İki Kız Kardeş

Orijinal Adı:
Bunner Sisters
Sıralamalar

2017 1. kitabı
Çok kasvetli bir kitap.Okudum okudum, kafamı kaldırıp mavi göğü görünce ne kadar mutlu olduğumu bilemezsiniz.İki kız kardeşin dükkanlarıyla sınırlı hayatları beni bunalttı, yaşadığım hayata şükrettim.Ben ah kadersizler, vah kadersizler diyeyim siz gerisini anlayın.
Puan vermedi
Yolculuğu seviyorum.. Bir trene binip yıllar öncesine, çok öncesine gidip, hiç tanımadığım insanların hayatlarına, acılarına, umutlarına, kaygılarına, vazgeçişlerine ve hep beklediklerine, inançlarına, yaşadıkları ve yaşayamadıklarına, hep yüreğinde taşıdıklarına, acı yada mutlu sona. Hikayelerine.. kendi hikayelerine.. Tanıklık etmeyi çok isterdim. Böyle bir yolculuğun gerçekliliği söz konusu olmasa da kitaplar bize bunları yaşatmayı fazlasıyla sunuyor.. Okunmaya değer bir kitap, yolculuk gibi.
2024 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2024 13:39
"Bunner Sisters," 20. yüzyılın başlarında New York'un alt sınıflarında, iki kız kardeş Ann Eliza ve Evelina Bunner'ın yaşamlarını konu alır. Kız kardeşler, zorlu ekonomik koşullar içinde yaşamaktadır. Bu zorlu hayat şartlarında, yalnız başlarına bir dükkan işletmektedirler. Bir gün Ann Eliza'nın, kardeşi için aldığı saatle hayatları değişir. Saat ustası Ramy, iki kız kardeşin hayatını altüst edecektir. Yazar, kadınların o dönemlerdeki sınırlı olanaklarını eleştirmiş aynı zamanda, kız kardeşlerin birbirine bağlılığı, fedakarlıkları ve hayatta kalmak için verdikleri mücadeleleri detaylı bir şekilde işlemiştir. Gayet akıcı dille yazılmış, oldukça etkileyici konusu var. Kısa fakat derin anlatıma sahip bir klasik. Keyifli okumalar.
2023 51. kitabı
Okunma: 08 Kasım 2023 01:03
İmkansızlıktan küçücük dünyalarının içinde sıkışıp kalmış ama mutlu ve huzurlu bir yaşam süren iki kız kardeşin, aniden hayatlarına giren yabancı bir erkekle birlikte yaşadıkları dramı kısacık ama
Edebiyat & Roman
Puan vermedi·120 syf.·
2022 301. kitabı
20.yüzyıl başlarında
Edith Wharton
Amerikanın yoksul çevrelerine bir pencere acıyor.. Ann Eliza, Evelina Bunner, mütevazı dükkanların da çalışarak hayata tutunmaya çalışan iki kardeştir. Birbirinin aynı şekilde devam eden günlerin arasında, aldıkları bır saatle birlıkte bambaşka olur günleri.. Ikı kardeşsin hayatını altüst eden Ramy kaçınılmaz trajik bir son beklemektedir. Wharton iki kız Kardeşte fedakâr davranışın ironik bir bır sekilde trajediye sonuçlanmasını işlemiştir kitabında.. İki kardesım hayatına dokunmak, yasadıklarından pay alıp ortak olmk isteyenler için acık kapı bırakıyorum,giriş burdan benden bu kadar sizde okumk isterseniz Buyurun #OKUYUN
Roman-Edebiyat
2023 46. kitabı
Okunma: 12 Ekim 2023 07:52
