Meleğin Düşüşü 3

End Of Days
Ciltli

2023 29. kitabı
Okunma: 27 Mart 2023 03:51
Bitmesin diye yavaş yavaş okumak istediğim ama sayfaların nasıl aktığını anlamadığım, hemen biten bir kitap oldu. Keşke daha uzun bir seri olsaydı. Gerçekten yazarın hayal gücüne hayran kaldım. Çok güzeldi. Hele sonunda yapılan aşk ilanı ile bitmesii. Neyse okuyun okutturunnnn. Hayran kalacaksınız. Dudaklarımız birbirini keşfederken, tüm dünyam Raffe’nin yarattığı hislerden ibaret oldu.
Seriye Veda
2024 6. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2024 03:59
Açıkcası seriye veda etmek beni bir hayli üzdü. Fakat sonu bir tık daha uzun olsaydı çook daha mutlu olurdum. Ama buna da şükür hiç istemediğim gibi de bitebilirdi. Onun dışında sadece Beliel… demek istiyorum. Ona o kadar üzüldüm ki hiç böyle olduğunu tahmin etmemiştim. Evet çok kötü şeyler yaptı ama bir o kadarını da yaşadı:(( bilmiyorum yüreğim acıdı ona, aynısı hava uyanıyor serisinde ki Baldair için de olmuştu. Farklı karakterler ama ikisi de beni çok yaraladı:( uzun lafın kısası okurken hiç pişman olmadım. Eskiden olan kitapların o güzelliğine tekrardan dalmak aşırı iyi hissettirdi. Biz ne ara böyle kurgulardan sadece smut satan distopik fantastiklere geçtik biri bana anlatsın:(
2021 50. kitabı
Beklentisiz başlayıp gerçekten severek bitirdiğim bir seri oldu :) Bir çok detayıyla diğer melek temalı kitaplardan farklıydı. Karakter gelişimi, kurgu vs de sonlara kadar iyiydi bence ama yine de kitapla ilgili bazı şikayetlerim var. İlk olarak Raffe yok ben melekim yok benden sana yar olmaz senden hoşlanmıyorum vs vs demesine rağmen Penry’nin sürekli Raffe’nin dibinden ayrılmaması, her fırsatta ayy Raffe’nin kasları ayy Raffe’nin dudakları yok işte geliyor Raffe Yunan tanrısı harekat tarzı düşünceleri beni yıldırdı. Raffe Penryn’e sen ve ben diye bir şey olamaz diyor, Penryn bir dakikalığına ondan uzak durmalıyım sonuçta beni istemediğini söyledi diyor hemen sonra da ilk fırsatta kendini Raffe’nin kollarına atıyor cidden delirmelik. Ayriyeten ben bu tüm ‘melekler ve insanlar birlikte olamaz’ bahanesini yutmadım. Raffe zaten agnostik olduğunu söylemedi mi ? Tüm emirlere uymak zorunda değil. Kendisi Nefilimleri öldürmek için gönderildiği halde yine de onları kendi kendine bir bahane bularak öldürmemiş biri demek ki istediği emiri ve kuralı kafasına göre esnetebiliyor. Aynı şekilde Penryn’le birlikte olabilirdi ama 3 kitap boyunca mızmızlandı da durdu. Penryn ve Raffa arasındaki ilişki haricinde bir de aklıma takılan nokta en sonda köprüde yetenek şovu yapıp melekleri öldürmek üzere yaptıkları plan. Cidden 3 kitap sonunda daha düzgün bir plan bekliyordum ben. Baştan beri anlatılan Direniş resmen fos çıktı ve tüm olay 18 yaşındaki bir kızın Dünyayı kurtaracak bir plan yapmasına bağlandı demek doğru olur. Sen git 3 kitap boyunca bir şeyleri anlat dur tüm olay Penryn’e bağlansın. Şimdi düşündükçe aklıma yeni şeyler geliyor. Mesela açıklanmayan veya üstünkörü geçilen çok nokta vardı. Neden melekler Dünyaya indi ? Bu detaylı açıklanmadı. Diğer ülkeler ve şehirlerdeki
