Kate Marshall 1

Robert Bryndza
Eylül 2024
İthaki Yayınları

2024 61. kitabı
Artık birbirine benzer kurguları okumaktan sıkıldım. Seri katiller olmasaydı acaba yazarlar ne yazacaktı merak ediyorum doğrusu. Bir de bir ülkede hep mi seri katil olur? Polisler emekli olana kadar sürekli seri katil mi kovalar??? Gerçekten bıktım. Daha orijinal daha özgün kurguları okumayı özledim. Unutulmaz, akılda kalan, yaratıcı kurgular okumayı özledim. Kitaba geçecek olursam, yine bir seri katil. Yine mağdur kadınlar, yine şans faktörünün devreye girmesi, yine son dakikada kurtulan kurbanlar. Okuduğuma pişman olmadım ama illa alıp okuyun diyeceğim kitaplardan da değildi açıkçası. Nine Elms, Kate Marshall serisinin ilk kitabıydı. Akademisyen olan Kate Marshall, yeni kurulan özel dedektiflik bürosunda ortağı Tristan Harper ile yirmi yıl önce kaybolan genç kızı bulmak için harekete geçer.
Kate Marshall serisi ilk kitap
İngiltere doğumlu Robert’in, Guildford Oyunculuk Okulu'nda okuyup birkaç yıl aktörlük yaptığını ama başarısız olduğunu, Jan adında Slovak bir kocası olduğunu biliyor muydunuz? Ben yeni öğrendim :) Hep diyorum, yazarları araştıralım. Okuduğumuz kitapların yaratıcalarını tanımak önemli. Yazdıkları hakkında önemli doneler ediniriz, bana güvenin. Robert, daha sonra kariyerini değiştirmeye karar vererek romantik komedi dizileri yazmaya başlıyor ve zamanla İngilizce olarak dört milyondan fazla kopya satan suç/gerilim romanlarıyla tanınan bir yazar oluyor. Elbette biz onu Erika Foster serisi ile tanıdık. Kate Marshall, Nine Elms seri katilini yakaladığında en büyük zaferi bir anda kâbusa döner. Katille yüzleşmesinin yarattığı travma nedeniyle sarsılan ve kamuoyu önünde karalanan Kate, kariyerinin bir skandalla sona ermesini izler. Bu feci davadan on beş yıl sonra, küçük bir üniversitede öğretim görevlisi olan Kate, kendine “Hayran” adını veren taklitçi bir seri katille tekrar geçmişine döner. Ama tehlike bu kez daha büyüktür: Kate ilk katilin kurbanı olmaktan son anda kurtulduğu için ‘Hayran’ın tek arzusu yarıda kalan bu işi tamamlamaktır. Kitabın henüz başlarındayken, 40’lı sayfalarda ufak çaplı bir şok yaşadım ve son sayfaya kadar da onu zihnimden atamadım. Kafamın içinde dönüp durdu. Hala da aynı çünkü serinin devam kitapları hakkında az çok fikrim oluştu. Sanırım kitabı okuyanlar ne demek istediğimi anlayacak ve hak vereceklerdir. Yani bir nevi devam kitabının ipuçlarını okuduğumuz bir ilk kitaptı. Finalinin daha farklı olmasını isterdim, birkaç unsur beni rahatsız etti. Yine de genel hatlarıyla kitabı beğendiğimi söyleyebilirim. Daha iyilerini muhakkak okumuşuzdur ama ben kıyas yapmaktan ziyade okuduğumu değerlendirmek istiyorum. Puanlarsam on üzerinden yediyi zorlar.
2025 22. kitabı
Okunma: 20 Temmuz 2025 17:29
Yavaş başlayıp hızlı biten polisiye....Yazarın okuduğum ilk kitabı ve serinin de ilk kitabıymis...Her nekadar zaman zaman sıksa da kendini tekrarlasa genelinde okunmaya değer bir eser...
·408 syf.·
2024 243. kitabı
Yazarın diğer serisini almış olmama rağmen okuduğum ilk kitabı bu ve polisi anlamında gerçekten istenilen her şeyi verdiğini düşünüyorum. Kitabın ilk başında her şeyi çözdüğünüzü sanırken esas olaylar başlıyor ve ne zaman bir şeyi çözdüğümü anladığımı dusunsen bir sayfa sonrasında bambaşka bir şey oluyor ve daha ne olabilirki diye düşündürüyor. Son sayfaya kadar kesinlikle katili tahmin edemiyorsunuz tahmin ettiğinizi sansanız bile katil kendini açıklayan kadar gerçekten o olduğunu anlayamıyorsunuz. Kate’nin başına gelenler gerçekten üzücü ve yaşadıkları çok kötüydü bu süreç boyunca da görevinden ayrılması çocuğundan ayrılması çok gerçekçi bir dille yazılmış duygusallık ya da romantizm içermiyor bence. Ama kesinlikle polisiye anlamında beklentinizi her şekilde karşılar.
