İs #4

Ciltli
Sıralamalar

2022 93. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2022 14:04
Geride bırakılmak mı zor yoksa nefes alırken sevmeye acı da olsa devam etmek mi dersiniz… Kopamadılar birbirlerinden İs ve Arjen..Acıları onları yaktı yıktı kül etti. Bitirmek istediler bitmedi, unutmak istediler her daim önlerindeydi geçmiş. Yaralarına tuz da basamadılar ama denemeye devam ettiler yeniden. Çocukluk acıları onları öyle yok etti ki iki tarafta kendini suçlu gördü. Bir şans daha dediler ama o öyle bir geçmiş ki yakalarını bırakmadı. Yalansız, ihanetsiz bütün gerçekleri masaya yatırıp bir bir geçtiler üstlerinden. Arjen geçmiş ile geleceğe yön vermek için uçurumun ucunda hissetse de kendini kapılıp gittiği aşkına tutunmaya devam etti. Deli gibi severken yıktı ama yeniden var etti. İs; kaderlerini belirlemenin eşiğinde kararlarını inançlarını sorguladı. Yine de birbirlerinde yitip gittiler yine de birbirlerine bittiler. Onlar birbirinin ikizaleviydi… Serinin 4. Kitabı yine bol betimlemeleri bol dramıyla yıktı geçti biziHüzün kovan kuşunu aradı gözlerim hüznümüzü dağıtsın diye. Sevgiyle var olmayla bütün olmayla başbaşaydık yine bu kitapta. Darbe üstüne darbe aldık ama umudumuz her daim baki kaldı ikizaleve. Sona yaklaşıyoruz biliyorum. Acının tarifini de sevginin tarifini de öyle güzel işliyorsun ki Gönül Akbayır hele o sonların seni bilenler bilir. Bu sonlara bayılıyorsun mutlu ederken uçurumdan da istiyorsun bizi. Vedaya hiç hazır olmasam da bekliyorum son kitabı deli bir heyecanla. Siz hala is serisini okumadıysanız diyecek lafım yok…
2022 48. kitabı
Okunma: 19 Ağustos 2022 02:08
Herkese Merhaba.... Bu gün sizlere İkizalev kitabı ile geldim. Binnur Şafak Nigiz her zamanki gibi kelimeleri ve muazzam kurgusuyla beni derinden etkilemeyi başardı. Okuduğum bütün kitaplarında beklentimi fazlasıyla karşılayan ve her seferinde çıtayı fazlasıyla yükselten bir yazarla tanıştığım için çok şanslıyım. Ah Binnur'um ben şimdi beşinci kitabı nasıl bekleyeceğim. Çok sevgili yazarımız her zamanki tatlılığını yapıp kitabı öyle bir yerde bitirmiş ki.... Okurken yaşanılanları hissettiğim, hiç bitmesin istediğim İs serisini hepinize şiddetle tavsiye ediyorum. !!!!Serinin diğer kitaplarını okumayanlar için spoi İçerir.!!!! Gelelim konusuna; "Yaşanılanlar ardından Eskişehir'e giden İs kısa bir süre sonra yeniden Korhan ile karşılaşır. Kalbinde ki aşkı yenemeyen Korhan İs'in kalbini yeniden kazanmak için elinden geleni yapmaya kararlıdır. Yaşanılanlar yüzünden iki tarafta kendini suçladığı için bir türlü ortak noktada buluşamazlar. Korhan'ın geçmişinin acısını İs yüreğinde hissedip kendini suçlarken Korhan ise İs'e yaptıklarının pişmanlığı yaşamaktadır. İs bütün zorluklara rağmen duygularına yenildiğinde ise karşısında bambaşka bir Korhan ile karşılaşır. Korhan neden yeniden İs'in canını yakmayı tercih etti? İs bu sefer bunu nasıl aşacak? Geçmiş daha ne kadar can yakacak? Neler yaşanacak? Öğrenmek isteyenlere keyifli okumalar dilerim...."
