Strange the Dreamer #2

Muse of Nightmares
Ciltli
Sıralamalar

2021 3. kitabı
Çoğu seçim kendiliğinden yapılırdı. Ve çoğu kader karar veremeyenlerin kararıyla gerçekleşirdi. Bayıldığım serinin ikinci kitabına geldikk. İki kitaplık seri üçüncü bir kitap olsa sıkılırız ama bitince de üzülüyoruz. Bu dünya çok güzeldi hiç çıkmak istemedim. İkinci kitabı da çok beğendim ama beklediğim çarpıcılığı bulamadım. İlk kitapta bu daha fazlaydı. Sanırım dünyasıyla yeni tanıştığım için. Genel olarak beklentilerimi karşıladı diyebilirim. Evet arkadaşlar mutlu sonla bitti kusura bakmayın bunu söylemesem olmazdı. Siz de böyle olmasını istersiniz bence. Azareen ile Eril-Fane'in hikayesi burda biraz daha detaylı bir şekilde anlatılmış bu istediğim bir şeydi ve çok hoşuma gitti. Kitapta sezdiğim bir sorun da bazı olaylar hızlı gelişti gibi geldi bana yani biraz pata küte oldu gibi ama bu da rahatsız edici derecede değildi eminim siz okurken fark etmeyeceksiniz bile.
2020 36. kitabı
Bir çiçeğe dokundu. Küçük ve beyazdı. Güçsüzdü, bununla birlikte hala nabzı atıyordu. Birden gizemli bir güçün tek bir yöne aktığını, aktıktan sonra asla geri dönüş olmadığını fark ederek afalladı. Çiçeği kopardı. Gizemli güç hemen solmadı. Tomurcuğun ölmesi birkaç saniye sürdü. Laini Taylor sen insan mısın? Hayır bu nasıl bir kurgu, bu nasıl bir yapıt. Duman ve kemiğin serisinin çok iyi olduğunu duymuştum ama bu eseriyle beraber hiç kuşkum kalmadı. Hayalci benim severek okuduğum serinin ilk kitabıydı. Ama orada konuları açıklama, karakterleri tanıtma derken daha durağan geçiyor olaylar. Fakat ikinci kitap olan Kabus Perisi işte tam anlamıyla olayları yaşatan, her sayfasını merakla çevireceğiniz devam kitabı sunuyor. Sarai, imkansızlıkların sevgi ile yıkılacağını, Lazlo’ya duyduğu aşkı ile her zorluğa göğüs gereceğini, dostluk, arkadaşlık, kavramlarını öğrenip onlarla beraber birlik olmayı öğretiyor ve gösteriyor. Aslında yaşananların hiçbiri tahmin edilir değil. Ama vermek istediği mesaj o kadar güzeldi ki... Size sadece şunu diyeceğim mutlaka ve mutlaka okuyun
2020 12. kitabı
Okunma: 04 Nisan 2020 18:21
Hayalci'yi okurken bunun en sevdiğim kitaplardan biri olduğunu söyleyip durmuştum ve ikinci kitap için de beklentim yüksekti tabii ki. Ancak bu kadarını tahmin etmezdim. Hayalci'nin harika bir kurgusu var fakat aksiyonu yüksek bir kitap olduğu söylenemez. Kabus Perisi ise okurken beni bir çılgınlık haline sürükledi... Laini Taylor'ın kalemini çok seviyorum. Kitaplarında okura sürekli şu duyguları yaşatıyor: umutsuzluk-umut-çaresizlik-umut Kabus Perisinde her şeyin bittiğini düşündüğüm çok sahne oldu. Şimdi nasıl devam edecek paniğiyle bir süre okuyamadığım sayfalar da oldu ama her seferine bir sonraki sayfada yazar öyle bir şeyle karşıma çıktı ki okurken çıldırdım. Müthiş bir kurguydu. Mükemmel karakterlerdi. Harika bir hikayeydi ya! Hayalci Lazlo Strange hayatını efsane şehir Hıçkırık hakkında bilgi toplamaya adamış genç bir kütüphanecidir. Hayallerinin şehrinin kahramanı Eril-Fane karşısına çıktığında Hıçkırık'a gitmek için bir şans yakalar ve şehri kurtarmak için hazırlanan ekipte yerini alır. Hıçkırık esaret altındaki bir şehir. Tanrıların yıllarca halka işkence ettiği, sonunda işkencecilerden kurtulunca bile yıkımın izlerini silemedikleri bir şehir. Hıçkırık, ismini kaybetmiş bir şehir. Lazlo Strange ise beklenmedik bir kurtarıcı. Bunu Lazlo'yla birlikte keşfetmek öyle heyecan vericiydi ki. Sarai'nin başına gelenler, hisardaki çocuklar, Nova ve Kora'nın hikayesi. Hepsi muhteşemdi! Ve nefret etmeye çok hazırlıklı olduğum Minya... Beni öyle şaşırttı ki yaptıklarının ve kararlarının altındaki sebepleri gördüğümde birkaç gözyaşı bile döktüm. Laini Taylor kurgularında her zaman canavarlığın görünüşle değil, kalple ilgili olduğunu anlatıyor. Birinin kalbi iyiyse çirkinlik ya da korkunçluk onu canavar kılmaz ancak kalp kötüyse en güzel bedenlerin içinde korkunç
