Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Hiçbir Yerden Haberler

William Morris

Hiçbir Yerden Haberler Hakkında

Hiçbir Yerden Haberler konusu, istatistikler, fiyatları ve daha fazlası burada.
7.5/10
61 Kişi
214
Okunma
60
Beğeni
10,7bin
Görüntülenme

Hakkında

İlk Ütopik romanlardan biri olan Hiçbir Yerden Haberler`de, sosyalist başkahramanımız William Guest bir gece uykuya dalar ve uyandığında, 2000`li yıllara, bir sosyalist ütopyanın içine ışınlandığını fark eder. Karl Marx ve John Ruskin`in eserlerinden bolca etkilenen Hiçbir Yerden Haberler hem bir eşitlikçi toplum manifestosudur hem de ütopyacı geleneğe en çok katkı yapan eserlerin başında gelmektedir. Bu ütopyada, ne ulus diye bir şey vardır ne de para; herkes içine sinen bir işte çalışır, üretilen her şey eşit biçimde paylaştırılır; özel mülkiyet yoktur, herkes için yeteri kadar yiyecek, giyecek vardır; kişisel özgürlük ve huzur bu ütopyanın temelini oluşturur. Hiçbir Yerden Haberler 125 sene önce yazılmış olmasına rağmen, hâlâ umudunu kaybetmeyenler için başucu kitabı niteliğini korumaktadır.
Çevirmen:
Melisa Pancar
Melisa Pancar
Tahmini Okuma Süresi: 8 sa. 37 dk.Sayfa Sayısı: 304Basım Tarihi: Ağustos 2015Yayınevi: Fabula YayınlarıOrijinal Adı: News from Nowhere
ISBN: 9786059115568Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak
Reklam

Kitap İstatistikleri

Kitabın okur profili

Kadın% 56.0
Erkek% 44.0
0-12 Yaş
13-17 Yaş
18-24 Yaş
25-34 Yaş
35-44 Yaş
45-54 Yaş
55-64 Yaş
65+ Yaş

Yazar Hakkında

William Morris
William MorrisYazar · 9 kitap
1834-1896. Mobilya, kumaş, vitray, duvar kağıdı tasarımlarıyla ülkesinde Sanatlar ve Zanaatlar akımının başlamasına, böylece de on dokuzuncu yüzyılın ikinci yarısından sonraki sanat anlayışının değişmesine yol açmış İngiliz Endüstri tasarımcısı, el sanatçısı, şair ve ilk sosyalistlerden. Oxford'da okuduktan sonra bir süre mimarlıkla uğraşan Morris, şair olarak ilk ününü romantik bir anlatı olan The Life and Death of Jason ile (1867; Jason'un Yaşamı ve Ölümü) yaptı. 1868-70 arasında yayımlanan The Earthly Paradise (Dünyevi Cennet) klasik kaynaklara ve ortaçağ yapıtlarına dayanan şiirlerden oluşuyordu. Story of Sigurd the Volsung and the Full of the Niblungs (1876, Völsung Soyundan Sigurd'un Öyküsü ve Nibelungların Çöküşü) adlı epik şiir onun en önemli yapıtı oldu. Yaşamının bu döneminde, sanayileşmenin getirdiği toplumsal sorunlar karşısında, kendi kabuğuna çekilerek Laten ve İzlanda destanlarına eğildi. Destanların fantastik dünyasının, temelde bir eylem adamı olan Morris'i doyurduğu söylenemez. Giderek köktenci bir siyasal tavrı benimsemeye başladı. Sanatın belirli bir kesime hizmet etmesinden çok, kitlelere yönelik olması gerektiği inancından yola çıkarak sosyalizme yaklaştı ve 1876'dan başlayarak siyasal mücadeleye atıldı. Oxford'da öğretim üyesi olması için yapılan öneriyi geri çevirdi. İşçilerin kalabalık olduğu kesimlerde sanat-toplum ilişkileri üstüne dizi konferans vermeyi yeğledi.