2021 20. kitabı
Okunma: 03 Mart 2021 12:33
Nihayet Angelfall serisinin son kitabının incelemesiyle geldim. Serinin son kitabı kesinlikle favorim oldu diyebilirim. Olayları çok güzel işlemişti yazar. Bu kitapta dünya dışında farklı bir evren de görüyoruz. Kanatları kesilen meleklerin düştüğü Cehennem Çukuru... Bu yerde 6 başlı yaratıklar, cehennem iblisleri gibi birçok varlık var. Yazar bu sahneleri çok güzel betimlemişti. Cehennem Çukuru'nda Beliel'in yaşadıklarını, eskiden Raffe'ye olan bağlılığını gördük. Raffe'nin nöbetçileri dünyaya dönerken, onun tek başına çukarda kalması çok içimi sızlattı. Melekler yalnız yaşayamayan varlıklar olduğu için, Beliel tek kalınca içine kötülük dolması çok olağan bir şeydi. Şartlar onu böyle olmaya zorlamış. Kitapta bol bol Penryn ve Raffe sahnesi okuduk. Savaş sırasında omuz omuza savaştılar. Ah Raffe vah Raffe demek istiyorum. Sert görünüşünün altında çılgın bir aşık yatıyormuş meğerse. Savaş sırasında yardım için Cehennem iblisini çağırması karşılığında kendinden bir şey feda etti. Kesinlikle böyle bir olayı beklemiyordum. Ee artık okuyun şu seriyi demeyeceğim arkadaşlar, okumanız lazım. Ben böyle anlatarak heyecan yaratmak isterdim ama kitabın heyacanı içinde saklı. Pişman olmazsınız okuduğunuz için. Kitapla kalın.
2022 21. kitabı
Okunma: 15 Şubat 2022 22:39
Merhabalar, bu güzel serinin sonuna geldiğim için öyle üzgünüm ki anlatamam. Kısa ve öz yazacağım. Beklentisiz girdiğim bu hayal dünyası beni bir anda içine çekti ve kendimi maceralarla boğuşurken buldum. Veda ettiğim için içim biraz buruk. Yazarın kalemi gerçekten çok akıcı, asla duraksamıyorsunuz. Bir bakmışsınız kitap yarılanmış. Sürükleyici olmasını çok sevdim, dünyadan kopmadığım için heyecanı daha iyi hissettiğimi düşünüyorum. Yazar, kitabı tam tadında bırakmış, Biraz daha uzatsa tadı kaçabilirdi gerçi ben her koşulda okurdum da neyse… Fantastik sever okuyucularsanız bence bu seri mutlaka kütüphanenizde olsun. Tadı, damağımda kaldı.
2020 8. kitabı
Kitap baştan sona hayalkırıklığıydı ilk kitap çok güzeldi ikinci kitap ta biraz düşüş yaşamıştı ama final kitabı tam bir rezalet birkere hiçbirsey açıklanmadı okuyucuların kafasında cevaplarını düşündüğü iç bir konu hakkında bilgi vermedi temposu çok düşüktü okuycak olanlara tavsiyem hiç gerek yok bu seriye harcıycağınız zamana ve paraya yazık.
Vasat
2025 21. kitabı
Okunma: 14 Temmuz 2025 01:13
Açığa kavuşmayan çok fazla soru işaretli olay vardı. Kurgu sağlam değildi. Adeta azgın bir teke kıvamında olan kadın karakterimiz dünyanın çivisinin çıktığı bir dönemde-özellikle kardeşi bu haldeyken- bir meleğin üzerine atlamak için fazlasıyla hevesliydi ve bunu okumak işkenceden farksızdı. Çeviri ve yayına hazırlama süreci zaten kepazelikten başka bir şey değil. Tam dex kalitesi olmuş. 2011 için vasat sayılabilecek düzeyde ama günümüz için ortalamanın fazlasıyla altında kaldığını düşünüyorum. Beğenmedim beğenenleri de anlamadım. Okuyacak olanlara da Allah sabır versin.
