Oteller Kitabı

Eylül 2018
Ortaoyuncular Yayınları

2025 29. kitabı
Okunma: 27 Aralık 2025 12:23
Kendime doğum günü hediyemdi Oteller kitabı. Birkaç yıldır bütün sahaflarda Ferhan Şensoy kitaplarını arıyorum. Okuduğum Ayna Merdiven kitabını o kadar sevdim ki bütün kitaplarını bulmalıyım arayışına girdim. Ve bulamıyordum hiç birini. Tamamen tesadüf bir şekilde gezmeye gittiğim Antep'te sahaflar çarşısı diye bir yer buldum ve bir dükkana girdim. Orda Ferhan Şensoy bulunca acayip mutlu oldum. Pahalıydı ama dedim ki kendine hediye al gizem Gelelim kitaba. Ferhan Şensoy dilini seviyorum. Kendisini de seviyorum zaten. Ama konuşur gibi dili kitaba beni çekiyor. Gittiği otelleri anlatmış mizahi bir dilde. Keyifle okudum. Onu okudukça tiyatro dünyasının ne kadar insanı içine çeken bir dünya olduğunu fark ediyorum. Yaşanması gereken bir dünya gibi geliyor bana. Zor tarafları vardır elbet ama hep mutlularmış birbirleri ile mutlular gibi geliyor. Ferhan Şensoyu seviyorsanız okumalısınız bence. Sanırım bu senenin son kitabını okudum. Yılı böyle kapatmak da ayrı güzel oldu
Puan vermedi·330 syf.·
2024 7. kitabı
Bu kitabı diğer Ferhan Şensoy kitaplarını okurken okumamıştım. Neden bilmiyorum ama iyi de olmuş. Kitapta sayın Ferhan Şensoy'un turnelerde, gezilerde kaldığı otellerde başına gelen abuk olaylar ve ilginç deneyimleri anlatıyor. Son dönemlerde sık sık otellerde kaldığım için bunları okumak bana eğlenceli geldi. Klasikleşmiş Ferhan Şensoy dili ile yazılmış, eğlenceli bir kitap.
2022 6. kitabı
Okunma: 30 Mart 2022 02:19
Günlük niteliğinde olan bu incelemeyi okumamanızı tavsiye ederim. Martın 29'u günlerden salı. Saat 2'yi 23 geçmekte. Ben günlerdir uykusuzluktan, stresten ve kendi kendime yarattığım gerginlikten uyuyamamaktayım. Gözlerim kan kırmızısı bitirdim Oteller Kitabı'mı. Üzüldüm, güldüm bazen sinirlendim ama hepsinden ziyade iyi hissettim kitabı okurken. Bitince olan o boşluk yine oldu. Ferhan Şensoy külliyatı bitince ne yapacağım? Tabi bundan önce aklımı huysuzlandıran bir başka soru var. Kuşadası Kuş Yuvası Otel "O. FERHAN ŞENSOY DAİRESİ" günümüze ulaştı mı? Hiç sanmamakla birlikte bu konuyla ilgilenicem. Kitapta değinmek istediğim pek çok bölüm varken hepsini teğet geçicem ama bi konuyu konuşmamız lazım. "Aziz Nesin" bölümü... Yerden yere vurdu beni. Sen ondan bahsederken ben boğuldum. Sen, senden de bahsediyordun. Haberin yoktu sadece. 2022'nin ikinci Ferhan Şensoy kitabını -ki belki de en güzel kitabını- geride bıraktım. Kitaplarına elim hep gidiyor, bi yandan da öyle korkuyorum ki okumaktan. Her okumada masadan eksiliyor dostlar. İyi ki varsın Ferhan Abim. İyi ki vardın..
2022 14. kitabı
Okunma: 12 Mayıs 2022 00:00
Herkesin kendini en cinfikir, diğerlerini çok enayi bulduğu enayi dünyada Ferhan Abi, otel otel dolaşıp, ferhanvari tarzda sadece otellerden değil her tellerden çalıp söyleyerek “Oteller Kitabı” ile zaman makinası bindirip diyar diyar gezdirip kah eğlenip kah duygulandırıyor.. Canım Ferhan Abi iyiki vardın..
2021 31. kitabı
Ferhan Şensoy'un gezi ve turneleri sırasında; kendisiniin ve o sırada yanında bulunanların başına gelenleri hikaye tadında anlattığı bir anı kitabı. Kitap yer yer kahkaha attıracak nitelikte.
2021 12. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2021 16:07
Ferhan Şensoy'un Türkiyede ve Avrupa ülkelerindeki Turnelerinde Konakladığı otellerde yaşadığı aksaklıkları, olayları kendi mizahı anlatımıyla kaleme alıyor.
2021 9. kitabı
Okunma: 27 Şubat 2021 03:53
Bu kitap, "Otelleri anlattığı gibi sadece o tellerden değil, başka tellerden de çalıyor." Ferhan Şensoy'u çocukluğumdan beri ilgiyle takip ederim. Kimileri ondan hiç hoşlanmaz ama ben zekâsı, farklı bakışı, kelimelerle oynayışına hayranım. İlginç bir kitap Oteller Kitabı. İçinde, büyük kısmı doksanlı yıllara ait olan ve Şensoy'un bir şekilde otelde konaklaması gereken zamanlarda hem otelde hem de dışarıda yaşadıklarını eğlenceli, bazen küfürlü bir şekilde ama her zaman merak uyandıran bir üslupla anlatması var. Bu otellerden bazıları Berlin, Paris, Londra gibi Türkiye dışındaki otelleri kapsıyor. Okurken sadece otellerden değil, Şensoy'un hayatında olup bitenlerden, alışkanlıklarından, nelere kızdığından, nelerden hoşlandığından da haberdar oluyorsunuz. Bu şekilde yazılmış 31 hikâye var kitapta. Hikâyelerin tamamı iyi ama en az üçte biri bana daha eğlenceli geldi. İlk hikâye, bu kitabı yazmasına sebep olan olayla başlıyor, son hikâye ise ilk hikâyenin bir yerde sonucu şeklinde kurgulanmış ki epey beğendim bunu. Şensoy'un dili öyle iyi ki, onunla birlikte o otellerde neredeyse ben de kaldım: "Sigaranı söndürür müsün Ferhan abi? Uyumak istiyorum" :)
Keyifli...
2024 21. kitabı
Ülkemizin otel yöneticiliğini bence çok güzel açıklıyor. Trajikomik anılar diyebilirim. Bir yandan gülüyor öte yandan sinir oluyorsunuz. Gayet keyifli bir deneyimdi.
Anı-Mektup-Günlük
2026 2. kitabı
Okunma: 28 Ocak 2026 23:52
Ferhan Şensoy’un çoğunlukla tiyatro turneleri için şehir şehir dolaştıkları dönemlerde, bazen de kişisel olarak tatile çıktıkları dönemlerde kaldıkları otellerde yaşadığı trajikomik olaylar. Kitap günlük tarzında yazılmış. Otellerde yaşadığı sıkıntıları,sorunları komik bir şekilde anlatmış Ferhan Şensoy. Bazı otel anlatımlarında çok güldüm. Ferhan Şensoy yazı dilinde bile güldürmeyi başarıyor:) Çerezlik basit bir kitap. Özellikle, okurken odaklanma zorluğu yaşadığımız bu çağda sıkmadan, odaklanmada sorun yaşamadan kendini okutturan kısa kısa otel günlükleri yazılarından oluşması bana ilaç gibi geldi. Son zamanlarda okuma zorluğu yaşadığım için okumaya tekrardan alıştırdı beni.
2020 3. kitabı
Ferhan ustanın provalarında ders havası yoktur. Sohbet şeklinde ilerler çalışma. Gerektiği yerde usta lafı giydirir. Sen algılarsın, düzeltirsin kendini Örn: -Sivribiber gibi sahneye çıkma Aydın... shhhaaaa sshhaaaa ssshhaaaa