2020 15. kitabı
Okunma: 03 Nisan 2020 10:48
Kabus Perisi bitti ve serimize veda ettik. İkilemelerin şöyle bir özelliğini var, ikileme olduğunu duyduğunuz zaman “ay iyi madem uzatmadan bitmiş” diyorsunuz ama bitirdiğiniz zaman “keşke daha uzun olsaydı” diye üzülüyorsunuz. Kitabın sonuna yaklaştığımda sayfaları çevirmek istemedim çünkü çok çabuk bitmiş gibi geldi ve o son yazısını görmek istemedim. Hayalci’nin sonunda yaşanan olaylardan sonra hikayemiz aynen kaldığı yerden devam ediyor. Seriye Nova ve Kora adında iki yeni karakterimiz geliyor ve bunlar oldukça önemli bir konumdalar. Kitap oldukça hareketliydi. Bir sürü olay oldu ve çok ciddiyim tek solukta okudum. Eğer kendimi bıraksaydım bir günde bitirebilirdim ama biraz uzatmak istedim. (İki günde bitti ) İlk kitaptan sonra belki biraz farklı gelebilir okuyanlar için çünkü ilk kitap daha masal tadındaydı. Ama bu daha sorunların çözülmesi için olayla doluydu. Ben okuduğum şeyden memnun kaldım. Duman ve Kemiğin Kızı sevenlerin de bu seriyi seveceğinden eminim. Daha uzun ve detaylı yorum için bloguma bakabilirsiniz. vipreader.blogspot.com/2020/03/kabus-p...
2022 14. kitabı
Evet Hayalci serisinin 2. Kitabı Kabus Perisi birinci kitap ta ne düşünüyorsam aynısı etkilemedim masal niyetine okudum yazarı ve kitaplarını seviyorum elinizde varsa okuyun yoksa tercih sizin bilim kurgu tarzında günü kurtarmak için okuna bilir
2023 195. kitabı
Okunma: 24 Eylül 2023 23:25
Selamlar. Nasılsınız? Ben tüm temizliği bitirmiş olmanın haklı gururuyla hızlıca okumalarıma geri döndüm. Zaten çapraz ilerlediğim için bir çok kitap yarımdı ki çok şükür hepsi tamamlandı. Haftasonu full kitap okumak nasılda iyi geldi bir bilseniz. Yazarın daha önce #dumanvekemiginkizi seriyle tanışmış ve bayılmıştım. Yazar keisnlikle #fantastikevren kavramının hakkını veriyor. Uzun zamandır göz hapsinde tuttuğum #hayalci ise beni kesinlikle evren bakımından yine tatmin etti. Kitaba başlarken giriş kitabı olduğunun bilinciyle başlamak kesinlikle fantastik okuyucuların bilmesi gereken bir durum. Genelde ilk kitapların durağan ilerleme sebebi de bu yüzdendir. Çünkü en başta evreni, karakterleri ve oluşumları sizlere anlatmak isteyecektir. Ki ilk kitapta da bunun hakkı verilmişti. Tavsiyem olsun dostlar kesinlikle ilk kitabı bölerek okumalısınız. Ben her gün 50-80 arası sayfa sayısı kotası koyarak ilerledim. İkinci kitap zaten aktı gitti. Bir ara elimden bırakmamayacak gibi oldum. Başta da söylediğim gibi ben seriyi cidden çok sevdim. Karakterler bence çok iyiydi. Nahif tutumları ve yeteneklerine aşık oldum resmen. Evren hakkında tek kötü kelam eden taş olur arkadaşım. Kurallar, kötüler, iyiler,yetenekler... Allahımmm ruhum resmen ruhumu doyurdu. Ki bence kitapta bilimkurgu esintisini okumak ise ayrı bir güzellikti. Bu kadar mevzunun içinde aşk olmadan olur mu? Olmaz elbet. Vıcık vıcık olmamakla birlikte bence romantik detaylar yerindeydi. Yazarın masalsı dili ve şiirsel anlatımı ile konu resmen alev aldı. Bir fantastik sever olarak kitap kesinlikle tavsiyemdir.
