İnşirah

Fatih Yağcı
2024
İndigo Kitap
9786256772014

Kapalı kapıları sonuna kadar açan iki dua
2025 10. kitabı
Okunma: 16 Ocak 2025 17:50
Kitap aslında yazarın videolarının toplamı gibi ve çok bilindik konu gibi duruyor olsa da Risale-i Nur'dan, Kur'an-ı Kerim'den alıntılar ile çok farklı bir konuma taşındı benim için. İnşirah kitabın beni etkileyen yeri; bazen içinden çıkamadığınız, zor zamanlar yaşıyoruz. Gönlümüzün kıyıya vurduğu, kapıların arka arkaya yüzümüze kapandığı zor zamanlar... Aklımız, kalbimiz, tüm benliğimiz bir çıkış kapısı arasa da nafile. Bir müddet sonra çıkış kapısı aramaktan, hatta düşünmekten yoruluyorsun. Yığılıyorsun olduğun yere. Böyle zamanda bazen sihirli değnek olsun istersin his ve heves o kadar baskın olur ki aklın tüm şalterlerini kapatırsın fakat böyle bir değnek olmadığı için yaşamaya devam etmek zorunda kalırsın. Mecalin kalmasa bile. Tam da burada istişare, dost ve dua devreye girer. Fatih Yağcı yazar tam burada Hz. İbrahim ve Hz. Yunus peygamberin duasının hayatımızda ki yerini güzelce açıklamış. Okumanızı tavsiye ederim. Bol okumalı günler
2025 41. kitabı
Okunma: 19 Şubat 2025 16:57
Kitabın adından da anlaşılacağı gibi gerek bir İnşirah hissi vermesi yönünden gerek Fatih abinin sohbet vidolarından esinlenerek alıp okumak istediğim bir kitaptı. Çokta severek okudum ve gayet açık ve akıcıydı. Kitapta sevdiğim noktalar; duaların nasıl üzerimize tesir edeceği ve Hz.Yunus (a.s) ile Hz.İbrahim (a.s)'in dualarının çok güzel bağdaştırılması oldu. Ayetler ve Risale-i Nur'dan alıntıların olması da güzel renk katmış kitaba. Bana iyi gelen kitaplar arasında yerini aldı. Fatih Yağcı emeğine sağlık
Alıntı
2025 17. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 11:37
Allah herkese inşirah ferahlığı versin insallah diyerek başlamak istiyorum sözüme. İnşirah, Arapçadan dilimize kazınmış ve eskiden yaygın olarak kullanılan bir kelimedir. İsim kökünden meydana gelen inşirah kelimesi yaygın olarak “ferahlık” manasıyla bilinmektedir. İnsanın kalbinin ferah olması çok ama çok önemli. Hele ki bu imtihan dolu dünyada. Başını gece yastığa koydun mu; “çok şükür bugün de vicdan azabıyla uyumadım.”diyebilmekti belkide. Bu yol dikenli,bu yol engebeli. Ama Rabbini biliyor ve ona sığınıyorsan güvencesindir ne mutlu.
İnşirahFatih Yağcı · İndigo Kitap · 202494 okunma
Pablo Picasso’nun tablosuna hurdacılar çarşısında kaç para verirlerdi?  Uzaya roket gönderme teknolojisinin yazılımlarını, mahalledeki kasaba uzatsan acaba seni ne diyerek dükkândan kovardı? İnsan olarak senin de değerinin bilindiği ve bilinmediği yerler var. Değerinden anlayan, sana anlayış gösteren insanlar var. Ancak şunu unutma, değerini bilen insanları bulup onlarla yakınlık kursan da o insanlar senin ve benim gibi aciz insanlar. Yani değerini bilseler de devamlı değer vermeye kudretleri yok. Ölümü öldüremezler. Seni sırat köprüsünden geçiremezler. Ebedi bir hayatı vaat edemezler.   O halde kıymetini bilecek olan kimsenin, kudreti de olmalı. Kıymet verenlerin kıyamet ile dümdüz olduğu bir gelecekte, yok olmayan ve ebedi âlemleri yaratmaya muktedir olan bir Allah var.    Senin değerin O’nun yanında.
