Havanadaki Adamımız

Orijinal Dil:
İngilizce

Havanadaki Adamımız
2023 5. kitabı
Diyarbakır'a sürgün olarak cebren getirildikten sonra buradaki hayatı unutmak felsefesiyle yanıma, "Seksen Günde Devr-i Alem" kitabını almış ve okuyordum. Komutanın emri ile
Havana...
·288 syf.·
2000 31. kitabı
Graham Greene, İngiliz olup, 1904-1991 yılları arasında yaşamıştır; önemli bir kısa öykü ve roman yazarıdır. Times'da editörlük yapmış olması itibariyle gazetecilik geçmişi olduğu da söylenebilir.
2025 59. kitabı
Wormold Havana’da elektrik süpürgesi satan bir dükkana sahiptir.Bir gün gittiği bir barda kendisine bir polis gelir ve ülkesi için ajanlık yapmasını teklif eder daha doğrusu zorlar.Wormold teklifi kabul eder fakat bu işin nasıl yapılacağına dair hiç bir fikri yoktur bunun üzerine sahte fotoğraflar, sahte evraklar ve sahte kişiler yaratarak para koparmaya başlar. Graham Greene’nin okuduğum üçüncü kitabı oldu.Ortak noktaları şu, kitapları genelde bir olayın veya konuşmanın tam ortasından başlıyor ve bu biraz kafa karışıklığı yaratıyor ama sonrasında her şey toparlanıyor.
Okunmaya değer.
2023 23. kitabı
"Ben izin versem de Milly sizinle evlenmezdi, yüzbaşımbaşım.İnsan derisinden yapılma sıgara tablalarından hiç hoşlanmaz da. Kimin derisi olduğunu hiç duydunuz mu? Yoo.. Babamı işkence yoluyla öldüren bir polis memurunun derisi.Babam yoksul bir adamdı, Bay Wormold, işkence edilebilecekler sınıfındandı.. " Kurgusu sağlam,okuyanı yormayan, mizah öğelerinin incelikle işlendiği bir dille kaleme alınmış.. Beğendim.
Edebiyat Felsefe- Düşünce
Süpürge Satıcısından Ajan Mı Olur
·272 syf.·
2025 5. kitabı
Graham Greene'in okuduğum kitaplarını genelde beğenirim. Havana'daki Adamımız'da da durum değişmedi. Beğenerek okudum. Akıcı anlatım, sade bir dil ile yazılmış. Greene, Havana'da casusluk yapan bir İngiliz ajan kurgulamış ve bu kurgu üzerinden olay örgüsünü oluşturmuş. İlk başta adamımızın işe alınması bir tuvalette gerçekleşiyor. Bu size abdüst gelecektir ki gerçekten öyle. Zaten kitabın kendisi her ne kadar casusluk olsa da alaycı bir dille yazılmış. Yani her ley yalanlar üzerine kurulu. Ben Adamımız'ı çok sevdim. Keşke bir 100-200 sayfa daha olsaydı demedim değil.
Ahlakçılık
Havana’daki AdamımızGraham Greene · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202587 okunma
2025 6. kitabı
Okunma: 04 Şubat 2025 17:46
Eğer casusluk romanlarını seviyorsanız ama bu türde alışılmış kalıpların dışına çıkmak istiyorsanız, Havana’daki Adamımız kesinlikle okunması gereken bir kitap. Hem eğlenceli hem de zekice yazılmış, sürükleyici bir eser.
2025 47. kitabı
Okunma: 05 Temmuz 2025 21:11
Küba Devrimi öncesi Havana'da geçen, sıradan bir süpürge satıcısının sahte casusluk raporlarının gerçek entrikalara yol açtığı, casusluk dünyasının absürtlüğünü kara mizahla ele alan bir eser. Olayların siyasi taraflarından ziyade absürt tarafi ağırlıklı.

