Xoşbəxtlik axtarışında olanlar üçün...

Hərbistan

Asəf Hüseynov
2023
Qanun Nəşriyyatı
Azerbaycan
Azerbaycanca

Xoşbəxtlik axtarışında olanlar üçün...
2023 9. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2023 23:59
Bu kitabın incələməsini yazmaq mənim üçün çox dəyərli bir andı. Səbəbi isə yazıçısının ən yaxın dostumun olmasıdı. Gözlərimin önündə yazılmış bir hekayədi bu. Amma tam səmimi fikirlərimi bölüşəcəm sizinlə, bir qram belə yalan olmayacaq. 118 səhifəlik kitabımız başlarda sıradanlıqla başlayır, oxucuya elə gəlir ki hər zamanki hərb mövzulu bir kitab daha. Amma çox çəkmir hekayəmizin fərqliliyinə varmağımız. 8 anonim ölkənin 8 anonim xüsusi təyinatlısı birlikdə xoşbəxtliyi axtarır. Bu yolda Allahın varlığı, Sevginin nə olması, insanlığın varlığı, irqi ayrı-seçkilik və bu kimi neçə-neçə aktual mövzuya toxunulur. Amma ən önəmlisi toxunulmaqla qalmır bunlar cavablandırılır. Burdakı kütlə, yəninsiz kitab sevərlərsiz və bilirsiniz ki son zamanlar ölkəmizdə ateistliyi təbliğ edən bir neçə kitablar yazılır. Təbii ki buna bir sözüm yox. Amma Hərbistan bu kitablara qarşı ayaqda dura biləcək qədər Tanrıdan bəhs edən bir əsərdi. Bunu tam dəqiqliklə deyə bilərəm. Və mənim fikrimcə cəmiyyətimizin belə kitablara və yazıçılara ehtiyacı var. 9 xal verməyimə səbəb nə hekayənin mövzusu nə də dili oldu. Buna səbəb həcminin kiçikliyi oldu bu qədər. Dostum, qardaşım Asəf, qəlbin rahat olsun, istədiyini çatdıra bilmisən kitabında. Və adına çox sevinirəm, uğurların və qələmin bol olsun. Və unutdum. Kitabxanaçı Ays xanıma da çox təşəkkürlərimi bildirirəm. Çox yardımçı oldu kitabın burada yerləşdirilməsinə. Ays Hərbistan Asəf Hüseynov
HərbistanAsəf Hüseynov · Qanun Nəşriyyatı · 202365 okunma
Bir gənc yazardan bir kitab daha...
2024 1. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2024 19:43
Kitabın mövzusundan söz etmiş olsam, dünyada əksər insanların daim arzusunda olduğu bir hissin, xoşbəxtliyin arxasınca gedən 8 gizli və sirli əsgərin 4 gündə 4 fərqli ölkədə yaşadıqları hadisələrdən bəhs edir. Qəribədir, elə deyil mi, nə olduğunu bilmədiyin bir şeyin axtarışında olmaq? Amma əsərdəki qəhrəmanlarımız bunu məharətlə edir. Əsərin mənə toxunan hissəsi isə, qəhrəmanların öz həyatlarından danışdıqları hissələr oldu. Bugünkü zamanımızda öz xeyrinə olan cəfəngiyyatları "İslam başlığı "adı altında tanıdan şərbaz və həddini bilməzlərə bir şillə ola biləcək gücdədir bu kitab, mənim fikrimcə. Ustalıqla istifadə edilmiş cümlələr, hadisələr ardıcıllığı və bütün bunların yaratdığı əsas məna gələcəkdə yazarın daha çox məsafələr qət edəcəyinin göstəricisidir. Daha necə ruhoxşayan kitablarda görüşmək diləyi ilə. Asəf Hüseynov
HərbistanAsəf Hüseynov · Qanun Nəşriyyatı · 202365 okunma
Xoşbəxtlik sevdiyini əldə etmək deyil, Əldə olanı sevməkdir.