1000k
2021 28. kitabı
Okunma: 08 Mayıs 2021 03:49
Hayalci’nin hemen arkasından Kabus Perisi’ne başladım ve 2 günde bitirdim. Güzel bir seriye veda etmiş olduğum ve okuduğum için de çok mutluyum. Olayların sonunda Lazlo da Sarai da eskiden oldukları kişiler değiller. Lazlo bir tanrı, Sarai ise hayalet. Hıçkırık’tan intikam almakta kararlı olan Minya, onları esir tutarken yeni kimlikleri ikisini de zorlar. Bir yandan da hâlâ tanrılarla ilgili cevaplanması gereken sorular vardır. Öncelikle şunu belirteyim Hayalci serisi okuma zamanının ayarlanması gereken bir seri. Herkese hitap etmeyeceği gibi hazır hissetmiyorsanız ya da kafanız doluysa lütfen erteleyin yoksa seri heba olabilir. Okumaya başladığımda dedim ki bu kitapta bir farklılık var, Hayalci böyle değildi. Sebebini bitirdikten sonra anladım. Kitabın ilk 200 sayfası Hayalci gibi durağandı fakat masalsı değildi , büyüleyici havasıyla beni alıp bir yerlere götürmedi. Yazar gereksiz bazı olaylarla mesela Lazlo ve Sarai’nin birbirlerinin bedenlerini keşfetmeleri, Thyon-Calixte-Ruza-Tzara’dan oluşan ekibin kütüphanede geçen ve Thyon’un aklının başına gelmesinden başka bir işe yaramayan sahneleri yazarak vakit kaybetmiş.(hayır tamam bu ekibin sahnelerinde eğlendim fakat keşke bu kütüphaneyle ilgili ilginç şeyler ortaya çıksaydı) Ama kitabın ikinci yarısı farklıydı. Serideki tüm önemli olaylar bu kısımda gerçekleşti, aynı anda o kadar çok şaşırtıcı şey gerçekleşti ki kitabı elimden bırakamadım bile. Son 250 sayfayı tek oturuşta okudum desem bana inanır mısınız? Aşırı sürükleyici ve beklenmedik olaylarla doluydu, ilk yarıyı bana neredeyse unutturdu. Kitabın sonunu da oldukça sevdim. Zorlama değildi, kurguya gayet uygundu ve beni de tatmin etti. Kitabı kapattığımda yüzümde bir gülümseme oluştu. İki kitaba da aynı puanı verdim, hangisini daha çok sevdin diye soracak
2026 13. kitabı
Okunma: 20 Mayıs 2026 19:50
Hayalci kitabının 2. ve son kitabı. Öncelikle ben Hayalci'den daha fazla beğendim. Hayalci de evreni karakterleri tanıdık ve olayları öğrendik sanıyordum ama hiç öyle değilmiş. Konu ve evren çok daha derinleşti. Kitabın ilk sayfalarında Nova ve Kora adında iki kızdan bahsedildi sonra epeyce okumadık ve bu kızlar kim hikayeye nasıl bağlanacak diye merak ederken kitaba inanılmaz bağladı. Olayların yönü Nova ve Kora'ya başka bir boyut aldı. Olayları okurken neler olucak diye asla elimden bırakamadım ve kitap 24 saatte bitti. İki kitapta çok akıcıydı ancak Kabus Perisi çok çok daha iyiydi bence.
