Hidden Pictures

İngilizce
Ciltli

·384 syf.·
2025 5. kitabı
Kitap, Mallory adlı bir kadının küçük bir çocuğa bakıcılık yapmaya başlamasıyla başlıyor. Teddy resim çizmeyi çok seviyor ve hayali arkadaşı Anya’yı anlatan resimler çiziyor. Başta bu çizimler Mallory’i rahatsız etmese de, Teddy’nin çizimlerinin değişimi ve yaşadığı yer ile ilgili öğrendikleri ile zamanla Mallory, Anya’nın varlığına inanmaya başlıyor. Olayların akışı çok güzeldi ve kitap çok sürükleyiciydi. Okurken Teddy’nin çizimlerini görmek gerilimi arttırıyordu. Kitabın sonu ise gerçekten beklenmedikti ve çok beğendim.
Müthiş bir son
2024 29. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2024 22:35
Asla mı asla böyle bir son beklemiyordum.. aaa aaa aaaaa oldu tepkilerim türkçe basımı çıksa oldukça satışı olur gibi geliyor.. gerilim konusunda beni çokta germedi ki ödleğin önde gideniyim ama filmi fln olsa yastık arkasından izlerdim kitaplarda o kadar korkmuyorum elbette.. konusu çok klişeydi ama sonu bambaşkaydı.. ingilizcesi ultra basit kolaylıkla okunuyor.. bilginize
2023 46. kitabı
Mallory Quinn, 18 aydır ayıktır, uyuşturucu kullanmıyordur ve arkadaşı ona, hayatını yoluna koymaya başlayabilsin diye bir iş bulur.Maxwell ailesinin 5 yaşındaki oğullarına bakıcılık yapacaktır. Teddy resim çizmeyi çok seviyordur ancak resimlerinde çoğunlukla beyaz elbiseli, uzun siyah saçlı bir kadın çiziyordur, Anya adlı hayali arkadaşını.Teddy, Anya’nın, her gece onu ziyaret ettiğini, yatağının altında uyuyup ona ninniler söylediğini ve resimlerini çizerken Anya’nın ona yol gösterdiğini söyler.Resimleri ise ailesine değil, özellikle Mallory’e göstermesi gerektiğini çünkü Anya’nın öyle istediğini söyler.Bu resimler ise Anya’nın nasıl öldürüldüğüne dair resimlerdir. Mallory bu durumu aileye nasıl söyleyeceğini veya söylese bile nasıl bir tepki alacağını bilemediği için iki arada bir derede kalır.Teddy ise Mallory’e her gün Anya’nın ölüm resimlerinden çizip vermeye devam eder.Bunun üstüne yan komşuları Mitzi, Mallory’nin kaldığı kulübede 80 yıl önce ressam bir kadının vahşice öldürüldüğünden de bahsedince, kızımız o kadının Anya olabileceğini düşünerek araştırmalara başlar ve gerçeklerin aslında sandığından çok daha karmaşık ve tehlikelerle dolu olduğunu keşfeder. Süperdi.Teddy’nin çizdiği resimlerin de kitapta olması çok iyi düşünülmüş.Baştan sona merak ederek okudum ve sonu aşırı tatmin ediciydi, hiç tahmin edemediğim ters köşeler vardı.
Puan vermedi·384 syf.·
2025 11. kitabı
Arkadaşımın kitaptan nefret etmesi beni okumaya teşvik etti açıkçası. Onun tabiriyle kitap, “ırkçı, homofobik, fatfobik ve belli başlı dini görüşleri kötüleyen” bir kitaptı. Bu kanılara nereden vardığını kitabın çoğu yerinde anlayabildim aslında. Benim için ortalama bir okumaydı. İçeriğinde Teddy’nin çizimlerinin yer alması güzel bir detaydı. Çok fazla thriller tarzı tüketen okuyucular için tahmin edilebilir bir sonu vardı. Kitabın genel sıkıntılarını elersem gözüme çarpan noktalar, birden fazla plot twist yapmak isterken anlamını kaybetmesi ve birçok mantık hatası içermesi oldu.
