15 Nisan 2016
Kırmızı Kedi Yayınları

2019 66. kitabı
Okunma: 26 Temmuz 2019 21:58
Aynı meyhaneye takıldığımız bir ağabeyin önerisi sonucu önce kitabın adını telefonun not defterine yazdım ardından da, ilk fırsatta sipariş ettim. Okuduğum ilk Mine G.Kırıkkanat kitabı. Meraklısına yazılmış, gerçek olaylardan yola çıkılarak kurgulanmış. Ne kadarı kurgu, ne kadarı gerçek? Konuyu yakından takip edenler daha iyi biliyordur sanıyorum. “K” Barselona’ya yerleşti peki Lejyonere ne oldu? Finalde yazar bu konuyu da bağlasaydı iyi olurdu?
Hiç KimseMine G. Kırıkkanat · Kırmızı Kedi Yayınları · 2016101 okunma
2018 26. kitabı
Okunma: 21 Şubat 2018 00:00
Fransa'da öldürülen Pkk lı kadınların hikayesi..cinayetleri türk istihbaratının yaptıgını anlatıyor.biraz kurgu biraz gerçek..neden okudum bilmiyorum..okunmasa da olur.
Hiç KimseMine G. Kırıkkanat · Kırmızı Kedi Yayınları · 2016101 okunma
2021 34. kitabı
9 Ocak 2013'te Paris'te bir suikast oluyor. PKK militanı üç kadın öldürülüyor. Tek bir zanlı var. Hapse atılıyor ama suçlu olduğu tam olarak kanıtlanamıyor. Daha önce yazarın "Sinek Sarayı" kitabını okumuştum ve çok beğenmiştim. Bu eseri de akıcı ve yalın bir dille yazmış. Derin devlet, sırlar, komplolar iyi bir kurgu içinde anlatmış yazar. Ben beğenerek okudum. Bu tarz kitapları seviyorsanız tavsiye ederim. Keyifli okumalar diliyorum.
Hiç KimseMine G. Kırıkkanat · Kırmızı Kedi Yayınları · 2018101 okunma
2025 133. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2025 15:30
Mine Kırıkkanat’ı çok seven, bayılan biri değilim. Zira kitap bittikten sonra sosyal medya hesabından da baktım ve anladım ki kendi fikirleri dışında o da başka fikirlere pek saygı göstermeyen biri. Muhalif görünüp, rejimin diline sarılan biri. Kitabı okurken de edindiğim izlenimin doğru çıkması kendi açımdan sevdirici bir tespit oldu. Gelelim esere. 2013’te Paris’te işlenen üç PKK’lı kadın aktivistin suikastını konu alıyor. Kitap, bir gazetecilik soruşturması niteliğinde olup, olayın siyasi boyutlarını inceleme niyetinde. Yazar, bu olayın sorumluluğunu kimsenin üstlenmemesi ile konuyu anlatırken Türkiye’nin yakın siyasi tarihinin karanlık yapısıyla ilişkilendirerek bir aydınlatma çabası sunmuş. Ancak eser edebi yanından çok gazeteci araştırması gibi duruyor. Vaat ettiği siyasi soruşturma da derinliğini tam olarak yakalayamıyor, konu oldukça yüzeysel geçilmiş. Kitap, derinlemesine araştırma bulgularından çok, yazarın kişisel görüşlerini ve mevcut bilgileri derlediği bir rapor izlenimi veriyor. İçerikteki kurgusal denemeler de beklenen etkiyi yaratmadı bende ve anlatıyı toparlayamıyor diye düşünüyorum. Genel hissiyatım, yazarın sanki konuyu bir gazetecilik raporunu hızlıca tamamlıyor gibi olduğu yönünde. Bir daha Mine Hanım okur muyum? Bilemiyorum. Sanırım biraz zaman alacaktır..
Hayat ve İnsan
Hiç KimseMine G. Kırıkkanat · Kırmızı Kedi Yayınları · 2018101 okunma

Mine G. KırıkkanatYazar · 28 kitap
Mine Gökçe Kırıkkanat (d. 1951, Ankara) Türk gazeteci, yazar ve köşe yazarı. Notre Dame de Sion Fransız Lisesi'ni ve İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji bölümünü bitirdi. Gazeteciliğe Cumhuriyet Gazetesi'nin İspanya muhabiri olarak başladı, Cumhuriyet Gazetesi Fransa temsilciliğine getirildi. 1992 yılında Milliyet Gazetesi'ne geçti. 1996 yılında Milliyet Fransa muhabirliğiyle birlikte, Radikal Gazetesi'nde köşe yazarlığı yaptı. 2005-2010 yılları arasında köşe yazılarını Vatan Gazetesi'nde devam ettirdi. Daha sonra kendi deyimi ile 'yuvaya dönen' yazar, 2010 sonbaharından itibaren yazılarını Cumhuriyet Gazetesi'nde sürdürüyor. Fransızca TV5 Monde kanalının yabancı gazeteciler ekibinde yer alıyor. Yazarın edebi eserleri deneme, araştırma, öykü ve roman türünde olup yapıtlarını Sinek Sarayı, Bir Gün Gece ve Destina (Literatür Yayınları, 2008), Bir Nehir Roman oluşturmaktadır. Mine Kırıkkanat Fransızca ve İngilizce bilir. Bir çocuk annesidir.