》Şiir... Okumayı seven insanın hep diğer insanlardan daha başka bir ruhu olduğuna inanırım. Bir insanın iç dünyasını, duygularını okuyup onu anlamak, mısralarında yer yer kendini bulmak, ruhunu tazelemek, dinlenmek ve hayatın girdabından kaçmak isteyen için en iyi yol gibi gelir bana.
》Hele şiir yazmak, yazabilmek... Bunu yapabilen insanlara hep gıpta ederim. O yüzden farklı isimlere şans veririm, hangisi ruhumuza dokunur bilemeyiz çünkü. Bu kitaba da bu bakış açısıyla başladım.
》Başladığım andan itibaren kitabın içine hiç giremedim. Birçok kısma anlam veremediğimi fark edince belki de ben yanlış zamanda başladım ya da belki de bana hitap etmedi, ben anlamıyorum diye düşündüm. Ama hayır, şiirlerin çoğunda bütünlükten alakasız kelimeler kullanılmış. Ben böyle ucu açık bırakıyorum; okuyucu kendine göre bir anlam yüklesin bilinciyle mi yazılmış bilemem. Fakat benim görüşüme göre şiirin içine enteresan bir kelime koyup onu anlaşılmaz bir hale sokmak özgün olmak değil.
》Kitabın içinde şiirler olduğu kadar nesir şeklinde bölümler de var. Anladığım kadarıyla kendi tarzında, birine benzemeden, içinden geldiği gibi yazmaya çalışmış. Ama şiir kitabından daha çok günlük gibi olmuş.
》Benim için şiir duygu demek; aşk, özlem, nefret, kırgınlık, pişmanlık, gurur, savaş, özgürlük, emek, isyan, ayrılık, hüzün, gözyaşı, mutluluk, sitem, vuslat, dert, ümit... İnsana dair, hislere dair ne varsa. Ben bunları görünce mutlu oluyorum. Şiir okuduğumu hissediyorum. Gözlerimin dolmasını ya da dudağımın kenarında bir tebessümün oluşmasını istiyorum. Bu kitabı okuyunca ben bunları hissedemedim. Kısacası okumasanız da olur diyeceğim bir kitap kendi adıma.
》Onur Ünlü başarılı bir senarist, yönetmen ve yapımcı. Sanırım herkes iyi olduğu işi yapmalı.
Bunun yanında, çok az sayıda da olsa sevdiğim