2025 33. kitabı
Okunma: 16 Ağustos 2025 18:38
Mallory Quinn geçmişte yaşadığı tramvatik olayların sonucunda kendini bulduğu bağımlılık sürecinden kurtulur ve hayatına yeni bir sayfa açar. Artık bağımlı birisi değlidir ve iş bulma zamanı gelmiştir. Ted and Caroline Maxwell ona evlerini açarlar ve beş yaşındaki çocuları Teddy'e bakmaya başlar. Teddy çok sevimli bir çocuktur, resim yapmayı oldukça sever fakat burda bir sıkıntı vardır. Teddy'nin ilk yaptığı resimler son derece normalken, ilerleyen resimlere bakınca ürtükücü olmaya başlarlar. Teddy'e göre o resimlerdeki kişi hayali arkadaşıdır. Günlerini Teddy ile geçirmeye başlayan Mallory onunla oyunlar oynar, eğlenceli vakit geçirir fakat Teddy'nin yaptığı resimler daha da ürkütücü hal almaya başlar. Bu durum ebeveynleri açısından çok büyük sorun teşkil etmemektedir sonuçta Teddy daha küçüktür ve hayali arkadaşının gerçek olmadığının oldukça farkındadır .Evde gizli kalmış bir sırrın olduğunu fark eden Mallory, hem resimlerdeki sırrı hem de geçmişte yaşanmış olayı çözmelidir. Kitap içerisinde Teddy'nin çizimlerinin görsel halleri de bulunuyordu bu nedenle okurken resimlerin daha da ürkütücü hale gelmesi insanı geriyor. Belli bir noktadan sonra ama alışılıyor, ben daha fazla gerilceğimi düşünmüştüm ama beklediğim gibi olmadı. Kitapta ruhsal olaylarda oluyor ve bir noktada gerçekçi gelmedi.Booktok'taki insanlar kitap için sonunun çok şaşırtıcı olduğunu, gerçekten gerildiklerinden bahsetmiş ama bence öyle değildi. Evet dediğim gibi başta geriliyor insan resimleri görünce ama ilerleyen süreçte o kadar etkilenmiyorsunuz. Şaşırtıcak bir nokta vardı kitapta, nasıl yani oldum bunu da yapmış olamazsınız dedim. Bunun dışında akıcı kitaptı fakat beni acayip etkilemedi, daha fazla potansiyel içeriyordu eksik kalmış bu noktada. Bu nedenle benim favorilerim arasına girmedi :)
2025 67. kitabı
Jason Rekulak / Saklı Resimler Bulmaca çözer gibi ipuçlarının peşinden gideceğiniz ve farkındalık yaratacak detayları ile dikkatinizi çekecek bir psikolojik gerilim okumak isterseniz #SaklıResimler kitabını kaçırmayın derim. Goodreads’de 2022 yılının en iyi korku romanı seçilmiş. Stephen King “Bu kitaba bayıldım”, Grady Hendrix “Kusursuz bir yaz gerilimi” yorumu yapmışlar. Gizemi ve olayların akışı çok güzeldi. Soluksuz bir okuma deneyimi sunuyor ama korkudan çok gizemi etkisi altına alıyor. Bir hayalet hikayesi olması sizi korkutmasın. Çünkü teması çok farklı. Yazarın çok akıcı ve güzel bir kalemi var. Akış sürekli bir merak uyandırıyor. Başlarda acaba dediğim bir detayı finalde görmek beni şaşırtmadı ama sayfaların arasında yeteri kadar şaşırdım. Mallory Quinn yirmi bir yaşında. On sekiz aydır temiz kalmayı başarmış bir bağımlı. Hayata karışması ve normale dönebilmesi için düzene ihtiyacı var. Sponsoru ona yaz boyunca çalışması için bir iş buluyor. Maxwell ailesinin beş yaşındaki oğulları Teddy’e bakıcılık yapacak. Hayali arkadaşı Anya ve çizimleri ile kendisine bir dünya kurmuş olan Teddy Mallory’i kabullenebilecek mi? Onlarla birlikte yaşamaya başlayan Mallory hayata uyum sağlayabilecek mi? Kitabın en can alıcı yerleri beş yaşındaki Teddy’nin çizdiği resimler. Sayfalar arasında okurlarla da paylaşılan bu resimler sizin de olaya dahil olmanızı ve gerilimi hissetmenizi sağlıyor. Ailedeki herkesin bir gizemi ve sırrı var. Bunları öğrenmek için atılan adımlar ve küçücük bir çocuğu korumak için gösterilen çaba nefesinizi kesecek. Farkındalık yaratan konularıyla düşündürecek ve hayatın adaletsizliğini bir kez daha hissetmenizi sağlayacak. 365 sayfalık kitabı iki gecede bitirdim. Sürükleyici ve akıcı olması elinizden bırakmak istememenize sebep oluyor. Uykusuz
2025 53. kitabı
Saklı Resimler Mallory Quinn adlı eski bağımlı bir genç kızın yaşamını bir düzene koymak için Maxwell ailesinin beş yaşındaki çocukları Teddy'e bakıcılık yapmaya başlaması, onunla kurduğu bağ sonucu çizdiği basit çizimlerin giderek daha gerçek resimlere dönüşerek bir cinayetin çözülmesi hikayesi. Ancak korku romanı olarak tanıtımı yapılan kitap bence korku değil inanılmaz derecede gerilim kitabıydı. Her an ne olacak olaylar nereye varacak Mallory Teddy'e yardımcı olup onu koruyabilecek mi diye kitabı elimden bırakmadan iki gün içinde bitirdim. Ve sonu tam bir ters köşe yaparak aydınlandı. Kitapta resimlerin olması ve adının Saklı Resimler olması çizimleri daha dikkatli incelemenizi ve kendinizce olayı çözmeye çalışmanıza sebep oluyor. Kitapta resimlerin olmasını da çok sevdim. Kesinlikle tavsiye edeceğim bir kitap.
