Etkileyici bir çizgi roman. Konuyu gerçekten çok beğendim. Harika bir hikaye, daha da iyisi çizimler acımasız, tavizsiz tarzı etkileyici. Tasvir edilen dünya çok gerçekçi ve şaşırtıcı derecede kasvetli. Burada Superman bile çok korkutucu gözüküyor. Elbette Superman yine büyük ölçüde umudun sembolü. Ama ona tamamen güvenebilir miyiz? Ya bir gün bize kızarsa ve yardım etmek, desteklemek yerine hükmetmek istediğine karar verirse? Superman'in eylemleri göz önüne alındığında, böyle bir senaryo pek olası değil, ama göz ardı edilebilir mi? İşte Lex Luthor'un hikayesi burada derinleşiyor ve Lex Luthor'un karakterinin derinliği gerçekten etkileyici; bir vizyoner, dahi, filozof... Teorik olarak, insan ırkının tüm potansiyelini ortaya çıkarmak isteyen bir özgeciyle karşı karşıyayız. Göklere ulaşabileceğimize ve uzaylılardan ilham almaya ihtiyacımız olmadığına inanıyor. Harika bir motivasyon. Aynı zamanda kurnaz bir sosyopat, herkesi ve her şeyi kontrol etme saplantısıyla tüketilmiş halde. Hedefine ulaşmak için en alçakça yöntemlere başvurmaya da hazır. Bir paradoks gibi görünüyor, ancak bu ahlaki görecelik, bu çizgi romanın sayfalarındaki birçok sahnede güçlü bir şekilde yansıtılmış ve etkilenmemek mümkün değil. Çizgi roman, Luthor'u hiçbir şekilde aklamaya çalışmıyor, hala kendini beğenmiş bir egoist. Ama yine de motivasyonları şaşırtıcı derecede asil duruyor. Sırları olan ve insan olmayan tek bir kahramana tüm güveninizi veremeyeceğinizi haklı olarak belirtiyor ve insanlara ve şehre yardım etmeyi gerçekten önemsiyor. Çatışmayı kötü adamın tarafından sunmak, Luthor'a ve DC evrenine yeni bir soluk getirmiş. Bu çizgi romanla birlikte Superman karakterinin düşündüğümden daha tehlikeli olup olmadığını merak etmeye başladım. Kesinlikle koleksiyonluk en iyi ciltlerden