Dünya edebiyatının başyapıtları İletişim Klasikleri dizisinde! İletişim Yayınları, Murat Belge yönetiminde edebiyat klasikleri yayımlamaya devam ediyor. İletişim Klasikleri dizisinden çıkan kitaplar, edebiyata karşı sorumluluğu okuma zevkiyle buluşturan bir anlayışla hazırlanıyor. Eserler orijinal dillerinden ve tam metin çevirileriyle yayıma hazırlanırken, ana metne eşlik eden ve yetkin isimlerin yazdığı önsöz ve sonsözlere yer veriliyor. Ayrıca her kitabın başında, yazarın hayatına ve yaşadığı döneme ışık tutan bir kronoloji bulunuyor. İletişim Klasikleri’nin içeriği eserin ilk baskı kapağı, el yazmasından örnek sayfalar, haritalar ve özel çizimlerle zenginleştiriliyor. Diziye özel olarak hazırlanan kapak tasarımında ise, resim tarihinden özenle seçilmiş görseller kullanılıyor.Zengin bir içerikle hazırlanan İletişim Klasikleri dizisi, güvenilir ve özenli bir edisyonla okurla buluşurken, alanında referans kaynaklar sunuyor.
288 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1971

280 syf.
9/10 puan verdi
Bu romanı büyük bir beğeniyle okudum. Kitap, sadece hikâyesiyle değil, toplumsal cinsiyet, kimlik ve aşk gibi temalara cesur yaklaşımıyla da beni etkiledi. En çok dikkatimi çeken karakter, Clive
8/10 puan verdi
E. M. Forster'ın bu unutulmaz eseri 'Maurice', sadece bir aşk hikayesi değil, aynı zamanda bireyin kendi kimliğini arayışını epik bir öyküyle harmanlıyor. Kitap, 20. yüzyılın başlarındaki İngiliz toplumunun sıkı normlarına karşı çıkan, gizli bir eşcinsel ilişkinin derinliklerine iniyor. Forster'ın dilindeki muazzam zarafet, karakterlerin içsel çatışmalarını ve aşkın tabularla mücadelesini netlikle resmediyor. Maurice Hall'un eşcinsel kimliğini keşfetme yolculuğu, duygusal bir rüya gibi anlatılarak, okuyucuyu kendi içsel yolculuklarına çağırıyor. Roman, sadece aşkın evrenselliğini değil, aynı zamanda bireyin kendi hakikatini bulma uğraşını da anlamamızı sağlıyor. Forster, kelimelerle dans ederken, toplumun dayattığı normlarla başa çıkmanın cesur bir portresini çiziyor. Bu edebi eser, insanın varoluşsal derinliklerine dair evrensel bir tema işleyerek, zamana meydan okuyan bir anlam taşıyor. Okunmaya değer.
9/10 puan verdi
Daha önce Forster’ın hiçbir kitabını okumamış idim, çok meşgul olduğum bir dönemde Maurice’a başladığım için akıcı olacağını da sanmıyordum ama gece henüz çeyreğini bile okumamışken başladım ve şimdi bitirdim. Akıcı ve temiz bir kalemi var yazarımızın. Bir aşk hikayesi anlatmıyor(bence) Maurice kendini keşfetmeye çalışan yirmi dördünde bir adam. Yaşadığı ilk ilişki Clive ile. Detaya girersem spoiler olur ama ben okurken bayağı köpürdüm. O yüzden “Ne olacak? Nasıl bitecek?” diye meraklanıp güzelim kitabı bu kadar hızlı okudum, elimden bırakamadım.
Puan vermedi
Kendi yaşamının büyük sırrını Maurice karakterinde yazıya aktarmıştır yazar. Büyük sır olarak adlandırmamın nedeni yaşadığı dönem süresince eşcinselliğin suç olarak karşılanması ve yine bu sebepledir ki kitabın basımını ölümünden sonra yapılmasını istemiştir Forster. Eski İngiliz döneminin baskıcı yapısını, sınıf farkını diğer kitaplarında da yaptığı gibi eleştiriyor. Maurice karakterinin cinsel yönelimini keşfetme, kabullenme sürecine ve ilahlaştırdığı aşklarına karşı yaşadığı heyecanlarına ve hayal kırıklıklarına, üzüntüleriyle nasıl başa çıktığına tanık oluyoruz. “İngiltere her zaman insan doğasını kabul etmekten kaçınmıştır.” (sayfa:237)
10/10 puan verdi
Maurice 20. Yüzyıl İngilteresi için ufak da olsa belli fikirler edinmemi sağladığı için ayrıca sevdiğim bir kitap. Sevmemin asıl amacı ise özellikle homoseksüel sanata kendimden ötürü ilgi duymam.
272 syf.
10/10 puan verdi
İlk olarak filmi keşfetmiştim ama kitabı filmden önce okumanın daha iyi olduğunu düşündüğüm için kitabını alıp okudum, okuduğum için şanslı hissediyorum. Kitapta ana karakterlerin yaptığı seçimleri, bu seçimlerin sonuçlarını ve Maurice'in iç dünyasını okuyoruz. En sevdiğim şey Maurice'in kendi kimliğini kabul edişiydi, insan doğasında olan bir şeyi yok saymaya çalışıp hayatının sonuna kadar yarım kalmayı reddedişiydi. Clive'ın seçtiği yol ise şaşırtıcı değildi, zamanın şartlarını göz önünde bulundurarak baktığımda yaptığı seçimleri anlayabiliyorum fakat keşke Maurice'e daha iyi davransaydın Clive... Bazen çok kırıcıydın. Kısacası kitabı çok sevdim, Maurice'i tanıdığım için de çok mutluyum. Ayrıca filmi de izledim ve kesinlikle filmi henüz izlemediyseniz önce kitabı okumanızı öneririm.