2025 79. kitabı
Saklı Resimler her ne kadar “yılın korku kitabı” olarak geçse de, bence korkudan çok psikolojik gizem tarafı ağır basıyor. Paranormal olayları anlatan film ve kitapları seven biri olarak, kitabı gerçekten başarılı buldum. Kitapta en hoşuma giden detay, Teddy’nin çizimleri oldu. Her resim ayrı bir gizem taşıyor ve ister istemez “bu çizimler neyi anlatıyor?” diye düşündüm durdum. Her çizimin ardında saklı bir anlam, bir ipucu aradım. Hatta kitabın ismi Saklı Resimler olunca, acaba çizimlerin içinde bir başka detay mi var diye çizimi dikkatli bir şekilde inceledim. Eminim bazı okurlar da benim gibi düşünüp çizimleri incelemiştir. Ama açık konuşayım, korku kısmı beklentimi karşılamadı. Öyle tüyleri diken diken eden bir atmosfer yoktu ancak kitabın anlatımı çok akıcıydı, elimden bırakamadım desem yeridir. Karakterlerin iç dünyasına yapılan kısa dokunuşlar, özellikle Mallory’nin geçmişiyle yüzleşme süreci, hikâyeye derinlik katmıştı. Final kısmıysa tam anlamıyla ters köşeydi ve beni gerçekten şaşırttı. Sonuç olarak, Saklı Resimler korku beklentisine giren okurlar için tatmin edici olmasa da, gizem, merak ve psikolojik gerilim sevenlerin kesinlikle okuması gereken bir kitap. Ben okurken keyif aldım.
2026 1. kitabı
Okur arkadaşlarımın tavsiyelerini dinleyerek aldığım Saklı Resimler’i okumakta neden bu kadar geç kaldığımı bilmiyorum ama Stephen King’in bunda büyük payı olduğuna inanıyorum. “Bu kitaba bayıldım!” yazdığını görmeseydim daha erken okurdum muhtemelen. Mallory Quinn, bağımlılıkla mücadele ettiği geçmişini geride bırakarak hayatında yeni bir sayfa açar. Varlıklı bir aile olan Caroline ve Ted Maxwell’in çocukları Teddy’nin bakıcısı olarak işe alınır. İkilinin arasındaki bağ, yaratıcı oyunlarla ve Teddy’nin çizimleriyle daha da güçlenir. Maxwell’ler de bu uyumdan oldukça memnundur. Ancak zaman geçtikçe Teddy’nin çizimleri karanlık bir hal almaya başlar. Bu resimler beş yaşındaki bir çocuk için oldukça ayrıntılı ve karmaşıktır, Mallory’nin endişesi gittikçe artar. Anlaşıldığı üzere gizem-gerilim motivasyonumuz olan tekinsizlik olgusu bu kurguda ön planda. Her ne kadar paranormale mesafemi korusam da sanrılı işlere kayıtsız kalamam. Bu durum hali hazırda keyfimi katlarken bir de karakterleri sevmek, işin kaymağı oluyor elbette. Mallory’i ve Teddy’e olan bağlılığını çok sevdim. Yazarın yarattığı atmosfer, kurgu ve karakterler sacayağının üçlüsünü oluşturuyor. Şayet öngörülebilirliği ve parçaların yerine oturması biraz daha çetrefilli olsaydı, dört ayaklı sağlam bir ustalık işi olacakmış. Yani kitabı okurken aklınıza gelen başınıza geliyor. Sorun mu, değil elbette. Biz aldığımız keyife bakıyoruz. Özetle; duygusuyla, gizemiyle ,vadettiğini karşılamasıyla sevdiğim bir okuma oldu. Bu kadar beklettiğim için ciddi anlamda üzüldüm.
2025 10. kitabı
Senenin favori kitaplarından birisi kesinlikle. Normalde kitapları yavaş yavaş okuyan birisiyim, ama bu kitap öyle sürükleyiciydi ki 15 Eylülde başladım - 16 Eylül 22.00'da bitirdim. Kitabı elime ilk aldığımda ve içindeki çizimleri gördüğümde kitabı beğeneceğimi az çok biliyordum fakat kitabın beni bu kadar çileden çıkaracağını bilmiyordum. Kitabın özellikle son sayfalarını okurken bir elim hep ağzımdaydı, nefes alamadan büyük bir hayretle okudum. En son Hizmetçi'yi okuduğumda böyle hissetmiştim bu da onun kadar iyiydi ama ona kıyasla daha çok duygusallaştım. Korkutucu bir kitap kesinlikle değildi fakat ters köşeler yüzünden çığlık atmamak için kendimi zor tuttum. Umarım hemen popüler olur da bu kitap hakkında sohbet edebileceğim birileri çıkar, buna şu an çok ihtiyacım var.

Jason RekulakYazar · 2 kitap
Jason Rekulak New Jersey'de doğdu ve büyüdü. Uzun yıllar Quirk Books'ta çalıştı ve burada çeşitli kurgu ve kurgu dışı eserlerin editörlüğünü yaptı. Eşi ve iki çocuğuyla birlikte Philadelphia'da yaşıyor. The Impossible Fortress (İmkansız Kale) onun ilk romanıdır.