2024 116. kitabı
Pablo Picasso'nun tablosuna hurdacılar çarşısında kaç para verirlerdi? İnşirah benim en sevdiğim ve sık sık okuduğum sūrelerden biri, kitabını görünce de çok sevindim. Herkesin zaman zaman bunaldığı, hayattan ve maalesef ibadetlerden sıkıldığı zamanlar oluyor, işte bu kitap tam da onlar için. Var oluşunuzu, kim ve ne için yaşamanız gerektiğini çok güzel anlatıyor. Su gibi aktı gitti, okumanızı tavsiye ederim. Kitapla kalın
İnşirahFatih Yağcı · İndigo Kitap · 202494 okunma
Cenneti Kazanmalıyım Başka Çarem Yok!
2025 1. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2025 00:58
"Cenneti kazanmalıyım başka çarem yok." (s:62) #266534972 Evet başka çaremiz yok. Tek çaremiz Cennet, Cennet'e giden yol♡ Adeta tokat etkisi yaratan bir kitap. Son sayfayı okuduktan sonra ben neler okudum diye düşündüm bir süre. Şüphesiz aklımda, kalbimde yer edinen bir kitap oldu. Kitaptan önceki ben ve sonraki ben farklı kişiler gibi hissediyorum ve böyle hissettiğim için mutluyum. Kitap, adının anlamını fazlasıyla taşıyor. Ruhuma iyi gelmekle kalmadı, bazı şeyleri fazlasıyla farketmemi sağladı. Biz kimiz? Ne yapıyoruz bu dünyada? Ezanla geldiğimiz bu dünyadan bir selayla göçeceğiz inşallah ama bu aralıkta ne yapacağız peki? Yat, kalk, ye, iç, uyu, oyna tamam ama biz fani kullar bu sürede ruhumuzu nasıl doygunluğa ulaştıracağız? İşte tam da bu noktada Fatih abi yetişmiş imdadımıza, adeta kalbimde çiçeklerin açmasını sağlayan umut dolu bir söz: "Kendimi Rabbim'in yoluna adamalıyım." (s.64) #266770213 işte bu, bütün olay bu. Hayatımızda bizim için okunacak olan bir ezan ile sela arasında öylece durmamalıyız. Kendimizi Rabbimizin yoluna adamalıyız. Kitabın her bir sayfası altı çizilmelik. Her bir sayfada yeni bir bilgi, yeni bir umut ışığı...♡ Kur'an'ı Kerim ve Risale-i Nur Külliyatı 'ndan alıntılar yapılması, Fatih abinin anılarıyla konuları ele alması "Yalnız değilim, onlar bir yolunu bulmuş, ben de bulabilirim." düşüncesini uyandırdı zihnimde. Unutmamalıyız ki; "Randevuya, özel bir izne gerek yok. Her vakit huzuruna gidebileceğimiz bir Rabbimiz var." (s:112) #266885289 Namaz dinimizin direği, huzurumuzun sebebi. Bunu her satırda anlayabiliyoruz zaten. Artık kabullenmeliyiz namaz kılmamızın gerekliliğini. "İşe gitmek için yataktan kalkarken geç kalmayan o nefis neden sabah namazına uyanmakta
İnceleme
2025 78. kitabı
Okunma: 31 Aralık 2025 18:09
İnşirah... Ferahlık... Kendisi ince ama etkileyici bir kitap oldu benim için. Özellikle üç ayların manevi ikliminde çok iyi geldi.İhtiyacımız olan satırlarda kendimizi buluyoruz. Ayetlerle, hadislerle, örnekleriyle çok kıymetli bir okuma oldu. Kesinlikle tavsiye ederim.

Fatih YağcıYazar · 4 kitap
İzmir'de doğmuş tüm eğitimini de yine bu şehirde tamamlamıştır. Ege Üniversitesi'nin İngiliz dili ve edebiyatı bölümünden mezun olmuştur. Youtube üzerindeki videolarının milyonluk tıklamaya erişmesiyle kitlelerin dikkatini çekerek birçok tv, radyo ve seminer programlarına katılmıştır. Köşe yazarlığıyla düşüncelerini kaleme almaya başlayan Fatih Yağcı, kitap dünyasına da bu süreç sonunda merhaba demiştir.