The Ruinous Love Trilogy #2

Orijinal Adı:
Leather & Lark
İngilizce

2024 41. kitabı
Bu kadın nasıl beceriyor bilmiyorum ama ilk kitabı çok sevmeme, favorim olmasına rağmen ikinci kitap daha çok favorim oldu. (Double favorim ) Butcher & Blackbird kitabından, Rowan ve Slaone ilişkisinden çok farklıydı Lark ve Lachlan'ın ilişkisi. Aralarındaki o çekim, nefretten aşka geçişleri ve ikisi arasındaki diyaloglar inanılmaz güzeldi. Lachlan'ın o, huysuz ama düşünceleri hallerine kalbimi bıraktım. Lark'ın güçlü duruşu ve Lachlan'la olan ilişkisi çok çok güzeldi. İlk kitaba hem benzer hem de farklıydı. Bence Leather & Lark daha oturmuştu. Kurgu, slow burn ilerleyiş ve tutku sonuna kadar okumaya değdi. Akıcı hatta benim için bayağı akıcı bir kitaptı, resmen bir günde %70lik kısmını okudum. Bölümler arası uzun olmasına rağmen sıkılmadan hatta yer yer kahkaha atarak okudum. Lark ve Lachlan arasındaki eletirik ve o slow ilişki gerim gerim gerdi yalan yok ama sonunda burn kısmı yaktı bir güzel. Yazarın kalemini serbest bırakıp alevli ateşli sahneler yazması favorim ama bonus bölümü unutamıyorum. Lark değil ama Lachlan nedense beni şaşırttı. Yine de bir o kadar ikisine özgü bir sahne olmuş tabii.
Leather & LarkBrynne Weaver · Zando · 2024323 okunma
DERİ USTASI VE ÇAYIR KUŞU
2024 94. kitabı
Okunma: 14 Kasım 2024 13:18
Herkese Merhaba, Sert bir yorum olacakdır. Normalde sert bir şey yazmayacaktım ama son bonus bölümü okuyunca kendime engel olamayacağım. İğrenç ötesi bir şeydi benim için , okursanız beğenirseniz ben bilemem ama benim için kabul edilemez bir şeydi.. Spoi olucak şeyler yazacağım. Konuya gelirsek; işte birinci kitaptan tanıdığımız Rowan abisi Lachlan ile Sloanne en yakın arkdaşını olan Lark hikayesidir. Aşırı bir hayal kırıklığına uğradım okurken. İlk kitabı sevmiştim, bu kitabıda baya merak ediyordum ama asla asla beğenmedim. Ne yapılan cinayetler ne aşkı ne smut sahneleri hiç biri güzel değildi. Zaten kanlı bir seri normalde demi bunda asla öyle bir şey yoktu, öndeki verilen uyarıların hiç biri yoktu belki sonda yapılan sevişme olabılır (kusma efekti) buna gelicem. Zaten kitabın 100 sayfası zaman atlaması oldu, sacma bir şekilde. Lachlan tam bir hayal kırıklığı idi. İlk kitaptaki o sert karizmatık halini okuyacağımı sanırken. Ağlak duygusal biri çıktı. Asla sevmemem katil olan bir adamın ponçik olmasına.... Bu nasıl seri katil anlamadım, zaten katil olduğuna dahilde hiç bir sahne yoktu. Aptal adamın teki bence... tek bir albenisi yoktu. Zaten lark görür görmez aşık oldu. Ya sinir oluyorum yaa hayatında hiç kadın görmemiş gibi tavırlara girmeleri aşırı itici oluyor. Asla asla sevmedim begenmedim. Lark gelirsek; aşırı uyuz itici bir karakter, ne yaptığını bununda belli değil. Ben gecmişte yaşıdığı şeyi merak edıyordum. Cunku kendisi bir seri katil, kendisine yapılan olayı, başkalarını yaşadığını öğrendiğinde o kşileri bulup öldürüyor. O kısımlar da kötüydü, asla ayrıntı yok, üsten geçirilmiş. Karakter ise vasat vasat... kendini beğenmiş, egosit bir kişilik... zaten kitap boyunca Lark sorunları okuduk bide lachlan malının onun peşinde salya akıtan hallerini... bide
1000k
2026 64. kitabı
