Modern Düşüncede Temel Tartışmalar

İnsanı Yeniden Düşünmek

Kolektif

İnsanı Yeniden Düşünmek Sözleri ve Alıntıları

İnsanı Yeniden Düşünmek sözleri ve alıntılarını, İnsanı Yeniden Düşünmek kitap alıntılarını, İnsanı Yeniden Düşünmek en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Günümüzde transhümanizm, insari türünü-n bilişsel ve fiziksel yeteneklerinin arttırılması, hastalanma ve yaşlanma gibi zayıf yönlerinin azaltılması veya ortadan kaldırılması amacıyla bilim ve teknolojiden faydalanılması gerektiğini öne süren entelektüel ve kültürel hareket olarak anlaşılır. Hareket, doğa bilimleri ve sosyal bilimler başta olmak üzere birçok disipline mensup düşünürler tarafından oluşturulmuştur (Malapi-Nelson, 2017, s. 227-8). $u anki ve öngörülen gelecekteki bilimsel ve teknolojik gelişmeler transhümanist amaçlarla alakalıdır. Biyoteknoloji, nanoteknoloji, sinirbilim ve nöroteknoloji, bilgi teknolojisi, bilişsel bilimler, bilgisayar mühendisliği ve bilimleri., yapay zekâ (AI), genetik muhendisligi, rejeneratif tıp, sibernetik, sentetik biyoloji, simulasyon, insan-makine arayuzü araştırmaları, robotik ve kriyotikler ve ilgili bilim dalları insan-sonrası tüm akımların yakıtıdir.
M.İkbal, D.Rehber ve islambuli
Her üçüne göre de Allah' ın insan iradesine dair bilgisi , ezeli değil bizzat söz konusu fiilerin yaşandığı zaman ve mekanla kayıtlı bilgidir. Allah ezelde varlığın tabi olduğu genel yasaları belirlemiştir. Tikel olaylar bu genel yasalara bağlı olarak kendi olağan var oluş süreçleri içerisinde gerçekleşir.
Sayfa 261Kitabı okudu
Reklam
Ufuktaki Posthümanizm
Posthümanizm insanı birden fazla söylemde (evrimsel, ekolojik, teknolojik) merkeziyetçilikten uzaklaştırmakta kalmayıp aynı zamanda insan doğasındaki hümanistik, insanbiçimci, normatif kavramları tartışmaya açmıştır. (Miah, 2008)
Sayfa 348Kitabı okudu
Yeni Hümanizm ve İnsan Kavramının Küçülmesi
Nietzsche, nihilizme maruz kalan insanı sanki tüketim kültürü içerisindeki insanı tasvir edercesine son insan olarak adlandırır. Nietzsche' ye göre son insan, herkesin aynı olduğu , kitlenin dışında kalma iradesi gösterenin de deli muamelesine tâbi tutulduğu çobansız bir sürüden başka bir şey değildir.
Sayfa 305Kitabı okudu
Otonomi ve Özgür Benlik
Özerklik/otonomi, insanın ahlâkî eylemlerini organize eden temel ilkedir ve dışarıdan bir zorlamaya gerek duymadan insanın ahlâkî kanunlara uymayı kendi doğası gereği (fıtraten) zorunlu görmesi demektir. Ş.Ali Düzgün
Sayfa 266Kitabı okudu
Rousseau'ya göre insan düşünmeye başlamadan önce hissetmeye başlar.
İlem yayınları
Reklam
73 öğeden 51 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.