MauriceE. M. Forster · Penguin Books · 2005383 okunma
6/10 puan verdi
maurice; 20.yüzyıl ingilteresinde duyduğu ilgi,kendi tarafına meyletmeden,yöneliminden ötürü kimliğini arayan bir karakter..kitap bana aşk kitabından ziyade bir arayış kitabı gibi geldi. çünkü maurice hem birini hem de kendini aradı kitabın sonuna kadarda bu arayış tükenmedi. başında henüz gençken toy ve hoyrat bir karakterdi(gerçi hoyratlık onunla kaldı hep sanırım) maurice clive yüzünden dönüşü olmayan(kendisi için)bir takım fiiller işledi ve sonuna kadar bunun ıstırabını kendisi çekti kitabı okurken toksik bir ilişki okuyor gibiydim hatta düpedüz öyleydi. ve clive sana ne diyeceğimi bilmiyorum ama düzenbaz olduğun kesin hiçbir şey yapmamış gibi olayın içinden böyle sıyrılıp çıkman beni gerçekten sinirlendirdi. bu arada kitap kadar akıcı ki başına oturdunuz mu kesinlikle bırakasınız gelmiyor şahsen bana öyle oldu,kimlik karmaşasını akıcı bir şekilde ifade etmiş yazar okuması zevkliydi
9/10 puan verdi
Eski ingiltere’yi, Cambridge üniversitesini, sınıflarını bahçelerini, bizlere anlatan harika bir kitaptı. Betimlemeler çok hoştu ve anlatılan zaman dilimi çok güzeldi. Bir eşcinsel adamın hayatını, ve yaşadığı zorlukları anlatan bir kitap.. herkese tavsiye ederim.
Puan vermedi
Maurice, toplumun dayatmalarıyla kendi arzuları arasında sıkışıp kalan bir adamın hikayesini anlatıyor. Yaşadığı çevreden dışlanmamak için cinsel yönelimini uzun süre belli edemeyen, ancak yaşadığı aşkın da etkisiyle zamanla durumu kabullenerek bir çıkış yolu arayan Maurice’in çalkantılarına, gerçekleşmeyen beklentilerine, mutlu ve mutsuz anlarına şahitlik ediyoruz. Yazar, o dönemin sınıfsal ayrımlarına ve İngilizlerin baskıcılığına da göndermelerde bulunuyor. E.M. Forster, romanın ölümünden sonra yayımlanmasını istemiş. Bu da dikkat çekici bir ayrıntı. Keyifli okumalar dilerim.
MauriceE. M. Forster · İletişim Yayıncılık · 2018383 okunma
bu satırlar her şeyi anlatıyor...
10/10 puan verdi
Yine de maalesef yalnız hayallerde ve efsanelerde, en ilginç biçimiyle Maurice gibi örneklerde var olabiliyordu Sonu gözlediğimden farklı oldu, Alec'in böyle bir şey yapacağına inanmazdım. Her hâlde böyle şeyler son sözde değildiği gibi ancak hayallerde olur...

E. M. Forster
E. M. ForsterYazar · 13 kitap
(1879-1970) yirminci yüzyıl başı İngiliz edebiyatının en önemli yazarlarından biridir. Cambridge’deki King’s College’den mezun olduktan sonra, bir süre İtalya’da yaşadı ve Where Angels Fear to Tread (Meleklerin Uğramadığı Yer - Çev: Armağan İlkin) ile Room With a View (Manzaralı Oda) romanlarını yazdı; bu romanlarda Akdeniz kültürünün tenselliği ile tutuk İngiliz roman kahramanları arasındaki ilişkiyi ele alır. I. Dünya Savaşı sırasında Mısır’da sivil görevli olarak çalıştıktan sonra 1911 ve 1921 yıllarında Hindistan’a iki yolculuk yaptı. En ünlü romanı A Passage to India (Hindistan’a Bir Geçit) bu yolculukların ürünüdür. Bu romanında sömürgeci İngilizlerle Hintliler arasında gerçek, insani bir bağ kurmanın imkânsızlığını anlatır. Forster, ayrıca edebiyat eleştirisi, biyografi, edebi ve toplumbilimsel denemeler de yazdı. Aspects of the Novel (Roman Sanatı - Çev: Ünal Aytür) ile Two Cheers for Democracy (Demokrasi İçin İki Kere ‘Çok Yaşa!’) bunların arasında en önemlileridir. Otobiyografik ögeler taşıyan Maurice ise Forster’in erken dönem romanlarından biri olmakla birlikte ancak ölümünden sonra 1971’de yayınlandı. Forster, 80’li ve 90’lı yıllarda özellikle Merchant-Ivory ve David Lean gibi yönetmenlerin romanlarından yaptıkları uyarlamalarla geniş kitlelerce tanındı.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.