Cep Boy

Kimse Gerçek Değil

Zeynep Sey
“Derler ki en iyi şifacı, yaralı şifacıdır. Ve bütün şifacılar günün birinde yaralanmaya mahkûmdur…” Kim olduğunu sorguladıkça dünyasının sahtelikten ibaret olduğunu anlamaya başlayan Işıl Özsoydan, öğrendiği gerçeklerle ne yapacağını bilemez ve her geçen gün biraz daha yalnızlaşarak yabancılaşır. İnsanları “Yaralılar” ve “Şifacılar” olarak iki kategoriye ayıran bir sosyal medya platformundan tanıştığı Oflaz Kantemiz’in, kendisini bu durumdan kurtaracak kahraman olduğunu düşünmektedir. Ancak geçmişi belirsiz, davranışları tutarsız olan bu gizemli adamın, kendi dünyasının yıkılışına şahitlik etmiş yaralı bir şifacı olduğundan bihaberdir. Işıl yıllardır inkâr ettiği gerçeklerle Oflaz sayesinde bir bir yüzleşirken Oflaz’ın yaralarının kanamaya başlamasıyla dünyaları altüst olur. Artık ikisinin de akıllarında tek bir soru vardır: Işıl’ın parıltısı, Oflaz’ın büyülü ruhunu kurtarmaya yetecek midir?
378 sayfa · İlk Yayın Tarihi: Mart 2020
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

455 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Evet bir güzel kitabın daha sonuna geldim. Kimse Gerçek Değil Zeynep Sey'den okuduğum ilk romandı ve açıkçası kitap övüldüğü kadar var. Beklentimi karşılayan bir kitap oldu. Yazarın kalemi ve olayları anlatım tarzı oldukça özgün. Kitabın konusuna gelecek olursak her şey Işıl adlı karakterimizin hayatını ve çevresindeki insanları sorgulamasıyla başlıyor. Bir tane uygulamaya kaydoluyor. Uygulamada da iki tür insan bulunuyor. Yaralılar ve şifacılar. Daha sonra orada Oflaz adlı karakterimizle tanışıyor ve olaylar merak ettirici bir hal alıyor. Okurken devamında neler olacağını çok merak ettim. Yazarımız gerçekten olayı çok güzel bir şekilde ele almış. Kitapta psikoloji öğesi ön planda bulunması da çok hoşuma gitti. Zeynep Sey'in diğer kitaplarını da okumak isterim. Yazarımızı bu başarısından dolayı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyorum.
Kimse Gerçek Değil
Kimse Gerçek DeğilZeynep Sey · Ephesus Yayınları · 20205,9bin okunma
384 syf.
5/10 puan verdi
·
22 saatte okudu
Bugün wattpad yazarımız Zeynep Sey'in dilinden Işıl'ın hikayesini okudum.19 yaşında psikoloji öğrencisi kızımız sahte dünyasında mutlu mutlu yaşarken internetten tanıştığı oflaz karakterimizle hayatı değişiyor. Bildiği tüm gerçeklerin yalan, tüm yalanların ise mutluluk sebebi olduğunu anlıyor. Genç kurgu kitaplar hakkında biraz bilgi sahibiyseniz kitabın ilerleyişini tahmin etmek çok güç olmayacaktır. 3391 Kilometre ve Ölüme Fısıldayan Adam kitaplarının karışımı olan kitap hiçbir şey düşünmemek için iyi bir kaçış yolu olabilir. Okurken kitaptaki olay örgüsü ya da karakterlere kızmak yerine yazarın küçük şımarık bir kız çocuğu edasıyla anlatması beni benden alarak biraz kanser olmamı sağladı. Tüm bunlara rağmen kendini çok güzel okutarak 24 saat içerisinde bitirdim. %80'i çiftimizin romantik anlarından oluşan sayfaları çoğu genç kurgu okurunun aksine saçma olduğunu ve daha ne kadar anlatılacağını düşünerek okudum. Bu tür kitaplar benim sadece okuma hızımı tekrardan yerine getirmesi ve düşünmemek için okuduğum kitaplar. Okuyabileceğiniz çok daha iyi wattpad kitapları olduğunu düşünüyorum.
Kimse Gerçek Değil
Kimse Gerçek DeğilZeynep Sey · Ephesus Yayınları · 20205,9bin okunma
384 syf.
6/10 puan verdi
·
6 günde okudu
İyi günler :) Kitabı dün gece bitirdim fakat daha yeni inceleme yazma şansım oldu. Kitabımız Zeynep Sey’den Kimse Gerçek Değil. Konusu Işıl karakterimizin anonim olarak dertlerin anlatıldığı bir uygulamada konuştuğu insanlardan birine çok yakınlaşmasıyla başlıyor. Hayatı yalanlarla dolu olan fakat Işıl’ın korkudan yüzleşemediği gerçekler vardır.
Kimse Gerçek Değil
Kimse Gerçek DeğilZeynep Sey · Ephesus Yayınları · 20205,9bin okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.