2021 15. kitabı
Okunma: 17 Mayıs 2021 01:55
KÂBUS PERİSİ - LAINI TAYLOR Sellaaamm!! Bugün, Hayalci serisinin 2. kitabı olan Kâbus Perisi ile geldim. Bu kitap hakkında ne söylesem spoiler olacak gibi hissediyorum. O yüzden konusundan fazla bahsetmeyeceğim. Kitabın ilk yarısında çok yavaş ilerledim. Amaa son 300 sayfası aşşırı iyiydi. Resmen her sayfada bir olay oluyor. Olay üstüne olay yaşıyoruz! Şoktan ne yapacağımı bilemedim. Sürekli "Yok artık!", "E bu da yapılmaz ama!" deyip durdum. Kapak tasarımına tek kelimeyle ba-yıl-dım! Ve o tasarım kitabın sonlarına doğru anlam kazanıyor. :') Yine bütün karakterler kendini gösterdi. Hepsini ayrı seviyorum! Hepsinin ne kadar da güzel hünerleri var.. Aramıza birsürü yeni karakter ekleniyor. Hepsi de birbirinden güzel. <3 İlk kitapta sevmediğim karakterleri bile sevdim. Hepsi yeri geldiğinde çok önemli şeyler yaptılar/başardılar. En çok da Minya'yı sevmeye başladım. 1. kitapta o kadar sevmiyordum ama 2. kitapta Minya'nın değerini daha çok anlıyoruz. Kora ve Nova kardeşleri çok sevdim. Kitabın ilk başlarında çok az okuyoruz ama sonlarına doğru... (Kitabı okuyanlar anladı. ) Bu kitap daha olaylı geçti. Bence Hayalci, Kâbus Perisi'nin yanında biraz daha durgun kalıyor. -Arka kapak- Büyük trajedinin sonunda artık Lazlo da Sarai da eskiden oldukları kişiler değiller. Lazlo bir tanrı, Sarai ise hayalet. Hıçkırık'tan intikam almaya yeminli Minya, onları karanlık amaçları için esir tutarken yeni kimliklerinin sınırları ikisini de zorluyor. Lazlo imkânsız bir seçimle karşı karşıya. Sevdiği kadını mı kurtaracak, yoksa onun dışındaki herkesi mi? Sarai da kendisini hiç olmadığı kadar çaresiz hissediyor. Fakat gerçekten öyle mi? Bazen gerçek gücümüzü keşfedebilmek için en zor durumlarla karşılaşmamız gerekir. Sarai bir Kâbus Perisi ve neler yapabileceğini daha kendisi bile
2022 14. kitabı
Okunma: 26 Mayıs 2022 00:00
İlk kitabı kadar etkileyici ve sürükleyici değildi.Sonlara doğru heyecanlı olmaya başladı.O yüzden sonlara kadar sıkılarak okudum ama sonları ve finali güzeldi.Finali tatmin edici olan nadir kitaplardan. Bu kitapta Nova ve Kora'nın hikayesi beni çekti ve ilginç geldi güzel de bir hikayeleri vardı.Eril-Fane ve Azreen'in hikayesini de tam olarak ögrenebildik.İlk kitap kadar güzel olmasa da çerezlik okunabilir.Hikayenin tamamını öğrenmek ve bu güzel evreni onurlandırmak hatrına okunabilir.
Roman

Laini TaylorYazar · 7 kitap
Taylor , California'nın Chico kentinde dünyaya geldi ve UC Berkeley'den İngilizce derecesi aldı . Halen Oregon, Portland'da kocası ve kızı ile yaşıyor. Her zaman bir yazar olmak istedi, ancak ilk romanını bitirmeden 35 yaşındaydı. 2004 yılında , kocası Jim Di Bartolo'nun resmini çizdiği Image Comics için bir grafik romanı yazdı .İlk romanı, Dreamdark: Blackbringer 2007 yılında yayınlanan, netice olan 2009 bir galibi oldu Cybil Ödülü . Ancak, en iyi Duman ve Kemikli genç yetişkin fantezi serisinin kızı olarak bilinir . Serinin ilk kitabı Amazon tarafından 2011 yılının En İyi Teen Kitabı seçildi ve Blood of Days ve Starlight'ın devamı olan 2012 de listede yer aldı. Joe Roth , Serideki ilk kitabın film projesi.