Ben abla olarak çok üzüldüm. İlgi duyduğu birinden gelen evlilik teklifini sırf kardeşi seviyo diyo reddetmiş bi abla düşüşün. Sonrasında kardeşi o adamla evleniyor uzaklara taşınıyor. Habersiz kalan abla her yolu deniyır ulaşmak için. Kız kardeşi eve dönüyor ama yaşadıkları şeyleri anlattıkça ben çok çok üzüldüm. Kardeşine iyilik yaptığını sanarken neler neler… Bana çok şey hissettirdi kitap okuduğuma çok memnunum
İki Kız KardeşEdith Wharton · Kırmızı Kedi Yayınevi · 2013467 okunma
Kardeş kardeşi atmış,yar başında tutmuş
2025 15. kitabı
Okunma: 23 Ağustos 2025 02:53
(SPOILER İÇERİR) Ann Eliza,taş yerinde ağırdır sözüne çok uyan bir kadın.İyilik yapmak isterken aslında herşeyin fazlasının zarar olabileceğini de gördü.Kızkardeşi Eliza'nın sadece 2-3 aydır tanıdığı adamla evlenmesine yorum yapmayacağım bile.Yine de başına gelenleri haketmedi,buruk bir his bıraktı kitap içimde,bende bir abla olarak gerçekten Ann Eliza yerine üzüldüm.Dram seviyorsanız akıp giden bir kitap,vakit geçirmek için okunabilir.
2019 41. kitabı
Okunma: 23 Mayıs 2019 19:07
İki kız kardeşin aynı adama aşık olduktan sonra bu aşkın beraberinde getirdiği hüzünlü olayları konu alan roman hem üzücü hem de kasvetliydi. Yaşanan trajik olaylar okuru ister istemez etkiliyor, yazarın üslubunu ve sunma biçimini ben pek beğenmedim, yazar daha iyi aktarmış olsa akıllarda kalıcı, sağlam yeri olan bir klasik olabilirdi.
Amerikan edebiyatı-8
2023 49. kitabı
Okunma: 18 Haziran 2023 12:13
Edith Wharton ( 1862-1937),Henry James ile birlikte Amerikan edebiyatında realizmin yükselişi döneminin yazarlarından. Henry James gibi seçkin bir aileden geliyor. Romanlarında genelde üst sınıfı ve davranışlarını anlatıyormuş. Bu kitap okuduğum ilk E.Wharton kitabı ve bahsedilenlerin dışında kıt kanaat geçinen bekar iki kız kardeşlerin hikayesini anlatıyor. Abla Ann Elise, kardeşi Evelina ve hayatlarına giren bir erkek ile değişime uğrayan hayatları çok da klişeye kaçmadan ama hüzünlü bir şekilde ilerliyor. Henry James'in Daisy Miller kitabına göre çok daha beğendim. Duyguları çok güzel aktarmış, gereksiz uzatmamış romanı.
2021 94. kitabı
Okunma: 08 Ekim 2021 18:22
Kendi halinde yaşayan iki kız mütevazı bir dükkan işletirler. Birbirine benzeyen sıradan yaşamlarını sürdürürken abla bir saat alır. Alınan bu saat, satıcı Ramy'nin hayatlarına girmesine neden olur.Sakin hayatları birdenbire trajediye dönüşür.

Edith WhartonYazar · 22 kitap
En fazla tanınan eseri "Masumiyet Çağı" (The Age of Innocence, 1920) adlı romanıdır, ve 1921 yılında Pulitzer Ödülünü kazanmıştır. I. Dünya Savaşı esnasında Paris'te Kızıl Haç örgütü için yaptığı yardım çalışmalarından ötürü, Fransız Légion d'honneur nişanıyla ödüllendirilmiştir. Paris'de iken Amerikalı ünlü gazeteci William Morton Fullerton büyük bir aşk yaşamıştır. Aralarında Henry James, F Scott Fitzgerald, Jean Cocteau, Ernest Hemingway ve Theodore Roosevelt'in bulunduğu, çağının önemli ve etkili entellektüelleriyle olan arkadaşlığı da ayrıca dikkat çekicidir.