İçimde ki nefreti tutamıyorum
2024 35. kitabı
Okunma: 26 Mart 2024 12:23
Allah bana ikinci şans verse de, bu seriyi satın aldığım güne götürse. Keşke, keşke ya, keşke götürse! Allah kahretsin, ya her sayfanın sonunda ben neden cinnet geçirmek zorundayım? Bu kitabı nasıl okumam gerektiğini anlamadım. Beynimi çıkarıp başka bir kabın içine geçici olarak koyup o şekilde mi okusam, yoksa hızlı oku, sindirme zahmetine bile girme, yeter ki bitsin diye mi okusam? Çok arada kaldım. Bilsem böyle bir seri olduğunu, kuran çarpsın almazdım. Cidden okuyacak kitabım kalmasa bile, gidip almazdım ya. Ne diyeceğimi bilemiyorum, harbi ne diyeceğimi bilemiyorum. Dilimin ucuna bir sürü kelime geliyor ama cümle olmuyor, hislerimi yeterince dökemiyor bu cümleler. Şaka gibi sinir krizi geçiriyorum ya, sinir krizi geçiriyorum ramazan ayında. 2 kitap boyunca tek olan şey, Nurşan'ın peşinden koşmalar. Bizim kızın dakika başı kendisini suçlama tripleri, yalnız kaldığında Korhan sövme çubuğunu fullüyor ama yanına gelince sarmaş dolaş takılıyorlar. Burama kadar geldi ya, burama kadar geldi. Anneyi bile gitti, affetti, anne kız takılıyorlar, şaka mı yapıyorsunuz siz. 23 yıl boyunca bu kadın neredeydi? Psikolojisi bozukmuş filan geçeceksin onları. Bu kadın senin yanında hiçbir zaman olmadı, sen şimdi nasıl yakın olabiliriz diyebiliyorsun? Nasıl hala o kadınla aynı ortamda bulunup kahve yudumlayabiliyorsun? Yumuşama nedeni de Korhancık. Bu baba neymiş ya böyle, bu kitaba tüm karakterleri birbirleriyle barıştıracak bir karakter lazımmış, o kişi de Allah'ın belası babamızmış. Adamın tek görevi bu, biri herkesi barıştırmak, ikincisi Korhan'ın geçmişinde yer edinen kötü karakter olması. Korhan yapıyor, yapıyor, ediyor, ediyor, bırakıyor, sıvıyor her şeyi yapıyor ve biz onu babamızın yaptıkları yüzünden her defasında 'babam onun ağzına sıçtı' diyerek alttan alıp
2022 55. kitabı
Okunma: 24 Temmuz 2022 13:59
İkizalev Spoiler içerir İs serisinin dördüncü kitabı olan İkizalev'in yorumu ile geldim. Bilenler biliyor bilmeyenler için tekrar söylüyorum yazarın kalemini çok ama çok seviyorum. Ne yazarsa yazsın okurum dediğim bir yazar. Çünkü : karakterler sürekli ayrılmıyor,ne istediklerini biliyorlar, gereksiz bir trip olmuyor say say bitmez . Hal böyle olduğundan yazardan çok fazla beklentim oldu. Bu yüzden de kitap beklentimi karşılayamadı. Günebakan kitabından bir tık daha fazla sevdim . Lakin Nehir ve Tünel kitabından daha az sevdim. Evet kitabın eksilerinden bahsederek başlamak istiyorum. Birincisi ilk 50 sayfa ve sonlara doğru çok fazla kızdığım yerler oldu. İs'in seni seviyorum ama senle olamam şeylerinden sıkıldım . İkincisi Çağlar ve Yağış'ın sahneleri çok azdı. Yeni dahil olan Gürkan karakterini sahnelerini okumak istedim . Ziynet ile arasındaki ilişkiyi merak ettim. Açıkçası diğer kitaplarında yan karakterlere çok önem veriyordu. O yüzden bu kitapta da yer verilmesini bekledim. Hayır madem vermeyeceksin fazla karakter olmamalı ya da bu kadar ilgimizi çekmesin. Yazık günah değil mi bana . Tüm gün Gürkan karakterini düşünüp durdum. Dördüncüsü bir süre sonra aynı şeyleri okumak sıktı. Bir yerden sonra tamam anladım demeye başladım. Demem o ki bu kitap daha iyi olabilirdi. İyi yanları yok mu derseniz var tabiki. Arkadaşlık bağlarını seviyorum, birbirleri için her şey yapacak kadar değer veriyorlar. Akşın sen de olmasan kime gülecektim bilmiyorum. Açıkçası karakterleri nasıl bir son bekleyecek diye merak ediyorum. Umarım final kitabı çok güzel olur. Güzel başlayan bir seri sinir bozucu şekilde devam etse de tavsiye ederim. Korhan için okunur. Evet kimler okudu?
