Jerome Lindon

Jean Echenoz
Eylül 2009
Norgunk Yayıncılık

2020 37. kitabı
Yazarın kendi hayatından birebir kesitler, anılar , yaşanmışlıklar var... kendi yaşamını yazdığı çok açık... Bir yazarın kitaplarını yayımlamak için hangi aşamalardan geçtiğini anlatıyor. Severek okudum.
2019 207. kitabı
Bu kitabı okurken doğa üstü veya fantastik olaylar bekleyen insanlar olduğunu gördüm. Kitabın konusu yazıyor üstünde, okumadan bir kitabı almalarına anlam veremedim. Her neyse: Kitap yazımı, editörlerle olan görüşmeyi anlatan çok kısa bir roman. Kitap yazmış ve az çok sistemin nasıl işlediğine dair merakı olan insanlar için bir ön gösterim niteliğinde. Kitap aslında bir yazarın editörüyle olan anısını anlatıyor. Belli ki yazar için önemli ve bunları ölümsüzleştirmek istemiş. Günlük hayattan yazılan bu kısa romanı okuyup yazar-editör dünyasına kısa bir bakış atabilirsiniz.
2023 356. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2023 05:07
Biyografik bir eser olan kitapta; yazarın yazma serüveni ve çoğunlukla editörü ile arasında geçen diyaloğa şahitlik ediyoruz. Kısa ve yormayan bir metin. Akışkan bir yönü yok netice itibariyle bir roman, bir öykü gibi içerisinde ahenk barındırmıyor. Özellikle halihazırda yazan ve yazma niyeti olanların okumasını tavsiye ederim.
2016 143. kitabı
Bir biyografik roman olarak edebiyat dünyasına biraz daha ieçrden mutfağından bakmak istiyorsanız bu kısacak romanı okuyun. Kitabın Samuel Beckett, Marguerite Duras, Alan Robbe-Grillet, Claude Simon, Michel Butor, Gilles Deleuze gibi isimlerle ne ilişkisi var merak ederseniz yazıma bakabilirsiniz: karakugublog.wordpress.com/2016/12/23/jero...
2016 1. kitabı
Okunma: 02 Ocak 2016 00:00
Yazar, kitabını yayıncısına gönderiyor. yayıncı inceliyor kitabı. Basmaya karar veriyor. Basılıyor. Beraber yemekler yiyor, yürüyüşe çıkıyorlar. Zamanla ilişkileri arkadaşlıkla iş arasında gidip geliyor. yazar iki sene arayla bir çok kitap yazıyor. Birçok kez bereber yemek yiyerek, yürüyüş yapıp, havadan sudan konuşuyorlar. Kısaca böyle 44 sayfalık roman. fantastik, doğaüstü, heyecanlı, özel hiçbir şey olmadan sürüp, bitiyor. Bir an düşünüyorsunuz; Eeeeeee? Öyle işte. Roman hep bir sürü entrika, kurmaca olay değil ya, hayat da var, onun da romanı yazılacak. Sıradan hayat sıkıcı da olsa.
2017 82. kitabı
Okunma: 26 Aralık 2017 01:11
Bir Yazarın gözünden Yayıncısı hakkında yazdığı kısa bir biyografi. Diğer Biyografilere karşın yazar bu eserinde başlangıçta başarısızlığını ve Yayınıcısıyla tanışmasını okurla buluşturarak Farklı bir deneyim sunuyor.

Jean EchenozYazar · 12 kitap
Fransız yazar Jean Echenoz, 1947’de doğdu. Sosyoloji eğitimi gördü. Echenoz’un duru bir dil ve üslup haline getirdiği süssüz anlatımı, Fransız edebiyat çevreleri tarafından büyük ilgi ve takdir topladı. Fransa’da "Fransız edebiyatının son yıllarda yetiştirdiği en büyük ustalardan" sayılan Echenoz, 1983 yılında yazdığı "Cherokee" adlı romanıyla Médicis Ödülü’nü aldı. 1989’da yayımlanan "Lac" adlı eseriyle de Avrupa Edebiyat Ödülü’ne değer görüldü. Yazarın Doğan Kitapçılık tarafından yayımlanan Türkçe’deki ilk romanı "Ben Gidiyorum", 1999 yılında Fransa’nın en saygın edebiyat ödülü olan Goncourt’u kazandı. 1999 Goncourt Ödülü (Ben Gidiyorum) 1989 Avrupa Edebiyat Ödülü (Lac) 1983 Médicis Ödülü (Cherokee)