Hayat yeterince sıkıcıyken neden normal karakterler okuyalım ki? Cellat ve Karakuş’un (Rowan & Sloane) o karanlık dünyasına geri dönüyoruz ama bu sefer sahnede dev bir kaos var! Lark ve Lachlan hayatıma resmen simli bir bomba gibi düştüler. Bu kitap ilk kitabın evreninde geçiyor ama bu sefer sahne Rowan’ın abisi Lachlan ve Sloane’un en yakın arkadaşı Lark’ın! Tüm delilik ilk çiftimizde sanıyorsanız yanılıyorsunuz; kurbanlarını simlere bulayan bir katil ile bir kiralık katilin bir araya gelmesi ne kadar tatlı olabilirse, bu ikili o kadar şahane! Kitap, Lark’ın Harley Quinn kostümüyle bir av üzerindeyken işlerin ters gitmesiyle başlıyor. Yardıma gelen dalgıç kıyafetli Lachlan ile ilk saniyeden birbirlerinden nefret ediyorlar. Hele o bagaj sahnesi... Lark’ın geçmiş travmaları yüzünden o kapalı alandan kaçışını ve aralarındaki o bitmek bilmeyen savaşın kıvılcımını ateşlemiş oluyorlar. Kader onları tekrar bir araya getirdiğinde, Lark sevdiklerini korumak için hiç beklenmedik bir hamle yapıyor ve Lachlan ile gizlice evleniyor. Aynı evde birbirlerini öldürmeden yaşamaya çalışırken, aslında her şeyin göründüğü gibi olmadığını anlıyoruz. Lachlan Kane: Nam-ı diğer "Çakma Batman" (Lark öyle diyor valla ). Rowan’ın abisi, sert ve kaba ama bir o kadar da sadık ve korumacı. Karısının seri katil olduğunu öğrendiğinde korkmak yerine ona hediye getirmesi, onun için aşk romanları okumaya başlaması... Zorla evlenmiş olsa da o sadakati, karısı ona güvensin diye çabalaması… Ay tam bir kalp hırsızı değil de ne? Lark Montague: Nam-ı diğer "Sakar Barbie". Sloane’un kankası, sahnede şarkıcı ama perde arkasında kurbanlarını simlere bulayan bir seri katil! Birbirlerine karşı gardlarını indirip, dış dünyaya karşı tek bir günah imparatorluğu gibi siper almalarına bayılacaksınız. Hele o masa
2024 144. kitabı
Okunma: 18 Aralık 2024 10:17
Aslında bu kitaba teşekkür ediyorum, çünkü cellat ve Karakuş ayaklarımızı o kadar yerden kesti, bizi o kadar yükseltti ki yere inmeye ihtiyacımız vardı. Aslında belli bir yarısına kadar okurken keyif aldım, ama sonra resmen bitmek bilmedi. Lark ve Lachlan’ın tutkusu bana geçmedi, ama Sloane ve Rowan’ı okuduğum için oldukça mutluyum. Bağ kuracağımız yerler yüzeysel olarak anlatılmıştı. Uzun lafın kısası, kitabı ortalama buldum. Yazarın dili eğlenceli; biraz oradan kurtarıyoruz. Yetişkin okuyucular için olduğunu unutmadan, konuyu benden daha güzel yazan birisinin incelemesini ekleyerek iyi günler diliyorum: #258780673
·400 syf.·
2024 216. kitabı
Mahveden aşklar üçlemesi serisinin ikinci kitabı. Açıkçası hâlâ favorim birinci kitap ve oradaki erkek karakter bu kitabı da beğendim ama daha fazla beklentim vardı bu kitaba dair. Kitabı arkadaşlarımla beraber ilk yayınlandığı dönemde İngilizce olarak okumaya başlamıştım ama yaz döneminde çok fazla İngilizce kitap okumaya vakit ayıramadığım için ve bu yazarın kalemi beni birtık zorladığından dolayı devam edememiştim. Özellikle ilk kitabı okurken buradaki erkek karakterinin tavırları daha sert ve bize daha aksiyon dolu bir kitap olacağını vaat ediyordu ama tam tersi bir karakter çıktı yaptığı işi zaten sevmedigi için o işe dair hiçbir şey görmedik kitapta. Hatta bence konu olarak ilk kitaba nazaran daha fazla aksiyon ögesi olmasına rağmen bunlar sanki kullanılmamış gibiydi çok yavan geçti o açıdan. Yine insanın midesini kaldırabilecek şeyler olmasına rağmen beni açıkçası hiç etkilemedi. Erkek karakteri sevdim ama kadın karakteri tam anlamıyla sevebildim mi bir şey söyleyemiyorum. Yazarın tarzını ve kurgularını genel olarak sevdiğim için kitaptan çok fazla fazla puan kırmayacağım ama hâlâ favorim birinci kitap ve ben bu kitabın sonlarına doğru özellikle üçüncü kitabı gerçekten çok merak ettim oradaki kadın karakter çok şey vaat ediyordu umarım bizi daha fazla ters köşe edecek şeyler vardır o kitapta.
