31 Ocak 2020
Flora Kitap

2020 30. kitabı
İlk defa bir deneme türünde bir kitap okudum ve cidden bayıldım normalde pek bu tür kitapları sevmem diye düşünüyordum fakat bu kitap tüm ön yargılarımı yıktı. Cidden harika bir kitap olmuş bu kitabı bana doğum günü hediyesi olarak alan arkadaşım iyi ki almış ve benim, deneme türü ile ve bu harika kitap ile tanışmama vesile oldu <3 Kitabın içeriğine gelecek olursak yazar kendi hayat tecrübelerinden ve yaşanmışlıklarından yola çıkarak her insanın her gün yaşadığı veya ömrü boyunca illa yaşayacağı konuları, durumları ve söylemek isteyip de söyleyemediklerimizi, hayatımızdan çıkarmak isteyip de çıkaramadığımız insanlar hakkında ve mutlu bir hayat sürebilmek için ne yapmamız gerektiğini öyle güzel dile getirmiş ki okuduğum her satırda kendi düşüncelerimden parçalar buldum. Ve en önemlisi bazı görmezden geldiğimiz gerçekleri hiç çekinmeden yüzümüze vuruyor yazar ve iyi ki de vuruyor. Okurken her görmezden geldiğim gerçeklerin farkına varıp ' Yazar haklı o yapabiliyorsa ben neden yapamayım ki neden kendime engel olup bazı şeyleri görmezlikten gelip susuyorum ve mutsuzluğuma neden oluyorum ki!'' dedim. Bu kitap bana çok şey kattı diyebilirim en önemlisi bazı gerçekleri görmemi sağladı. Hür olmak istiyorsanız, mutlu olmak istiyorsanız, kendini bilmenin ve kendine değer verip sevmenin o eşsiz hissini ve huzurunu hissetmek istiyorsanız bu kitabı okuyun derim.
İnceleme
2020 18. kitabı
Okunma: 16 Şubat 2020 03:50
Ezgi'yi Arka Kapak dergisinden beri severek takip ediyorum.. Harika bir kalemi var. Cümlelerinin çoğu kulaklara kitap olabilecek nitelikte.. Dergide olsun, kitaplarında olsun her yazısında mutlaka altını çizip aklımda tutmak istediğim cümleler olmuştur. İşte Ezgi'nin  son kitabı baştan sona kulaklara küpe olabilecek nitelikte. Tam bir başucu kitabı sabahları bir doz alıp günlük keşmekeşe öyle başlamalık bir kitap. Kitabı okurken postitlerim bitti o kadar söyleyeyim..  Kitapta bazen eski dergilerden ya da eski kitaplarından bölümler var. Bazı satırlar okurken çok tanıdık geldi. Aynı satırları tekrar hatırlamak garip bir mutluluk veriyor insana. Eski bi tanıdığa rastlama gibi bir şey bu sanırım... Pek çoğumuzun söyleyemediklerini söylemiş Matmazel.. Kafa diyor ya hani "Eğer okuduğumuz bir kitap bizi kafamıza vurulan bir darbe gibi sarsmıyorsa, niye okumaya zahmet edelim ki?" İşte Matmazel kitabıyla sizi sarsmaya niyetli.. Dilerim okuru bol olur. Milletçe sarsılmaya ihtiyacımız olan şu günlerde ilaç gibi geldin Matmazel️
·208 syf.·
2020 10. kitabı
İnsanın kendisini sevmesi,mutlu olabilmesi için yaşam kalitesini nasıl arttırabileceğine dair, yazarında kendi hayatından örnekler vererek aktarmaya çalışmış.Okuduğunuz da inanın kendi içinizden düşündüğünüz ya da yaşadığınız durumları satırlarda okuyorsunuz. 'Kendime bir şeyler katmak istiyorum,bunun için bir kitap arıyorum' diyorsanız o zaman bu kitabı hemen edinmelisin...
2020 8. kitabı
Hiçbir yere, hiçbir mekana, hiçbir gruba, hiçbir tanıma ait değilim. Kimsenin beklentisi ya da hayal kırıklığı değilim. Kitap bu cümle etrafında şekilleniyor. Can buluyor. Yer yer tokat gibi çarpan söylemleriyle tadı ağızda kalan bir deneme olmuş.
2020 2. kitabı
Kitaba aşık oldum! Aşık! Elimden düşürmüyorum. Doğrusunu bildiğimiz ama uygulamadığımız bir çok şeyden bahsedilmiş. Her satırda yazarla aynı fikirde olduğumu anladım. Bazı şeylerin farkında olmamı sağladı. Kitap da kendimi buldum diyebilirim. Bu kitap bana çok şey kattı ve hayatımda bir çok şeyi değiştireceğine eminim. Alıntılardan da anlaşıldığı üzere her satırı çizmek istiyorum! Her satırı! Alın, aldırın, okuyun!
