Klişelerin Diktatörlüğü

Anton C. Zijderveld

Klişelerin Diktatörlüğü Gönderileri

Klişelerin Diktatörlüğü kitaplarını, Klişelerin Diktatörlüğü sözleri ve alıntılarını, Klişelerin Diktatörlüğü yazarlarını, Klişelerin Diktatörlüğü yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
·
Puan vermedi
Klişelerin Hegemonik Hakimiyeti
Diktatörlük ifadesini genellikle siyasi tartışmalarda duyarız. Bir çok kişinin de hoşlanmadığı bir kelimedir bu. Siyasi rakipler genelikle birbirleriyle hararetli tartışmalar yaparken "zorba, istişareye kapalı, emredici, anti-demokratik, astlarına karşı merhametsiz, otoritesiyle herkesi zorla itaat altına alan, her şeyi kontrol eden"
Klişelerin Diktatörlüğü
Klişelerin DiktatörlüğüAnton C. Zijderveld · Açılım Kitap · 201018 okunma
İşlevin Anlamı Örtmesi
Klişenin sosyolojik özü, orijinal anlamların yerini toplumsal işlevlere bırakması vakıasından ibarettir.
Sayfa 28 - Açılım Kitap 1. BaskıKitabı okudu
Reklam
200 syf.
5/10 puan verdi
·
Beğendi
·
24 saatte okudu
Klişelerin Diktatörlüğü
Yazar bu kitabı 'kültür eleştirisi yapan bir kitap' olduğunu ifade ettikten sonra kitabın içinde ne tür bir sosyoloji yapıldığını anlamak isteyenlerin,
Soyut Toplum
Soyut Toplum
kitabına bakılmasının faydalı olacağını ifade ediyor. Kitap, klişe ve onun yaşamın içinde kullanılan şekli; buradan hareketle kültür sosyolojisi
Klişelerin Diktatörlüğü
Klişelerin DiktatörlüğüAnton C. Zijderveld · Açılım Kitap · 201018 okunma
Her ne kadar sosyoloji kökenini Avrupa’da bulsa da, özellikle İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra ilke olarak bir Amerikan disiplini olmuş ve bu nedenle de özellikle pragmatik, işlevsel-rasyonel yönelimli, endüstrileşmiş toplum ve kültüre hizmet etmek üzere donanmıştır.
Sayfa 187Kitabı okudu
Amerikan dizilerinde gülme de bir klişe olmuştur: Bu çok güzel bir şekilde ‘kaydedilmiş gülüşmeler’ (canned laughter) ile ifade edilmektedir -banda alınmış gülüşmeler her şakadan sonra arka planda ya da dayatmacı bir şekilde ön planda dinlettirilmektedir.
Sayfa 179Kitabı okudu
Geç ortaçağın saray soytarısından (hof-nar) çağdaş kabareciye kadar meslekten mizahçılar, her zaman günlük, sosyal yaşamın klişeleriyle oynamışlardır. Çoğunlukla bir klişeyi alırlar ve (artık hiç kimsenin bilinçli olarak hatırlamadığı) orijinal anlamını gülünç hale getirir, saçmalığa kadar iter, orijinal anlamı değiştirir ya da özde artık orijinal anlamla hiçbir ilgisi olmayan referansa uyarlama yaparlar.
Sayfa 178Kitabı okudu
Reklam
58 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.