Kitap Yorumu
2024 85. kitabı
Okunma: 01 Aralık 2024 18:38
Serinin ilk kitabını çok sevmiştim.Bir heyecanla başladım bu kitaba da fakat sevemedim.Eleştireceğim çok fazla konu olacak. Kitabın konusu kısaca; Lark,ilk kitaptan tanıdığımız Sloane’nin en yakın arkadaşı.Zamanında başına gelen bir olaydan sebep, çoklu silici olarak hayatını devam ettiriyor.Yani seri katil.Bir gün bu silme işleriyle uğraşırken ceseti ortadan kaldırmak için üvey babasının verdiğini numarayı arıyor.Lachlan geliyor.Aralarında bir inatlaşma yaşanıyor.O gece ikisi için de kötü geçiyor.Bir yıl sonra Sloane ve Rowan’ın evinde tekrar karşılaşıyorlar.Sonra hayatları farklı boyuta geçerken yaşadıklarını okuyoruz. Spoiler!!! Kitap 400 sayfa.Ama yazar önemli birçok konuyu yüzeysel anlatmış,hatta anlatmamış bile diyebiliriz.Şimdi kitabın en önemli olayı Lark’ın lisede başına gelenler.Şimdi başına ne geldiğini bizde tam bilmiyoruz.Elbette bir istismar olduğu açık ,fakat ne boyutta yaşandı,Lark bu süreci nasıl atlattı hiç okumadık bunları.Bir noktada Lachlan’a anlatır dedim o da olmadı.Aynı şekilde Lachlan’ın yaşadıkları da muamma kaldı.Babasını öldürmüş sonuçta ,ama yazar hiç geri dönük anlatmadı olayı.Bunlar olmayınca karakterlerle bağ kuramadım.İçinde bulundukları durumu anlayamadım.İlişkileri de garipti.Lachlan hemen aşık oldu zaten, doğru düzgün bir şey yaşamadan.O yüzden aşkları da geçmedi bana.Sonra bir katil takıldı peşlerine .O da saçmaydı.Keşke biraz daha altını doldursaydı yazar,adamın bunlara kafaya takma nedeni de basit geldi.Sonra zaten adam Lark’ı kaçırdı,bir andan her şey oldu bitti kurtuldular.Yazar sırf bir olay yazmış için yazmış.Bonus sahne hakkında yorum bile yapmak istemiyorum.Keşke hiç eklemeseydi o anları yazar… İlk kitabın havası bunda yoktu.Hayal kırıklığı oldu.Son kitaba da şans vermek istiyorum.Yetişkin içerik uyarımı yapıp yorumumu
2025 29. kitabı
Okunma: 18 Temmuz 2025 16:56
Karakterlerimiz Lark ve Lachlan ilk karşılaşmaları pek iyi sonuçlanmayan çiftimiz daha sonra Cellat ve Karakuş 'taki karakterlerimiz sayesinde yeniden karşılaşıyorlar ve birbirlerinden oldukça etkileniyorlar ta ki birbirlerini hatırlayana kadar. Yaşanan olaylar sonucunda sevdiklerini korumak için kendilerini evli bulurlar ama bu evlilik sadece anlaşma olarak tabiki de kalmıyor (⁠≧⁠▽⁠≦⁠) Kızımız kendi deyimiyle çoklu silici beyimizse temizlik işinde cesetlerden falan kurtuluyor. Bu tür sevmeyenlere uyarı!!! Ve yetişkin içerik biraz değişik (⁠。⁠•̀⁠ᴗ⁠-⁠) Aslında karakterleri ve hikâyeyi sevdim ama sanırım çok ara vererek okudum bu da biraz etkiledi.