2023 110. kitabı
Binnur Nigiz'in mükemmelliği ve ince kalemi der, susarım. Hem betimlemeler güzel hem olag örgüleri... Seri olarak tavsiyeyi hakediyorlar. __ Birbirilerini geride bırakmak zorunda olduklarına inanan İs, Korhan ile aralarındaki bağın kopmasının imkânsız olduğunu fark ettiğinde bir şansları daha olabileceğine inanır. İs, yeniden deneyebilmeleri için bir şart koşmuştur, zamanı geldiğinde Korhan’a bir soru soracaktır ve alacağı cevap, ikisinin kaderini belirleyecektir. Korhan, aşk ve geçmiş arasındaki o saç teli kadar ince çizgide İs’i kaybetmemek için savaşırken, ikisi de kapıda onları bekleyen daha büyük bir fırtına olduğundan bihaberdirler. Serinin dördüncü kitabında düğümler alevlere dönüşüyor ve ruhların çıra gibi yanacağı büyük bir yangın başlıyor. Ağlıyordum. Çünkü onsuz kalacaktım, artık bunu biliyordum.
2022 16. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2022 00:00
gün geçtikçe yazarın yazım tarzının ve üslubunun geliştiğini en net şekilde görüyorsunuz. özellikle seriyi art arda okuduğunuzda açıkça fark edebilirsiniz. ikizalev'e gelirsek duygu yüklü bir kitaptı ama karakterlerinin birbiriyle artık yalansız dolansız iletişim kurduğunu okumak o kadar değerliydi ki okurken bunu hissettim. yer yer ağladığım(özellikle kitabın baş kısımlarında), bol bol sinirlendiğim yerler oldu. akşın'ın esprilerine güldüğüm kısımlar da oldukça fazlaydı. yazar sonda öyle bir ters köşe yaptı ki bitirdiğimde hemen serinin diğer kitabını okumam gerek dedim. O NASIL SONDU ÖYLE!!!!!! DELİRDİM YA ŞAKA GİBİ bitti aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
2024 81. kitabı
Okunma: 05 Haziran 2024 13:45
Birbirilerini geride bırakmak zorunda olduklarına inanan İs, Korhan ile aralarındaki bağın kopmasının imkânsız olduğunu fark ettiğinde bir şansları daha olabileceğine inanır. İs, yeniden deneyebilmeleri için bir şart koşmuştur, zamanı geldiğinde Korhan'a bir soru soracaktır ve alacağı cevap, ikisinin kaderini belirleyecektir. Korhan, aşk ve geçmiş arasındaki o saç teli kadar ince çizgide İs'i kaybetmemek için savaşırken, ikisi de kapıda onları bekleyen daha büyük bir fırtına olduğundan bihaberdirler. “Ağlıyordum. Çünkü onsuz kalacaktım, artık bunu biliyordum.”
