Son Yeniçeri 3

Aralık 2024
Everest Yayınları

Bilgi seli
2025 12. kitabı
“Son Yeniçeri “ ve “Kalem Efendisi” nden sonra üçlemenin son kitabı Komitacı . 1911/1991 arası tarihimizde yaşanan siyasi çalkantılar ,darbeler bir sol örgüt üyesi olan Cengiz’in gözünden aktarılıyor. İlk iki kitapta karakterler çok detaylı işlendiği için çok keyif almıştım .3.kitapta ise olaylar fazlaca detaylandırılmış .Açıkçası zaman zaman bir tarih kitabı okuyorum hissine kapıldım . İlk kitapta bir yeniçeri olan Arif Ağa’nın hayatı ve ailesi üzerinden kurulmuş bir tarih sahnesi vardı .ikinci kitapta Arif Ağa’nın oğlu Sabit’in ailesi ve özellikle oğlunun yaşamı üzerinden olayları izledim ve çok keyifliydi .Ancak bu üçüncü kitapta karşımı çıkan Cengiz az önce sözettiğim kişilerin hiçbirşeyi değil sonuna dek ;bir yerlerden bi bağlantı kurulacak diye bekledim ama kurulmadı .Bu nedenle bana bağımsız bir kitap gibi geldi .
KomitacıReha Çamuroğlu · Everest Yayınları · 202419 okunma
2025 3. kitabı
Komitacı Reha Çamuroğlu'nun son romanı Komitacı 1911-1991 arası Türk siyasi tarihini sol taraftan bakarak anlatmaya çalıştığı, hap bilgiler içeren, belgesel tadında bir roman. Merak duygusunu sürekli kamçılayan elimden bırakmadan kısa sürede okuduğum bir metin oldu. Sıkı militan Devrimci Cengiz'in kendi örgütünü ve solu yavaş yavaş keşfederek aydınlanma süreci müthiş anlatılmış. İttihatçılar, İtilafçılar, Atatürk, İnönü, Menderes, Demirel, Evren, Özal dönemlerini kısa ama çok çarpıcı bilgilerle vererek bir hafıza tazeleme işlemi yapıyor kitap.
KomitacıReha Çamuroğlu · Everest Yayınları · 202419 okunma

Reha ÇamuroğluYazar · 18 kitap
Reha Çamuroğlu, 20 Ağustos 1958'de İstanbul'da doğdu. Babasının adı Yaşar İhsan, annesinin adı Gülen'dir. Tarihçi-Yazar; Boğaziçi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü'nü bitirdi. Büyük Larousse ve Ana Britannica ansiklopedilerinde tarih yazarlığı ve redaktörlük, Cem ve Nefes dergilerinin ise yazı işleri müdürlüklerini yaptı. Almanya'da bir dizi üniversitede konuk olarak ders ve konferanslar verdi. 12 telif ve 2 tercüme eseri yayımlandı. TYB tarafından "2001'in En İyi Romanı Ödülü"ne layık görüldü. Aynı yıl "Hacı Bektaş Barış ve Dostluk Ödülü"nü aldı. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Çamuroğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.