2025 Okuma Raporları
2024 230. kitabı
Okunma: 10 Aralık 2024 20:10
#deriustasıveçayırkuşu -BRYNNE WEAVER “Güzel karım. Sevimli bir şeytan, acımasız ama masum, davetkâr yüzüyle tezat oluşturan berrak gözlerinde buz gibi ölümcül bir ifade olan karım.” Aşk ve nefret arasında olan o ince çizgi mi işte karşınızda. Kaos ve tehlikenin iç içe olduğu karanlık bir komedi diyebiliriz. Mahveden Aşklar serisinin ilk kitabı Cellat ve Karakuştaki, Sloane ve Rowan’dan sonra, şimdi bu deli ikiliden Sloane’nun en yakın arkadaşı Lark ve Rowan’ın kardeşi Lachlan ile tanışıyoruz. Deri ustası ve aynı zamanda kiralık katil bir temizleyici olan Lachlan, deri atolyesinde sıradan bir yaşam sürmek istiyor çünkü yaptığı işi asla sevmiyor ve istemiyor. Patronunun en önemli müşterilerinden biri olan Montague’lerden bir iş alıyor. Ve bu işi eline yüzüne bulaştırıyor. Tabi bunda Lark’ın da biraz parmağı var diyebiliriz. Her ne kadar bu işi başına açan bir nevi Lark olsa da, (çünkü temizlenmesi istenilen ceset onun eseri) Lark, çayır kuşu evet ama aynı zamanda bir çoklu silici. Yıllar evvel yaşadığı bazı şeylerden sonra bir seri katile dönüşüyor. İkili bir temizlikten dolayı karşılaşmış olsalar da yolları tekrar kesişecek, Lark bir evlilik teklifiyle Lachlan’ın karşısına yeniden çıkacak. Birbirilerinden nefret ediyor gibi görünselerde, arkadaşının mutluluğu için bu sahte evliliği sürdürmeye kararlı Lark. Tabi aynı zamanda Lachlan’ın hayatta kalması içinde. Birbirlerine karşı sakladığı sırları olsa da sahte evlilik gün geçtikçe gerçeğe doğru ilerliyor. Çünkü geçmişten gelen bir düşman kapılarında. Buda ikisini birbirlerine daha da yaklaştırıyor. İlk kitap hala favorim. Çünkü bu ikilinin arasındaki kimya beni pek etkilemedi. Mesela Lark’ın travmatik olayı ve psikopat yönünü yüzeysel değilde daha detaylı okumak isterdim. Lachlan, aslında babasını öldürmüş bir
2024 191. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2024 23:23
#deriustasivecayirkusu #alıntı Güzel karım. Sevimli bir şeytan, acımasız ama masum, davetkâr yüzüyle tezat oluşturan berrak gözlerinde buz gibi ölümcül bir ifade olan karım. #kitapyorumu Haftanın son günü #mahvedenasıklaruclemesi nin ikinci kitabı Deri Ustası ve Çayır Kuşu kitabının yorumuyla geldim. Bu seri benim için çok farklı bir okuma oluyor. Yazarın kurgusuna, farklı özellikleri olan karakterlerine bayılıyorum. Her kitap başka heyecan ve aksiyon demek benim için. İlk kitaptan tanıdığımız Rowan'ın kardeşi Lachlan Kane yani Deri Ustası ve Sloane'ın en yakın kız arkadaşı Lark, Çayır Kuşu'nun hikayesini okuyoruz.Ikisinin tanışması ile başlıyor kitabımız ama ne tanışma Lark, müzikle uğraşan güzel bir kadın olarak gözükse de intikamcı biridir. Kurbanlarını geçmişte yaşadığı olaydan dolayı ona göre belirliyor. Yine birini ortadan kaldırır fakat arkasının temizlenmesi gerekmektedir. İşte burada devreye Lachlan girer. Lachlan, kiralık katil teminleyicisidir ve bu işten sıyrılmak istiyordur. Deri ustası olarak kendi atölyesinde çalışarak normal bir hayat yaşamak istese de patronu olan borcu yüzünden bu işten sıyrılamıyordu. Bir gece patrondan gelen iş üzerine temizliğe gider ve işler karışır. Lark ve Lachlan bir yıl