2021 4. kitabı
Şöyle bir durakta oturup dinleneceğiniz muhteşem bir kitap! Asla ayrım gözetmeksizin herkesin okuyabileceği mücevher. Okuyun, okutturun.. Cağnııım matmazel ♥
2020 50. kitabı
Hür ; yazarın deneme türündeki ilk kitabı, umarım bir çoğunu daha görürüz çünkü okuduğum her satırda yazarla aynı fikirde olmak anlatılanlarda kendimi bulmak hoş bir paylaşım oluyor benim için. Yazılar günümüzdeki sorunlara ışık tutarken bir yandan da seviyeli bir eleştiri olmuş ki bilmiyorum bence olması gerekende bu.
2020 30. kitabı
Okunma: 13 Mayıs 2020 09:24
Uzun zamandır sosyal medyada takip ettiğim yazarı merak ediyordum ve artık bugüne nasipmiş ilk okumam. İki günde okuduğum kitabın sonrasında ben bu kitabın hedef kitlesinde değilmişim diye düşünüyorum. Ezgi için gerçekten çok güzel bir eser olmuş arkasında bırakabileceği. Kitabında böyle söylüyor. Fakat benim düşünceme göre biraz daha lisede okuyan öğrenci kardeşlerime hitap edeceğini düşünüyorum.
2020 5. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2020 17:27
Bazı kitaplar vardır satırlarında senin ruhunu yansıtan koltuklar olan ve bazı yazarlar vardır ki seni o koltuklara hemen yerleştiren ve seyir keyfini doruklara çıkaran .Ezgi Durmuş benim için o yazarlardan biri,kaybolan duyguları,sebebini veya adını bilmediğin hislerin tercümanı benim gözümde.. Kitap öyle güzel,öyle duru ki sanki bir terapiye gitmişsin anlattıkların üzerinden sana verdiği tavsiyeleri kitap haline getirmiş.En sevdiğin çiçeği koklayınca içine işleyen o huzur duygusu ve burnun kokuya alıştığı için fark edememen gerçeğinin verdiği burukluk gibi kitabın satırları..Kendini bulduğunda sevindiğin,gerçekler yüzüne soğuk bir rüzgar gibi çarptığında afalladığın,bazen hüzünle gözlerini dolduran anlamların saklı olduğu bir sandık sanki. Umutsuzsan,sevginden emin olamıyorsan,artık ayağa kalkamam diyorsan sana o gücü verecek bir kitap.Unutmaki güç senin içinde bu kitabın sana katkısıysa içindeki gücü gösterecek kapının anahtarını vermek.Bu güzel kitabı kaleme alan,duygularını en derinden hissettiren Ezgi Durmuş en özel yazarlardan biri olarak kalacak hafızamda,tanıştığım için en şanslı hissettiğim insanlar arasında olacak. Eğer sizde kaybolduysanız ve yolunuzu arıyorsanız okumaya başlayıp size ayrılan koltuğu bir an önce bulmanız dileğiyle..
Aşk
2022 3. kitabı
Okunma: 20 Şubat 2022 14:30
Ezgiye her ihtiyaç duyduğumda koşup sığındığım, neredeyse her cümlesinin altını çizdiğim canım Matmazel. Kişisel gelişim gibi gözükse de samimiyeti ve dilinin sadeliği arkadaşınızla sohbet ediyormuş gibi bir his oluşturuyor.
Kişisel Gelişim

Ezgi DurmuşYazar · 5 kitap
1988 Ankara doğumlu olan Ezgi Durmuş, lisede aldığı yabancı dil eğitimini Hacettepe Üniversitesi Fransız Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde tamamladıktan sonra Haberyelkeni adlı online haber sitesinde köşe yazıları yazmaya başladı. Yazmaya olan ilgisini profesyonel iş hayatına taşıdı ve çeşitli reklam ajanslarına bağlı birçok markanın reklam metinlerini yazdı. Türkiye’nin en büyük online bilgi ağı olan Ekşi Teknoloji’de proje yöneticisi olarak görev aldı. 2016 yılında Tunç İlkman’ın Destek Yayınları etiketi ile piyasaya çıkan Aşık Ölüyorum adlı eserinin editörlüğünü üstlendi. Aynı yıl içinde Arka Kapak Dergisi’nde köşe yazıları yazmayı sürdürdü. 2014’ten bu yana kurucularından olduğu Priz Reklam Ajansı’nda marka yönetimi ve metin yazarlığı yapmaya devam etmektedir. Ezgi Durmuş yaklaşık 1 senedir kurucu ortağı olan Flora Yayınevi'nde çalışmalarını sürdürmektedir.