2023 77. kitabı
Okunma: 28 Haziran 2023 19:16
Bu kitab haqqında səmimi incələmə yazmaq istəyirəm. Doğrusu başda hər şey çox sıradan gəldi. Yəni ilk səhifəsini oxuyanda sizə "yenə sıradan hərbi hekayə" deyə düşünməyə imkan verir. Kitabın üstümdə bu qədər təsir buraxmasını doğrusu gözləmirdim. Bilmirəm, bəlkə də bunun səbəbi mənim çox emosional olmağımdır yaxud başqa bir səbəbəbdirmi, deyə bilmərəm. Kitabda yazar bir çox mövzulara toxunur. Amma əsas mövzu 8 anonim ölkədən, 8 xüsusi təyinatlıya verilən tapşırıqdan ibarətdir. Bu tapşırıq isə "Dünyada xoşbəxtliyi axtarıb tapmaq" dan ibarətdir. Bəli, qəribə səslənə bilər. Xoşbəxtliyi tapmaq. Mücərrəd, xəyali bir məfhumu axtarmaq. Fikrimcə bunu bacarırlar. Düzdür, hər biri xoşbəxtliyi fərqli yerlərdə görürlər. Və bunun səbəbinin hər birinin fərqli xarakterə sahib olmasında və bu səbəbdən də hər birinin mövzuya fərqli pəncərədən baxmasında görürəm. Kitabı ailə üzvlərimə də oxutdum. Və yaxşıki də oxutdum. Sonra kitabı təhlil edəndə onlarında xoşbəxtliyi bambaşqa şeylərdə gördüyünü anladım. Əslində kitabın bu qədər gözəl olmağı bir qədər də oxucuda təəccüb hissi oyadır. Bunun səbəbi kimi həm yazarın çox gənc olması, həm də ilk əsəri olmasını səbəb göstərmək olar. Yazıçımızı bu səbəbdən təbrik edirəm və eyni zamanda məqsədinə yəni düşüncələrini oxucuya çox rahat bi şəkildə çatdırdığını düşünürəm. Əksər yazıçılarda olmasada bir sıra yazıçıların özünəməxsus "yazıçı dili" olur və Asəf bəyində öznəxas sadə və çox gözəl yazıçı dilinin olduğunu düşünürəm. Uğurları daimi və davamlı olması diləyilə. Kitab xoşbəxtlik axtarışında olanlar üçün çox ideal bir kitabdır)) Təəssüf ki, kitab çox kiçik həcmlidir( Amma bunun 10/10 verməməyimə əsaslı bir səbəb olmadığını düşünürəm Və sonda Asəf HüseynovNəimi yə kitabı əldə etməkdə mənə kömək etdikləri üçün hər ikisinə də təşəkkür
Genç yazar
2023 15. kitabı
Okunma: 08 Temmuz 2023 00:00
"Hərbistan" incələməsini sevə - sevə etdiyim bir kitab oldu. Bəzi kitablar var ki, heç bitməsin istəyirik. Məhz bu kitabda heç bitməsini İstəmədiklərimdən biri oldu. Buna səbəb yazıçının məharəti olduğunu deyə bilərəm. Hansı cümlə ilə oxuyucuya necə təsir edəcəyini çox yaxşı bilir. Öncəliklə burdan gənc yazarımıza Asəf Hüseynov uğurlar arzu edirəm. Kitabınız bool oxuyuculu olsun insAllah. Həyatınız boyu Allah arzu etdiyiniz bütün xoşbəxtlikləri xeyirli bir şəkildə yaşamağı nəsib etsin. Kitaba gəldikdə: Kitabı oxuduqca hər bölümdə maraqlı hadisələrin olması diqqətimi daha çox çəkdi. Bəzi məqamlarda belə gözlərim doldu. Yazıçı hissləri, duyğuları o qədər mükəmməl işləyibki... İnsanın özündə əskik hiss etdiyi cümlələrlə qarşı - qarşıya gəldiyi an öz yaşanmışlıqları, bəlkə də bir zamanlar cavabını tapa bilmədiyi, özünə verdiyi suallar insanı bir xeyli düşündürür. Xoşbəxtlik hər birimizin içindədir.... Bəzən sadəcə, onu tapmaq üçün bir