Bütün Şiirleri 2

Hasan Hüseyin Korkmazgil
Her basım, benim gözümde, yeni bir kitaptır. Bir kitabımın her basımında ilk basımdaki kadar gergin ve sancılıyımdır. Çünkü şiir, etimdir benim, kanım, kemiğim, sinirlerimdir. Birbirimizi sürekli denetleriz. Oğlak'ın yeni basımının yapılacağını öğrendiğim zaman, doğumu yaklaşmış bir kadın gibi, sancılar duymaya başladım. İlk düşündüğüm, yapıtı baştan sona gözden geçirmenin gerekeceği oldu. Bu, yorucu, fakat sevdiğim bir çalışma demekti bediim için.
Kitabın Konusu:
240 sayfa · İlk Yayın Tarihi: 1972

240 syf.
1/10 puan verdi
Geh bili bili. yalandan incelemeler / Bölüm XXXIV
oy neymişim neymişim de ben neymişim neymişim neymişim de neymişim de neymişim ah beni beni beni de vah beni beni çıkayım dağlara da kurt yesin seni kurt yesin seni beni İşte böyle bir şiir :) hahahaha Allah'ım affet beni ya :) Bu nedir ama ya hani nedir yani gerçekten. sen hiç vatansamaz mısın varsamaz mısın sen hiç onursamaz mısın çoksamaz mısın sen hiç utanmaz mısın arlanmaz mısın hele bir döndür başını da şu gidişe bak hele bir döndür başını da şu düzene bak hele bir döndür başını da şu hâline bak Böyle devam ediyor başka bir şiir. Sonra bir başkası da yine bu şekilde. Kitabın yarısı böyle. Sürekli birbirini tekrar eden kelimeler devam sıra geliyor. meleme oğlak meleme meleme yavru meleme gel öpeyim gözlerinden o ceren gözlerinden geh cerenim geh güzelim geh bili bili mavilerim yeşillerim morlarım kana kesti sana nasıl kıymalı sana nasıl kıymalı! Ne diyeceğimi bilmiyorum gerçekten. Hakkında konuşmak dahi manasız buraya atıyorum ki anlayın işte. kötü durum kötü durum çok kötü durum gerçekten kötü Böyle bir şiir var :) ben gerçekten ikna oldum kötü olduğuna hahaha :)
240 syf.
5/10 puan verdi
"Acıyı Bal Eyledik" isimli kitap kadar etkileyici olmasa da bu kitap da iyiydi. Sadece bazı şiirler biraz fazla uzamış gibi. Bence yazar kısa ama vurucu şiirler yazmakta daha iyi. Çünkü büyüleyici mısralar oluşturabiliyor. Ama şiir uzayınca büyüleyici mısraların sayısı normal mısraların çokluğunda az fark edilir bir hale geliyor.
238 syf.
Puan vermedi
Oğlak
Yazarın toplumcu yönüyle yazılan ve realist bir bakış açısıyla yazılan. Daha çok kapalı anlamlı mesajlar içeren ve ideolojik bir perspektiften yazılmış o dönemin toplumsal olayları ile ilgili yazılan şiirlerden oluşuyor. Kitabın içerisinde ki şiirler biraz kapalı anlamlı olduğu için okurlar kitabı okurken şiirleri tam olarak anlamakta biraz zorlanabilirler. Sosyolojik, dönemsel ve siyasi şiirler sevenler için okunabilir bir kitap...
OğlakHasan Hüseyin Korkmazgil · Bilgi Yayınevi · 1993271 okunma
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.