İsrail, Mitler ve Terör

Pınar Yayınları
9789753520942

2024 48. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2024 01:53
İsrail-Filistin meselesinin, bence en mantıklı izahı bu kitapta yapılmış. Yahudilik ve Siyonizm arasındaki farklılık ifade edilmiş. Yahudilerin her fırsatta mağduru oynayıp akabinde zalimane davranmaları gösterilmeye çalışılmış.
İsrail,Mitler ve Terör: İsrail Politikasının Kurucu Efsaneleri
2022 20. kitabı
Rahmetli Roger Garaudy'nin önemli eserlerinden biri olan İsrail,Mitler ve Terör:İsrail Politikasının Kurucu Efsaneleri alt başlığını taşımakta.Eser üç genel başlık altında ele alınmış. Birinci Bölümde Teolojik Efsanelerin kaynağı yer almakta.Bu bölümde İsrail Devleti'nin kuruluş amacının tarihsel metinlerden-Eski Ahitten beslenerek vaad edilmiş topraklar'ın "seçilmiş" millete verilme hikayesi ele alınmış.İkinci Bölüm 20.Yüzyılın Efsaneleri başlığını taşımakta.Bu bölümde ekseriyetle Nürnberg Mahkemesi,Gaz Odaları efsanesi ve "Altı Milyon" Yahudinin öldürüldüğüne yönelik Holokost'un sayısal olarak doğruyu yansıtmadığını ve siyasi propaganda malzemesi haline getirilmesinin arka planı detaylı bir şekilde ve belgelere dayandırılarak incelenmiş.Üçüncü Bölüm Efsanenin Siyasi Kullanımı başlığını taşımakta.Bu bölümde Amerika Birleşik Devletleri'nde Lobi,Fransa'daki Lobi konusu işlenmiş.Genel itibariyle eserde Nazizmin ve Hitler'in Yahudilere yönelik soykırımın Dünya kamuoyunda savaştan ölen 60 milyona yakın insanın canının yanında tam bir propaganda malzemesi yapıldığı ifade edilmekte ve sadece Yahudilerin nihai çözümü olarak yok etme,soykırım malzemesinin tam anlamıyla gerçeği yansıtmadığını,bunun İsrail Devletinin Kuruluş misyonuna,Siyonizm'e katkı sağladığını detaylarıyla izah etmektedir.Elbette esere yönelik izah edilecek ve incelenecek çok şey vardır. Roger Garaudy önemli bir mütefekkir.Konuya dair inceleme yapmak isteyenlere kesinlikle okumalarını öneriyorum.
Siyaset & Politika
İsrail,Mitler ve Terör Kitabının İncelenmesi
2023 14. kitabı
İsrail,Mitler ve Terör Kitabının incelenmesi Hakikatler, karanlıkta olanlar için korkutucu ve tehlikelidir. İsrail ve Siyonizm üzerine yaptığı çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çeken ve İsrail’in
Tarih-Araştırma
2023 24. kitabı
Okunma: 25 Mayıs 2023 03:40
Fransa'da bu kitaba (les mythes fondateurs de la politique Israélienne) ulaşmak için epey uğraştım. Ne yazık ki sonuç hep hüsran oldu. Kütüphanelerde ve kitapçılarda yok, "bu isimde birşey bulamadık" diyen çok oldu. İnternette fransız sitelerinde bu eser ya "tükendi" görünüyor ya da çok pahalıya satılıyor. Bu durum beni daha da meraklandırıyordu. Türkçeye çevirildiğini oğrendim. Hatta Roger Garaudy'nin bir çok Türkçe eseri varmiş. Fransa'da bulunamayan kitap Türkiye'de bu kadar yaygın olması şaşırtmıştı beni. Eseri okuyunca daha iyi anladım sebebini. Bu kitap Fransa'da adeta tek başına Siyonizm'e, Siyonistlerin Filistinlilere karşı yürüttüğü kara-propagandaya karşı, medyaya ve lobilere karşı müthiş bir meydan okumadır. Gayet objektif bir şekilde onların hilelerini, yalanlarını, hainliklerini, kısaca "kirli çamaşırlarını" kaynaklarıyla birlikte ortaya çarşaf çarşaf seriyor. Çok şaşırtıcı hakikatlerle karşılaştım kitapta. İşte bunları açık ettiği için Fransa'daki siyonistler ve lobiler kudurdular ve Roger Garaudy'nin sesini, soluğunu ve görünürlüğünü kestiler. Allah kendisinden ebeden razi olsun. Yazarın okuduğum ilk kitabıdır ama inşallah son kitabı olmayacaktır. Filistin mücadelesine Avrupa'da destek veren bu denli güçlü bir soluk yok gibidir. Rabbim kabrini nur, makamını cennet, ikramını Cemalullah eylesin. Amin!
Tarih

Roger GaraudyYazar · 45 kitap
Roger Garaudy, Fransız düşünür ve yazar. Roger Garaudy, Marsilya'da işçi sınıfından Katolik bir anne babanın çocuğu olarak dünyaya geldi. Garaudy 14 yaşında Protestanlığa geçti. Dünya Savaşı sırasında savaştı ve Croix de Guerre'yi aldı. Cezayir'de Vichy France savaş esiri olarak bir süre kaldıktan sonra Garaudy, direniş radyosu ve Liberté gazetesi için çalışan Fransız Direnişine katıldı. Garaudy, 1933'te Fransız Komünist Partisi'ne katıldı. 1940'ların ortalarında, Garaudy parti içinde önde gelen bir polemikçi olarak kabul edildi. 1945'te parti liderliğinin ve Merkez Yürütme Komitesi'nin bir üyesi oldu ve 28 yıl boyunca burada görev yaptı. 1952 yılında Sorbonne Üniversitesi'nden edebiyat dalında eğitim aldıktan sonra 1954 yılında SSCB Bilimler Akademisi'nde doktor ünvanı elde etmiştir. Fransız Komünist Partisi'nde etkin bir konumda yer aldıktan sonra Garaudy, partinin öğrenci hareketi ve Varşova Paktı'nın Çekoslovakya'yı işgali konusundaki tutumunu eleştirdiği için 1970 yılında Komünist Partiden ihraç edildi. Fransa Parlementosu'nda milletvekili, meclis başkan yardımcılığı, milli eğitim komisyonu üyesi ve senatör olarak görev yaptı. Daha sonra profesörlüğe devam etti. 1980 civarında, Garaudy Muammer Kaddafi'nin Yeşil Kitabı'nı okudu ve Libya ve İslam'a ilgi duymaya başladı ve ülkenin lideriyle çölde birkaç kez görüştü. Müslüman Kardeşler tarafından kontrol edilen bir örgüt olan Cenevre'deki İslam Merkezi'nde resmen din değiştirerek ve Müslüman olmuştur. 1998'de, altı milyon Yahudi'nin ölümünün bir "mit" olduğunu iddia ettiği için Fransız yasalarına göre Holokost'u inkar etmekten suçlu bulundu ve 240bin Frank para cezasına çarptırıldı. Roger Garaudy, 13 Haziran 2012 Çarşamba günü Chennevieres, Paris'te 98 yaşında öldü.