2021 36. kitabı
Kıyamet koptu, melekler açık saldırıya başladı ve Raffe-Penryn ikilisi kaçıştalar. Raffe’nin kanatlarına kavuşmak için çıktığı bu yolda meleklere ve insanlara dair daha çok bilgi ediniyoruz. Nöbetçiler kimdi? Melekler insanlarla evlenince ne olmuştu? Peki çocukları nefilimler gerçekten de canavar mıydı? Tüm bu soruların cevabını aldığımız yer ise cehennemin ta kendisi. Son bir savaşta insanlar ve melekler karşı karşıya geliyor. Meleklerin yeni bir lider/haberci yarışı ise kızışıyor. Kazanan taraf kim olacak? Meleklerin başına kim geçecek? Raffe ve Penryn’in sonu ne olacak? Konuya çok değinmek ve spoiler vermek istemiyorum. Ancak şunu söyleyebilirim ki “olmuş”. İlk kitabı çok beğenememiştim. 2. Kitap beni kararsız bırakmıştı. 3. Kitap ise “tamam oldu” dedirtti. Başta hüsranla ilerlediğim seriye bence güzel bir son kitap olmuş. Çoğu karakter ve olaylar daha oturaklı geldi. Yazarın kaleminin biraz acemi kaçtığını 2. Kitapta da söylemiştim. Ancak yaza yaza geliştiğini 3 kitapla çok rahat gözlemledim. Özetle, seri güzel bitti. “Keşke okumasaydım” demiyorum ki bu güzel bir şey Hepinize keyifli okumalar
Yorum
2022 19. kitabı
Okunma: 15 Ocak 2022 19:54
Vee beklenen an gelir baş karakterlerimiz gerçek anlamda yakınlaşır, son kitap efsaneydi her açıdan daha iyidi bence. Olaylar ve aksiyon daha fazlaydı, Raffe sırf insanları ve Penryn'i kurtarabilmek için kanlı av'a katılması iyidi. Kısaca özetlemiş olayım Melekler dünyaya iniyor ve kaos kan intikam av başlıyor ve insanlığın kurtuluşu olacak mı? Dünyanın Sonu Geldi mi? İşte bu soruların cevabını için seriyi okumanızı öneririm. Aksiyon'u bol Aşk'ı bol Fantastik kısmı bol ve sizide tatmın edebileceğini düşünüyorum.
Fantastik Edebiyat
Günlerin Sonu - Susan Ee İncelemesi | FİNAL
2025 24. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2025 00:44
Bir serinin final kitabı her zaman zordur; beklenti yüksektir, duygular karışıktır. Günlerin Sonu benim için bu yükün altından büyük ölçüde başarıyla kalkan bir final oldu. Bu kitapta artık her şey daha karanlık, daha sert ve daha umutsuz. İnsanlık ile melekler arasındaki savaş tüm gerçekliğiyle karşımızda duruyor. Penryn’in yaşadıkları, verdiği kararlar ve artık “sıradan bir kız” olmaktan tamamen çıkmış olması çok doğal ve ikna ediciydi. En baştan beri güçlü olan karakter gelişimi, bu kitapta zirveye ulaşıyor. Raffe ile olan ilişki, romantik bir hikâyeden çok daha fazlası hâline geliyor. Sevgi, sadakat, fedakârlık ve güven gibi kavramlar bu kitapta ciddi şekilde sınanıyor. Aralarındaki bağ hâlâ güçlü ama artık masum değil; savaşın ve kayıpların izlerini taşıyor. Bu yönüyle ilişki bana oldukça gerçekçi geldi. Susan Ee’nin en sevdiğim yanı, aksiyonu hiç düşürmeden ahlaki sorular sordurabilmesi. Melekler gerçekten “kutsal” mı? İnsanlık ne kadar masum? Güç kimdeyse haklı olan o mu? Kitap boyunca bu sorular zihnimde dönüp durdu. Son sayfalar bittiğinde savaş sona ermişti ama hikâyenin bıraktığı iz hâlâ canlıydı. Bir serinin daha sonuna geldik, yeni hikayelerde görüşmek üzere :)
Günlerin SonuSusan Ee · Dex Yayınevi · 2015541 okunma

Susan EeYazar · 3 kitap
Susan Ee, ABD Günümüzün en çok satan Penryn & End of Days üçlemesinin yazarıdır. ANGELFALL, WORLD AFTER ve END OF DAYS kitapları yirmi dile çevrildi ve kısa filmleri büyük festivallerde oynadı. Eskiden avukattı ama yazar olmayı seviyor.