Temmuz 2014
St. Martin's Press
Orijinal Adı:
Landline

·%68 (240/352 syf.)
Her şey çok güzel giderken, ardı ardına harika kitaplarla tanışırken.. Karşıma çıkan ama her sayfasında keşke çıkmayaydın dedirten kitaptır kendisi.. “Sabit Hat”. Bende bir his bırakmaktan ziyade sabır bırakmayan, error kitap ! Kitabın elbette ki edebi bir üslubu yok diyerek giriş yapayım artık. Akıcı bir dili evet var ama kitap nerdeyse tamamen gündelik dilden oluşuyor. Buna karşın gündelik bir konusu yok. Kitap arka kapağında, içerikten bahsedildiği için spoiler olarak görmüyorum. İncelemenin devamını gönül rahatlığıyla okuyabilirsiniz: Kahramanımız, büyüdüğü evde, gençliğinde kullandığı klasik bir ev telefonuyla, uzaklara giden eşini aradığında bir bakıyor ki 10 sene öncesindeki eşiyle yani o zaman ki erkek arkadaşıyla konuşuyor. Evet konu fazlasıyla çekici ancak kurgu, bir haftaya sığdırılmaya çalışılmış ve romandaki akıcılık kahramanımızın iç konuşmaları ve kendisiyle hesaplaşması şeklinde sürüp gidiyor yani bizi ne merakta bırakıyor, ne sürüklüyor ne de bizden bir şey bulmamıza olanak sağlıyor. Geçmişe dönüklük anlamındaki bir diğer kitabı daha bu hafta içerisinde öğüttüm. Kan ve gül bir kara dejavu.. Burada da kahramanımız geçmişle bağ kuruyor ve olaylar sürükleniyor. Kıyasladığım vakit, bizim yazarımız (Alper Canıgüz) alınma ama Rainbow Rowel seni çıtanın çok çok altında bıraktı. Bunu da söylemeden edemeyeceğim. Eminim bu tipte bir romanında okuru oldukça fazladır. Zaten yazarın diğer FanGirl ve Eleanor&Park romanları oldukça sevilmiş. Demek ki diyorum kendime, bu tip romanlar için fazlasıyla yaşlıyım. Kitabı okurken hep, İpek Ongunun Selda kahramanlı serisinin batı versiyonunu okumuş gibi hissettim.. :( Sonuç olarak geçmişseniz 24’lü kritik yaşı tanışmışsanız Alper CanıGüz, İhsan Oktay Anar …. Gibi yazarlarla, hata ettiğinizi anlayacaksınız. Eğer İpek
Sıkıcıydı
Puan vermedi·%36 (128/352 syf.)·
Merhaba. Bu yazarın daha önce fangırl kitabını okudum ve kitabı çok beğendim ve yazarım bu kitabını aldım -daha doğrusu kütüphaneden aldım o yüzden alırken çok araştırmadım- ancak kitabı bitiremedim o kadar sinirim bozuldu ki. Kitap da ana karakterimiz Georgie -yanlış yazmış olabilirim- bir senarist, eşi neal de evden çalışıyor diye anladım. Bu iki karakter kavga ediyorlar ve kadın “aşk acısı” çektiği için deliriyor tabiri caizse. Karakterimiz ailesiyle kocasının annesinin evine gidecekken iş yüzünden gidemiyor ve kocasıyla araları kötü oluyor. Kocası da çocuklarıyla annesinin evine gidiyor. Ana karakterimiz de üzüntüden kendi annesinin evinde ki gençken kullandığı sarı bir telefondan kocasının annesinin evini arıyor ve sürekli o sırada hayal görüyor. Bence hiç akıcı bir kitap değildi çok sıkıcıydı o yüzden tavsiye etmiyorum.