anlıq insan özünü dinləməlidir. Mənəviyatmı yoxsa maddiyatmı onu xoşbəxt edir. Ya da bunları verən kəslər. Bizi xoşbəxt edən bəzən sevdiyimiz insanlar, onların dəstəyi, Allah'a olan bağlılığımız, balaca bir uşağın gülümsəməsi, yağışın səsi, oxuduğumuz bir kitab, bəlkə də sadəcə mavi səmaya baxmaq belə insanı xoşbəxt edə bilir. Bu yazdığım düşüncələrin sayı "n" qədərdir. Bu saydıqlarım hər birimizə görə müxtəlifdir. Və burda əsas rol Özümüzük sadəcə görmək və hiss etmək gərəkdir. Yaşadığımız bu həyat bəlkə də birilərinin xəyal edib xoşbəxt olacağını zənn etdiyi həyatdır. Kim bilə bilər. Əsəri mütaliə edib bitirdikdən sonra ən sevdiyim şeiri dinlədim. Bunu etməyimə səbəb nə oldu bilmirəm. Xoşbəxtliyin mücərrəd anlayış olduğunu bilirik. Ancaq nəyin bizi xoşbəxt edəcəyini daha doğrusu bizi xoşbəxt edən hər bir şeyin həqiqətəndə bizim
2023 53. kitabı
Okunma: 11 Ağustos 2023 19:24
Hər kəsə salam! Kitabı nə tez bitirdim deyə məyus oldum. Bəli , müəllif çox düzgün vurğulayıb, xoşbəxtlik sevdiyini əldə etməkdə deyil, əldə olanı sevməkdədir. Məncə, biz insanlar əlimizdə olanların nankoruyuq. Əlimizdə olanlara görə Allaha şükür etmək əvəzinə hələ bir də taleyimizdən şikayətlənirik. Xoşbəxtlik insanın ətrafdakılara necə baxdığından asılıdır, xoşbəxt olub da bunu görməmək üçün gözlərini bağlayan insanlar da vardır. Müəllif həm öz fikirləri, həm də dahi filosoflardan gətirdiyi sitatlardan xoşbəxtliyi çox gözəl izah etmişdir. İlk əvvəl oxuyanda kod adlar filan mənə "Enkaz altındakiler" kitabını bir balaca xatırlatdı. Əsərin belə gözəl davam etməsi, süjet xətti məni əsərə bağladı. Yazıçı Asəf Hüseynov'a yazıçılıq fəaliyyətində uğurlar arzulayıram, İnşəAllah yeni qələmə alacağı əsərlərdə bir də görüşərik. Hər kəsə bu dəyərli kitabı oxumağı tövsiyə edirəm, oxusanız peşman olmazsınız. Xoşbəxtlik hər zaman sizlərlə olsun...
Hərbistan
HərbistanAsəf Hüseynov · Qanun Nəşriyyatı · 202365 okunma
Əlimizdə olanlarla xoşbəxt olmağı bacarmalıyıq...)
·122 syf.·
2024 45. kitabı
Bu kitabı mənə bir dostum, @Huseynoffaa tövsiyə etmişdi,(Tövsiyə üçün çox təşəkkürlər) və nə yalan deyim,ilk başda adından sırf hərblə bağlı olduğunu düşünmüşdüm deyə çox da diqqətimi çəkməmişdi, ancaq alıntılarını oxuduqdan sonra və bir yazıçının ilk kitabı olduğunu bildikdən sonra maraqlı gəlmişdi və nəticə olaraq oxumağa başladım.. (Spoiler)..Kitabda mənim marağımı çəkən ilk hissə, 8 ayrı-ayrı ölkənin xüsusi təyinatlılarından ibarət qrupa verilən vəzifənin xoşbəxtliyi axtarıb tapmaq olduğunun bildirildiyi hissə idi, hansı ki mücərrəd mənalı bir hissin tapılması istənilmişdi... Və bunun necə mümkün olacağı çox maraqlı gəlirdi,səyahət etdikləri 4 ölkə də xoşbəxtliyi həqiqi mənada necə tapdıqlarına şahid oldum. Xüsusi təyinatlılar və səyahət etdikdə rastlaşdıqları insanlar öz həyatlarında da çox çətinliklərlə üzləmişdilər,onların həyat hekayələri də xüsusilə diqqət cəlb edən idi. Ən çox, Ali Banat'ın real həyat hekayəsinin yazıldığı hissə, daha çox diqqətimi çəkdi. Çünki Ali' xərçəng xəstəsi idi,və bunu o,Allahın ona özünü dəyişməyi üçün fürsət verməsi kimi dəyərləndirirdi.