Titan 1

Sıralamalar

Geri Dönüş
2023 22. kitabı
Okunma: 22 Mart 2023 23:19
Herkese Merhaba, Yeni bir seri ile karşınızdayım. Melez sözleşmelerinin kibirli -şımarık veleti Seth'in kitabını okuyoruz. Yazar fanların isteğine göra bu seriyi yazmış, normalde böyle bir şey yapacak bir kadın değil, üçlü fılan yapardı yani şaşırdım (illa laf söylıycem hahaha) Kitaba gelirsek, uzun uzun bir şeyler yazmayacağım. Ama şaşırdım, konu evet melez sözleşmelerin aynısı sayılır , hatta bazı sahneler birebir aynıdır, devam seri zatende neyse ama beni şaşırttı; neden mi? Çünkü Kadın karakterini çok iyi yazmış. Şımarık değil, akılsız değil, kaşar değil hahaha (başrol hariç , mutlaka başka birinden etkılenmeden yazamıyordu yazar bunda yazmamış ) kadın karakter hiç bozmadan bu şekilde devam eder. Kitapda en cok kız karakterini sevdım. Seth yine aynı, hayatını vurdumduymaz, şımarık, yılışık ama başrol olmasından mı artık bilmıyorum onuda sevdım hatta bazı yerlerde kendisine kahkaha attım. Kitapta bazı şeyler cok hızlı gelişti , kitap 4 serilik olduğundan hızlı buldum gelişen olayları ama sevdim. Normalde bu kısım için 7 puan vericektım ama Kız karakterden ötürü 8 puan verdım. İnş serinin devamanında bu şekildedir. Pişman olmak istemiyorum. Şimdi seri Melez Sözleşmelerin yan serisi olduğundan bence ilk seriyi okunması gerektiğine inanıyorum, okumazsınız olur mu? yani olur gibi ama anlayamaya bilirsiniz.Bu yazarın bir kitabını tavsiye edeceğimi düşünmezdim ama şimdilik bekleyin seriyi bittirip öyle diyecem :D
Fantastik
Puan vermedi
"Bir gülümseme... bir gülümsemenin böyle bir etki yaratabileceğini hiç bilemezdim. Göğse inen bir tekme gibi hissettirebileceğini." Jennifer L. Armentrout - "Geri Dönüş"
Puan vermedi
Geri Dönüş Seth, geçmişte çok fazla hata yapmış bir appolyondur ve geçmişi peşini bırakmamaktadır. Josie ise üniversitesi öğrencisidir fakat bildiği hayatın başının üzerine yıkılmasına çok az kalmıştır. Çünkü Josie yunan tarısı Apollo'nun kızıdır. Bunu öğrendikten sonra ise Seth Josie'yi Akit'e (yunan mitolojisindeki varlıkların eğitim gördüğü akademi) götürür e görevi burada biter. Fakat Seth Josie'yi bırakamaz ve o da nefret ettiği Akit'te kalmaya başlar. Burada bulunan herkes -akademi müdürü de dahil- Seth'i tanımaktadır. Bu yüzden de çok hoş karşılanmaz. Josie ise yıllardır öldü bildiği babasıyla ilk defa tanışmıştır. Bu üzerinden her ne kadar kamyon geçmiş hissi bıraksa da babasının ölmediğini bilmek onu mutlu etmiştir. Fakat neden bunca yıldır ortaya çıkmayıp şimdi tanıştıklarını merak eder. Dünyada tanrılardan da önce yaşayan Titanlar tartarustan kaçmıştır. Ve düyanın düzenini bozmaya başlarlar. Ve tanrıların C planları dışında başka planları kalmamıştır: Yıllar önce dünyaya inip insanlarla birlikte oldukları ve doğan yeni tanrı çocuklarını bu savaş için kullanacaklardır. İlk buldukları yarı tanrı ise Josie olmuştur. Ama Josie bunu nasıl yapacağını bilmemektedir çünkü o daha diplomasını bile alamamış bir üniversite öğrencisidir. Jennifer kitaplarını o kadar özlemişim ki. Özellikle Melez Serisinin devamı okumak beni bir tık 7-8 sene öncesine götürdü. İlk seride de olduğu gibi Seth'e yine pata küte düştüm. Gerçi orda son kitaplara doğru kendisine sinir de olmuştum ayrı bir konu. Ama kitapta Seth'in bakış açısıyla anlatılan yerlerde aslında onun ne kadar pişman olduğu ve geçmişte neyi neden yaptığını anlamış oldum. Bu kitabı seveceğimi zaten biliyordum ve beklentimi çokça karşıladı. O yüzden yunan mitolojisi ve Jennifer kitaplarını seven herkese kesinlikle
Kucak Tavşanı
2021 20. kitabı
Okunma: 27 Kasım 2021 17:56