Ferhan ŞensoyYazar · 31 kitap
Ferhan Şensoy, Türk tiyatro, sinema ve televizyon oyuncusu; roman, deneme, günlük, televizyon dizisi ve film senaryoları yazarı, şair ve Ortaoyuncular tiyatro topluluğunun kurucusudur. Tek kişilik oyunu Ferhangi Şeyler, 7 Mart 1987 'den beri aralıksız devam eden en tanınmış oyunudur. Birçok kesim tarafından Ferhangi Şeyler'in stand-up komedilerinin ilham kaynağı olduğu düşünülse de, kendisi bunu "Ferhangi Şeyler’den etkilenmiş olabilirler ama Ferhangi Şeyler bir stand up değildir." diyerek açıklamıştır. Kel Hasan Efendi'den günümüze gelen Ortaoyuncuları Kavuğu'nu Münir Özkul'dan devralmış ve Rasim Öztekin'e devretmiştir. Her oyununa emeği geçenlere, zaman gözetmeksizin oyun gelirlerinden pay vererek mali olarak da Türk Tiyatrosu'nda kendine özgü bir yer edinmiştir. 2021 Haziran ayında anjiyo geçiren, ardından da anjiyoya bağlı olarak gelişen komplikasyonlar nedeniyle tedavi görmeye başlayan usta sanatçı, tüm müdahalelere rağmen 31 Ağustos 2021 tarihinde 70 yaşında vefat etmiştir.