Ömrünün az qaldığını anladıqdan sonra həqiqətən də dəyişməyi bacarmışdı. "Xoşbəxtlik sevdiyini əldə etməkdə yox, əldə olanı sevməkdədir. Hər şey düşdüyünüz situasiyaya münasibətinizdən asılıdır."-kaş hər birimiz əlimizdə olanları sevib,onlarla xoşbəxt olmağı bacarardıq..Onda düşüncə tərzimiz müsbət yöndə dəyişdiyi kimi,həyat tərzimiz də dəyişərdi məncə. Və kitabda ən sevdiyim məqam, başından bəri "bələdçi" kimi göndərildiyi düşünülən 0013'ün kimliyinin gizli qalması idi.Bu, çox güman ki,kitabı oxuyan çox insana maraqlı gəlib.Lakin Kitabların əksəriyyətində sonda bu "gizli" şəxslər açıqlanır, maraqla gözlədiyimiz şəxsin kimliyini bilirik.Və hardasa,kimliyini bildikdən sonra həmin obraz gözümüzdə
•İlin son təhlili "Hərbistan" olsun...♡♡
2023 52. kitabı
Hardan başlayım necə yazım bilmirəm. Bir şey məni xoşbəxt edirsə bunu sözlə ifadə etməyə çətinlik çəkirəm. Necə deyərlər bəzi hisslər sözlə ifadə oluna bilmir. Eynən bu kitabın mənə yaşatdığı hisslər kimi. Yenədə əlimdən gələn qədər yazmağa çalışacam. Kitabı ilk dəfə bu platformada görmüş və adından, üz qabığından müharibə mövzulu olduğunu düşünmüşdüm. Bu tip kitabları oxumağı sevdiyimdən bunuda oxuma siyahıma əlavə etdim. Nəhayət uzun zaman sonra, bu gün oxuyub bitirmək nəsib oldu. Düzdü düşündüyüm kimi müharibə, hərbi mövzulu olmadı. Daha fərqli və maraqlı mövzusu vardı. Xoşbəxtlik! Bəli kitabımızın mövzusu xoşbəxtlik idi. Hər insan həyatda xoşbəxt olmağa çalışır. Özünə və ya çox sevdiyi birinə xoşbəxtlik arzu edir. Bəs əslində xoşbəxtlik nədədir? 8 ölkənin ən yaxşı 8 xüsusi təyinatlılarına verilən tapşırığa əsasən onlarda xoşbəxtliyi tapmalıdırlar. Və beləcə hekayəmiz başlayır. Qəhrəmanlarımız 4 fərqli ölkəyə səfər etməli olurlar. Verilən müddət ərzində xoşbəxtliyi tapmalı və onlara verilən protokolu doldurmalıdırlar. Qrup ilk növbədə Burundi, daha sonra növbəylə Qətər, Türkiyə və Finlandiyaya səfər edirlər. Bu ölkələrdə apardıqları müşahidələrə əsasən xoşbəxtliyin nədə olduğunu tapmağa çalışırlar. Kitabın mövzusun,obrazlar arasındakı dialoqları çox bəyəndim. Hər biri bir dərs statusundadır. 004-ə üzüldüm.)Kaş 0013 ün kimin olduğun açıqlayardınız) Dahi şəxsiyyətlərdən, müqəddəs kitabdan gətirilən sitatları, yazıçının Allaha qarşı sevgisi, Quran və islamla bağlı həqiqətləri vurğulaması kitabı daha maraqlı və qüsursuz edib.Tək qüsur az səhifəli olması idi. Ən təsirləndiyim səhnə isə Alinin səhnəsi oldu. Ağır xəstəliyinə rəğmən şükür etməsi... Sahildə olan dialoqlar duyğulandırdı.) Bir sözlə yaxşı ki, oxumuşam dediyim bir kitab oldu. Oxuyun,oxudun peşman olmazsınız.
İnceleme
Xoşbəxtlik nədir?..