Polisiye
2024 101. kitabı
Okunma: 24 Aralık 2024 01:42
Umarım serinin devamı çabuk gelir. Çünkü gayet güzel bir başlangıç kitabıydı bence. Klişeler vardı tabi ki artık beni çok şaşırtmıyor okuduklarım fakat önemli olan okurken heyecanlanmak biraz rahatsız olmak ve elimden bırakamamak ise ben kitabı okurken bunları hepsini hissettim. Kate Marshall onbeş yıl önce genç bir polisken Nine Elms katilini yakalamış ama bu onun kariyerine mal olmuştu. Şimdi ise bir üniversitede öğretim görevlisi aynı zamanda seri katilin çocuğunu doğurmuş bir anne ve AA ya devam ederek hayatını düzende tutmaya çalışan bir alkolik. Kendine 'Hayran' diyen bir taklitçi yüzünden karışık olan hayatı daha da karışmakta. Araştırma asistanı Tristan ile hem bu yeni katilin peşine düşecek hem de geçmişte Nine Elms katilinin bir kurbanını daha bulmaya çalışacaktır. Öncelikle çevirmen Aslı Dağlı'ya teşekkür etmeliyim. Su gibi aktı kitap. Ana karakteri Kate'in bu dağınık, yoldan çıktı çıkacak hallerini sevdim. Bunun dışında iş hayatında ise neredeyse mükemmeldi. Bütün mekanlar olaylar gözümde canlandı. Resmen okurken film şeridi gibi geçti gözümün önünden. Öyle ki kitabın bir yerinde resmen içim kalktı ki beni kolay beri rahatsız hissettirmez böyle sahneler. Tristan'ı da sevdim. Kitabın sonunda Jake'in yaşadıklarının sonucunda ne olacağını da merak ediyorum. Kısaca spoiler vermeden bunları yazabiliyorum. Çünkü kitapla ilgili birçok anlatmak istediğim yer var. Nine Elms Robert Bryndza
Polisiye
2025 101. kitabı
Okunma: 13 Eylül 2025 20:37
ROBERT BRYNDZA-NINE ELMS . . . Merhabalar bugün sizlere #nineelms kitabının yorumu ile geldim. Yazarın kalemi ile yeni tanışmama rağmen gerçekten anlatımını, kurgusunu ve dilini çok sevdiğimi söylemek istiyorum. Kate Marshall nine elms seri katilinin yakalandığında derin bir nefes alıp rahatlamıştı. Katille son yüzleşmesinin arasından ardından kamuoyunun önünde mesleği karalandığından her şey bu skandal ile de son bulmuştu. Bu son onu yeni başlangıçlara götürdü bu olayın 15 yıl sonrasında küçük bir üniversitede öğretim görevlisi olarak hayatına devam eden Kate "hayran" adı verilen bir seri katilin tekrar cinayet işlemesi üzerine bir anda geçmişine hızlı bir dönüş yaptı. Bu sefer korkuları vardı tek kendi değildi oğlu Jack için annesi ve babası için gerçekten çok endişeleniyordu bu yüzden bir şeyler yapması lazımdı. Nine Elms seri katili Peter hapisteydi tehlike büyüktü ama bu hayranın odağındaki kişi Kate idi onu öldürecekti. 4 cinayetten sonraki sıradaki kişinin Kate oluşu gerçekten çok korkunçtu. Kate ve asistanı Tristan ile bu yeni çıkan seri katilin peşine düşmeleri ve kurbanları teker teker bulup iz sürmeleri ve kurbanların hayatlarına dokunmaları gerçekten okurken çok heyecanlandırdı beni. Bazı sahneler film şeridi gibi gözümün önünden geçti diyebilirim. Sonunda ne olacak diye asla tahmin edemedim, hayranın neler yapabileceğinin cünkü bir ucu yoktu çok heyecanlı ilerliyordu bu kadar psikopatça düşünceler sonunda neler oldu ve kitap nasıl sonlandı gerçekten okumalısınız diyebilirim.
