Sevmek! Aşık Olmak! Evlenmek!
İnsan bilhassa genç bir insan sevdiği zaman, aşık olduğu zaman, o duyguları gerçekten de onu doğru kararı vermesine yöneltiyor mu?
İnsan ilk aşık olduğu kişi ile ömür boyu beraber olmalı mi? Olsa ne güzel olurdu biliyorum. Aşık olacaksın, o da sana aşık olacak, şanlı düğün yapılacak, çocuklar olacak, sıcacık aile ortamında ömür boyu beraber yaşayacaksın. Kim istemez! Sanırım bu düşünceler genç insanları acele karar vermelerine sürüklüyor. Anne ve baba egemenliğinden! kurtulup özgür olmak ve sevdiğin adamla ömür boyu yaşamak! Ne güzel gençlik bir hayal değil mi?
İşte böyle düşünen birçok Genç kızın ibret dolu gerçek hikayelerini toplamış Esra Erol. Tabi ki zorla evlenen ve tecavüzcüsüne aşık olan durumlarda var kitapta ama genel olarak daha ergenliğe yeni erişenlerin acele kararlarıyla yapılan evliliklerden bahsedilmekte. Kocasından gördüğü şiddeti ailesinden saklamalar, çocuk olunca her şey düzelir algısıyla kendi kandıranlar, kocamdır döver de söver de yapısını kabul edenler...
"Beğendik, anlaştık, aldık, hayırlı olsun."
"Bu evin hizmeti artık sana ait."
"Ben erkeğim, Sen artık kadınsın, ayrılırsan başına gelmedik kalmaz."
"Bana kocam bakar!"
Böyle şeyler duymak üzüyor beni. Benim tavsiyem ister erkek olsun ister kız/kadın(zaten Kız/Kadın ayrımı da ayrı bir dert konusu ama bunu açmayalım!) kendi ayakları üzerinde durmayı öğrenmeli ve herkesten bağımsız olabilecek bir hayat kurabilmeli. Bunu yapmak ilk şart olsun! Sevgi, aşk, evlilik değil! Erkekleri tanımanın yolu illa ki sevgili olmakla geçmez! Arkadaş sınırları içiresinde de erkek dünyasına girebilirsin ve onları tanıyabilirsin. Tamam kültürümüzde erkek ile kız/kadın arkadaş olmaz diyen düşünce var ama bunları kırmalıyız! Erkek ve kız/kadın denildi mi neden hemen cinselliği
Kara DuvakEsra Erol · Postiga Yayınları · 2013272 okunma
Kara Duvak, Esra Erol'un kaleminden çıkan ve birçok kadının içsel dünyasını, toplumla olan ilişkisini derinlemesine aktaran bir kitaptır. Kitap, kişisel özgürlük arayışındaki birçok kadının zorluklarını ele alırken, aynı zamanda toplumsal baskıların etkisini de sorguluyor. Yanlış yapılan evlilikler toplum baskıları tecavüzler şiddet ve alkol tüketimi.. Çocuk gelinler, kaçarak evlenenler, zorla evlendirilenler.. Bu hikayelerin hepsi hayatımızın içinden.. hepimizin hikayesi aslında..
Esra Erol, güçlü bir anlatım dili kullanarak, karakterlerinin duygusal ve psikolojik derinliklerine iniyor. Kara Duvak, yalnızca bir hikaye değil, hayatlarımızı yansıması.. Aynı zamanda insanın kendi kimliğini bulma çabası ve toplumla hesaplaşma sürecini ele alan anlamlı bir eser..
Cocuk gelinlerin hikayelerinin anlatildigi insanin icini en derinlerden sarsip aci duygular hissettiren,bogazinizin dugum dugum olup sizi haykiracak duruma getiren bir kitap. Kitabi 15.03.2012 yilinda okudum. Esra Erol'un kaleminin bu kadar etkileyici olmasina da cok sasirmistim. O kadar duyarli bir eser ki, nasil igrenc hayatlara maruz kalmis miniklerin seslerini duyurdu. Belki o zaman kurtulamadilar bunlari yasamak zorunda kaldilar ama sonunda seslerini duyan biri de oldu. Yolda gordugumuzde yeri gelip basini oksadigimiz kiz cocuklarini, korpe bedenleriyle gelin yapiyorlar. Yatagina es ve sonra da ana yapiyorlar. 'Kim bunlar? Kim bu seref yoksunlari?'diye sen burdan haykiriyorsun ama onlar bunu yasamis. Yok olmasi gerekn bie zihniyet turune burada uzaktan sahit tutuyor bizi yazar. Kesinlikle okunmasi gereken kitaplardan.