Bu kitabı sanırım 4. okuyuşum ve son olduğunu da sanmıyorum:) Bu kitap benim için çok özel, Melez Sözleşmeleri’ni okuyup Seth’e bağlananlarla az çok aynı duyguları hissettiğimize eminim. Onu okumak çok ama çok güzeldi. Onu hissetmek, düşüncelerini, duygularını. Seth’i çok seviyorum. Ben ilk önce Melez Söleşmeleri’nin okunmasını öneririm ama onu okumak istemeyenler bu seriye direkt geçebilir bence. Yazar hiç evreni bilmeyenlerin de anlayabileceği şekilde yazmış ve bence bu da çok güzel. Kitap akış olarak benim inanılmaz zevk aldığım tarzda. Yani bayılıyorum böyle olay akışlarına. O ilk karşılaşma, sonrasında kitap boyunca yan yana olmaları. Benim en sevdiğim durum budur. Sevdiğim çifti hep yan yana görmek ne olursa olsun. Evrene zaten aşığım ama buna Seth de eklenince katlanarak artıyor hislerim. Kitaba bayıldım ve bu baygınlık eskimiyor:)
2019 24. kitabı
Okunma: 26 Mart 2019 10:58
Seth severler için yazılmış hem melez sözleşmelerinin başka bir perspektiften devami gibi hem de farkli boyutlari olan bir kitapti. Ama bana melez kitabını tekrar okuyormuşum hissi uyandırdı. Başka karakterlerle. Hep aynı şeyler vardı. Sıkılmaya başladım artık ne kadar da sevsem Seth'i...
2020 48. kitabı
Okunma: 13 Ekim 2020 11:54
Melez sözleşmeleri serisi çok eskiden okuduğum ve çok sevdiğim bir seridir. Seth bu seri içinde gerçekten tek ve en sevdiğim karakter olabilir. Ona özel bir seri çıkması beni gerçekten çok mutlu etti. Serinin ilk kitabını 2 günde bitirdim. Çok akıcı ve tam bir ilk kitap havası vardı. Aslında bu tarz kitaplar okumayı eskiden daha çok seviyordum ama sürekli klasik okumak bir süre sonra sıkıyor. Araya böyle kitaplar almak çok güzel oluyor. Seth'in hayatını tanrılara adamasının üzerinden bir yıl geçti ve bu süre içinde tanrıların ona verdikleri görevleri yaptı. Sıradaki görevi ise muhafız olup bir kişiyi güvende tutması. Bence güzel mitolojik, fantastik bir kitap. Tek sıkıntı çok fazla olay yoktu sürekli Josie ve Seth arasındaki çekimi okuduk. Bence biraz fazlaydı onun yerine daha çok olay okuyabilirdik diye düşünüyorum.
2021 411. kitabı
Okunma: 03 Eylül 2021 21:37
Gayet güzel bir başlangıç oldu. Melez sözleşmelerinden hayran olduğum Seth geri döndü. Ama ne dönüş ;) Kitap tam bir Armentrout kalemi. Her satırından aşk ve şehvet akıyor. Son kitap elime geçene dek seriye başlamak istememiştim. Şimdi hepsini art arda okumak çok keyifli olacak. O yüzden çabucak diğer kitaba geçmek istiyorum :)
Aşk
2021 192. kitabı
Okunma: 12 Eylül 2021 10:11
Merhabalarrr. Yine güzel bir fantastik seriyle karşınızdayım. Uzun zaman önce okuduğum Melez Sözleşmeleri serisinin yan serisi diyebileceğim Titan serisini sonunda okuyabildim.Melez Sözleşmeleri serisini okuyanlar bilir, orada ki ikinci erkek karakter olan Seth okuyucular tarafından o kadar çok sevildi ki yazar onun ana karakter olduğu bir seri yazdı. Kısaca kitabından konusundan bahsedecek olursam, kendini tanrıların pis işlerini yapmaya adayan Seth, içinde ki şiddeti ve öfkeyi bunlarla uğraşarak dizginliyordu.Ancak Apollo'nun ona yeni bir görevle gelmesiyle bu şiddete biraz ara vermesi gerekecekti.Josie'nin muhafızı olması istenen Seth, kendini bu kiza karşı dizginleyebilecek miydi? Kızımız Josie ise tanrıların sadece mitlerde olduğuna inanan, annesinin şizofreni hastalığından dolayı oldukça yalnız ve zor bir çocukluk geçiren birisidir.Ta ki önünde ki yunan heykellerine benzeyen bu yakışıklı çocuğun ona babasının kim olduğunu söyleyip hayatını tamamen alt üst edene kadar.. Daha da kötüsü kendini bu çocuğa kapılmaktan nasıl alıkoyacağını bilmiyordu.. Kitap için diyebileceğim tek şey oleyy bee! Seth'de sonunda mutlu olabilecek.Josie ve Seth'in atışmalarından aşırı derecede keyif aldım.Ancak kitapta aşk biraz baskın kalmış fantastik olaylar, şaşırtmacalar vs. henüz yoktu o yüzden olaylar biraz yavaş ilerliyor diyebilirim.Yine de kesinlikle sevdiğim serilerden birisi oldu. Son olarak seriyi okumadan önce Melez Sözleşmeleri serisini okuyup sonra bu seriyi okumanızı tavsiye ederim. Sevgiyle kalın..