2025 19. kitabı
Okunma: 02 Kasım 2025 00:00
Şöyle taklitçili seri katil romanlarını baya özlemişim ve bence bu konuda kötü bi şey ortaya koymak da imkansız gibi. Cerrah-çırak serisinden daha iyisi gelmeyecek olsa bile… :/ AA destekleyicisinden Chanel çantasını göze sokmak isteyen gösteriş meraklısı küfürbaz anneye kadar karakterler gerçekçiydi bu nedenle olay örgüsü çabucak akıyor. Birkaç incelememde söylemiştim ama tekrar not bırakayım ki polisiyelerde alakasız saçmasapan karakterlerin katil çıkmasından hoşlanmıyorum bir esprisi kalmıyor gizemli olmalarının, bu kitapta o kadar da alakasız değildi en azından hani katil çıkan kişi için hafif bir tepki koyulabiliyor :D Kate ve asistanın ilişkisine bayıldım tam dozundaydı ve içine aşk karıştırmadıkları için mutluyum. Güçlü, planlı bir karakterdi ve yer yer her annenin mükemmel olamayacağını alttan vurgulaması da inceydi. Peter hakkında hiçbir şey düşünmek istemiyorum cidden oğluyla ilk görüşmelerinde dişlerine bakmasından nasıl iğrenç bir karakter olduğunu anlayabilirsiniz zaten, onun iğrençliğine iğrençlik katan da yazarın betimlemeleriydi. Bir ara his olarak Grange karakterlerinden birini okuyor gibi hissettim yazarın başarısını es geçmek istemem. Kitaptan en çok aklımda kalan yer sanırım mezarlıkta Kate’in arabalara tırmanıp kargayı aldığı kısımdı o sahne tamamen aklımda capcanlı arkadaşlar, aslında notların bulunduğu her bölüm çok canlı. Ormanda köpeklerle gezip amaçlarına ulaştıkları bölüm de… Vakit ayırıp okumaya değer
2024 76. kitabı
Buzdaki kız yazarından yeni bir serinin ilk kitabı. Kate başlangıçta bir seri katili araştıran polis ekibin üyelerinden biridir. Katilin çok yakınından biri çıkması ve kate’ nin onu yakalayan kişi olması bile polisliğe devam etmesini sağlayamamıştır. Yıllar sonra bir akademisyen olarak görev yaparken aynı katili taklit eden bir hayran seri katil daha ortaya çıkar. Ve olaylar böylelikle başlar.
Alıntı
2025 670. kitabı
erica’dan sonra cok yavan geldi..bi turlu beni icine alamadi. ozellikle ilk 90-100 sayfa. yordu. erica daha ilk sayfalardan hapsederdi hikaye..kotu degil ama erica foster serisinin ilk kitabi kadar cekici bi baslangic da degil..
Puan vermedi·408 syf.·
2024 7. kitabı
Erika foster serilerini okumuş ve devamının çevrilmesini bekleyen biri olarak bu kitap bana çölde vaha gibi gelmişti. Hatta kitabın ilk 30 sayfası falan kitap hakkında bana umut verdi ama olmamış ya. Hele son sayfa 50 sayfa, çeviriden dolayı mı anlamadım ama o kadar basit bir dille yazılmış ki zor bitirdim diyebilirim. Açıkçası karakter erika foster karakterinin tam zıddı. Biri kahve sever biri çay. Birinin eşi ölmüş çocuğu yoktur diğerinin vardır. Biri mesleği başarıyla devam ettirip bir ekibi varken diğeri meslekten uzaklaştırılmış ve bir asistanı vardır. Yazardan ötürü hiç bu kadar sıradan bir roman olacağını tahmin etmezdim. Açıkçası hiç beğenmedim.

Robert BryndzaYazar · 6 kitap
Robert, İngiltere'nin doğu kıyısındaki Lowestoft'ta doğdu. Aberystwyth Üniversitesi'nde ve Guildford Oyunculuk Okulu'nda okudu ve birkaç yıl aktörlük yaptı. Edinburgh Festivali için yazdığı bir oyunda yer alana kadar bir başarı elde edemedi. Daha sonra kariyerini değiştirme ve yazmaya başlama kararı alarak romantik komedi diziler yazdı. Slovak kocası Ján ile Slovakya'ya yerleşmeden önce bir süre Amerika ve Kanada'da yaşadı. İlk romanı "The Not So Secret Emails of Coco Pinchard" Amazon'da en çok satanlar arasına girdi. Robert Bryndza, İngilizce olarak dört milyondan fazla kopya satan suç ve gerilim romanlarıyla tanınan bir yazardır.