2023 82. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2023 14:48
Kitabda deyildiyi kimi "Təsadüf deyə bir şey yoxdur". Geridə qalan təqvim ilinin son günündə mənim bu kitabı oxumağımın da təsadüf olmadığı kimi. Kitabın təhkiyə dili,yanaşmalar,gətirilən sitatlar,gerçəkliklə uzlaşdırmalar və s. o qədər mükəmməl idi ki... Süjet xətti müxtəlif ölkələrdən seçilmiş 8 şəxsin (+özəl bir şəxs) xoşbəxtlik axtarışında olmalarından ibarətdir. Onlar bu axtarışı dünya ölkələri sırasında müxtəlif cəhətlərinə görə birinciliyə sahib ölkələr arasında aparırlar. Bu zaman dilimində bir çox şəxslə qarşılaşırlar,onların yaşamlarından dərslər çıxarırlar. Eyni zamanda,oxucular da seçilmiş səkkiz şəxsin həyat hekayələrinə bələd olmuş olurlar. Kitabı fərqli cür düşünürdüm,ancaq düşündüyümün tam əksinə məndə iz buraxacaq kitablardan biri oldu. Xüsusilə,gənc bir yazarın ilk qələm təcrübəsi olaraq yanaşdıqda əsərin mükəmməlliyinin fərqinə daha gözəl varmaq olur. Ümid edirəm ki,yazar— Asəf Hüseynov yaradıcılığına davam edib,oxucuları daha da gözəl nümunələrlə tanış edər. Oxuyacaq olanlara xoş mütaliələr.
"Hərbistan"'ın incələməsi")
2024 5. kitabı
Okunma: 21 Ocak 2024 18:36
Kitabı özəl olaraq oxudum")) Hədsiz xoşbəxtəm, yaxşıki bu kitab, yaxşıki həyatımın məhz bu anına təsadüf oldu. Azacıq spoilerdən bişey olmaz məncə")) Deməli Xüsusi Təyinatlılardan ibarət, təsadüfi yığılmış bir qrup.. Həmin qrupa sadəcə olaraq dünyadakı xoşbəxtliyi tapmaq vəzifəsi verilir. Həmin qrupa vəzifə haqqında heç bir məlumat verilmir. Hekayə o qədər axıcı yazılıbki, birnəfəsə oxuyub bitirməyi çox istərdim..) Unutmadan Asəf Hüseynov'a çoox təşəkkür edirəm, mənə güvəndiyi üçün")) Əllərinizə sağlıq, əməyinizə sağlıq)) Ümid edirəm ki, əməyinizin davamı gələr və elə mən özüm sizin digər nəşrlərinizin hər birini böyük qürur, fəxr və sevərək oxuyacağam Mən kitabı oxuduqdan sonra təhlil edərək, həyatıma fərqli rəng qatmağı çox sevirəm və ümid edirəm ki, məhz "Hərbistan" həyatımın dönüş nöqtəsi olacaq. Oxumağı tövsiyyə edirəm, oxusanız heç peşiman olmazsınız. Kitabda sıxmayacaq tərzdə aforizmalardan, eşq sözlərindən, incə tərzdə, özənlə istifadə edilməsi şəxsən mənə xoş təssürat yaratdı. Hər kəsə xoş oxumalar
2023 15. kitabı
Əsər həddən artıq xoşuma gəldi, çünki digərlərindən fərqli olaraq gətirilən sitatlar ya müqəddəs kitabdan ya da dinə yaxın insanlardan idi. Demək olarki maraq dairəmə xitab edirdi. Kitabın görünüşü, üz qabığı, adı insanı çox yanıldır. İçində yazılanların belə xoş təsirli olacağını düşünmürdüm. Təsirli hissələr çox idi, oxuculara öyrədəcəyi şeylər kimi... Əsər bizə bir daha xoşbəxtliyin tək bir tərifinin olmadığını, müxtəlif şeylərlə xoşbəxt oluna biləcəyini öyrətdi və xoşbəxtliyin yalnız Allahla mümkün olduğunu vurğuladı. Buda ayrıca dərin hörmətimi qazandı. Uzun uzun yazmaq olar əslində, ama qısaldıb desək dinə bu qədər diqqət cəlb edilməsi məni sevindirdi və kitabı çox sevdirdi. Asəf Hüseynov yazarın bu əsəri zənnimcə çox uğurlu alınıb, İnşallahki davamlı olar.