2021 6. kitabı
Son okuduğum Rainbow kitabında da söylemiştim, bu yazarın kalemini sevmiyorum. Basit, tatlı ve çok hoş olabilecek konuları berbat bir gidişatla yazmak gibi bir huyu var. Bazı insanlar bunu seviyor olabilir ama ben okuduğum üç kitabında da gördüğüm bu şeylerden hiç hazzetmedim. Eleanor ve Park harika başlayıp leş gibi bitti. İlişkiler çok güzeldi, bazı saçma detaylara rağmen. Onu seviyorum ama gidip bir Amy Harmon yazsa on numara, beş yıldız olurdu. Sabit Hat ise içlerinde en kötüsü. Neden? Konu şöyle: Georgie, sitcom yazarı, iki çocuklu, evli bir kadın. Noel tatilinde eşiyle yaptığı planı, sanki bu planın pek de önemi yokmuş gibi en ufak bir tereddütte kalmadan bozuyor ve eşi çocuklarla, ailesinin yanına tatile gidiyor. Georgie de yalnız kaldığı bu on günlük tatil boyunca kendi annesinin evinde kalmaya başlıyor. Oradaki eski, sabit hat telefonu kullandığında kendini kocasının 15 yıl önceki hâliyle konuşurken buluyor, falan filan. Bundan sonra birazcık SPOİLER olacak, neden sevmediğimi anlayabilmeniz için. Benim gibi düşünenler bu kitaba 35 lira vermeyi iki kez düşünecektir en azından. Georgie, mizah yazarlığını üniversiteden beri yapıyor, en yakın arkadaşı ve yazı partneri olan Seth'le de tuhaf bir ilişkisi var. Yakışıklı, çapkın bu kankisinden içten içe hoşlanıyor ve onun da kendisiyle flört etmesi hoşuna gidiyor ama herhangi bir ilişkileri olmuyor. Derken Georgie; Neal, yani gelecekteki kocasıyla tanışıyor ve Neal harika bir insan. Georgie'ye deli gibi âşık. Bu konuda kendi hayatını geri plana atacak kadar kadını önemsiyor ve sırf o mutlu olsun diye her şeyi yapmaya hazır. Georgie işini sevdiği için Neal memleketini bırakıyor. Georgie, yarı flört sayılabilecek, Neal'ın hiç hoşlanmadığı arkadaşlığından vazgeçemediği için Neal, Seth'i kıskanmamaya karar veriyor.
Taylor Swift - 'Tis The Damn Season
2020 49. kitabı
Rowell bebeğimin bir kitabını daha bitirmiş bulunmaktayım ve Rowell bebeğim beynimi bulamaç ettiği için günlerdir bu kitabın incelemesini nasıl yazsam diye düşünüyorum çünkü bu kadın beni deli etti. Deli etmesi hem iyi hem de kötü mana da. Biraz düşünmem gerekti çünkü kitabı sevmeme rağmen bir şey eksikti bunda diye düşündüm. Eksik şeyi düşündüm ve emin olamamakla birlikte sanırım birkaç fikre de sahip oldum. 1-) Kitap tüm Rowell kitapları gibi aşırı akıcı olduğu için eğlenceli de zannettim ama ben kitabı okurken eğlenmek yerine genel olarak sadece üzüntü hissettim. Bu bir eksiklik değil ama aynı zamanda eksiklikte. Buna az sonra değineceğim. 2-) Konu gerçekten havada asılı kaldı. Bunun seçtiği konuyla da ilgisi var elbette. 3-) Bu zamana kadar okuduğum ve beni en sinir eden sonlardan biriydi. (Ki bunu okuduğum tüm kitap genellemeleri içinde söylüyorum.) Kitabın kapağını öfkeyle kapattım… Şimdi bu üç temel şeyi göz önüne alaraktan konuşacağım. Fizikte Takyonik Antitelefon denen bir şey var ve bu telefon sayesinde geçmişinize mesaj bırakabiliyorsunuz. Bunu biliyorum çünkü fizik performansım için bu konuyu seçtim. Ve bu konuyu arkadaşlarımla sürekli tartıştık. Yani böyle bir telefonumuz olsa ve geçmişimize mesaj bıraksak ne olacak? Ne değişecek? Sonuçta geçmişimizdeki biz