Kanaldaki Ev

Georges Simenon
Sait Faik’ten Bilge Karasu’ya, Oktay Rifat’tan Nurullah Ataç’a, Oktay Akbal’dan Tahsin Yücel’e, edebiyatımızın büyük ustalarının Türkçesiyle yayımladığımız Simenon romanlarından oluşan dizinin ikinci kitabı, Oktay Rifat’ın 1959 yılında çevirdiği Kanaldaki Ev. Simenon’un polisiye türünün dışına çıktığı, “ağır romanlar” olarak tanımladığı türe dahil olan bu roman, başta işlenen cinayetin soruşturması şeklinde ilerlemez, tam tersine katil önceden bilinir; soruşturma, hadiselerin hatırlanmasından ibarettir. 1933 yılında yayımlanan roman, Brueghel’in resimlerini çağrıştıran Neroeteren adlı ıssız ve soğuk bir kasabada başlayıp Anvers’de trajik bir şekilde sonlanan bir aile faciasını dile getirir. Evin reisinin ölümünün ve 16 yaşındaki Edmée’nin Brüksel’den gelişinin ardından, kanaldaki ev maddi manevi derin bir uçurumun kıyısına sürüklenir. İktidar ilişkileri, kültür şoku, taciz, kaza, gerilim, cinayet, hatta kanalda sıkışıp kalan atlarını bırakıp eve sığınan bir grup yabancı; klasik polisiyeler gibi sonlanmayan, derin psikolojik ayrıntılar ve açmazlarla yüklü roman boyunca okurun tetikte kalmasını sağlayacaktır. Bu çeviriyi yaptığında henüz roman yazmaya başlamamış olan Oktay Rifat’ın Bir Kadının Penceresinden, Danaburnu ve Bay Lear romanlarında Simenon etkisini görmek mümkündür. Kanaldaki Ev’in tutkulu ve takıntılı karakterlerinin, Oktay Rifat’ın romancılığını, isteklerinin gerçekleşmemesi karşısında her şeyi göze alan kişilerini etkilediği söylenebilir. Georges Simenon ve Oktay Rifat’ı birleştiren Kanaldaki Ev, iki yazarın birbirleriyle nasıl konuştuğunun da güzel bir örneği, okurlar için heyecan verici bir davet.
Yazar:
Georges Simenon
Georges Simenon
Çevirmen:
Oktay Rifat
Oktay Rifat
Tahmini Okuma Süresi: 4 sa. 41 dk.Sayfa Sayısı: 165Basım Tarihi: Kasım 2016Yayınevi: Everest YayınlarıOrijinal Adı: La Masion Du Canal
ISBN: 9786051850597Ülke: TürkiyeDil: TürkçeFormat: Karton kapak

Yorumlar ve İncelemeler

Tümünü Gör
165 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
20 saatte okudu
Georges Simenon'dan okuduğum ilk kitap.. Tavsiye üzerine almıştım. Üslubu akıcı, kurgu ise sürükleyici.. Karakterlerini sağlam bir şekilde ve okuyucuya bıraktığı boşluklarla oluşturmuş. Okuyucuyu kitabın içine çeken bir anlatımla karşı karşıya kaldım. Diğer kitaplarından da okuyacağım.
Kanaldaki Ev
Kanaldaki EvGeorges Simenon · Everest Yayınları · 2016119 okunma
Reklam
165 syf.
8/10 puan verdi
·
15 günde okudu
Georges Simenon'u bir öneri üzerine okudum. Bu güne kadar Türk edebiyatının büyük ustaları tarafından çevirileri yapılmış böyle bir yazarı nasil olur da hiç tanımam, hiç denk gelmem diye düşünüyorum hala. Kanaldaki Ev bir Oktay Rifat çevirisi. Kendisi henüz kitap yazmadan çevirmiş bu kitabi ve kendi kitaplarinda Simenon karakterlerinin izleri varmış. Bu konuda pek bir yorum yapamayacağım, bilmiyorum ama güzel, çok guzel bir kitaptı. Bir sonraki Simenon okumam sanırım Bilge Karasu çevirisi olacak. Yine tanıştığıma cok sevindigim bir yazar ve kitapligima ekledigime cok mutlu olduğum bir kitap oldu. okunmalı...
Kanaldaki Ev
Kanaldaki EvGeorges Simenon · Everest Yayınları · 2016119 okunma
165 syf.
7/10 puan verdi
·
Beğendi
·
5 günde okudu
Çok merak ediyordum Simenon'u, eski bir kitabını buldum sahaflardan hemen aldım. "Kanaldaki Ev" Çok beğendim, sanki o devirlere gitmiş oralarda yaşıyormuş gibi hissettim kendimi. Boşuna Simenon değilmiş yani. Simenon ayda iki roman yazarmış, müthiş bir şey bu. Kesinlikle deneyin, okuyun. Bence beğenirsiniz. Bir sözüm de benim okuduğum kitabı basan Varlık Yayınları için olsun. Gerçekten günümüzde teknoloji devrinde bile bu kadar güzel, akıcı ve konuya hakim çeviri yapılamıyor. Üstelik benim okuduğum kitap biraz cep boy gibiydi, boyutlar küçük olduğundan yazı puntosu da çok küçüktü. okurken göz yoruyordu buna rağmen akıcıydı.
Kanaldaki Ev
Kanaldaki EvGeorges Simenon · Everest Yayınları · 2016119 okunma
Reklam
100 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.