Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Ocak 2019

How It Works Türkiye - Sayı 3

How It Works Türkiye

How It Works Türkiye - Sayı 3 Sözleri ve Alıntıları

How It Works Türkiye - Sayı 3 sözleri ve alıntılarını, How It Works Türkiye - Sayı 3 kitap alıntılarını, How It Works Türkiye - Sayı 3 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Beynimizdeki bilinçdışı önyargılar yüzünden, kararlarımız her zaman bize ait değil.
Frekans illüzyonu
Beynimiz düzen görme eğilimi içindedir, o yüzden ilginç bulduğumuz şeyleri (örneğin yeni sözcükleri) daha çok fark ederiz.
Reklam
Böyle bir paradoks içeren cümle nasıl kurulabilir?!
Yaşam her nasıl başlamış olursa olsun, evrim yaşamın başlangıcından bir sonraki adımı açıklıyor.
Kuantum mekaniği atomların, fotonların ve atomaltı parçacıkların davranışlarını inceler. Görebildiğimiz kadar büyük günlük nesnelerin davranışlarını tanımlayan klasik fizikle de çelişir.
"Kuantum kuramını düşününce aklı başından gitmeyen biri varsa, hiçbir şey anlamamış demektir."
Sayfa 17 - Niels BohrKitabı okudu
2016’da her bir kargo paketinin teslimi Amazon’a 5,75 dolara mal oldu
Reklam
"Kuantum fiziğini düşününce aklı başından gitmeyen biri varsa, hiçbir şey anlamamış demektir."
Sayfa 17 - kuantum gücü
"Şifreli mesajlar genel amaçlı kuantum bilgisayarının önünde açık bir kitap gibi."
Sayfa 23 - kuantum gücü
Rulo halindeki grafenden oluşan karbon nanotüpler, çelikten 100 kat dayanıklı ama altıda biri ağırlıkta
Dünyanın en büyük saray konutu Brunei’de 200.000 metrekare kaplayan Istana Nurul Iman sarayı
Reklam
Sayının tüm alıntiları
How Buzdan otelin içinde Dünyanın tümüyle kar ve buzdan yapılmış ilk oteli 1989’da kuruldu ve o günden beri ziyaretçilerine eşsiz bir deneyim yaşatıyor. Isveç’in Jukkasjarvi köyündeki otel her
KAR TANESI ŞEFFAFTIR AMA TÜM GÖRÜNÜR IŞIK TAYFINI DAĞITTIĞI IÇIN BEYAZ GÖRÜNÜR.
Şarkı sözlerini nasıl uzun süre aklımızda tutuyoruz?
Ortalama insan beyni 86 milyar nöron içerir. Bilgi işleyen devasa bir ağdır bu. Anılar, nöronlar arasındaki belli bağlantıların güçlenmesiyle oluşur ve aynı bilgiyi tekrar tekrar hatırlamayı kolaylaştırır. Duygular bu bağlantıları geliştirir ve müzik, dinleme sırasındaki hislerimizi etkiler. Beynimiz de ses kalıplarını sever ve şarkılar da uyaklardan ve tekrardan yararlanır. Yazılı dilden önce eski insanlar öyküleri bu şekilde ezberliyordu. Yani bir şarkıyı sevseniz de nefret de etseniz muhtemelen yıllar sonra bile hatırlayacaksınız.
Neden tüm çöpleri bir yanardağın içine dökmüyoruz?
Lav yaklaşık 1.000 derece sıcaklıktadır, o yüzden birçok çöpümüzü eritebilir. Ancak çöpü yanardağlara taşımak çok yüksek maliyetli. Atıkları eritmek toksik gaz çıkışına neden oluyor ve çöplerin kalıntıları bu sefer de yeraltında birikiyor. Ayrıca soğuk çöplerin sıcak bir lav gölüne çarpması tehlikeli patlamalara yol açabilir.
Bakteriler uzayda sağ kalabilir mi?
Çok ilginç ama evet. Bilim insanları uyduları ne kadar temizleyip sterilize etse de baş belası mikroplar uzay boşluğuna dayanıp Uluslararası Uzay Istasyonu’nda boy gösteriyor. Ama bunu her bakteri değil, kendi hücrelerini, zorlu ortamlara dayanması için koruyucu bir protein katmanıyla saran sporlu bakterilerin bazıları yapabiliyor. Bakterilerin dayanıklılığı etkileyici ama diğer dünyaları keşfederken büyük sorun çünkü kendi canlı kirleticilerimizi de istemeden beraberimizde götürebiliriz.
63 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.