Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Güneş Ülkesi

Tommaso Campanella

Güneş Ülkesi Gönderileri

Güneş Ülkesi kitaplarını, Güneş Ülkesi sözleri ve alıntılarını, Güneş Ülkesi yazarlarını, Güneş Ülkesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İçtiğiniz şaraptan daha fazla kandil yağı tükettim.
Reklam
Ütopyalar iyinin, doğrunun, yanlış ve bozuk üzerinde sağlayacağı utkunun yollarını gösteren bir ayna işlevi görürler.
Aslında ütopyaların büyük bölümü geleceği değil bugünü biçimlendirmek, bugünü daha doğru, daha adaletli, eşitlik anlayışına daha uygun olarak biçimlendirmek amacıyla kaleme alınmışlardır.
Altın Çağ gibi “ada” kavramı da insanlığın en eski ve bitmeyen rüyalarındandır. Ada, dışarıdan bir ayrılmışlığı, kendisiyle sınırlanmışlığı içerir. Ada sınırları belirlenmiş bir yaşama alanıdır ve bu alan denizin doğal koruyuculuğunun yanı sıra bazen koyu bir karanlık örtüsü, kimi zaman da sis, bulutlar, duvarlar, kanallar ve güçlü surlar gibi doğal ve yapay öğelerle gözlerden gizlenmek istenmiştir.
… insanoğlunun her dönemde düşlerini süslemiş olan bir arzusunu da yansıtır: Ölümsüz olmak, yitirilmeyecek bir gençlik ve sonsuz bir mutluluk.
Reklam
Altın Çağ ya da insanlığın mutlu çocukluk dönemine duyulan özlem hiçbir çağda yok olmamıştır.
…eski dönemleri özlemle anmaya başlamışlardır.
“Bizi gelecek yüzyıl yargılayacak. Çünkü şimdi ki zaman daima iyi insanlarına acı çektirir, ama daha sonra, üçüncü günden ya da üçüncü yüzyıldan sonra, onları yeniden canlandırır.”
Reklam
..kayıp insanlar arasındayım … dünyanın tüm yıkıntılarının tüm ağırlıklarının merkezinde…
Sesimi ne zaman duyacaksın? Konuşacak halim yok.
Cehalet çölünden kaçışın, kitapların ve dinlenecek hocaların bulunduğu yere doğru…
…sağır bir nefretin, güvensizliğin ve sevgisizliğin kurbanı gibidir.
112 syf.
8/10 puan verdi
Ütopya kavramından soğumaya başladım :)
Hem Güneş Ülkesi hem de Thomas More’un Ütopya kitapları beni pek sarmadı. Eşitlik adı altında zorunlulukların dayatıldığı toplumların faşizme götüreceği kanaatindeyim. Zaten bu dünyada da her şey iktidar için ve çok sert cezalar var. Herkes herkes için anlayışı aslında Huxley’in Cesur Yeni Dünyası’nı anımsattı. Herkes mutlu olmak zorunda filan gibi bir dayatmayı çağrıştırdı. Cinsel serbestlik, ait olmama gibi konuların da insan doğasına pek uygun olmadığını düşünüyorum. Son derece tartışmalı bir eser. Bazı iddialar tamamen ürkütücü. Ama astrolojiye çok önem vermeleri, metafiziği bilimin önüne koymaları gibi konular bana çok ilginç geldi açıkçası. Yine de okunmaya değer diye düşünüyorum.
Güneş Ülkesi
Güneş ÜlkesiTommaso Campanella · Say Yayınları · 20183,507 okunma
1.500 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.