"Kaderine mahkum olan tüm küçük gelinler...Yanınızda değilim ama ellerinizden tutuyorum."
Turkiyenin her bölgesinde birbirinden farklı gerçek yaşam öykülerini anlatan hüzünlü bir kitap Küçük küçücük çocukların, çocuk gelinlerin gerçek yaşam öyküleri kaçınılmaz bir gerçek. Sayfalar arasin da gezerken hüzünlenmemek elde değil.
Kara DuvakEsra Erol · Postiga Yayınları · 2013272 okunma
Kitapta evliliklerinden ve eşlerinden çok çekmiş kadınların hikâyeleri vardı. Okurken bu kadar da olmaz, insan insana bu zulmü yapmaz dediğiniz olaylar var ama bu kadınlar bunları yaşamış. Hatta yıllarca yaşamışlar. Üstüne kocalarının düzelmelerini ümit ederek yaptıkları çocuklarına da yaşatmışlar bu kötülükleri. Okuyup halinize şükredebilirsiniz ama kitabın yazım yanlışları göz yormasaydı ve kitap daha düzgün bir dille yazılsaydı kitaptan daha çok etkilenebilirdim. Bu tarz bir kitap okumak isterseniz Sibel Hürtaş’tan Canına Tak Eden Kadınlar kitabını tavsiye ederim.
Kara DuvakEsra Erol · Postiga Yayınları · 2013272 okunma
'Hayır gerçek olamaz' diyerek okuyacağınız bu kitap maalesef bir dram..hikayeler birbirinin aynısı veya farklısı ama yaşanılan herşey öylesine kan dondurucu ki...Lütfen kız çocuklarınızı evliliğe özendirmeyin.Ya da evlenince hayatı daha güzelleşecekmiş fikrine kapılmasına izin vermeyin.Okusunlar çalıssınlar..Ve kim olursa olsun ona zülm etme hakkına sahip olmadığını,kapınızın ona herzaman açık olduğunu bilsinler...
Kara DuvakEsra Erol · Postiga Yayınları · 2013272 okunma
14-15 yaşına gelmiş her genç kızın okuması gereken bir kitap bence. O yaşlarda havada olan aklınızı başınıza getiriyor. Hayatın düpedüz gerçekliğini yüzüne vuruyor.
Kara DuvakEsra Erol · Postiga Yayınları · 2013272 okunma
Kadınların gerçek hayat hikayelerinden alınan bir kitap. Gerçekten insanı etkiliyor. Yalnız yazim yanlışları ve kötü bir şekilde yazıya dökülmesi herşeyi yok ediyor. Keşke daha usta bir el tarafından yazılsaydi.
Kara DuvakEsra Erol · Postiga Yayınları · 2013272 okunma
12 Mayıs 1982 yılında İstanbul'da dünyaya gelmiştir. Annesi Necla Sinoplu, babası Seyfi göçmendir. Polis olan babanın 5 kız çocuğundan ortancasıdır. Kardeşleri Pervin, Filiz, Eda ve Bihter'dir.[1] Kız lisesi çini seramik mezunudur. Açık öğretim fakültesinden mezun oldu. Altın Kelebek En İyi Kadın Sunucu ödülünü almıştır. Ali Özbir ile evlidir. 2 çocuk annesidir.
Kariyeri
2003: Siemens Mobile Kuşak (Sunucu) (Teknoloji TV)
2005–2007: Turkuaz (Kanal D)
2007–2008: Dest-i İzdivaç (Flash TV)
2008–2009: Esra Erol'la İzdivaç (Star TV)
2009–2013: Esra Erol'la Evlen Benimle (atv)
2013–2015: Esra Erol'la (FOX)
2015–günümüz: Esra Erol'da (atv)
Oyunculuk deneyimi
Kalp Gözü (TV Dizisi) (Kanal 7) - 2004