sonra karşılaştıklarında kim olduklarını anladıktan sonra o geceyle ilgili tartışırlar. Düğünden sonra nasılsa karşılaşmayız diye düşünürken Lark'ın ailesinin başına gelen tatsız olaylar onları bir araya getirir. Lark, Lachlan'a evlilik teklifiyle gelir. Bunun sebebi çok sevdiği arkadaşının eşi Rowan ve onu ölüm tehlikesinden korumaktı. Ailesi peşlerinde olan katil için onlarıda listeye eklemişti. Anlaşmalı evlilik sayesinde çiftimiz birlikte yaşamaya başlar fakat bir arada oldukça aralarındaki çekim gün geçtikçe kendini belli etmeye başlar. Lark ve
2024 74. kitabı
Rowan'ın abisi Lachlan ve Sloane'ın en yakın arkadaşı olan Lark bizleri bu kitaba bağlayan iki ana karakter. İlk kitap kalbimizin bir köşesinde dururken ikinci kitapta hiç fena değildi. İkilimiz bir kaza sonucunda tanışırlar. Durun biraz, başa saralım mı? Lark gitarıyla insanları büyüleyen, eğlenceli ve bie o kadar hayatını bağımsız yaşamayı seven birisidir. Fakat aynı zamanda "adalet için" seri katillik yapıyor. Bir zamanlar temizlik işinde Lachlan'la tanıştıkları andan beri ondan nefret ediyor. -İnanın sebepleri var.- Kader bir şekilde onu tekrar hayatına dahil ettiğinde ise bu duygunun en azından ilk başlarda değişmedini görmek pekte şaşırtıcı olmuyor. Peki Lachlan kim? Lachlan ise geçmişinden dolayı bir türlü huzura kavuşamayan kiralık katilken aynı zamanda deri ustasıdır. Her ne kadar hayat onun adına kolay ilerlemiyorken karşısında Lark'ı görmeyi ummuyordu. Kızımız sevdiklerini korumak adına büyük bir adım atar. Evlilik anlaşması yapıp her iki tarafta kazançlı çıkacaklardır. Lachlan zorba patronundan biraz olsun uzaklaşır. Fakat Lark'ın renkli yaşamına uyum sağlarken kendinden bile saklandığı gizli kimliğiyle yeni tanışacaktır. Peki ya formalite değilse? İşte bu kitabı eğlenceli yapan en önemli kısımlardan biriyken geçmişleri her ikisininde peşini bırakmayacak. Bu seride tarafsız olamayacağım. Seriyi gerçekten sevdiğim için etik düşüncemi bir köşeye koyarsak; gerek çevirisi gerekse kurgusu size oldukça akıcı bir okuma şöleni sunuyor. Yazarın her zaman bizim için sakladığı ters köşelere alışkınsanız bu kitabı da seveceğinize eminim. İlk kitabın hiçbir şey yerini elbette tutamaz fakat dediğim gibi kendini okutuyor. Yetişkin unsurları her zaman olduğu gibi göz önünde bulundurmayı unutmayın. #deriustasıveçayırkuşu #leatherandlark #brynneweaver #junokitap
Roman

Brynne WeaverYazar · 0 kitap
Writing has always been a hobby for Brynne. Even as a young child, she loved typing out stories on her grandmother’s typewriter. She wrote award-winning poetry and essays, and dabbled in various forms of fiction over the years. In 2019, Brynne committed to publishing more of her works, and released her first non-fiction book (under her real name!). She then began focusing on her first fantasy-romance (or ‘romantasy’) series, The Diviner. Next up was the three-part Shadow Realm paranormal dark romance series. Brynne then partnered with author Alexa Harlowe on the contemporary dark standalone romance, Black Sheep. Brynne aspires to write female-focused stories about complex, resilient, imperfect characters who struggle with anger, trauma, fear, courage, and love.