şimdiki biziz yani hayatımızda ne değişebilir ki? Çok tartıştık ve sonuç bir hiçe çıktı. Tabii internette yazan bilimsel şeyleri henüz okumadım ama kendi aklınızla bir mantık yürüttüğünüzde sizde bu sonuca çıkarsınız büyük ihtimalle. Hiçbir şey değiştiremeyiz. ‘Şimdi ne alaka bu?’ diyeceksiniz ama çok alaka. Çünkü kitapta olan buydu. Georgie, yoğun iş temposu yüzünden uzun bir süredir ailesine vakit ayıramadığı ve bu Noel’de de Neal ve çocuklarla birlikte Omaha’ya gidemediği için (yine işi
2018 13. kitabı
Okunma: 06 Mayıs 2018 00:34
Okuduğum diğer iki kitabından - Eleanor & Park ve Fangirl - çok daha farklı bir nitelikte kurguya sahipti. Açıkçası diğer kitaplarının beni daha çok sardığını söyleyebilirim bu yüzden. Fakat buna rağmen kitabı elime aldığım ilk andan itibaren bırakamadım diyebilirim. Okurken aklıma ilk gelen The Lake House filmi oldu. Kitabı bitirmiş olmama rağmen hâlâ ikisi arasındaki benzerlik fikrim değişmedi. Her ne kadar beklediğim gibi bir roman çıkmamış olsa da ben okunabilir bir kitap olduğunu düşünüyorum. Okumayı düşünen herkese iyi okumalar dilerim...
2020 493. kitabı
Yazarın Elanor & Park adlı kitabını okuduktan sonra diger kitaplarini da almistim. Şahsen bu kitaptan sonra soğudum olaya giriş uzadı da uzadı. Sonra saçma sapan kocamla konuşamıyorum durumu vs. Bu kitapta elimde süründü durdu..Bana göre değildi anladım. Keşke Eleanor & Park gibi olsaydı... bomboş bir okuma oldu benim için... Bu tarz sevenler okuyabilir net benden geçmiş bunu anladım. Sirf Eleanor & Park hatrına 2 puan verdim.
2020 18. kitabı
Okunma: 06 Ağustos 2020 02:46
Bu kitabı içinde yazarın Fangirl kitabından Cath ve Levy cameo`su olduğunu öğrendiğim için okumaya başlamıştım ama hikaye beni öyle bir çekti ki, ortalarda artık cameo olayını unutmuş hikayenin nereye gideceğini merak ediyordum. :`) Okuduğum çokca negatif yoruma rağmen benim ilgimi çeken, yüzümde gülümsemeler bırakan ve su gibi akan bir kitap oldu. Şöyle ki, Rainbow Rowell`ın kalemini çok seviyorum, yalın bir dilde karakterin derdini, neşesini çok güzel yansıtabiliyor ve kitaplarını bitirdikten sonra bile belli bir zaman kafamın içinde diyalogları devam ediyormuş gibi hissettiriyor. Bu duyguyu seviyorum. :) Aynı zamanda bu hikayenin de içine "sihir" karışmış, gerçek olmayacağına kimsenin garanti veremeyeceği bir takım olaylar dönüyor ki, böyle hikaye akışlarını da severim. "Sabit hat" size şaşırtacak hiçbir olay vadetmiyor veya mükemmel betimlemelerle aklınızı başınızdan almıyor ama çok yalın bir dille kendinizi bir aile dramasının içinde buluyorsunuz ve olaylara kapılıyorsunuz. En azından bende böyle oldu :) Bir şekilde Georgie`nin savrulduğu buhranda onunla birlikte savrulmak, kocasını gözlemlerine ortak olmak keyifli bir yolculuktu. Bazen kendimi uzunca süre giden diyalogların içinde buldum ama bu bile hikayenin tadını kaçıramadı. Yazarın diğer kitabından farklı olarak bu kitapta bir son vardı diyebilirim, ki bu da keyifimi yerine getiren bir detay oldu. Neal`ı çok sevdim ve kitapla ilgili tek keşkem Neal`ı daha çok okuyabilmek,olaylara sadece Georgie`nin penceresinden değil onun gözlerinden de bakabilmek olabilir. Cath ve Levy`den ismen hiç bahsedilmese de kitabı okurken söz konusunun onlar olduğunu anlaşılıyordu ve bu küçücük kısım da yüzüme gülümseme yerleştirebilmişti. Levy kocaman gülümsemesi ile yine bildiğimiz gibi :`) Tüm bunların ötesinde karakterlerini