2020 9. kitabı
Serinin bitmediğini son 20, 30 sayfa kala öğrenmem dışında. İyi ki başlamışım dediğim bir jenny kitabı daha. Ah Seth Melek sözleşmelerinde zaten çok sewmiştim. Senin kitabını okuyor olmaktan mesudum :) Apollo Seth'n başının belası. Apollo yine yaptı yapacağını fln. Adam pardon tanrı :D bir görünüyor ortalığı karıştırıp kayboluyor. Bunu yapması saniyesini belki de almıyor. Seth'i yine bir göreve gönderiyor. Kanlı olanlardan deil. Muhafız modunda :) Tabi içeriği anlatamam ama koruyucu bu sefer önemli bir şeyi korumak zorunda ve öğrendiğinde bu duruma o şaşırmış ben ise çok gülmüş idim. Neyse uzun lafın kısası ben serinn diğer kitaplarına kaçarım. Sizde jenny okumadysnz çok şey kaçırmş bulunmaktasınız. Okuyun ve de okutun ;)
2021 7. kitabı
Okunma: 11 Ocak 2021 17:22
Geri Dönüş – Jennifer L. Armentrout . Aslında Melez Sözleşmeleri’ni henüz okumadım ama bu seriyi okumak için öyle bir zorunluluğunuz yok evet zaman ve Seth açısından devam ama yalnız da okunabilecek bir seri. İlk kitabın sonunda Melez Sözleşmelerinde Seth’in yaşadığı her şeyi öğreniyoruz zaten. Seth bir Alpollyon. ölümlülerin içinde yaşayan yarı tanrının yanına gitmek için görevlendiriliyor tanrı Apollo tarafından. Yarı tanrı ise her şeyden habersiz okuluna gidip gelen Josie. Birden kendinizin yarı tanrı olduğunuzu ve mitolojik efsaneler olarak baktığınız tanrı tanrıçalar ve titanların gerçek olduğu bir dünyaya adım atıyorsunuz. İnanılmaz değil mi? Seth çok eğlenceli bir karakter. Geçmişinde yaşadığı şeyleri çok merak ettim ve geri Dönüş’te okuduklarım bana asla yetmedi. Melez Sözleşmeleri’ni de okuyacağım. Yaptığı kötü şeylerin yanında fedakârlığı, geçmişi, konuşmaları her şeyi öyle tatlıydı ki cidden düştümBir de kitapta hem Seth hem de Josie’in gözünden anlatılan bölümler olması daha çok hoşuma gitti. Seth gibi eğlenceli bir karakterin bakışından okumak şahaneydi. Mitolojik dünyaya giriş ve Seth ile Josie ikilisinin ilişkilerinin oturması olarak bakabiliriz ilk kitaba ama asıl savaşın ikinci kitapta başlayacağını düşünüyorum. Josie’in güçlerini ortaya çıkarmak için gittikleri tamamen korunan bir üniversite, safkanlar ve melezler, olağanüstü güçler ve Luke Deacon ikisi. Özellikle Deacon sana bayıldım ya. Seri boyunca seni daha çok seveceğimi biliyorum dostum! Mitolojik kurguları seven biri ilk kitap için söyleyebilirim ki Titan serisi’ni okuyabilir. Titanlar, Tanrılar, Melezler, Safkanlar ve birçok mitolojik öge kurguya güzelce yerleştirilmişti. Yunan mitolojisini

Jennifer L. ArmentroutYazar · 52 kitap
Jennifer Batı Virgina’da, Martindburg şehrinde yaşıyor. Onun hakkında duyduğunuz her söylenti doğru değildir. Yazım işiyle yoğun olarak ilgilenmediği zamanlarda kitap okuyarak, egzersiz yaparak, berbat zombi filmleri izleyerek, yazıyormuş gibi yaparak, kocası ve Jack Russel köpeği Loki ile vakit geçiriyor. Yazar olma hayali, vaktinin büyük bir kısmını kısa hikâyeler yazarak geçirdiği matematik derslerinde başladı. Bu, matematikten kötü notlar almasının da en büyük sebebidir. Jennifer genç okurlar için paranormal, bilim-kurgu, fantezi ve modern aşk hikâyeleri yazıyor. Ayrıca J. Lynn takma adıyla yetişkinler için aşk romanları da yazıyor.