Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

İslam Toplumuna Doğru

Seyyid Kutub

İslam Toplumuna Doğru Gönderileri

İslam Toplumuna Doğru kitaplarını, İslam Toplumuna Doğru sözleri ve alıntılarını, İslam Toplumuna Doğru yazarlarını, İslam Toplumuna Doğru yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
174 syf.
9/10 puan verdi
·
12 günde okudu
yeni bir bakış açısı
Bazı kitaplar vardir, dünyaya yeniden bakmanın kapısını aralar. Bazı insanlar vardır bu kitapları sizle buluşturur. Her ikisi de oldukça değerlidir. Neden İslam toplumu? Sorusuna ön hazırlık niyetinde bir cevap . İlk defa böylesi bir kitap okudum. Devamı isallah gelecek. Kitap da bir çok konuda tereddütlerim oldu. Bunların çoğu kendi bilgisizligimden kaynaklanmış olduğunu düşünüyorum. "Ya bildiğimiz ve inandığımız her şey yanlışsa"
İslam Toplumuna Doğru
İslam Toplumuna DoğruSeyyid Kutub · Beka Yayınları · 2014208 okunma
İslâmi toplum unsurları
İslâm toplumunun unsurları; kültürlü olduklarını iddia eden, fakat esasında cahil olan hatta cahil olduğunu bile farkında olmayan ve bildiği şeylerle bilmediği alanlarda hüküm verirken ilmî araştırmalar yaptığını sanan toplumunun büyük çoğunluğu tarafından ne yazık ki bilinmemektedir.
Reklam
Kardeşlik
Gerçek insanî kardeşlik, milliyetçilik düşüncesinin dar sınırlarını yıkıp ırkçılık taasubudan (bağnazlık) kurtulmayı gerektirir.
işte bu nedenle insanlık, bugün her zaman olduğundan daha fazla islama, islam'ın gönülleri büyüleyen eşsiz akidesine muhtaçtır. dünyanın içine düştüğü bu korkunç karanlıklardan, anarşi ve kargaşadan kurtularak islam'ın emniyetli ortamında yaşamaya, islam'ın dengeli sistemine sığınmaya son derece muhtaçtır
kalp huzuru, ruhun tatmini, vicdanın rahatlığı, çalışma ve uğraşmanın sonunda hissedilen ferahlık, insana karşı duyulan sevgi ve insanlık duygusu, arkadaşlar arasındaki ruhi yakınlıklar, ailedeki sağlam bağların doğurduğu ve insana tek başına olmadığı duygusunu veren gayret ve sorumluluk şuuru, ruhi sağlamlık ve güven hissi veren akrabalık bağları, yeryüzündeki bütün kuvvetlerden daha büyük bir kuvvete sahip olan inanç kuvveti, insana içinde bulunduğu bu kâinatta yok olacak değersiz bir madde olmadığını, temelsiz ve dengesiz bir unsur olmadığını hissettiren inanç gibi bütün değerler; amerikalıların hayat sözlüğünden çıkarılıp atılan, kazınıp yok edilen değerlerdir.
hiçbir ülkede düzen kalmamış, hiçbir insanda huzur ve ahengin zerresi bırakılmamıştır. vicdanlar bunalımdadır ve mevcut inanç ve sistemlerin, prensip ve kurumların hiçbiri insanı tatmine kâfi değildir.
Reklam
insanlık neredeyse ilkel çağlardaki anarşi ve kargaşa devresine yeniden dönmek üzereydi. milletler sürekli savaşlarda birbirlerini boğazlıyorlardı. insanları bağlayacak hiçbir kanun ve nizam kalmamıştı. dalları birbirine eklenerek uzanan ve hayatın her alanını kuşatan medeniyet ağacı kökten yıkılmaya meyletmiş, bozulmaya ve çürümeye yüz tutmuştu. işte bütün evren bu fesat ve kargaşa içinde yüzerken dünyaya bir çocuk geldi.
İslâm nizamı insanın bütün değerlerine yaşama fırsatı veren çok boyutlu bir nizamdır; insana gerek ruhî, gerek fikri, gerekse maddi açılardan en uygun gıdaları sunan bir ilahî çözümler demetidir.
İslâmî hareket bir özgürlük hareketidir. Öncelikle ruhu ve fikri özgürlüğe kavuşturan bir inkilab hareketidir.
Bugün, İslâm âlemi, insanlığa ruhî gıdasını/İslâm'ı açık ve anlaşılır bir tarzda sunmakla görevlidir.
Reklam
Görevimiz; insanlığı kurtarmak, onları bu bozuk hayattan ve bu korkunç bataklıktan çıkarmaktır; onlara takılıp, aynı bataklığa sürüklenmek değil!
İnsanlık, bizim prensiplerimize, bizim şeriatımıza ve bizim sosyal sistemimize muhtaçtır.
Batı - Doğu
Batı, bütün mukaddes değerleri reddederek üçlü bir tanrılar sistemi kurdu; üretim, servet ve lezzet! Diğer taraftan Doğu da Allah'ın birliğini inkâr ederek maddenin, ekonominin ve Marx'ın tanrılığında karar kıldı.
İslâm toplumu ne sadece tarihsel bir modeldir ve ne de mazinin tatlı hatıraları arasında kaybolmuş bir geçmişten ibarettir. O, bugünün arzusu ve geleceğin emelidir, gerek bugün, gerekse yarın insanlığın hasretle aradığı ve gözlediği yegâne amaçtır.
İslâm, medeniyetin ta kendisidir ve sadece İslâm toplumu, medeni bir toplumdur.
152 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.