu andıran,
2024 50. kitabı
En büyük savaşını kendine karşı verirsin. . Yıldıray, Çolakoğlu Mahallesi'nde yaşayan, dedektiflikle uzun yıllar uğraşan biridir. Mahallelinin başı sıkıştığında ilk başvurulan kişidir. Bazı
Polisiye / Gerilim
2020 50. kitabı
Okunma: 10 Kasım 2020 22:47
Bir psikolojik polisiye kitabı olan Gazap ile karşınızdayım. Eskiden polisiye türünde kitap okumuyordum ama artık okumadığımda eksikliğini yaşadığım bir tür oldu. Hatta uzun zamandır sık sık okuduğum bir tür haline bile geldi. Bu durumdan da oldukça memnunum. Çünkü edebiyata ve kitaplara tek bir manzaraya açılan pencereden bakmak yerine, farklı türden kitaplar okuyarak çeşitli manzarlara bakma fırsatı elde ediyorum. Gelelim kitabımıza; Gazap, kendi mahallesinde gizli dedektiflik görevini sürdüren Yıldıray ve mahalle arkadaşları ile mahallelerini korumak için verdikleri mücadeleyi gözler önüne seriyor. Esrarengiz olaylarla heyecanlı hâle gelen satırlardan önce daha ilk cümlelerden sizi içinize çekecek olan kurgu ve dile sahip bir kitap. Bir çırpıda okuyabileceğiniz incelikte olmasına rağmen sayfalar arasında zevk alacağınız ve zengin içeriğe sahip bir kitap oluşu insanın gönlünde taht kurmasını sağlıyor. Bazı kitaplar sonunun ne olacağını ortalardan belli eder ama Gazap gibi kitaplar ise sayfalar boyu gizemleri düğüm etmeye devam eder. İşte bu da okurken dikkati hat safhada tutar. Oldukça zevk alarak okuyacağınız Gazap kitabını herkese tavsiye ederim.
2020 26. kitabı
Hepimizin hayatındaki sınavı farklıdır ya sizinki? Yıldıray ailesi ile birlikte bir mahallede marangozluk yapmaktadır. Ayrıca da mahallenin koruyucusudur. Gizliden gizliye dedektiflik yapmaktadır. Bir gün mahalleye karanlık adamlar gelir ve uyuşturucu yapıp satmak için mahalledeki evleri satın almak isterler. Yıldıray onları kendi silahları ile vurmak ister ve evlerin satılmasını ister. Herkes zorluk çıkarmadan evlerini satar. Ve Yıldıray'ın beklediği sahne gelmiştir eş zamanlı baskınla evlere baskın düzenlenir ve yakalanırlar.Ama Yıldıray'ın hesap etmediği bir şey vardır. Adamların gelip ailesini rehin alması ve mahallelinin onu satması... Yıldıray ne yapacaktır? Ben okudum sıra sizde ....
YOOK ARTIK DİYECEKSİNİZ
2021 9. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2021 11:46
öncelikle kitabın yazarı olan Metehan Mete'den özür dilerim.. kitabın ilk 10 sayfası o kadar bıkkınlık ve "yine mi bir yaz dizisi kurgusu mu geliyor?" dedimmm kii 10'nuncu sayfadan sonralara doğru oyle bir sardı ki tek çırpıda nasıl okudum nasıl bitirdim farkına bile varamadım.. gercekten kurgusu ve şaşırtıcı gidişatı o kadar guzelki mutlaka okumanızı tavsiye ederim.. kitapta emeği geçen herkese teşekkürler
Psikoloji
2022 338. kitabı
....... Gazap........ Yıldıray, Çolakoğlu mahallesinin itibarlı, hatırı sayılır kabadayısıdır. Mahalleye bir gün mafya dadanır. Mahallesini kurtarmak isterken, ailesine kadar dayanan cinayetlerle, seri katil Gazap’la mücadelesi başlar. Kitap, polisiye-gerilim tarzı ile film tadında bir kurgu. 104 sayfalık kitap, akıcılığı ile bir çırpıda bitiveriyor. Hikaye sonunda ise tam bir ters köşe yapıyor. Tek eksiği, fazla ayrıntıya girmeden, olaylar ve kişiler yüzeysel olarak anlatılmış. Kişilerin iç dünyasına fazla yer verilmemiş. Yine de akıcı anlatımıyla, film tadında polisiye kitap arayanlara tavsiye ederim. Keyifli okumalar . “ İnsanların bir sınavı vardır bu hayatta Yıldıray. Ve insanlar, bu sınavla baş etmek zorunda. Bazılarının hayatında mal, mülk, şan, şöhrettir bu sınav. Bazılarında ise yokluk ve sefalet. Ama biz başkayız. Bizim sınavımız azaptır. En zor sınav.. Her azap, kendi gazabını doğurur. Eğer bu sınavı kaybettiyse insan, gazabı çoktan içinde yaratmıştır bile. Tıpkı senin gibi değil mi?” _____________ #bloghemsire #gazap @metehan_mete_nezihe_mete @paranayayinlari