2020 186. kitabı
Kitabı okuyalı bayağı zaman oldu ama ben sevdiğimi hatırlıyorum. Konu farklıydı bir kere. Yoğun iş temposu nedeniyle ailesine vakit ayıramayan kadın tatile giden kocasını aradığında sonuç tam bir şok. Kocasının geçmişteki hali karşısında. Kızımız da ilişkilerini kurtarmak için bunu fırsat biliyor. Bence bir şans verilmeli kitaba... Iyi okumalar:)
The National - Baby We'll Be Fine
2020 15. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2020 11:47
Sabit Hat uzun zamandır merak ettiğim, Mayıs ayında okuyacağım kitapların listesini hazırladığımdan beri elimin sürekli gittiği ve konusundan dolayı sindire sindire okumak istediğim -biraz da yazara olan sevgimden dolayı çabuk bitsin istemediğim- bir kitap oldu benim için. Yorum yazmaya da normalde hemen başlamazdım fakat söyleyeceğim biraz fazla şey olduğu için şimdiden ekranın başına geçmek istedim. Kitabın karakterlerinden başlamam gerekirse: Georgie ve Neal adında, Alice ve Noomi'nin ebeveynleri olan evli bir çiftimiz var. Üniversitede Kaşık adında bir derginin farklı departmanlarında çalıştıkları bir dönemden tanışıyorlar. Neal bir karikatürist ve Kaşık dergisinin her ayki basımlarının arka kapağına komik, esprili karikatürler çiziyor. Georgie ise bir senaryo yazarı, ağırlıklı olarak komedi üzerine çalışmaları var ve Seth isimli partneriyle birlikte çalışıyorlar. Aynı zamanda Seth, Georgie'nin de en yakın arkadaşı. 2013 yılının Noel'inden bir hafta önce, Georgie sıradan bir akşam işten dönüp eve geliyor. Seth'le birlikte uzun bir süredir hayalini kurdukları, bunun için çalıştıkları ve en sonunda da bir yapımcının "Vakit Geçsin Diye" adlı dizileriyle ilgilenmesinin mutluluğunu yaşıyor. Bunu eve varıp Neal ile paylaştığında da Neal'ın sevindiğini ama bunu biraz buruk yaşadığını fark ediyor. Nedeni ise oldukça açık: Georgie'nin yeni başlayacakları dizi üzerinde Seth ve Scotty ile birlikte çalışması gerekiyor ki yetişsin, bu da Noel'de çalışacağı anlamına geliyor. Ancak daha önceden Neal ve Georgie çocukları alıp Omaha'ya, Neal'ın annesini ziyarete gideceklerini kararlaştırmışlardı. İkilinin arasında bir zıtlaşma, gergin, biraz daha birbirlerinin üstlerine gittikleri takdirde tartışmaya dönecek bir konuşma geçiyor ve en sonunda Georgie evde kalıp dizisinin üzerinde
2019 220. kitabı
Okunma: 16 Aralık 2019 15:00
Yazarın en zayıf kitabıydı bana göre. Diğer kitaplarının yanına dahi yaklaşamaz bu kitap. Naçizane tavsiyem okumayın bence, tamamen vakit kaybı. Ben kitabı beğenmedim.

Rainbow RowellYazar · 20 kitap
Rainbow Rowell, genç yetişkin ve yetişkin çağdaş romanlar yazan bir Amerikalı yazardır. Yetişkin romanları Landline ve Attachments, gençlik romanları Eleanor & Park ve Fangirl oldukça ilgi görümüştür. Yazmadığı zamanlarda çizgi roman okuyor, Disney World gezileri planlıyor ve aslında geniş perspektiften bakıldığında pek de önemli olmayan konular hakkında tartışıyor. Nebraska'da eşi ve iki oğluyla yaşıyor.