İkizalevBinnur Şafak Nigiz · Dokuz Yayınları · 2022615 okunma
İKİZALEV İs Serisi- lV Ateşten sıcak, bıçaktan keskin ,göğüs kafesindekini kırmaktan da öte yırtan bir şey varsa,o da aşktı. Herkese Merhabalar... Seri hız kesmeden devam ediyor tabi bende okumaya devam ediyorum. Hatta son kitabı da okudum Öyle de çabuk okunuyor ki bu kitapta da yine hızla sona geldim. Ben arada kaldım seri 4 kitap ile de bitirip bağlanabilirmiş gibi geldi demezsem içimde kalırdı. Ama tabi bu kitapta olaylar seyir değiştirdi. Kaos bas gösterdi ve yaralar derinden kanadı. Nurşan İs Tanyel ve Korhan Arjen Alacahan Onlar biliyordu birbirleri için yaratıldığını... Birbirleri olmadan nefes alamıyor,uyuyamıyor ama bir arada olunca da birbirlerini adeta yiyiyorlardı. İs çok iyi biliyordu onlar Ikizalevdi. Ruhları bile birbirleri için yaratılmıştı. Ama İs yaşananlardan sonra ayrı olmaları gerektiğini düşündü. Çünkü o yaşananlar o kadar ağırdı ki sorumlu olarak da kendini gördü. Hedef zaten İs di hesapta ask yoktu ama o bir yolunu illa ki bulur sızardı. Sızdı,sızlattı, yaktı,kavurdu, böldü,parçaladı ve de savurdu... Ama külleri yine aynı yere düştü çünkü bu aşk hesapsızdı. Korhan'a bir soru sordu eğer istediği cevabı alırsa bir şansları olduğunu düşünüyordu. Ama düşmanlar da gün yüzüne çıkıyor onların aralarını açmak için zaman kolluyordu. Bilmedikleri ise birbirlerini korumak için her şeyi yaparlardı. Buna canlarını yakmak da dahil ... Ne İs Arjen'in yanında bir kız görmeye tahammül edebilirdi ne de Arjen İs'in yanında bir erkek...
2022 52. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2022 22:11
Nasıl güzel bir seri anlatamam harika bir aşk hikayesi çek beğenerek okudum. Yazarın esprilerine bayıldım. Çok zeki bir bayan bence yalnız tek ricam tüm seriler çıkmadan kitapları yayınlamamaları. Ikizalevden sonraki kitabın biran önce çıkmasını istiyorum İkizalev
2024 2. kitabı
Okunma: 03 Ocak 2024 15:51
Yazarın kalemini kitaplarını zaten ben genel olarak çok seviyorum. Bu seri yazardan en severek okuduğum seri. Korhan Arjeni normalde ilk kitapta çok sevmemiştim. Ama seri ileriydikçe çok sevdim. Seri hakkında genel olarak bir şey söylemek istemiyorum spoiler olur. Normalde kitabı okumuştum. Ama 5 kitap Daluyku gelmeden tekrardan okumak istedim. Kitapta çok detay yakalandım. Yine çok severek okudum. İs karakterini çok seviyorum. Umarım bir an önce Daluyku gelir
2024 Okuma Raporları

Binnur Şafak NigizYazar · 28 kitap
Binnur Şafak Nigiz 1996 doğumludur. Muğla'nın Fethiye ilçesinde yaşamını sürdürmektedir. 7 yıl kadar tiyatro ile ilgilenmiş, bu dalda aldığı teklifleri öğrenim hayatını etkilememesi için reddetmek zorunda kalmıştır. Öğrenim hayatı boyunca edebiyat ve tiyatro alanında öğrenim gördüğü tüm okulları temsil etmiş, hepsine çeşitli ödüller getirmiştir. Bir süre dergide hikâye yazarlığı yapan yazar 2016 yılından bu yana kitap çıkarmaya devam etmektedir. Büyük bir sosyal platformda hikâyelerini insanlarla paylaşan Binnur Şafak Nigiz'in kaleme aldığı kitaplar raflardaki yerini almaya devam ediyor.