Graham GreeneYazar · 26 kitap
Henry Graham Greene (d. 2 Ekim 1904 - ö. 3 Nisan 1991) İngiliz öykü ve roman yazarı. Eserlerinin ekseriyeti modern dünyanın karmaşık ahlakî ve siyasi problemleri üzerinde durur. 1935'te yazdığı England Made Me isimli romanının dışında hemen hemen bütün romanlarında Katolik temalar bir şekilde kendilerine yer bulur. Bu temaların en çok ağır bastığı dört roman Brighton Rock, The Power and the Glory, The Heart of the Matter (Türkçeye Mina Urgan tarafından Yıkılış adıyla tercüme edilmiştir), ve dilimize Zor Seçim olarak çevrilmiş The End of the Affair 'dir. Henry Graham Greene, 1904'te babasının ev ustası olduğu Hertfordshire'daki Berkhamsted Okulu'nun bir yatılı evi olan St John's House'da doğdu. Altı kardeşin dördüncüsüydü; küçük kardeşi Hugh, BBC'nin Genel Müdürü oldu ve ağabeyi Raymond, seçkin bir doktor ve dağcı oldu. Ebeveynleri Charles Henry Greene ve Marion Raymond Greene, Greene King Brewery'nin sahipleri, bankacılar ve devlet adamlarını içeren geniş ve nüfuzlu bir ailenin üyeleri olan birinci dereceden kuzenlerdi; annesi Robert Louis Stevenson'ın kuzeniydi. Greene, çocukluğunda yazlarını amcası Sir Graham Greene ile Cambridgeshire'daki Harston House'da geçirdi. 1910'da babası, Berkhamsted'in müdürü olarak atanınca, Graham yatılı okula gönderildi. Okulda zorbalığa uğrayan ve depresyona giren Graham, otobiyografisinde yazdığı gibi, Rus ruleti de dahil olmak üzere birçok intihar girişiminde bulundu. 1920'de, 16 yaşında, o dönem için radikal bir adım olarak, altı aylığına Londra'ya psikanalize gönderildi, ardından okula gündüzlü öğrenci olarak döndü. Okul arkadaşları arasında gazeteci Claud Cockburn ve tarihçi Peter Quennell vardı. Greene okul dergisine birkaç öyküyle katkıda da bulundu; bunlardan biri Ocak 1921'de bir Londra akşam gazetesinde yayınlandı. Tarih okumak için Oxford'daki Balliol Koleji'ne gitti. 1922'de Greene kısa bir süre Büyük Britanya Komünist Partisi'nin bir üyesi oldu. 1925'te, Balliol'de lisans öğrencisiyken, ilk çalışması, "Babbling April" başlıklı şiir kitabı yayınlandı. 1925'te tarih alanında ikinci derece ile mezun oldu. Oxford'dan ayrıldıktan sonra bir süre özel öğretmen olarak çalışan Greene, daha sonra gazeteciliğe yöneldi; önce Nottingham Journal'da ve daha sonra The Times'da alt editör olarak çalıştı. Nottingham'da çalışırken, Katolik doktrini konusunda düzeltmek için kendisine yazan Vivien Dayrell-Browning ile yazışmaya başladı. Greene bir agnostikti, ancak daha sonra Vivien ile evlenmeyi düşünmeye başladığında, A Sort of Life'da belirttiği gibi, "en azından onun sahip olduğu inançların doğasını ve sınırlarını öğrenmesi gerektiği" düşüncesine kapıldı. Greene 26 Şubat 1926'da vaftiz edildi ve 15 Ekim 1927'de Londra, Hampstead'deki St Mary's Kilisesi'nde evlendiler. Hayatının ilerleyen dönemlerinde kendisini "Katolik agnostik" olarak adlandırmaya başladı. Bir dönem MI6 ajanı olarak da görev yapmış olan Greene, özellikle 1955 yılına ait Sessiz Amerikalı 'yı yazmasının ardından uluslararası politika ve espiyonaj faaliyetlerini konu alan birçok roman yazmıştır. Bunlar arasında en önemlileri Havana'da geçen Our Man in Havana (Havana'daki Adamımız), Haiti'deki Duvalier diktatörlüğünü konu alan The Comedians (Komedyenler), Arjantin'de geçen The Honorary Consul (Fahri Konsolos) ve Sovyetler Birliği - Güney Afrika ekseninde ilerleyen The Human Factor (İnsan Faktörü)'dür. 1991'de 86 yaşında lösemiden öldü ve Corseaux mezarlığına gömüldü.[