Mehmet Fuad Köprülü Külliyat 2

İslam Medeniyeti Tarihi

Wilhelm Barthold

İslam Medeniyeti Tarihi Sözleri ve Alıntıları

İslam Medeniyeti Tarihi sözleri ve alıntılarını, İslam Medeniyeti Tarihi kitap alıntılarını, İslam Medeniyeti Tarihi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Muhtelif kavimlerin ileri yahut gerilikleri, ırki hususiyetleriyle, dinî itikatlarıyla, yahut, etraflarında tabiatle değil, tarihlerinin türlü çağlarında muhtelif halklarla olan münasebetlerde tuttukları mevki ile izah olunabilir."
Aşıkpaşa'ya göre,Alp olmak için 9 şey lazımdır: Sağlam yürek yani cesaret, Pazu kuvveti, Gayret, İyi bir at, Özel elbise, Yay, İyi bir kılıç, Süngü, Uygun bir arkadaş.
Sayfa 350Kitabı okudu
Reklam
Sökmen kelimesi; düşmanın harb saflarını söken, yaran demektir (Kaşgarlı Mahmut- (Divanı Lügatit Türk). Anadolu'da kullanılan Seymen kelimesi de sökmeden gelir.
Sayfa 341Kitabı okudu
Müslümanların İspanya'da uğradıkları zulmü, Müslümanların elinde bulunan Hristiyanlar hiçbir zaman görmemişlerdir.
İran Medeniyeti ve Başka İslâm Memleketlerine Te’siri
Fransızca “katil,mânasında olan assasin sözü,Arapça “haşhaş kullananlar,mânasında olan haşişiyyûn sözünden bozmadır.
Halifelik ve Arap Medeniyetinin Başlangıcı
Felsefe iki büyük kısma taksim olunuyor:Nazarî ve amelî felsefe.Bazıları mantığı nazarî ilimler zümresine sokmaktadır.Diğer birtakımları ise bunun için hususî bir kısım ayırıyorlar.Üçüncü bir sınıf da mantığa felsefenin âleti ismini veriyorlar.Nazarî felsefenin başlıca üç kısmı vardır:İlahiyat,tabiiyat ve bu ikisinin arasında bulunan Riyaziyat.Riyaziyat şu kısımlara bölünmüştür:Hesap(aritmetik),hendese(geometri),hey’et(astronomi) ve musıkî.İşte Ortazaman Avrupası’nda quadrivium’u teşkil eden bilgiler bunlardır.
Reklam
60 öğeden 71 ile 60 arasındakiler gösteriliyor.